Homepagina » Mens en Dier » Biologe heeft dit gedrag nog nooit eerder gezien bij walvissen. Bekijk de beelden van haar ongelofelijke ontmoeting
Biologe heeft dit gedrag nog nooit eerder gezien bij walvissen. Bekijk de beelden van haar ongelofelijke ontmoeting

Biologe heeft dit gedrag nog nooit eerder gezien bij walvissen. Bekijk de beelden van haar ongelofelijke ontmoeting

Biologe Nan Hauser had een ongelofelijke en unieke ontmoeting met een bultrugwalvis, die haar beschermde tegen een tijgerhaai die in de buurt zwom.

De walvis duwde haar constant onder zijn vin of gaf haar duwtjes met zijn hoofd. “Ik zwem al 28 jaar met walvissen, maar dit had ik nog nooit meegemaakt,” zei ze.

Vorig jaar zwom Hauser bij één van de Cookeilanden bij Nieuw-Zeeland. Ze kon het gedrag van de walvis in eerste instantie niet verklaren en wist niet dat er een haai bij haar in de buurt zwom.

Beschermen

Ze zette de beelden van de ontmoeting op het internet en die gingen gelijk viraal.

Minutenlang duwde de walvis de vrouw onder zijn vin tot ze weer in veiligheid was. Volgens Hauser bewijst de video dat het in de aard van walvissen zit om andere soorten te beschermen, ook de mens.

Eerste ooit

Ze is voor zover bekend de eerste ooit die zulke beelden heeft kunnen filmen. Wetenschappers hebben nog nooit eerder waargenomen hoe een bultrug zich ontfermt over een mens.

Buiten beelden zou een tweede walvis hebben geholpen bij de redding van de duiker. Het dier zou onophoudelijk met zijn staart hebben geklapperd om de haai uit de buurt te houden.

In de video bedankt Hauser de walvis voor zijn heldendaad. “Sorry, ik hou ook van jou! Ik hou van je!” riep ze.

[VTM]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Gladiator schreef:

  In een woord…..”aandoenlijk”!!!

  En ondanks dat met name deze geweldig mooie én intelligente dieren wereldwijd worden afgeslacht helpen ze mensen nog steeds uit de nood als er gevaar dreigt!!
  Toch iets om gewoon eens over na te denken.
  Hadden mensen maar een schamele 5% van hetgeen dieren bezitten (inborst, trots, ijver, trouw,…zal maar niet doorgaan, wordt teveel anders)….wat zou de wereld er dan geweldig uitzien. Zou wel voor menigeen even wennen zijn, zo geheel zonder oorlog, zonder regenten, zonder politie….want dat zou allemaal niet nodig zijn dan.

  Fijn weekend gewenst,

  Gladiator

  28 likes
  • onbekend schreef:

   Als een gedeelte van het mensdom straks zelfmoord pleegt met sommige vaccinaties, chemtrails, gmo, 4 G zendmasten enz…. dan zal het terug rustig en mooi zijn. Dan nog de natuur herstellen d.m.v. een Aarde trilling, de bijna kleinste deeltjes van een stof uit evenwicht brengen. De zwaartekracht doet de rest.

   8 likes
 • PREDATOR schreef:

  Moeten we eens een voorbeeld aan nemen..andere helpen.

  7 likes
 • henk schreef:

  Hun hart is enorm.

  2 likes
 • x

  Check Also

  nieuw-zeeland

  Nieuw-Zeeland sluit ALLE mensen met corona op in quarantainefaciliteit

  Alle mensen die besmet zijn met corona ...

  nieuw-zeeland

  Hooggerechtshof Nieuw-Zeeland oordeelt: lockdown was ONWETTIG

  Nieuw-Zeeland verlengde onlangs de lockdown van zijn ...

  >