Archeologie

‘Boeddha uit de ruimte’ gemaakt van meteoriet

Help anderen door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Duitse wetenschappers hebben een oud Boeddhabeeld gevonden van buitenaardse oorsprong.

Het beeldhouwwerk dat Vaiśravana, de boeddhistische god van rijkdom of oorlog, afbeeldt is gemaakt van een ataxiet, een nikkelrijke ijzermeteoriet.

“Het Boeddhabeeld is gemaakt van een Chinga-ijzermeteoriet die zo’n 15.000 jaar geleden in het grensgebied tussen Mongolië en Siberië is neergekomen,” zei Elmar Buchner van de Universiteit van Stuttgart.

In het tijdschrift Meteoritics and Planetary Science doen Buchner en zijn collega’s verslag van hun geochemische analyse en het verhaal achter de ‘Boeddha uit de Ruimte’. De studie leest weg als een Indiana Jones-film.

Swastika

Het 24 centimeter hoge beeld, beter bekend als de IJzeren Man, werd in 1938 gevonden tijdens een expeditie die was georganiseerd door SS-topman Heinrich Himmler en werd geleid door zoöloog Ernst Schäfer. In Tibet zocht men naar de oorsprong van het Arische ras.

Het is niet bekend hoe het beeldhouwwerk is opgegraven, maar een swastika op het beeld zou het team ertoe hebben gezet om het mee terug naar Duitsland te nemen. De IJzeren Man, die ruim 10 kilo weegt, werd al snel eigendom van een privéverzamelaar en pas in 2009 konden wetenschappers het beeld na een veiling bestuderen.

Bon-cultuur

“Het neerkomen van meteorieten is sinds de prehistorie door verschillende culturen geïnterpreteerd als een goddelijke boodschap,” schreven Buchner en zijn collega’s. “Het is voor zover bekend de enige afbeelding van een menselijke figuur die gemaakt is van een meteoriet, we kunnen het beeld dus nergens mee vergelijken om het op waarde te schatten.”

Het team denkt dat het beeld zo’n 1000 jaar oud is en stamt uit de pre-boeddhistische Bon-cultuur in Tibet.

De grootste en zwaarste nikkelrijke ataxiet die ooit op aarde is gevallen is de Hoba-meteoriet. De meteoriet ligt in het noordoosten van Namibië en weegt 66 ton.

Bron: Livescience.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
10 jaren geleden

Ik ben eenmaal in mijn leven 2 maanden in Indonesië geweest en heb een Boeddhistische tempel in Indonesië bekeken en bezocht.De tempel zelf leek op een groot ruimteschip, met Boedha als de piloot.En nu ik dit artikel lees krijg ik steeds meer de indruk dat Boedha een buitenaardse was.Iets wat ik toen ook dacht.

Pommetje
Pommetje
10 jaren geleden

Deze boeddha komt helemaal niet uit de ruimte, hij is gewoon op aarde gemaakt.
De steen van waaruit deze boeddha is gemaakt kan dan wellicht uit de ruimte komen. Dat wil niet zeggen dat de boeddha uit de ruimte komt.
Even de titel wat nuanceren aub

yes
yes
10 jaren geleden

[quote name=”Hunting Wolf”]IDe tempel zelf leek op een groot ruimteschip, met Boedha als de piloot.[/quote]
Heb je wel eens een buitenaards ruimteschip gezien dan….?

Merlijn
Merlijn
10 jaren geleden

[quote name=”Pommetje”]Deze boeddha komt helemaal niet uit de ruimte, hij is gewoon op aarde gemaakt.
De steen van waaruit deze boeddha is gemaakt kan dan wellicht uit de ruimte komen. Dat wil niet zeggen dat de boeddha uit de ruimte komt.
Even de titel wat nuanceren aub[/quote]

Eén woord: aanhalingstekens.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

11
0
We lezen graag je reactie!x