Homepagina » Gezondheid » Coronavirus doodt ‘oude’ klimaatsceptici, jubelt Britse journalist: ‘Ultiem wapen tegen klimaatverandering’
coronavirus
Foto: Dipartimento Protezione Civile CC BY 2.0

Coronavirus doodt ‘oude’ klimaatsceptici, jubelt Britse journalist: ‘Ultiem wapen tegen klimaatverandering’

De Britse ‘journalist’ Ed Conway is dolblij met het coronavirus. In een column voor de krant The Times schrijft hij dat vooral ouderen sterven aan corona en dat zich onder hen ook de meeste klimaatsceptici bevinden.

Het virus ruimt dus mooi al die klimaatontkenners op, aldus Conway, die als redacteur voor Sky News werkt.

“Als je een jonge, meedogenloze milieuactivist bent en zoekt naar het ultieme wapen tegen klimaatverandering, dan zou je vrijwel niets beters kunnen verzinnen dan het coronavirus.”

Ongelooflijk respectloze uitspraak

Hij zei verder dat de uitstoot van broeikasgassen zal dalen door de stilgevallen economie.

Zijn column leidde tot boze reacties.

Nicky Monreau twitterde: “Mag ik over deze schandelijke leeftijdsdiscriminatie even heel erg boos worden? Blij zijn met het coronavirus omdat het virus vooral klimaatkritische ouderen treft! Dus goed voor het klimaat! Wat een ongelooflijk respectloze uitspraak van Ed Conway van The Times!”

Conway is niet de enige die dit soort bizarre uitspraken heeft gedaan over klimaatverandering.

Laten uitsterven

Een Britse professor zei het klimaatprobleem op een radicale manier te willen oplossen, namelijk door de mensheid te laten uitsterven.

Patricia MacCormack van de Anglia Ruskin University schrijft in een controversieel boek dat wij mensen ons maar niet meer moeten voortplanten.

[The Times]


Vond je deze info belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. Wat een ongelofelijke misbaksels zijn deze “Dingen”. Een geloof te willen redden ten koste van mensen.

  14 likes
 2. hoernalisten zijn over het algemeen gewoon ramptoeristen,de aaseters van de samenleving!een paar eerlijke daargelaten.

  10 likes
  • Even corrigeren, dit zijn geen journalisten. Die hebben een andere taak, n.l. objectief verslag geven van gebeurtenissen en geen persoonlijke mening weergeven. Is een uitstervend ras.

   2 likes
 3. Sorry maar dit noem ik geen normale mensen maar uitschot .

  9 likes
 4. Op de Veluwe hebben we weinig last tot nu toe ?
  Sterke immuunsystemen kennelijk.
  Ik roep maar wat.
  Als onderzoeker zou je denken aan een relatie met het de grote groep die de griepprik op religieuze gronden weigert.
  Zou er relatie bestaan ?

  8 likes
 5. Doet mij denken aan Marc de Hond!!!!!

  8 likes
 6. zou zeggen flikker hem tussen mensen die het virus hebben en zeg gelijk wat hij van hen vind.

  7 likes
 7. Beste “klimaatontkenners” doch ook andere mensen op gevorderde leeftijd of verminderde weerstand : Bang voor het coronavirus ?

  Het blijkt waarlijk niet meer dan een milde griep te zijn, doch voor ouderen en andere mensen met een verminderde weerstand, kan het net als griep of longontsteking fataal zijn. Er is echter een zeer probaat en goedkoop middel :

  “Het coronavirus kan snel worden vertraagd of volledig worden gestopt door direct gebruik van hoge doses vitamine C. Verdeeld over de dag, tot je darmen gaan rommelen.”

  Vitamine C is een klinisch bewezen antiviraal middel en is onderzocht bij de inzet tegen meer dan 400 ziekten (2).

  Hoe gebruik je het?

  Koop online puur ascorbinezuur poeder (non-GMO), het merk is niet belangrijk, zolang het non GMO is.

  Neem bij de eerste symptomen van ziekte 2.000mg (2 gram) per uur. Meer als je je niet beter gaat voelen, iets minder als je je beter gaat voelen.

  Als je diarree krijgt, betekent dit dat je lichaam het maximale aan vitamine C heeft opgenomen, dit wil je iets voor zijn.

  Bij ziekte kan je lichaam HEEL VEEL vitamine C opnemen voordat je darmen gaan rommelen!

  Voor wie denk of gelooft dat dit gevaarlijk is, verdiep je in de wetenschap en het therapeutisch gebruik van vitamine C bij ziekten.

  Voor alle wetenschap lees je het boek van ‘Hickey S and Roberts H’: Ascorbate: The science of vitamin C.

  Voor het geval misschien handig om te weten, je dokter daarentegen heeft volgens protocol helemaal niets in zijn gereedschapskist.
  Nog een zorgeloze tijd gewenst,

  7 likes
 8. Het is natuurlijk feitelijk wel correct dat je bij een gehalveerde mensheid direct geen milieuprobleem meer hebt. EN dat de overgebleven 50% met een 20 urige werkweek een goed leven kan leiden want dan is er voldoende aan infrastructuur, woningen en al die andere dingen waar nu een tekort aan lijkt te zijn.

