Buitenland

Waar zijn de bewijzen? Dit is wat de media je niet vertellen over de dood van IS-leider al-Baghdadi

Help anderen door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse regering in Washington is verantwoordelijk voor de opkomst van IS en andere terreurorganisaties in het Midden-Oosten, en het doden van IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi verandert niets aan deze situatie. Dat stelt een Amerikaanse analist.

Keith Preston, hoofdredacteur van de website AttacktheSystem.com, zei dat de Verenigde Staten terreurgroepen bewapenen in landen die tegen Amerikaanse invloed in de regio zijn.

Volgens het Witte Huis is de IS-leider zaterdag omgekomen bij een Amerikaanse operatie in Idlib.

Hond

Al-Baghdadi blies zichzelf volgens president Trump op met een bomvest, waarbij ook drie van zijn kinderen en twee van zijn vrouwen omkwamen.

Amerikaanse militairen voerden in de nacht van zaterdag op zondag een aanval uit op de schuilplaats van de terreurleider.

Tijdens een persconferentie zei Trump dat de IS-leider kort voor zijn dood ‘jammerend, huilend en schreeuwend’ in een ondergrondse tunnel liep.

Volgens de president stierf hij ‘als een hond en een lafaard’.

Geopolitieke rivalen

Preston: “Het is goed mogelijk dat de VS verantwoordelijk zijn voor het doden van de IS-leider, maar het land is tegelijkertijd verantwoordelijk voor de verspreiding van dit soort terreurgroepen.”

“De VS claimen nu al 18 jaar dat ze oorlog voeren tegen terreurorganisaties als Al Qaida, het al-Nusra Front en IS,” vervolgde hij.

“Maar tegelijkertijd bewapenen ze deze organisaties om ze vervolgens in te zetten tegen geopolitieke rivalen in het Midden-Oosten,” benadrukte hij.

De politiek commentator zei dat Washington ‘IS gebruikt als wapen tegen Syrië, Iran en andere landen die tegen de VS zijn’.

Geen overtuigende bewijzen

Rusland twijfelt bovendien aan de Amerikaanse operatie die zou hebben geleid tot de dood van de IS-leider.

Volgens het Russische ministerie van Defensie zijn er geen overtuigende bewijzen dat de VS in de door Rusland gecontroleerde zone in Syrië een dergelijke operatie hebben uitgevoerd.

Rusland heeft troepen in de regio en volgt de situatie op de voet via satellietbeelden.

Verder vinden de Russen het vreemd dat al-Baghdadi zich zou verschansen in een regio die in handen is van de groep Hayat Tahrir al-Sham, een belangrijke rivaal van IS.

[PressTV, Belga]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
William
William
3 jaren geleden

Abu Bakr al-Baghdadi loopt natuurlijk dagelijks met een bomvest rond en neemt zijn twee vrouwen en kinderen een doodlopende tunnel in… om zich vervolgens jankend op te blazen.. wat een farce… zeer slecht script voor een “B” film

Mrs. No-one
Mrs. No-one
3 jaren geleden

Volgens de Russische inlichtingendienst is Abu al-Baghdadi niet dood:
Volgens Donald Trump stierf ISIS leider Abu Bakr al-Baghdadi als een laffe hond na een aanval van Amerikaanse special forces.
In werkelijkheid is Baghdadi door de Amerikanen in veiligheid gebracht en bevindt zich nu op een Amerikaanse basis in Irak.

Gied
Gied
3 jaren geleden

William, dat zou een Martin Scorcese of Brain de Palma niet in zijn hoofd verschijnen voor een goede A Film.
Idd zelfs een slecht script voor een B film

exegese
exegese
3 jaren geleden

Quote : “De VS claimen nu al 18 jaar dat ze oorlog voeren tegen terreurorganisaties als Al Qaida, het al-Nusra Front en IS,” vervolgde hij.

“Maar tegelijkertijd bewapenen ze deze organisaties om ze vervolgens in te zetten tegen geopolitieke rivalen in het Midden-Oosten,” benadrukte hij.

Meer hoeft een mens toch niet te weten !!!!! There is absolutely no war on terror going on !!!
There is a war on humanity with the help off terror. That’s what going on !!!!

We worden overal mee in de zeik genomen, letterlijk overal mee. Alles is altijd precies andersom.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

7
0
We lezen graag je reactie!x