Mens en Dier

Marion Koopmans uit WHO-onderzoeksteam gezet: ‘Gaat dit gevolgen hebben voor haar positie?’

Help anderen door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Marion Koopmans maakte onderdeel uit van het WHO-team dat in Wuhan onderzoek deed naar de oorsprong van corona. Er komt nu een nieuw onderzoek, maar het lijkt erop dat de viroloog uit het team gezet is.

In oktober kondigde de WHO aan dat de zogeheten Scientific Advisory Group for the Origins of Novel Pathogens (SAGO) zou bestaan uit 28 leden. Koopmans was daar in eerste instantie één van. Later werd er een nieuwe lijst gepubliceerd, waar ze niet langer op voorkwam.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Onlangs publiceerde The National Pulse een artikel over haar banden met de Chinese Communistische Partij (CCP). Koopmans werkte onder meer als wetenschappelijk adviseur voor het Centrum voor Ziektecontrole en Preventie in Guangdong.

Geen nieuws in Nederland nog?

Ze is één van de auteurs van een studie uit juli 2020 die mede mogelijk is gemaakt door het nationale onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma van China.

Een ander onderzoek, uit 2017, heeft betrekking op het zikavirus en is gefinancierd en uitgevoerd door de provinciale overheid van Guangdong. In 2014 leidde Koopmans een onderzoek naar influenza A (H7N9) dat is gefinancierd door het Chinese ministerie van Volksgezondheid.

Koopmans schreef ook mee aan een aantal studies die zijn gefinancierd door de China Scholarship Council (CSC) van het Chinese ministerie van Onderwijs, waaronder onderzoeken over het norovirus, rotavirus, calcineurine en migratie.

Kamerlid Fleur Agema (PVV) reageert: “Marion Koopmans uit het WHO-onderzoeksteam gezet. Berichtgeving klopt. Geen nieuws in Nederland nog?”

Vervolgvragen komen eraan!

“In juli vroeg ik aan de minister waarom de relatie van Koopmans met de CCP geen bezwaar was voor haar aanstelling bij het OMT,” zegt Kamerlid Simone Kerseboom (FVD). “Nu blijkt de WHO dat wel een probleem te vinden.”

“Gaat dit gevolgen hebben voor haar positie?” vraagt Kerseboom. “Vervolgvragen komen eraan!”

[The National Pulse]

4.7 84 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

117 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
2 jaren geleden

LS…

Hoezo verdacht !?

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
2 jaren geleden

Deze dame is mede verantwoordelijk voor alle Covid-ellende in Nederland. Net als van Dissel, heeft zij het niet goed voor met de mensen in Nederland.

Naar mijn mening is zij ook iemand die voor het tribunaal moet komen.

Mirjohn
Mirjohn
2 jaren geleden

Gelukkig! Niet te vertrouwen deze vrouw.

Jingo
Jingo
2 jaren geleden

Ze is al lang binnen.

Back to top button
117
0
We lezen graag je reactie!x