Homepagina » Natuur en Milieu » Het Klimaatakkoord is verkocht met onwaarheden. Hoe de opwarming van de aarde wordt gebruikt om ons allerlei complexen aan te praten
Het Klimaatakkoord is verkocht met onwaarheden. Hoe de opwarming van de aarde wordt gebruikt om ons allerlei complexen aan te praten

Het Klimaatakkoord is verkocht met onwaarheden. Hoe de opwarming van de aarde wordt gebruikt om ons allerlei complexen aan te praten

Je mag tegenwoordig ook al geen cappuccino meer drinken. Deze koffie is namelijk de ‘biefstuk onder de drankjes’, concludeert MilieuCentraal.

Bij cappuccino of koffie verkeerd komt al gauw vier keer zoveel CO2 vrij als bij normale koffie, aldus de organisatie.

Na vliegschaamte en baarangst is er nu dus ook cappuccinoschroom.

Allerlei complexen

“De opwarming van de aarde wordt gebruikt om ons allerlei complexen aan te praten,” schrijft Marianne Zwagerman in een column voor Trouw.

De VPRO stelde onlangs dat honderdduizenden jonge meisjes in Malawi worden verkocht om te trouwen met oude mannen, als gevolg van klimaatverandering.

Zwagerman: “De steun onder de bevolking brokkelt al af. We snappen allemaal best dat er wat moet gebeuren, maar overdrijf de leugens niet.”

Onwaarheden

Oud-minister Ronald Plasterk stelde op Twitter in een reactie op fractievoorzitter van de ChristenUnie Gert-Jan Segers dat ‘het Klimaatakkoord is verkocht met onwaarheden’.

Segers bleef maar beweren dat mensen zelf mogen kiezen of ze al dan niet gas willen.

Iedereen

Nu blijkt dus dat het kabinet heeft besloten dat iedereen de komende decennia van het gas af moet.

Het kabinet is namelijk bezig met een wet om huizen van het gas af te halen, zelfs als de eigenaar dat niet wil.

De gemeente bepaalt dus vanaf nu hoelang je mag douchen, aldus Zwagerman.

[Trouw]


Vond je dit artikel belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Ga vlug naar onze shop en profiteer nog tot en met 8 juli van 15% korting! KLIK HIER!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. Ik verbaas me werkelijk dagelijks over de domheid van de massa om me heen!

  Schijnbaar is de kudde niet in staat om de moeite te nemen om bijv. gewoon eens te kijken hoe onze aard atmosfeer in elkaar zit…

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Aardatmosfeer

  Grofweg:

  N2 Stikstof 78,08%
  O2 Zuurstof 20,95%
  Ar Argon 0,93%
  CO2 Koolstofdioxide 0,038%

  En de hele hersenloze hoerenzooi “gelooft” dus werkelijk dat die 0,038% CO2 het super mega klimaat probleem veroorzaakt! WTF! 0,038% is de boosdoener ???
  (Los van het feit dat planten CO2 nodig hebben om te groeien en bloeien)

  Daar langzaam de leugen toch doorprikt wordt (misschien, heel misschien ooit)
  is nu verzonnen dat Stikstof het probleem is.
  De onnadenkende gelooft wellicht dat teveel Stikstof je laat stikken (hahaha)
  Maar goed, nu is stikstof erbij ook een probleem??
  Terwijl 80% van de atmosfeer als sinds het ontstaan van de mens dit percentage heeft…
  Jaja, werkelijk met verbazing sta ik ik elke dag op.

  Nog zo’n mooie; 2 dagen 37-39 graden komt door het klimaat, maar als de nacht erop de temperatuur daalt naar 12-14 graden wat dan? Binnen 24 uur is klimaat dan niet meer de boosdoener? Oh nee, klimaatprobleem komt alleen “binnen” boven de 33 graden ofzo?????

  De ziekheid der Zielen heeft ongekende proporties aangenomen!
  Sommige denken dat het nog goed komt, ik niet.

  De mens is door en door verhoerreerd, lam, verkloot, verneukt, alles!
  Net zoals de koe die kauwend van de trailer, zelf het slachthuis in loopt.

  Bah, bah. En hier moet ik dagelijks in leven? Yee f*ck sh*t 🙁

  28 likes
  • Ik vind ” hersenloze hoerenzooi ” best een nette en correcte omschrijving voor die infantiele leegschedels.

   8 likes
  • @mammon,

   Uw beweringen zijn juist, al zal er misschien nog wat maar spelen dan alleen de factoren die u noemt, maar toch vind ik uw betoog heel erg beledigend, met al uw gevloek en beschimpingen naar de mens.
   Wie is dan de mens Mammon? IK?
   zeg u het maar want u blijkt mij te kennen want ook ik val onder de noemer mens, net zoals u.
   voortaan een beetje respectvoller a.u.b. dat zou u als mens sieren.

   5 likes
   • Tsja..als onze geachte roverheid ( niet van mezelf, maar wél een goeie) ons besojemieterd, waarom mogen diegene die dat duidelijk doorzien en gelukkig de moeite nemen dit hier duidelijk te maken aan diegene die dat willen lezen, dan geen krachttermen gebruiken??? Vindt u A van Kooten, dat onze (r) overheid respectvol met het Nederlandse volk omgaat?? Ik niet!!!

