Homepagina » Natuur en Milieu » Binnenste deel aarde anders dan we dachten. Onbegrijpelijk waar dit allemaal vandaan is gekomen
Binnenste deel aarde anders dan we dachten. Onbegrijpelijk waar dit allemaal vandaan is gekomen

Binnenste deel aarde anders dan we dachten. Onbegrijpelijk waar dit allemaal vandaan is gekomen

In de diepe aarde bevindt zich ongeveer net zoveel water als in al onze oceanen bij elkaar. Dat blijkt uit onderzoek naar de overgangszone van de aardmantel.

“Als onze schatting klopt, betekent dit dat er heel veel water in de diepe aarde zit,” zei Hongzhan Fei van de Universiteit van Bayreuth in Duitsland.

“De totale hoeveelheid water in de diepe aarde staat ongeveer gelijk aan de massa van al het oceaanwater ter wereld,” voegde hij toe.

Opgesloten

Onder onze voeten bevindt zich veel meer water dan verwacht. Het zit voornamelijk opgesloten in de kristallen van mineralen.

Tenminste één team ontdekte eerder waterrijk gesteente in de vulkanische massa die uit de mantel komt.

Een andere groep heeft op basis van experimenten aangetoond dat water uit de diepe aarde op onze planeet is gevormd en niet afkomstig is van kometen en asteroïden.

Na te denken

“De enorme hoeveelheid water die in rotsen in dit diepe deel van de mantel wordt gevonden, dwingt ons zeker om verder na te denken over de vraag hoe het daar is gekomen,” zei Steven Jacobsen van de Northwestern University in Illinois.

“Wij concluderen dat de overgangszone van de aardmantel nat moet zijn,” zei Fei nog.

Graham Pearson van de Universiteit van Alberta in Canada voegde eraan toe: “Waarnemingen wijzen erop dat de overgangszone waarschijnlijk aanzienlijke hoeveelheden water bevat.”

[New Scientist via The Optimist]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
54 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Logica
Logica
4 jaren geleden

Het water is daar miljoenen jaren geleden terechtgekomen door de aantrekkingskracht en dus gewoon van buitenaf. Water stroomt naar beneden niet naar boven!
En water is inderdaad nat, maar niet alles wat nat is is ook water….

Rob Steenwinkel
Rob Steenwinkel
4 jaren geleden

De “wetenschap” is niets meer dan speculatie en dan je “gelijk” claimen alsof we te maken hebben met de dogmatiek en blasfemie van iedere religie.
De “wetenschap” barst uit zijn voegen door de daaruit ontstane schaamteloze demagogie!

Loki
Loki
4 jaren geleden

Dus als de aardmantel implodeert dan hebben we Waterworld.

Eelke Piers
Eelke Piers
4 jaren geleden

Water wordt niet gevormd maar bestaat uit 2 elementen waterstof en zuurstof. Deze elementen kunnen alleen maar in zonnen van de 1ste en 2de generatie gevormd worden.
Ook bij de zondvloed braken de zuilen in de aarde waardoor een deel van de ondergrondse zeeën door spleten in de aardkorst ophoog werd geperst en zelfs de ruimte werd ingespoten. Het regende toen 40 dagen en zelfs de meteorieten die nu nog op de aarde vallen zijn gedeeltelijk nog afkomstig van de aarddelen die toen in de ruimte gespoten werden en daarom nog de aminozuren en resten van het aardse leven bevatten.
De Bijbel goed lezen en er worden veel raadsels opgelost

x

Check Also

professor

Harvard-professor: Iets buitenaards bezocht ons in 2017

Een object dat recentelijk door ons zonnestelsel ...

Turkse automonteur (21) rijdt 70 kilometer op twee liter water. Deze uitvinding kan een einde maken aan alle olie-oorlogen

Turkse automonteur (21) rijdt 70 kilometer op twee liter water. Deze uitvinding kan een einde maken aan alle olie-oorlogen

De Turkse automonteur Murat Agbas (21) heeft ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

54
0
We lezen graag je reactie!x