Homepagina » Internet » Er is bijna geen manier om dit te stoppen. Medeoprichter Apple legt uit waarom je zo snel mogelijk van Facebook moet gaan
Er is bijna geen manier om dit te stoppen. Medeoprichter Apple legt uit waarom je zo snel mogelijk van Facebook moet gaan

Er is bijna geen manier om dit te stoppen. Medeoprichter Apple legt uit waarom je zo snel mogelijk van Facebook moet gaan

Medeoprichter van Apple Steve Wozniak, die zijn eigen Facebookpagina vorig jaar verwijderde, heeft mensen aangeraden om van Facebook te gaan.

Wozniak waarschuwde dat mensen veel minder privacy hebben op internet dan ze denken.

TMZ liep hem afgelopen week tegen het lijf op het Reagan National Airport in Washington D.C. en vroeg hem of we bezorgd moeten zijn dat onze apparaten met ons meeluisteren.

Alles

Het antwoord op die vraag is ‘ja’, aldus Wozniak.

“Ik ben bezorgd over alles,” zei hij. “Maar ik denk dat je het niet meer kunt stoppen.”

“Wie weet luistert mijn mobiele telefoon wel met me mee,” vervolgde hij. “Alexa is de laatste tijd veel in het nieuws geweest.”

Bijna geen manier

Nu apparaten continu verbonden zijn met het internet zijn gesprekken niet meer zo privé als je denkt, klonk het.

“Er is bijna geen manier om dit te stoppen,” zei hij. “Mensen hebben veel minder privacy dan ze denken.”

Verwijderen

Er zijn manieren om te voorkomen dat je persoonsgegevens op straat komen te liggen, bijvoorbeeld door van Facebook te gaan.

TMZ vroeg Wozniak of mensen hun Facebook- en Instagrampagina moeten verwijderen. “De meeste mensen zouden hier verstandig aan doen,” zei hij.

Bekijk het filmpje hieronder:

[Daily Mail]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eksegese
Eksegese
1 jaar geleden

Denken dat je niet langer bespied wordt als je je facebook account verwijdert is echt een illusie. We worden inmiddels bespioneerd op talloze wijze op talloze plaatsen. De digitale gevangenis is al lang gereed, ze hoeven alleen de poort nog maar te sluiten en sancties op te leggen op alle voor de elite ongewenst gedrag. Weinigen zullen zich er aan kunnen onttrekken. Het kan echter alleen plaats vinden als de meerderheid het wel best vindt, anders kunnen zij het schudden.

Jantje
Jantje
1 jaar geleden

Al een paar keer meegemaakt dat als je met mensen over een onderwerp praat, dan krijg je een tijdje later advertenties over dat onderwerp op je telefoon.
Je telefoon luistert mee.

Elise
Elise
Reactie op  Jantje
1 jaar geleden

“Grappig”: als iemand te lang naar iemand kijkt, dan zegt ie: wat kijk je? Heb ik iets aan van je?

Elise
Elise
Reactie op  Elise
1 jaar geleden

“Grappig”: Als iemand dagenlang gestalkt wordt, dan onderneem je actie/neem je maatregelingen. Omdat men het niet ziet, doet men vrijwel niks.
Je geeft je vrijheid weg voor het gemak? Voor welk gemak eigenlijk?
Ik ondervind alleen problemen. Bij mij werkt vrijwel niets. Ben denk ik al afgeserveerd.

Elise
Elise
Reactie op  Elise
1 jaar geleden

“Grappig”: beseffen bedrijven eigenlijk wel dat hun pasjes met elkaar kunnen communiceren en dat ze zelf ook slachtoffer van hacking etc kunnen worden? Of dat de belastingdienst/overheid(elk bedrijf doet wel eens iets wat niet mag of bv. wat niet dier/milieuvriendelijk gerespecteerd is/gewoon omdat je daar het geld niet voor hebt) meekijkt?

