Bewustzijn

Boliviaanse minister: einde kapitalisme na Maya-apocalyps

Help mee door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Boliviaanse minister van Buitenlandse Zaken David Choquehuanca hoopt dat het einde van de Mayakalender op 21 december aanstaande gepaard gaat met het vertrek van Coca-Cola.

“Op 21 december 2012 komt een einde aan egoïsme en verdeling,” citeerde Russia Today de minister. “Die dag zou het einde moeten betekenen voor Coca-Cola.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Na zijn uitspraken verspreidden berichten dat Bolivia de multinational uit het land zou verbannen zich al snel over het internet. Sommigen zeiden dat de uitspraken van de minister een ‘symbolische verwerping waren van het Amerikaanse kapitalisme’.

Liefde

Woordvoerder van het Boliviaanse ministerie van Buitenlandse Zaken Consuelo Ponce kondigde echter aan dat de uitspraken van Choquehuanca uit hun verband waren getrokken en dat het land geen plannen heeft om Coca-Cola het land uit te zetten.

In tegenstelling tot doemdenkers die het einde van de wereld voorspellen op 21 december 2012 zei Choquehuanca dat hij positief is over het einde van de Mayakalender. Volgens hem gaan we een nieuw en progressief tijdperk binnen waarin haat eindigt en liefde begint.

Planeten

“Voor het eerst in 26.000 jaar is er een samenstand tussen de planeten,” zei hij. “Dit is het einde van kapitalisme en het begin van gemeenschapsdenken.”

De minister voegde toe dat Bolivianen in plaats van Coca-Cola Mocochinchi zouden moeten drinken, een lokaal drankje met een perziksmaak.

Energiedrankje

Ondertussen gaf de Boliviaanse president Evo Morales in 2010 groen licht voor de productie van een bruisend energiedrankje met de naam Coca-Colla.

In 2002 werd Bolivia het tweede Zuid-Amerikaanse land zonder McDonald’s. De grootste keten van hamburger fastfoodrestaurants ter wereld was ondanks grootschalige reclamecampagnes genoodzaakt haar acht resterende vestigingen in het land te sluiten.

Bronnen: RT.com, Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

40 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
cr
cr
11 jaren geleden

nou laat die man gelijk hebben jihoe dan is het ook mijn dag

check
check
11 jaren geleden

Opvallend dat een minister dat zegt. Laten we hopen met zijn allen dat hij gelijk heeft.

Ruud
Ruud
11 jaren geleden

David zei:

“Op 21 december 2012 komt een einde aan egoïsme en verdeling,” citeerde Russia Today de minister. “Die dag zou het einde moeten betekenen voor Coca-Cola.”

Goh..hoe zou dat klinken uit de mond van
hr.Rutte….?

Roel
Roel
11 jaren geleden

Ik sta achter de uitspraken van deze minister dat we een nieuw en progressief tijdperk binnengaan waarin haat eindigt en liefde begint en het kapitalisme eindigt en gemeenschapsdenken begint. WIJ zijn allen EEN.

Wel denk ik dat het geleidelijk zal gaan en niet in een dag of nacht.

Back to top button
40
0
We lezen graag je reactie!x