  5 likes
  • en met welke concrete bewijzen kun je deze uitspraak onderbouwen?

   ik ga er wel vanuit dat mensen die pro reductie (50%) zijn,zichzelf als eerste opofferen om het goede voorbeeld te geven en het quotem te behalen.

   fff

   3 likes
  • @Rene, dat heeft puur met de werking van het geldsysteem/regelgeving te maken. Op de wereld zijn steden waar miljoenen mensen bij elkaar wonen. Dat zie je hier niet.
   Ouderen uitmoorden? Waarom? Omdat ze geen geld meer opbrengen , maar nu geld gaan kosten?
   Ook jij wordt een keer oud.
   Elk kind wat geboren wordt, die heeft al een schuld. Moeten we ook geen kinderen meer maken? Dan sterft de mensheid ook uit.
   En wie bepaalt, wie er dan mag leven?
   Dat teveel mensen gedoe is onzin! De natuur zelf lost dat een keer wel op. Daar moet je als mens niet aankomen, want dan verstoor je alles.(natuur/energieën/de echte god).
   Voor alsnog zie ik het systeem van groei zelf als schuldige van alle/vele problemen.
   Ik wil niet aan de mobiel/internetbankieren enz. en toch word ik langzaam gedwongen om het wel te gaan doen, want anders kan ik niks meer.
   Ik vind de huidige technologie onmenselijk/zwaar milieuvervuilend en ik heb er zelf geen keuze in? Moet ik dan dood?
   Snap jij nou echt niet, dat die woningnood bewust in stand wordt gehouden?
   Enz enz. Het komt pas weer goed, als de mens weer respect voor mens en natuur heeft. Nu bepaalt geld/machthebbers, hoe we leven. Daar mag je ook best over nadenken. Ik zie dat de balans gewoon zoek is. Die hangt bijna verticaal, die moet weer horizontaal. En dat kan om bepaalde regelgeving op te heffen, zodat er weer echte oplossingen kunnen komen. Maar dat er ook regelgeving komt, die slechte dingen kan stoppen. vb concurrentie regels zijn nu een stoorzender geworden voor echte oplossingen.
   Geloven dat er teveel mensen zijn is ook langzaam in je geest gebracht. Propaganda shit.

   3 likes
  • Dit is onzin, het CO2 verhaal heeft weinig tot niets met mensen te maken. Anders zou het CO2 gehalte in het verleden veel lager moeten zijn, en dat is het niet.

   2 likes
   • Ik had het niet over klimaat maar over milieu m’n beste… En met 50% minder mensen wordt er minder beroep gedaan op de Aardse grondstoffen. Gewoon een feit niet meer en niet minder.

    En het gaat er niet om wie bij die 50% hoort, maar gewoonweg dat het feitelijk zo is dat een kleinere wereldbevolking minder beroep doet op aardse grondstoffen en er dan een overschot is aan van alles, zoals huizen, infrastructuur etcetera.

    Een kind kan dat begrijpen.
    Of je vervolgens wilt, dat het gebeurt is een vraag van een hele andere orde.

    1 likes
    • Als de “boven ons gestelden” niet zo hebzuchtig waren en alles eerlijk verdeelden,zouden er geen tekorten zijn op de wereld.
     Maar doordat die club vele huizen bezitten,dure auto’s,regelmatig het vliegtuig nemen,zich volschranzen met caffiaar ed,zal de aarde vernield worden.
     Zolang deze club hiermee doorgaat,zal er niks veranderen,tenzij de goeden in opstand komen.

     2 likes
 9. Wijsheid komt met de jaren en daarom moeten die mensen dood! Kunnen ze alles overnemen!
  Er is 1 generatie waar ik een bloedhekel aan heb: Mensen die nu rond de dertig/veertig zijn.(niet alle, maar vele van hen) Die kunnen niet meer zelf nadenken! Zitten op posities waar een oudere op hoort te zitten. Denken dat ze alles zijn. Kunnen zij ook niks aan doen. De maatschappij/het systeem heeft deze groep in hun zak/zo groot gebracht.

  4 likes
 10. Ten eerste die ouwe heeft gelijk en deze journalist is onbekwaam en onbeschoft. hij mag het mij komen bewijzen zeveren en schrijven kunnen ze wel maar de echte waarheid ho maar. Natuurlijk moet deze man huilen met de wolven in het bos anders zit hij morgen zonder werk. Bewijs het eens met statistieken die verder gaan dan 1500 jaar en je zal zien alles is doodnormaal.

  3 likes
 11. Ze kunnen dan misschien allebei het voorbeeld geven door euthanasie te plegen….

  3 likes
 12. 150 jaar geleden zat zo’n iemand in gesticht met speciaal overhemd met zeer lange mouwen, nu mogen ze als journalist hun ziekte uitbeelden en vrij rondlopen

  2 likes
 13. Ze hebben Cowspiracy (docu) zeker nooit gezien en aan de hand daarvan zelf wat onderzoek gedaan. Maar deze lieden kunnen zeggen en doen wat ze willen, ze komen er altijd mee weg, niet eens een pak slaag.

  1 likes
 14. Als de gehele mensheid niet meer bestaat dan is het milieu geen probleem meer.
  Je hoort er dan niemand meer over…….

  1 likes
 15. Vermijd sociaal bezoek dit weekend, aldus de drie burgemeesters in Brabant.
  Zal mij benieuwen hoeveel alleenstaande bejaarden, chronisch zieken en andere zwakkeren dit weekend in deze sociale humanitaire samenleving, er ongeschonden uitkomen.

  1 likes
 16. Juist ze willen deductie van de bevolking toename? Nwo!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

belgische

Belgische hoogleraar: Coronacijfers zijn zinloos en vertellen de waarheid niet

Een eenvoudige rekensom, gebaseerd op steekproeven die ...

anderhalvemetersamenleving

Waarom iedereen nee zou moeten zeggen tegen de anderhalvemetersamenleving

Planbureaus SCP, CPB en PBL vinden dat ...