Buitenland

Hoe Hillary Clinton de Arabische Lente gebruikte om het Midden-Oosten te ontwrichten

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onder Hillary Clinton rolde het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken een programma uit dat gericht was op regimeverandering in diverse delen van de wereld. Het programma zou uiteindelijk een verwoestende uitwerking hebben op het Midden-Oosten.

Uit een gelekte memo blijkt dat Huma Abedin, één van de belangrijkste medewerkers van Clinton, aan haar baas schreef: “Mijn complimenten voor de ‘vreedzame’ protesten in Egypte, met het woord ‘vreedzame’ tussen aanhalingstekens.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De Amerikaanse overheid bedacht enkele jaren voor de Arabische Lente het programma Alliance of Youth Movements Summit om de Egyptische leider Hosni Moebarak af te zetten. Het programma werd mede opgezet door een belangrijke adviseur van Clinton.

Geesteskind

De VS kwam er via het programma achter dat de Moslimbroederschap het plan wel zag zitten. De door Amerika gesteunde beweging heerste na de omverwerping van het regime van Moebarak enige tijd over Egypte.

Dr. Oz Hassan van de Universiteit van Warwick heeft gezegd dat de Summit het ‘geesteskind’ was van Jared Cohen, die de oud-ministers Condoleezza Rice en Hillary Clinton adviseerde. Hij is tevens een hooggeplaatst lid van de beruchte Council on Foreign Relations.

Uit vertrouwelijke stukken blijkt dat de Amerikaanse overheid een Egyptische activist steunde die van plan was Moebarak af te zetten en dat de Moslimbroederschap klaar stond om deel te nemen aan een volksopstand.

Moedigde ze aan

Toen Clinton minister van Buitenlandse Zaken werd, sponsorde haar ministerie de Alliance of Youth Movements Summit in Mexico-Stad in 2009. Clinton sprak de activisten daar persoonlijk toe en moedigde ze aan.

Uit de memo blijkt dat de plannen om regimeverandering in Egypte te bespoedigen geheim moesten blijven, maar al snel gaf de organisatie openlijk toe rebellenopstanden te steunen. Moebarak trad af op 11 februari 2011, 18 dagen na het begin van de protesten.

Betalingen aan IS

Clinton ligt momenteel onder vuur vanwege haar beleid, dat volgens Donald Trump heeft geleid tot de creatie van Islamitische Staat (IS). Ze kreeg een vertrouwelijke memo toegestuurd waarin stond dat de regering Obama Al Qaida in Irak steunde, de terreurgroep die zich later afsplitste van Al Qaida en IS vormde.

Hillary Clinton zat ook in de bestuursraad van een bedrijfspartner van het Clinton Global Initiative die betalingen zou hebben gedaan aan IS in Syrië.

[Breitbart]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob
Rob
7 jaren geleden

Ja…. maar toch gaat ze president worden!

Drie
Drie
7 jaren geleden

Corruptie is zou verzadigd + afgunst+ legaal stelen
Ect…. Is allmaal toegestaan
Als je in de weg staat ruim je op
niemand merk iets van zelfs je vrouw niet
Waar zijn de de helden
Er moet oorlog komen om het goed tekrijgen
Of bankroet usa/eu

pietje
pietje
7 jaren geleden

Ze is een smeerlap en hoop eerlijk dat ze snel dood is als ze dat al niet is en een standin heeft, om alsnog Obama de nood toestand kan uit laten roepen !! Geef mij die clown van een trump maar die neemt geen bord voor zijn mond !!!! Ik ga voor trump maar ja ik ga ook voor wilders en niet voor rutte dus ik ben gewoon een opstandeling !!! Daar ben ik blij om want zomaar volgens is zo zielig en dom !! Kom op voor ons volk en laten we tegen rutte zeggen PLEUROP !!!!!!

pietje
pietje
7 jaren geleden

Hillery is een soort van duivel maar wordt gesteund door de schaduw regering dus dit k*t wijf kan niet verliezen Geef mij die clown van een donald maar die zou alles schoon gaan we vegen !! Maar ja dat mag niet !!! De bezem mag er niet door want dan verliezen de mensjes aan de top teveel dus het gaat dat kut wijf worden corrupt maar dan zo corrupt ! Ja dat is Amerika maar ja ook holland is zo !! rutte zal ook wel weer winnen terwijl hij ons land aan de afgrond heeft gebracht ! Stemmen is nutteloos want er wordt niet naar gekeken en dat weet ik want heb jaren op een stem buro gezeten totaal frusterend !!!! Echt helemaal het is allemaal een farce !! Het is vooruit bepaald ! Ook hier er is geen democratie !! Alles wordt beheerd door banken, wapen en farma industrie lieve mensen wordt wakker !! We moeten dit beleid stoppen maar hoe ???

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x