Mens en Dier

Bizarre zwarte zeeduivel voor het eerst vastgelegd op video

Help mee door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een onderzoeksteam heeft voor de kust van Californië voor het eerst een zwarte zeeduivel op camera vastgelegd. Het vreemde wezen werd deze week door onderzoekers van het Monterey Bay Aquarium Research Institute (MBARI) waargenomen op een diepte van bijna 600 meter.

“We duiken al 25 jaar geregeld in dit gebied en hebben er tot nu toe drie gezien,” vertelde Bruce Robinson van het MBARI aan San Jose Mercury News. Robinson zei dat de lichtgevende ‘vishengel’ op de kop van de zeeduivel wordt gebruikt om prooidieren te lokken.

De vis zal door wetenschappers worden onderzocht, al weten ze niet hoelang het dier zal overleven. De zeeduivel ziet er op het eerste gezicht gevaarlijk uit, maar is in werkelijkheid slechts negen centimeter lang.

Er is maar heel weinig bekend over de vis. Mannetjes leven een stuk korter dan vrouwtjes en zijn een stuk kleiner. Ze hebben maar één doel in hun leven: zich vastklampen aan een vrouwtje om vervolgens als parasiet te leven.

“Als ze geen vrouwtje vinden, zullen ze verdrinken,” vertelde professor Ted Pietsche van de Universiteit van Washington aan Mercury News. De expert op het gebied van zeeduivels voegde toe dat ze zonder een vrouwtje niet eens in staat zijn om te eten.


[San Jose Mercury News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tim
Tim
7 jaren geleden

Dit soort vissen zou men misschien ook op de maan Europa van Jupiter kunnen vinden.

Pascal
Pascal
7 jaren geleden

Is dit een creatie van ons de mens of een buitenaardse creatie??

De wereld is in balans of word in balans gebracht en zo verschijnen er nieuwe beesten en verdwijnen er beesten in oude tijdperken en komen er in nieuwe tijdperken.

Robert
Robert
7 jaren geleden

In de film wordt gezegd dat hij een gebroken tand heeft maar dat is niet zo.
Het is als het ware een nep wormpje om vissen mee te lokken als hij stil ligt op de bodem.

Catharina
Catharina
7 jaren geleden

Al 25 jaar in dat gebied aan het duiken..en tot nu toe nog maar 3 gezien..
En dan toch t beestje gaan vangen en onderzoeken. Niet wetende hoe lang het in leven blijft…Uhmmm, niet voor lang denk ik zo!
Typerend…
Laat lekker met rust zou ik zeggen geeshhhh

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

12
0
We lezen graag je reactie!x