CoronaMens en Dier

Jaap van Dissel en Bruno Bruins wisten al in februari 2020 dat er een medicijn tegen corona was

Help mee door dit met jouw kennissen op je socials te delen!

RIVM-baas Jaap van Dissel en toenmalig minister Bruno Bruins zijn op 21 februari 2020, vlak voor het uitroepen van de pandemie, per brief geïnformeerd over de gunstige werking van chloroquine. Dat blijkt uit een Wob-onderzoek waar data-analist Daniël van der Tuin over schrijft. Bruins trad op 19 maart af.

In de brief, verstuurd door Ace Pharmaceuticals, werd verwezen naar een literatuurstudie. Toch werden chloroquine en hydroxychloroquine direct verboden voor coronapatiënten.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In de brief valt te lezen: Deze week is er in de media uitgebreid aandacht geweest voor de werking van het geneesmiddel chloroquine tegen coronavirusinfectie (Covid-19). [Zwartgelakt] heeft in samenspraak met Ace een korte literatuurstudie gedaan naar deze bevinding en is tot de conclusie gekomen dat de werking tegen Covid-19 aannemelijk is en dat het niet alleen de ziekteverschijnselen vermindert, maar dat het ook de virusvermeerdering remt.”

Inspectie grijpt in

“Het lijkt dus verstandig om ernstig zieke patiënten met een Covid-19-infectie te behandelen met chloroquine. Het valt ook te verdedigen om mensen die uit risicogebieden komen profylactisch te behandelen met chloroquine. Dit heeft als voordeel dat er niet alleen ziekte wordt voorkomen, maar ook de kans op een uitbraak in Nederland wordt verkleind,” schrijft Ace, de enige producent van chloroquine in West-Europa.

In maart 2020 nam het RIVM chloroquine en hydroxychloroquine op in het voorlopige behandelplan tegen corona. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) verbood artsen nog diezelfde maand om chloroquine voor te schrijven.

Bedreigingen

De fabriek van Ace Pharmaceuticals moest worden bewaakt door de politie en de directeur kreeg politiebescherming na bedreigingen. Tegenover EenVandaag zei de directeur: “Meerdere dure auto’s reden mijn straat in, terwijl je die hier normaal nooit ziet. Met opvallend jonge bestuurders die bij me aanbelden.” Een bekende modus operandi van Big Pharma om schrik aan te jagen.

“Onthutsend beeld. Bruno Bruins, de man die het mentaal niet aankon, en Jaap van Dissel wisten in februari 2020 dat het zeer aannemelijk was dat er goed werkende medicatie tegen covid was die óók profylactisch werkt. De boodschapper en leverancier werd vervolgens bedreigd,” reageert BVNL-bestuurder Hans van Tellingen.

4.9 120 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

94 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeroen
Jeroen
1 jaar geleden

Dus DAT zou het plotselinge flauwvallen van Bruins kunnen verklaren.

Wilma
Wilma
1 jaar geleden

Ze azijn en waren gewoon uit op massamoord van de bevolking en het kabinet doet er maar wat graag aan mee, want des te meer beuren ze.

Hans van Alphen
Hans van Alphen
1 jaar geleden

 Bruno Bruins stortte niet voor niets in. Ik vraag me af waarom ze hem niet onder ede horen.

joop
joop
1 jaar geleden

Moordenaars Rutte en Co afvoeren Tribunaal levenslang opsluiten.

Back to top button
94
0
We lezen graag je reactie!x