Homepagina » Bewustzijn » Boliviaanse minister: einde kapitalisme na Maya-apocalyps
Boliviaanse minister van Buitenlandse Zaken David Choquehuanca

Boliviaanse minister: einde kapitalisme na Maya-apocalyps

De Boliviaanse minister van Buitenlandse Zaken David Choquehuanca hoopt dat het einde van de Mayakalender op 21 december aanstaande gepaard gaat met het vertrek van Coca-Cola.

“Op 21 december 2012 komt een einde aan egoïsme en verdeling,” citeerde Russia Today de minister. “Die dag zou het einde moeten betekenen voor Coca-Cola.”

Na zijn uitspraken verspreidden berichten dat Bolivia de multinational uit het land zou verbannen zich al snel over het internet. Sommigen zeiden dat de uitspraken van de minister een ‘symbolische verwerping waren van het Amerikaanse kapitalisme’.

Liefde

Woordvoerder van het Boliviaanse ministerie van Buitenlandse Zaken Consuelo Ponce kondigde echter aan dat de uitspraken van Choquehuanca uit hun verband waren getrokken en dat het land geen plannen heeft om Coca-Cola het land uit te zetten.

In tegenstelling tot doemdenkers die het einde van de wereld voorspellen op 21 december 2012 zei Choquehuanca dat hij positief is over het einde van de Mayakalender. Volgens hem gaan we een nieuw en progressief tijdperk binnen waarin haat eindigt en liefde begint.

Planeten

“Voor het eerst in 26.000 jaar is er een samenstand tussen de planeten,” zei hij. “Dit is het einde van kapitalisme en het begin van gemeenschapsdenken.”

De minister voegde toe dat Bolivianen in plaats van Coca-Cola Mocochinchi zouden moeten drinken, een lokaal drankje met een perziksmaak.

Energiedrankje

Ondertussen gaf de Boliviaanse president Evo Morales in 2010 groen licht voor de productie van een bruisend energiedrankje met de naam Coca-Colla.

In 2002 werd Bolivia het tweede Zuid-Amerikaanse land zonder McDonald’s. De grootste keten van hamburger fastfoodrestaurants ter wereld was ondanks grootschalige reclamecampagnes genoodzaakt haar acht resterende vestigingen in het land te sluiten.

Bronnen: RT.com, Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

40 reacties

 1. nou laat die man gelijk hebben jihoe dan is het ook mijn dag

  0 likes
 2. Opvallend dat een minister dat zegt. Laten we hopen met zijn allen dat hij gelijk heeft.

  0 likes
 3. David zei:

  “Op 21 december 2012 komt een einde aan egoïsme en verdeling,” citeerde Russia Today de minister. “Die dag zou het einde moeten betekenen voor Coca-Cola.”

  Goh..hoe zou dat klinken uit de mond van
  hr.Rutte….?

  0 likes
 4. Ik sta achter de uitspraken van deze minister dat we een nieuw en progressief tijdperk binnengaan waarin haat eindigt en liefde begint en het kapitalisme eindigt en gemeenschapsdenken begint. WIJ zijn allen EEN.

  Wel denk ik dat het geleidelijk zal gaan en niet in een dag of nacht.

  0 likes
 5. Nou dat is dan ook weer vrijheidsbeperkend
  geen Coca cola. Wat een betweter !! Coca cola drinken is ook vrijheid en niemand hoeft mij dat te verbieden. Ik hou niet van dit soort betwetertjes. En als iemand eten wil bij Mc Donnalds is dat ook vrijheid (persoonlijk vind ik er niks aan maar dat terzijde). Geen loodzware regelmaatschappij !