    1 likes
 2. Ik hoorde in een podcast een heel andere uitleg over opwarming en dat betreft de manier waarop steden worden gebouwd. Beton houdt warmte lang vast en glas dat de warmte meerdere keren vergroot. Terwijl in open gebieden dan de temperatuur naar beneden gaat als de avond valt, blijft de warmte in de steden gewoon hangen. En DAT lijkt de werkelijke temperatuursverhoging te zijn waar ze het over hebben, niet het klimaat. Maar wie is de oorzaak van die ‘verhitte steden’? Degenen die zoveel mogelijk mensen in grote steden willen proppen. Ofwel zij die de bevolking de schuld geven van klimaatverandering en opwarming, zijn zelf de veroorzakers van die ‘verhitte steden’ en dat gebruiken ze dus blijkbaar om domweg mensen financieel leeg te roven met de leugen van klimaatverandering door de mens. Weer de tactiek ‘beschuldig een ander van wat je zelf doet’. Alleen wordt klimaatverandering gebruikt als reden. Dat terwijl hetklimaat altijd aan verandering onderhevig is door kosmische processen en cycli.
  https://youtu.be/MVMt7WCbtso?t=7185 (tot 2:07:11)

  10 likes
  • En ze blijven maar grote bomen kappen (voor 5G) zorgt ook weer een paar graden minder verkoeling in de steden.

   5 likes
  • Daarom bouwen we tegenwoordig ook alleen maar wolkenkrabbers. Onder heb je overal en altijd schaduw en boven met vrij uitzicht (op de naastliggende wolkenkrabber) en een stevige frisse wind om je heen

   0 likes
 3. als je zo,n organisatie hoort (of tekeer gaan) denkt toch meteen aan moord acties?
  wanneer zijn er mensen die tegen deze idioten optreden en in de gevangenis gooien,deze lui zijn een gevaar voor de mensheid.

  het moet niet gekker worden.
  waarom komen ze niet persoonlijk aan de deur bij mij en zeggen je mag geen cappuccino meer drinken.
  je mag een keer raden wat er gebeurt.

  9 likes
 4. Eens moeten we aan het gas ,en nu moeten we van het gas af..
  Wat de complexheid betreft, is dat een regering[en] alleen maar complexheid veroorzaakt uit een soort onwetendheid, en er zijn vele beslissingen daaruit voort gekomen, is het niet zo dat juist deze organisaties zelf de oorzaak is van veel complex gedoe, is het niet beter om zich niet meer te laten leiden door een organisatie die uit een soort onwetendheid dingen doen en waarin het volk steeds maar weer een soort van de boel belazeren moeten ondergaan juist door hun onwetendheid? Een ervan is nu ook ter sprake ,KLIMAAT VERANDERING kan deze organisaties zelf NIET eens beter hun eigen complexer[rij] maar beter is gaan bekijken hoe de klimaat van hun beleid de complexheid die ze voort brengen en waar deze een verandering moeten brengen, maar wat geen verandering is, maar een soort [on]bewustheid is waar ze zich mee van bedienen die ook voortkomt door beslissingen uit onwetendheid van deze [on]bewustzijn,ze steken er eerst energie in en dan moeten ze deze energie als het niet meer werkt of gewoon problemen veroorzaakt een verandering ondergaan. en dat moet dan een HEEL land weer over op een nieuw soort energie Waarschijnlijk leid deze organisatie aan grootheids-waanzin, waarin en hoe energie bewegingen zich bewegen en hoe deze werkt en een beslissing word die ze niet zien wat voor gevolgen het heeft in een toekomst ..door hun grootsheid word men blind en deze veroorzaken complexheid door foute beslissingen,, organisaties moeten altijd de beslissing kunnen nemen dat het in de toekomst nooit fout kan gaan,als ze daar in verzaken, is het maar beter dan zo,n organisatie niet meer de leidende hand heeft, en beter maar kan opstappen.. het kan toch niet zo zijn dat ze alleen maar kunnen regeren als ze fouten maken en er dan gemakkelijk mee wegkomen, en juist door dat ze deze maken ook tegelijkertijd de zetels kunnen bewaren.die ze toe geworpen gekregen heeft van het volk zelf,dan lijkt me het beste ook deze weer te ontnemen door het volk zelf ,net zolang dat er een toekomst wetende organisatie die werkelijk kan leiden zonder complexheid van een toekomst zonder verkeerde beslissingen. klimaat verandering , ja zeker deze moeten zeker veranderd worden vooral bij de leiders zelf.

  8 likes
 5. Ene Ramsey Nasr uit dat megalomane open riool aan de Amstel vind dat het mogelijk moet worden om klimaatontkenners op te laten pakken en op te sluiten.
  Zo ver zijn die deugende linkse fascistische engnekken al, alles wat niet met hun mee denkt gewoon opsluiten.
  Het wordt tijd om nu tegengas te geven tegen al dat linkse klimaat dram tuig voor het te laat is.

  3 likes
 6. Zeiken over klimaatverandering door mens, maar wel alles technologiseren(wat bergen grondstoffen kost en de ether vervuilt met frequenties). Belachelijk hoeveel communicatie middelen we nu in huis hebben. Is helemaal niet nodig om te kunnen leven.
  Op deze manier wordt de NWO(deze gasten zitten in alle landen) opgezet/doorgevoerd. Deze zin kun je vrijwel overal bij plaatsen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

mondkapjes

Waarom mondkapjes lang niet zo onschuldig zijn als gedacht

Het gebruik van mondkapjes is lang niet ...

elektrische auto

Studie: Elektrische auto verre van klimaatvriendelijk. ‘Grote misrekening’

In Duitsland is de elektrische auto ‘verre ...