Elise
Elise
Reactie op  Elise
1 jaar geleden

Beseffen mensen eigenlijk wel dat je leeft in een grote magnetron en hoe meer men dit gebruikt, hoe meer storingen er optreden? Het is sowieso slecht voor je gezondheid en voor anderen.
Je mag niet roken bij een kind(ben ik mee eens), maar wel staat de hele dag die mobiel/babyfoon enz. aan bij een kind?
Ik vind dit hypocriete tijdperk echt verschrikkelijk.
Zou willen dat er ergens een plekje op de wereld er niet aan meedeed. Dan zou ik daar naar toe willen gaan.
Ik voel me niet eens meer thuis op deze aarde. Das toch erg? Ben zeker niet de enige.

Maarten V
Maarten V
1 jaar geleden

Naast Facebook, ook Instagram, Youtube,Twitter en andere sociale media en Apple zelf (Google etc…) ze zijn minstens even hongerig naar privé van hun klanten.

jac
jac
1 jaar geleden

Gewoon de ouderwetse brief

Jets
Jets
Reactie op  jac
1 jaar geleden

Of gewoon praten met elkaar ….

:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
1 jaar geleden

beter is elkaar vertrouwen en elke maand met vrienden van mobiel wisselen door de adv die je dan een maand ziet leer je de ander ook beter kennen nog leuker is elkaars mobiel rekeningen betalen..
net als bij het geld op een bank rekening WIE zegt dat dat van jou is.. is het met de content WIE zegt dat jij dat bent..
maar ja dat vertrouwen he..

Erde
Erde
1 jaar geleden

Blijf sowieo weg van facebook en andere socialmedia of beperk het gebruik en de informatie die je deelt tot het minimum. Gebruik een vpn verbinding zodat jou data versleuteld is.
Verder een tip: Beveiliging begint bij de router. Ga naar de website van je router. Google op de naam van de router. Meestal begint het met 192.168.1… Login, ga naar wifi, dan geavanceerde opties. Zet daar WPS uit. WPS is een 8 bits sleutel die gebruikt wordt om bijvoorbeeld met printers te communiceren. De 8 bits sleutel is gemakkelijk te kraken waardoor de WPA en WPA2 beveiliging waardeloos is. Verander het default wachtwoord van de router. Het wachtwoord is meestal te vinden op het plaatje achterop de router, evenals de inlog naam. Verander daarna de inlog key (pin). Daarna opnieuw inloggen en nieuwe pin invoeren en jou data zijn een stuk veiliger geworden tegen ongewenste meekijkers.
En verder, stap over op linux. Windows is zo lek als een zeef. En dat blijft ook zo ondanks alle beloftes van Microsoft. Want dat is nu eenmaal zo afgesproken met de USA.

Groenevinger
Groenevinger
Reactie op  Erde
1 jaar geleden

dank je wel, heb je advies opgevolgd!
Wachtwoorden maak ik altijd met een of meer spaties voor en aan het eind van
het wachtwoord, schijnt dat een eventuele hacker er langer over doet om die dan te vinden.

Erde
Erde
Reactie op  Groenevinger
1 jaar geleden

Dank je voor het opvolgen van mijn advies. Maakt mij weer blij. Als grey hat hacker geef ik graag advies.
Spaties zijn goed omdat het wachtwoord dan niet als zelfstandig wachtwoord gezien kan worden.
Een zin of rijmpje is ook heel goed. Maar 100% veiligheid bestaat niet of je moet er met een hamer op slaan.
Blijf verder weg van google als zoekmachine en van gmail of yahoo. Protonmail bijvoorbeeld is een goeie, en als zoekmachine is duckduckgo een goed alternatief.
Verder adviseer ik een vpn verbinding waardoor alle data versleuteld is. Firewalls en virusscanners zijn gemakkelijk te omzeilen en te misleiden. Nodig, maar zij geven maar relatieve veiligheid.