  0 likes
 6. SHIIIIIT! Daar gaat mijn Coca Cola-verslaving…

  0 likes
 7. Kapitalisme is in beginsel helemaal niet slecht.Corruptie is slecht en komt in alle politieke stromingen voor en ook in alle religieuze stromingen.
  Het valt mij op dat men staat te juichen voor een socialistische politieke structuur die overal aangekondigd wordt.Verpak het in de woorden liefde en eenheidsdenken en je hebt de steun van de massa.Pas daar nou mee op mensen!Socialisme werkt ook niet, zo is gebleken tijdens de USSR tijd.Zelfs China is kapitalistisch zij het met een socialistisch tintje.Dit om de massa te controleren.Zien jullie dit dan niet?Het gaat altijd en eeuwig over hoe de massa gecontroleerd kan worden.Hoe men jou kan controleren.Be carefull what you wish for people.
  Er zal een enorm vacuüm ontstaan straks en de geschiedenis leert ons wat er dan allemaal gebeurd.Dan is er geen sprake van liefde en eenheidsdenken hoor.Men tuint in de grootste leugen ooit…

  0 likes
 8. [quote name=”Knaagdier”]SHIIIIIT! Daar gaat mijn Coca Cola-verslaving…[/quote]
  Moet zijn: Shitttt daar gaat mijn accuzuur verslaving!

  0 likes
 9. [quote name=”Aardebewoner”]Nou dat is dan ook weer vrijheidsbeperkend
  geen Coca cola. Wat een betweter !! Coca cola drinken is ook vrijheid en niemand hoeft mij dat te verbieden. Ik hou niet van dit soort betwetertjes. En als iemand eten wil bij Mc Donnalds is dat ook vrijheid (persoonlijk vind ik er niks aan maar dat terzijde). Geen loodzware regelmaatschappij ![/quote]
  Rustig maar drink jij fijn je accuzuur!heel gezond voor je gebit en maag en darmen en met de caffeïne die er in zit stuiter je wel verder.

  0 likes
 10. Lijkt me wel erg typisch dat op 21dec2012 het einde aanbreekt van het kapitalisme. Zelf heb ik al een paar keer een false flag meegemaakt die mij terug in de tijd bracht. Ja, de olympische spelen is niet direct waar het uitkomt. Maar wel erg dichtbij het einde van de spelen. Sowieso is het onzekere tijd voor mij voor 18 aug. Alles daarna gebeurt eigenlijk niet. We zien wel misschien zit het elite team nu niet meer over zulke dingen te plannen en onruststoken.

  0 likes
 11. [quote name=”Aardebewoner”]Nou dat is dan ook weer vrijheidsbeperkend
  geen Coca cola. Wat een betweter !! Coca cola drinken is ook vrijheid en niemand hoeft mij dat te verbieden. Ik hou niet van dit soort betwetertjes. En als iemand eten wil bij Mc Donnalds is dat ook vrijheid (persoonlijk vind ik er niks aan
  maar dat terzijde). Geen loodzware regelmaatschappij ![/quote]
  Het heeft niet te maken met vrijheid maar wel met principes. En voor zover ik heb gelezen, ook in de Spaanse krant El Pais,gaan zij geen maatregel nemen tegen de burgers die CocaCola willen gebruiken, ze verkopen het gewoon niet meer, en gelijk hebben ze. CocaCola is verslavend en slecht voor je gezondheid en maakt “ja” knikkers.

  0 likes
 12. @ Frankie: Je hebt helemaal gelijk! Geen enkele poltieke stroming of regeringsvorm deugt…leidt allemaal tot hebzucht, machtszucht, corruptie en bureacratie. Ik hou mn hart vast voor als de SP wint!

  Trouwens dat McDonalds de deuren moest sluiten heeft te maken met t dieet van de bevolking…er is gewoon niet veel animo voor dat soort fastfood eten daar.

  0 likes
 13. durfden onze ministers maar ook zo te denken en vooral DOEN! Maar op gegeven moment [niet ver verwijderd van nu] zal het ook zo ZIJN, het kan simpelweg niet anders meer, toch?

