Binnenland

Bond tegen overheidszaken start actie tegen Nederlandse lockdown. Hier kunt u zich aansluiten

Help anderen door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Nationale Bond tegen Overheidszaken is een actie gestart om de Nederlandse ‘lockdown’ te stoppen. De coronamaatregelen van Mark Rutte en consorten gaan ongekend ver, terwijl een feitelijke grondslag voor die maatregelen ontbreekt. ‘We worden zonder goede reden met z’n allen in een diepe recessie geduwd. Dit kan écht niet.’

De Bond heeft eind maart, nadat de eerste coronamaatregelen waren getroffen, schriftelijk om de informatie gevraagd die deze maatregelen kon rechtvaardigen. Mark Rutte (minister-president), Hugo de Jonge (minister Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en Jaap van Dissel (directeur Centrum Infectieziektebestrijding RIVM) kregen concrete vragen over onder andere de wetenschappelijke onderbouwing, de inhoud en de uitslagen van de uitgevoerde tests op het coronavirus en de registratie van sterftegevallen. Op deze vragen kwamen geen antwoorden, ook niet na herinneringsbrieven. Ondertussen uitten wereldwijd meer en meer wetenschappers, onafhankelijke onderzoekers en medisch specialisten zeer ernstige bedenkingen tegen het officiële coronaverhaal.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg
Onrechtmatige daad

Jordy Zwarts, voorzitter van de Bond, zegt dat het beleid van nationale regeringen geen stand lijkt te houden tegen de gefundeerde kritiek van de vele internationale experts. In plaats van op die experts te reageren, lijken zij juist monddood te worden gemaakt. De Bond stelt vragen en krijgt geen antwoorden. ‘De politici kunnen hun beleid kennelijk niet onderbouwen. Dat is een blijk van onbehoorlijk bestuur’, stelt Zwarts. ‘Als je zoveel economische, sociale en psychische schade aanricht in het land, terwijl je daarvoor geen goede redenen hebt, dan is dat een buitengewoon ernstige daad. Een onrechtmatige daad.’

De actie van de Bond is erop gericht de coronamaatregelen ongedaan te maken en de schade die iedereen door de ‘lockdown’ oploopt te beperken. Mensen moeten zo snel mogelijk de draad van hun leven weer kunnen oppakken. Iedereen moet weer een inkomen kunnen verdienen. Daarnaast moet iedereen schadeloos worden gesteld voor de schade die hen is toegebracht. ‘Dat lijkt me logisch. Wij zijn de dupe van ongefundeerde maatregelen waar we niet om hebben gevraagd en niet omheen konden.’ De verantwoordelijke bestuurders zullen persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor de schade. Ook zal schade worden verhaald op de organisaties waarvoor zij werkzaam zijn.

Vrijheid is niet meer vanzelfsprekend

De Corona-actie loopt in eerste instantie tot en met zondag 17 mei, drie dagen voordat de huidige coronamaatregelen aflopen. Rutte en de zijnen maken op woensdag 20 mei bekend of ze de coronamaatregelen gaan verlengen en een spoedwet gaan invoeren. Zwarts wil hen met een dreigende aansprakelijkstelling voor het blok zetten. ‘Zetten ze door, dan gaat ze dat alle drie per dag, per deelnemer aan onze actie 50 euro kosten. Dat kan bij elkaar een flink bedrag worden als veel mensen meedoen.’ Als Rutte en de zijnen inderdaad de maatregelen verlengen, dan zal de Bond eisen, in een kort geding, dat de maatregelen worden ingetrokken.

