Gezondheid

“We zijn voorgelogen”: Argentijnse wetenschapper brutaal onder druk gezet na Monsanto Tribunaal

Help mee door dit artikel met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In oktober vorig jaar kwamen meer dan 30 getuigen en experts uit de hele wereld bijeen voor het Monsanto Tribunaal in Den Haag.

Zij legden voor een panel bestaande uit vijf rechters getuigenissen af en presenteerden analyses over de schadelijke effecten van producten en praktijken van Monsanto.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De hoeveelheid materiaal over deze schade was zo groot dat de rechters 20 weken nodig hadden om alles zorgvuldig te overwegen. Op 18 april zullen ze uitspraak doen in Den Haag.

Veel protest

Het oordeel kan grote gevolgen hebben voor verdere claims tegen Monsanto en soortgelijke bedrijven.

Monsanto en Bayer zijn momenteel bezig met een fusie. Wereldwijd klinkt veel protest tegen deze machtsconcentratie.

Om groen licht te krijgen voor de fusie moeten mededingingsautoriteiten uit zo’n 30 landen instemmen met de fusie.

Ontlopen

De organisatoren van het Monsanto Tribunaal roepen de EU-commissie die hierover gaat op de conclusies van de rechters over te nemen.

Grote bedrijven hebben in het verleden vaak gebruik gemaakt van fusies om hun wettelijke verantwoordelijkheid te ontlopen.

De giframp in het Indiase Bhopal in 1984 is daarvan een voorbeeld. Tot op heden weigert Dow Chemical de verantwoordelijkheid op zich te nemen.

Hermetisch afgesloten

Het bedrijf fuseerde in 2001 met Union Carbide, dat verantwoordelijk was voor het ontsnappen van het gif.

Eén van de getuigen die aanwezig was bij het Monsanto Tribunaal, de Argentijn dr. Damian Verzenassi, werd na het tribunaal zwaar onder druk gezet door de Universiteit van Rosario, zijn werkgever.

Na de hoorzittingen werd zijn werkruimte gelijk hermetisch afgesloten en werden twee leden van zijn onderzoeksteam op staande voet ontslagen.

Schadelijke effecten

Dit leidde tot een storm van protest, zowel in Argentinië als in de rest van de wereld. De universiteit zag zich hierdoor gedwongen de vijandelijkheden te staken.

Verzenassi doet onderzoek naar de schadelijke effecten van het gebruik van pesticiden op de volksgezondheid in Argentinië.

Voorgelogen

Hij stelt dat Monsanto verantwoordelijk is voor ecocide en dat we zijn voorgelogen over genetisch gemodificeerde gewassen.

Dr. Michael Antoniou van het King’s College ontdekte onlangs dat glyfosaat, een belangrijk bestanddeel van onkruidverdelger Roundup van Monsanto, leverbeschadigingen kan veroorzaken.

Bekijk hieronder de getuigenis van dr. Verzenassi.

[Monsanto Tribunal]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Shadow1100
Shadow1100
7 jaren geleden

Zo maakt de voedselindustrie ons ziek en de big-pharma ons NIET beter…..
Biljoenen $ en € op jaarbasis en een hoop zieke kinderen

genetisch gemodificeerde gewassen
genetisch gemodificeerde gewassen
7 jaren geleden

Wat als een aantal mensen nu graag genetisch gemodificeerde gewassen eet.
Democratisch gezien moet je die mensen die alternatieve mogelijkheid geven.
Net zoals met biologische voeding.

Christina
Christina
7 jaren geleden

Het is toch van de zotte dat we zo bedrogen worden met die giftige ziekmakende rommel die ze jarenlang willens en wetens op onze gewassen spuiten.
Het ergste is nog dat we zoveel moeite moeten doen en vooral veel lef moeten hebben om dit soort bedrijven proberen te stoppen.
Echt heel veel lof voor de mensen die zo onwijs hun nek durven uit te steken.

En de “mensen” van Monsanto zouden direct zonder pardon allen levenslang opgesloten moeten worden. Want het is niet alleen ecocide maar ook genocide. Dit moet voor eens en voor altijd keihard aangepakt worden. Dit mag nooit meer gebeuren in onze voedselketen. Opsluiten en hun eigen bespoten gifgroenten voeren elke dag. Dat is pas echt gerechtigheid want dan kunnen ze zelf voelen hoe die gifstoffen in hun lichaam zullen reageren en wat het mentaal met ze gaat doen.

Daarna Big Pharma aanpakken en de vaccinatielobby zoals o.a. Bill en Melinda Gates Foundation. Dan gaan we langzaam de goede kant op. Even 24 herhalingsprikken met kwik en andere gifstoffen in Bill en Melinda spuiten en daarna levenslang opsluiten. Dat is pas echt gerechtigheid want dan kunnen ze zelf voelen hoe die gifstoffen in hun lichaam zullen reageren en wat het mentaal met ze gaat doen.

Iedereen kan dan zien dat genocide op zulke grote schaal nooit meer getolereerd zal worden.

trackback
Wederom een bewijs dat we zijn voorgelogen, voorgelogen door hen die nu vragen om op hen te stemmen! | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x