  0 likes
 14. Ach ja Bolivia, ons buurland hier, dicht gaten met de productie van cocaine. Het geld van verdiend wordt met de verkoop van deze cocaine wordt in de economie gepompt. Gelukkig zijn we tegen kapitalisme maar verheerlijken we regimes als die in Bolivia welke wel even bepalen wat goed voor je is en wat niet. Cocaïne is in hun opvatting een geweldig iets. Ik heb toch liever die Mc Donalds dan de junks en de het op mijn geweten hebben dat de opgehemelde socialisten in Bolivia geen enkel probleem hebben met mensen verslaafd te maken aan die troep.

  Er zijn toch aardiog wat mensen waarbij het alu-hoedje ook het eigen denken beperkt, en hierdoor niet ziet wat er eigenlijk in Bolivia aan de gang is. Maar wel blij zijn dat het verfoeilijke kapitalisme, hetgeen dat je leven zo makkelijk heeft gemaakt en zorgt, dat je niet zoals velen in Afrika met weinig voedsel in een hutje op de hei zit.

  0 likes
 15. “Op 21 december 2012 komt een einde aan egoïsme en verdeling”, aldus die minister. Een einde aan egoïsme is toe te juichen, maar waarom een einde aan verdeling? En wat volgt er hierna?

  0 likes
 16. [quote name=”Sipco”][quote name=”Aardebewoner”]Nou dat is dan ook weer vrijheidsbeperkend
  geen Coca cola. Wat een betweter !! Coca cola drinken is ook vrijheid en niemand hoeft mij dat te verbieden. Ik hou niet van dit soort betwetertjes. En als iemand eten wil bij Mc Donnalds is dat ook vrijheid (persoonlijk vind ik er niks aan maar dat terzijde). Geen loodzware regelmaatschappij ![/quote]
  Rustig maar drink jij fijn je accuzuur!heel gezond voor je gebit en maag en darmen en met de caffeïne die er in zit stuiter je wel verder.[/quote]

  Het gaat erom dat je zelf de keus hebt en de verantwoordelijkheid of je het wilt doen of niet. Voor mij zijn mensen die wilsoplegging en opgelegde beperkingen vanuit een overheid ondersteunen heel eng. Dat eindigt altijd in hele enge regimes

  0 likes
 17. [quote name=”M. Brandenburg”]Maar wel blij zijn dat het verfoeilijke kapitalisme, hetgeen dat je leven zo makkelijk heeft gemaakt en zorgt, dat je niet zoals velen in Afrika met weinig voedsel in een hutje op de hei zit.[/quote]

  Door het kapitalisme IS afrika (en andere ‘arme’ landen) juist zo geworden! Ze zijn leeg gezogen!

  Kapitalisme of welke isme ook werkt niet.

  0 likes
 18. [quote name=”Sipco”][quote name=”Knaagdier”]SHIIIIIT! Daar gaat mijn Coca Cola-verslaving…[/quote]
  Moet zijn: Shitttt daar gaat mijn accuzuur verslaving![/quote]
  Oh shush you! D:

  0 likes
 19. [quote name=”Westbound”]“Op 21 december 2012 komt een einde aan egoïsme en verdeling”, aldus die minister. Een einde aan egoïsme is toe te juichen, maar waarom een einde aan verdeling? En wat volgt er hierna?[/quote]

  Met ‘verdeling’ wordt bedoeld de kloof tussen arm en rijk.

  0 likes
 20. [quote name=”j”]

  Door het kapitalisme IS afrika (en andere ‘arme’ landen) juist zo geworden! Ze zijn leeg gezogen![/quote]

  U heeft blijkbaar niet echt opgelet tijdens geschiedenis les. Hoewel ik zeer tegen het kolonisme ben, is die periode in Afrikaanse landen een periode geweest van relatieve rust. Voor de komst van het westen was men constant in oorlog met elkaar en ook na het vertrek ging men hier vrolijk weer mee verder. Daarnaast zijn die rijkdommen nog steeds aanwezig, echter ontwikkelingshulp houdt de dictators in het zadel die geen problemen hebben om van een arme (in meeste gevallen gewelddadige) nietsnut te transformeren tot steenrijke dictators.