Erde
Erde
1 jaar geleden

Nog een tip, ook voor de beheerders van deze site: Neem eens een kijkje op canary tokens. Canary tokens misleid eventuele meekijkers door een vals pdf of word document waardoor de hacker valse informatie krijgt en de gebruiker kruigt direct een melding over wie wat en waar er iemand bezig is. Ook voor website beveiliging.

Erde
Erde
1 jaar geleden

Ga naar facebook via tor browser en gebruik de https://www.facebookcorewwwi.onion/ link. Dan is informatie over bezoek, locatie en communicatie in ieder geval encrypted en veel moeilijker te traceren.

William
William
1 jaar geleden

Het laatst moest ik nog een bericht vanaf mijn mobiel sturen, net op de dag dat FB, Whapp en Insragram een prbleem hadden met het uploaden en downloaden van fotos en videos. Die dag zijn mij 2 video s en 10 fotos toegestuurd… geen mogelijkheid om ze te bekijken.. foutmelding na foutmelding, als ik s avonds ga slapen en ik heb mn mobiel bij me zet ik hem op vliegtuigstand.. je zou dus aannemen dat er geen verbinding is met het internet.. S ochtends haal ik mn toestel van de vliegtuigstand en tot mijn verbazing zijn de 2 videos (ruim 40 Mb) en 10 fotos glashelder op mijn mobiel te zien.. de films werden dus s nachts terwijl ik sliep “op de vleigtuigstand” gedownload.. dit houd in dat FB Whapp en Istagram een mogelijkheid hebben om, terwijl je het gevoel hebt dat je toestel uitstaaten geen verbinding heeft gewoon met je toestel doen wat ze willen.. dus afluisteren, camera aanzetten en precies je positie bepalen.. welkom in het Orweliaanse tijdperk

Erde
Erde
Reactie op  William
1 jaar geleden

In een smartphone zit, net als in een comuter, een klein batterijtje die altijd zorgt voor een minimale spanning om de klok te laten lopen. Dus jou smartphone blijft altijd ontvangen en zenden. Ook als de stroom eraf gaat. Je kunt een smartphone nooit helemaal uitschakelen. Of je moet hem heel hard op de grond gooien. (Wat misschien nog wel het beste is)

Erde
Erde
Reactie op  William
1 jaar geleden

De meeste storingen zijn helemaal geen storingen. De reden van een storing waardoor mensen offline gaan, is om informatie te vergaren.
Er wordt een storing in scene gezet waardoor iedereen offline gaat. Dan is de storing verholpen en alle apparaten maken op dat moment weer contact. Op het moment dat alles weer online gaat, worden er ‘handshakes’ gemaakt. Een handshake wil zeggen dat alle paketten die verstuurd worden, worden opgevangen. In die paketten zit alle informatie die het apparaat verstuurd. Die informatie is versleuteld door o.a wpa2 beveiliging. Maar die worden ontsleuteld door supercomputers die vaak een oppervlakte hebben van meerdere voetbalvelden.
Op deze manier wordt er informatie vergaard van duizenden, soms miljoenen mensen tegelijk. Zo harken zij data van miljoenen gebruikers bijeen.
En de consumenten maar denken dat zij met een storing te maken hebben.

loes
loes
1 jaar geleden

Laatst zou mijn kleinzoon landen op The Haque Airport, ik keek naar parkeergelegenheid op internet en tot mijn grote verbazing stond het vluchtnummer en vliegtijden van mn kleinzoon erbij….
Vind ik toch eng!

x

Check Also

sociale media

Ben jij nog wel echt vrij, of heeft dit gevaarlijke fenomeen jou ook in zijn greep?

Het gebruik van sociale media zoals Facebook, ...

facebook

‘Onafhankelijke’ factcheck-raad van Facebook gedomineerd door miljardair George Soros

Sinds kort heeft Facebook een toezichtsraad, een ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

19
0
We lezen graag je reactie!x