Bevrijdingsdag, 5 mei, vindt Zwarts een mooi moment om de actie te starten. ‘Op Bevrijdingsdag vieren we onze vrijheid. Onze vrijheid om te doen en laten wat we willen, met wie we dat willen, wanneer, hoe, enzovoorts. Die vrijheid is niet meer vanzelfsprekend en moeten we nu weer terugnemen.’ En dan ook echt nú, waarschuwt hij, anders blijft de bevolking in de huidige situatie hangen. ‘Onze fundamentele vrijheden, onze grondrechten, worden ons ontnomen. Het recht op samenkomst, het huisrecht, het recht op privacy. Denk niet dat je die over een paar maanden of over een paar jaar weer terugkrijgt. Die ben je dan kwijt. Agenten mogen zomaar je huis binnenvallen en je arresteren. Dat is onacceptabel.’

Dit kan écht niet

Zwarts wil gezegd hebben dat sommige mensen met griepachtige verschijnselen wel degelijk overlijden. ‘Natuurlijk worden mensen ziek’, zegt hij. ‘Dat gebeurt jaar in, jaar uit. Mensen die al een zwak immuunsysteem hebben, kunnen overlijden aan een longinfectie. Maar daarmee zijn wij als samenleving nog niet massaal in gevaar. In plaats van zieke mensen worden gezonde mensen geïsoleerd. Dat is bizar. De coronatests zijn niet bewezen betrouwbaar, een wetenschappelijke onderbouwing van die tests ontbreekt, de registratie van sterftegevallen lijkt onzorgvuldig. Toch worden we met z’n allen in een diepe recessie geduwd. Dit kan écht niet.’

De ontwikkelingen in de zogeheten coronacrisis gaan dusdanig snel dat de Bond zich genoodzaakt zag om de Corona-actie te starten, terwijl het juridische document daarvoor nog in voorbereiding is. Deelnemers kunnen zich daarom alleen nog vóórinschrijven voor de actie. Zodra het juridische document gereed is, kunnen de aangemelden het document digitaal ondertekenen en hun aanmelding afronden.

5G

Zwarts is ervan overtuigd dat de Bond straks, net als in de 5G-actie, over een krachtig juridisch document beschikt dat de verantwoordelijken in ernstige problemen zal brengen. Naarmate meer mensen aan de Corona-actie meedoen, zullen Mark Rutte en de zijnen een grotere bedreiging van hun positie en beleid ervaren, denkt Zwarts. ‘Hoe meer mensen deelnemen, hoe groter de schadeclaim wordt en hoe groter de druk op Rutte. We staan sowieso sterk. Maar slagen we erin om tienduizenden mensen bij deze actie te betrekken, ja dan gaat het in Rutte’s hoofd spoken.’

De Corona-actie van de Bond loopt parallel aan de 5G-actie, die erop is gericht de activering van het nieuwe mobiele netwerk te blokkeren. De inschrijving voor deze actie is op 5 mei definitief gesloten. Deelnemers die nog niet in staat zijn gesteld hun aansprakelijkheidsbrieven te ondertekenen, krijgen eerdaags de gelegenheid om dat alsnog te doen. Meer nieuws over de 5G-actie volgt binnenkort. De Bond heeft enkele rechtszaken over 5G in voorbereiding.

Mensen die zich bij de Corona-actie willen aansluiten, kunnen dat hier doen.

Meer informatie over de Corona-actie is hier te vinden.

[Nationale Bond tegen Overheidszaken]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Egetal
Egetal
3 jaren geleden

wel of niet versoepelen, voor nu een oneindige discussie… de cijfers zullen duidelijkheid bieden.

exegese
exegese
3 jaren geleden

Heb me wederom onmiddellijk ingeschreven. Goeie club mensen dit !

Debbie V
Debbie V
3 jaren geleden

Meteen aangemeld! Wees moedig en ondersteun elkaar in deze verwarrende tijden. Onze Nederlandse eenheid mag hersteld worden. Veel kracht en liefde voor mijn mede mens!

Laat je niet beïnvloeden
Laat je niet beïnvloeden
3 jaren geleden

Met de dag is het meer positief. Zo ook te zien bij de diverse demonstraties door het land. De NWO gaat niet krijgen wat ze willen. Ik geloof erin!

#stopdelockdown

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x