  Zimbabwe(voorheen het rijke Rhodesie0 door socialisme kapot gemaakt. Ethiopie bestaat voor 80% uit de vruchtbaarste grond in de werled maar toch constante honger. IPV op kapitalisme te schieten zou u eens moeten onderzoeken waarom die mensen arm blijven, ontwikkelingshulp misschien?

  0 likes
 21. [quote name=”j”]
  Kapitalisme of welke isme ook werkt niet.[/quote]

  Dat ben ik helemaal met u eens, echter het is de minst schadelijke van alle. MITS overheden zich ver houden van kapitalisme. Deze moet plaatsvinden in een compleet vrije markt zonder inmenging van overheden (In Nederland hebben we namelijk nooit kapitalisme gehad en zelfs in Amerika is er al een tijdje geen sprake hiervan. Echter men leert het verschil niet meer tussen kapitalisme en corporatisme, dat laatste is wat NL altijd heeft gehad. Een overheid die alles tot in de puntjes bepaald.), de inmenging van overheden moet zich beperken tot bescherming van de consument door deze de gereedschappen te geven tot het verkrijgen van zijn recht. Dit kan de burger vervolgens zelf halen. De Overheid schrijft de regels voor die bedrijven moeten volgen. Dit gaat zelfs zover dat banken werden gedwongen om leningen aan te gaan die ze normaal nooit zouden geven. Daarna geven we de banken de schuld1

  0 likes
 22. [quote name=”Lacri”][quote name=”Westbound”]“Op 21 december 2012 komt een einde aan egoïsme en verdeling”, aldus die minister. Een einde aan egoïsme is toe te juichen, maar waarom een einde aan verdeling? En wat volgt er hierna?[/quote]

  Met ‘verdeling’ wordt bedoeld de kloof tussen arm en rijk.[/quote]

  Met verdeling wordt bedoeld leven op het succes van een ander totdat zijn geld op is en even arm is als de rest. Dan is iedereen gelijk, namelijk iedereen even arm en niemand de wil om te presteren en zich te onderscheiden. De ultieme natte droom van elke socialist, armoe voor iedereen.

  0 likes
 23. Het gaat erom dat ze je rotzooi aansmeren, M. Brandenburg. Dat ze de gore lef hebben, al 100 jaar. En de verantwoordelijheid nog steeds nemen om het te maken, het van de daken te schreeuwen middels reclames en het te verkopen. De consument is onwetend en moet via via lezen dat er accu zuur inzit. Voelen die mensen zich daar wel lekker? Geen enkel verantwoordelijkheisgevoel en daar is de mensheid dan aan over geleverd. En wij maar doneren voor de kankerbestrijding, ze zouden er beter aan doen alle kankerverwekkende stoffen in eten en drinken te verbieden, dan slinkt het aantal kankerpatienten vanzelf. Het is zo krom als een banaan! Stelletje mafkezen, daar heb ik geen woorden voor.
  Here Here, wanneer dient U zich aan?

  0 likes
 24. ps: ik zie wilsoplegging middels opdringerige reclames en agressieve verkooppraatjes met uitgestreken smoelen veel enger. Ze liegen dat ze barsten en ze willen alleen maar geld. Zo graag dat ze hun eigen leugens geloven. Zo overtuigen dat jij ze geloofd. Hun ziel aan de duivel verkopen, zo graag willen ze geld. Dat verfoeilijke kapitalisme heeft aardig wat beesten gecreeerd. Geldgeile griezels die zuipen, snuiven, er op los neuken, zeer decadent en leeghoofdig leven want wat moet je anders met dat geld doen? Ze denken serieus dat de aarde van hun is. Een IQ van een dropje dus en de woorden beschaafd en bescheiden hebben ze nog nooit van gehoord. Mogelijk gemaakt echt enkel en alleen door het kapitalisme. En wat is een alu hoedje? Daar heb ik nou nog nooit van gehoord.

