Gezondheid

Journaliste (46) belandde door cholesterolverlagers in nachtmerrie: “Ik stop onmiddellijk met dit gif”

Help ons door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Journaliste Amanda de Vries (46) slikte zes maanden lang cholesterolverlagers oftewel statines. Door de pillen belandde ze in een nachtmerrie van spierspasmen, uittredingen en slapeloosheid. Ze doet haar verhaal op de website Gezondheid & co.

De Vries kreeg in maart 2014 te horen dat ze voor haar leeftijd een te hoge kalkscore had in haar kransslagaderen. De pijn in haar linkerarm en de druk op haar borst waren voorboden van het nare telefoontje. De cardioloog trof aan de binnenkant van de kransslagaderen geen vernauwingen aan, dus er hoefde niet gedotterd te worden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De journaliste kreeg een reeks medicijnen voorgeschreven om de risico’s op een hart- of herseninfarct te beperken, waaronder een cholesterolremmer. Ze voelt zich daarna al snel hondsmoe. Haar benen voelen zwaar, er komt weinig uit haar handen, haar concentratie is soms ver te zoeken en haar zelfvertrouwen holt met sprongen achteruit.

Oncontroleerbare bewegingen

Rond juni merkt De Vries dat ze steeds slechter in slaap valt. Zodra haar spieren zich ontspannen reageert haar lijf met grote schokken. Ze heeft geen controle meer over haar handen, met spasmen tot gevolg. Ze treedt zelfs buiten haar lichaam en hangt er een tijdje boven.

De spierspasmen beginnen ook overdag op te treden. Haar polsen en handen maken oncontroleerbare bewegingen. Op straat verdenkt ze iedereen die achter haar loopt van complottheorieën en achterklap.

Chemische polonaise

Op internet stuit ze op een uitzending van Tros Radar die geheel is gewijd aan statines. “Binnen vijf minuten weet ik genoeg,” zegt ze. “Ik stop onmiddellijk met dit gif. Aan mijn lijf geen chemische polonaise meer, dus ik stop ook met de andere medicatie.”

De kracht in haar lijf komt langzaam terug en ze beleeft voorzichtig weer plezier aan haar werk. De Vries stapt over op homeopathische middelen en de druk op haar borst en de pijn in haar linkerarm zijn nauwelijks nog aanwezig. Ook haar bloedwaarden en hartslag worden prima bevonden.

[Gezondheid & co]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x