  0 likes
 25. ps 2: gelukkig is iedereen verantwoordelijk voor zijn eigen daden dus ik heb me nog nooit echt geergerd aan dat plebs. Dan zou je daar nog kanker van oplopen, want je ergeren is wel het allerslechtst voor je gezondheid. Ik weet wat goed voor me is en wat niet. Ik kijk dan ook nooit naar de co tv of het moet zijn dat ik ze weer even volg om te checken hoe ver ze nu inmiddels gezonken zijn. Het hele leven is een spannend schouwspel als je je ogen en oren goed open houd. En blijf vooral zelf nadenken.

  0 likes
 26. [quote name=”M. Brandenburg”][quote name=”Lacri”][quote …’ namelijk iedereen even arm en niemand de wil om te presteren en zich te onderscheiden. De ultieme natte droom van elke socialist, armoe voor iedereen.'[/quote]

  Wat verstaat u eigenlijk onder presteren?
  Die grote chaos die op aarde heerst?
  En de wil om zich te onderscheiden is toch vaak alleen maar ego tripperij van dom oren die zichzelf geweldig vinden? En heel graag hun ego willen strelen door veelvuldig met weinig onderscheidends in the picture te staan?
  Maar misschien zie ik het verkeerd.

  0 likes
 27. “In 2002 werd Bolivia het tweede Zuid-Amerikaanse land zonder McDonald’s.”

  Dit klopt niet helemaal in 2010 was ik in Bolivia toen hadden ze er nog een Mac zitten in La Paz.

  0 likes
 28. [quote name=”Sipco”][quote name=”Aardebewoner”]Nou dat is dan ook weer vrijheidsbeperkend
  geen Coca cola. Wat een betweter !! Coca cola drinken is ook vrijheid en niemand hoeft mij dat te verbieden. Ik hou niet van dit soort betwetertjes. En als iemand eten wil bij Mc Donnalds is dat ook vrijheid (persoonlijk vind ik er niks aan maar dat terzijde). Geen loodzware regelmaatschappij ![/quote]
  Rustig maar drink jij fijn je accuzuur!heel gezond voor je gebit en maag en darmen en met de caffeïne die er in zit stuiter je wel verder.[/quote]

  Daar heb je weer zo’n persoon die met opgeheven vingertje iemand aan valt die wel eens een colaatje lust. Het gaat mij om de vrijheid het wel of niet te kunnen drinken. Daar hoeft geen dictatortje over te beslissen.

  0 likes
 29. [quote name=”j”][quote name=”M. Brandenburg”]Maar wel blij zijn dat het verfoeilijke kapitalisme, hetgeen dat je leven zo makkelijk heeft gemaakt en zorgt, dat je niet zoals velen in Afrika met weinig voedsel in een hutje op de hei zit.[/quote]

  Door het kapitalisme IS afrika (en andere ‘arme’ landen) juist zo geworden! Ze zijn leeg gezogen!

  Kapitalisme of welke isme ook werkt niet.[/quote]

  Liever kapitalisme dan communisme !!

  0 likes
 30. [quote name=”Jasper”]”In 2002 werd Bolivia het tweede Zuid-Amerikaanse land zonder McDonald’s.”

  Dit klopt niet helemaal in 2010 was ik in Bolivia toen hadden ze er nog een Mac zitten in La Paz.[/quote]

  Klopt; heb er daar toen nog een Big Mac met veel mayanaise gegeten.

  0 likes
 31. [quote name=”Sjors”]De consument is onwetend en moet via via lezen dat er accu zuur inzit. Voelen die mensen zich daar wel lekker? Geen enkel verantwoordelijkheisgevoel en daar is de mensheid dan aan over geleverd. En wij maar doneren voor de kankerbestrijding, ze zouden er beter aan doen alle kankerverwekkende stoffen in eten en drinken te verbieden, dan slinkt het aantal kankerpatienten vanzelf. [/quote]

  Iedereen weet wat men eet, misschien bent u zo naief om te denken dat alleen de verlichte zielen op dit forum dit weten. Echter HET IS EEN VRIJE KEUZE. Mensen kunnen nee zeggen. De persoon zelf niet een ander die voor hen beslist!

  U preekt over verantwoordelijkheid maar laat gemakshalve de belangrijkste buiten beschouwing de zelfverantwoordelijkheid van die consument, indien die zich meer zou interesseren wat die in zijn mond zou stoppen, dan zou U niet hoeven klagen over een bedrijf. U draait het om, U bent namelijk verantwoordelijk voor UW zelf.

  0 likes
 32. [quote name=”ieniemienie”]Wat verstaat u eigenlijk onder presteren?[/quote]

  Presteren in mijn ogen is iets van uw leven maken, het niet afhankelijk zijn van anderen, en zelfs het door het afstaan van belastingen(meer dan u terugkrijgt via huurtoeslag, zorgtoeslag en dergelijke) anderen onderhoudt. U kan dit wanneer u zich heeft onderscheiden. De door u genoemde Chaos bestaat vooral in landen waar men teveel herverdeeld en dit niet maar kan betalen of in dictaturen. Die chaos is er door de eeuwen altijd geweest enkel via 24uur media nu overal te volgen. Juist door presteren en innoveren(iets dat je doet met presteren) prestaties leiden tot beloningen, beloningen geven voldoeningen, die je deelt met hen met wie je sociaal wilt zijn. Hen die niet enkel parasiteren maar ook willen bijdragen. Presteren leidt tot inkomen, Kapitalisme is in uw ogen waarschijnlijk vies maar het financiert uw hele droomwereld. Of dacht u dat in tijden van het ruilen iedereen sociaal was?

  0 likes
 33. Die Maya’s waren te dom of te lui om door te tellen tot na 2012 en hun nog dommere aanhangers zien dit niet in en denken dat er plotsklaps een verandering komt in de wereld per 21dec2012. Nou, mooi niet!
  Indien de samenstand van de planeten onze lot zouden bepalen, waarom blameren we Hittler etc. dan? Dan was hij net zo’n slachtoffer van een of ander kalender als ieder ander.

  0 likes
 34. In Cola zit fosforzuur, geen ‘accuzuur’ want dat is meestal zwavelzuur. Dat bekt allemaal wel lekker maar is feitelijk onjuist. Maar.. wellicht is fosforzuur schadelijker dan zwavelzuur, ik weet het eerlijk gezegt niet. Appelzuur kan ook zwaar op de maag liggen bijvoorbeeld. En de maag zelf produceert nog veel zuurdere shit.
  Zoek zelf maar uit welk zuur eventueel schadelijker is dan het andere.
  In Cola zitten nog veel meer twijfelachtige stofjes die het onderzoeken waard zijn.
  Tip: Je kunt wel heel goed roestige bouten loskrijgen met cola.

  0 likes
 35. Maar meneer Brandenburg: iedereen heeft iedereen nodig dus waar heeft u het over? Als u bijvoorbeeld miljonair bent heeft u toch echt de bakker nodig, de loodgieter nodig en ga zo maar door. Wat een kromme denkfout, mankeert u iets aan uw subgeniale anterieure cortex ofzo? En wat kan ik als ik me heb onderscheiden? Heb ik dan meer belastingvoordeel? Moet ik daar blij mee zijn? U komt zo over maar ik zie dat anders. Wat heeft geld hier eigenlijk allemaal mee te maken? Ik heb geen behoefte aan overdreven luxe en pleeg ook het liefst geen roofbouw op planeet aarde. Ik ben dus niet zo van de materialistische en ik zie die lui die dat wel zijn bepaald niet gelukkiger zijn. Botoxen, siliconentieten, dure auto’s, grote vrije villa’s, ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken. En 1000 man personeel en in 5 landen een eigen huis, wat een zorgen moet je dan wel niet hebben. Ik word al overspannen als ik er aan denk.

  0 likes
 36. Iedereen weet wat men eet, misschien bent u zo naief om te denken dat alleen de verlichte zielen op dit forum dit weten. Echter HET IS EEN VRIJE KEUZE. Mensen kunnen nee zeggen. De persoon zelf niet een ander die voor hen beslist!

  U preekt over verantwoordelijkheid maar laat gemakshalve de belangrijkste buiten beschouwing de zelfverantwoordelijkheid van die consument, indien die zich meer zou interesseren wat die in zijn mond zou stoppen, dan zou U niet hoeven klagen over een bedrijf. U draait het om, U bent namelijk verantwoordelijk voor UW zelf.[/quote]

  En u bent verantwoordelijk voor die mensen, u maakt het. U schreeuwt het uit. KOOP MIJ! Dan zou het goed spul moeten zijn. Vertrouwen, weet je nog?

  …en maakt u zich maar geen zorgen dat ik niets van mijn leven maak want ik vind het leven geweldig spannend! En toch geen glansrijke carriere. Het kan.

  0 likes
 37. [quote name=”M. Brandenburg”][Iedereen weet wat men eet, misschien bent u zo naief om te denken dat alleen de verlichte zielen op dit forum dit weten. Echter HET IS EEN VRIJE KEUZE. Mensen kunnen nee zeggen. De persoon zelf niet een ander die voor hen beslist!

  U preekt over verantwoordelijkheid maar laat gemakshalve de belangrijkste buiten beschouwing de zelfverantwoordelijkheid van die consument, indien die zich meer zou interesseren wat die in zijn mond zou stoppen, dan zou U niet hoeven klagen over een bedrijf. U draait het om, U bent namelijk verantwoordelijk voor UW zelf.[/quote]

  Nee meneer Brandenburg, u bent degene die het omdraait.
  Degene die het produceert is verantwoordelijk, verder NIEMAND.
  Ze vertrouwen, daar schort het aan. Je hoort wantrouwig te zijn in uw wereld.
  U geeft het zelf toe. Tijd voor een geriatrisch onderzoek misschien?

  0 likes
 38. [quote name=”Aardebewoner”][quote name=”Sipco”][quote name=”Aardebewoner”][/quote]
  Rustig maar drink jij fijn je accuzuur!heel gezond voor je gebit en maag en darmen en met de caffeïne die er in zit stuiter je wel verder.[/quote]

  Daar heb je weer zo’n persoon die met opgeheven vingertje iemand aan valt die wel eens een colaatje lust. Het gaat mij om de vrijheid het wel of niet te kunnen drinken. Daar hoeft geen dictatortje over te beslissen.[/quote]
  Zodra de Nieuwe Tijd aanbreekt wordt er niks meer voor anderen beslist. De mensen gaan dat zodanig ontwaakt zijn dat ze dat giftige colaatje zelf niet meer willen. En DAT bedoelen ze met de ondergang van Coca Cola. Niet dat ze dingen gaan verbieden, maar dat mensen het gewoon niet meer zullen WILLEN.

  0 likes
 39. Je hoort idd wantrouwig te zijn sinds de vercommercialisering van de wereld zijn intrede deed. De geldgeile hufters zonder enig gevoel voor fatsoen en goede smaak danwel omgangsvormen hebben gewoon op een dag besloten dat mensen graag belazerd willen worden.
  En zo kwamen stiekeme achterbakse sujetten aan bakken met geld. Want zo is het toch? meneer Brandenburg?

  0 likes
 40. @robijn ..je bent helemaal niet zo fleur en fijn …t lijkt alsof je echt bij ieder onderwerp je tegenargument alweer klaar hebt..
  slaap lekker verder…
  vooral niet wakker worden ..

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Schokkend: Meer dan 124 miljoen kinderen dreigen vroeg te sterven

Er is een ware crisis gaande, die ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

twitter

Twitter-hack: ‘Dit is pas het begin’. Hackers wilden pedofilie bij elite aankaarten

Vannacht is het Twitter-account van PVV-leider Geert ...

coronavaccin

Meer dan HELFT proefpersonen krijgt last van bijwerkingen na coronavaccin

Tijdens een klinisch onderzoek naar een veelbelovend ...