Homepagina » Binnenland » Bond tegen overheidszaken start actie tegen Nederlandse lockdown. Hier kunt u zich aansluiten
bond tegen overheidszaken

Bond tegen overheidszaken start actie tegen Nederlandse lockdown. Hier kunt u zich aansluiten

De Nationale Bond tegen Overheidszaken is een actie gestart om de Nederlandse ‘lockdown’ te stoppen. De coronamaatregelen van Mark Rutte en consorten gaan ongekend ver, terwijl een feitelijke grondslag voor die maatregelen ontbreekt. ‘We worden zonder goede reden met z’n allen in een diepe recessie geduwd. Dit kan écht niet.’

De Bond heeft eind maart, nadat de eerste coronamaatregelen waren getroffen, schriftelijk om de informatie gevraagd die deze maatregelen kon rechtvaardigen. Mark Rutte (minister-president), Hugo de Jonge (minister Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en Jaap van Dissel (directeur Centrum Infectieziektebestrijding RIVM) kregen concrete vragen over onder andere de wetenschappelijke onderbouwing, de inhoud en de uitslagen van de uitgevoerde tests op het coronavirus en de registratie van sterftegevallen. Op deze vragen kwamen geen antwoorden, ook niet na herinneringsbrieven. Ondertussen uitten wereldwijd meer en meer wetenschappers, onafhankelijke onderzoekers en medisch specialisten zeer ernstige bedenkingen tegen het officiële coronaverhaal.

Onrechtmatige daad

Jordy Zwarts, voorzitter van de Bond, zegt dat het beleid van nationale regeringen geen stand lijkt te houden tegen de gefundeerde kritiek van de vele internationale experts. In plaats van op die experts te reageren, lijken zij juist monddood te worden gemaakt. De Bond stelt vragen en krijgt geen antwoorden. ‘De politici kunnen hun beleid kennelijk niet onderbouwen. Dat is een blijk van onbehoorlijk bestuur’, stelt Zwarts. ‘Als je zoveel economische, sociale en psychische schade aanricht in het land, terwijl je daarvoor geen goede redenen hebt, dan is dat een buitengewoon ernstige daad. Een onrechtmatige daad.’

De actie van de Bond is erop gericht de coronamaatregelen ongedaan te maken en de schade die iedereen door de ‘lockdown’ oploopt te beperken. Mensen moeten zo snel mogelijk de draad van hun leven weer kunnen oppakken. Iedereen moet weer een inkomen kunnen verdienen. Daarnaast moet iedereen schadeloos worden gesteld voor de schade die hen is toegebracht. ‘Dat lijkt me logisch. Wij zijn de dupe van ongefundeerde maatregelen waar we niet om hebben gevraagd en niet omheen konden.’ De verantwoordelijke bestuurders zullen persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor de schade. Ook zal schade worden verhaald op de organisaties waarvoor zij werkzaam zijn.

Vrijheid is niet meer vanzelfsprekend

De Corona-actie loopt in eerste instantie tot en met zondag 17 mei, drie dagen voordat de huidige coronamaatregelen aflopen. Rutte en de zijnen maken op woensdag 20 mei bekend of ze de coronamaatregelen gaan verlengen en een spoedwet gaan invoeren. Zwarts wil hen met een dreigende aansprakelijkstelling voor het blok zetten. ‘Zetten ze door, dan gaat ze dat alle drie per dag, per deelnemer aan onze actie 50 euro kosten. Dat kan bij elkaar een flink bedrag worden als veel mensen meedoen.’ Als Rutte en de zijnen inderdaad de maatregelen verlengen, dan zal de Bond eisen, in een kort geding, dat de maatregelen worden ingetrokken.

Bevrijdingsdag, 5 mei, vindt Zwarts een mooi moment om de actie te starten. ‘Op Bevrijdingsdag vieren we onze vrijheid. Onze vrijheid om te doen en laten wat we willen, met wie we dat willen, wanneer, hoe, enzovoorts. Die vrijheid is niet meer vanzelfsprekend en moeten we nu weer terugnemen.’ En dan ook echt nú, waarschuwt hij, anders blijft de bevolking in de huidige situatie hangen. ‘Onze fundamentele vrijheden, onze grondrechten, worden ons ontnomen. Het recht op samenkomst, het huisrecht, het recht op privacy. Denk niet dat je die over een paar maanden of over een paar jaar weer terugkrijgt. Die ben je dan kwijt. Agenten mogen zomaar je huis binnenvallen en je arresteren. Dat is onacceptabel.’

Dit kan écht niet

Zwarts wil gezegd hebben dat sommige mensen met griepachtige verschijnselen wel degelijk overlijden. ‘Natuurlijk worden mensen ziek’, zegt hij. ‘Dat gebeurt jaar in, jaar uit. Mensen die al een zwak immuunsysteem hebben, kunnen overlijden aan een longinfectie. Maar daarmee zijn wij als samenleving nog niet massaal in gevaar. In plaats van zieke mensen worden gezonde mensen geïsoleerd. Dat is bizar. De coronatests zijn niet bewezen betrouwbaar, een wetenschappelijke onderbouwing van die tests ontbreekt, de registratie van sterftegevallen lijkt onzorgvuldig. Toch worden we met z’n allen in een diepe recessie geduwd. Dit kan écht niet.’

De ontwikkelingen in de zogeheten coronacrisis gaan dusdanig snel dat de Bond zich genoodzaakt zag om de Corona-actie te starten, terwijl het juridische document daarvoor nog in voorbereiding is. Deelnemers kunnen zich daarom alleen nog vóórinschrijven voor de actie. Zodra het juridische document gereed is, kunnen de aangemelden het document digitaal ondertekenen en hun aanmelding afronden.

5G

Zwarts is ervan overtuigd dat de Bond straks, net als in de 5G-actie, over een krachtig juridisch document beschikt dat de verantwoordelijken in ernstige problemen zal brengen. Naarmate meer mensen aan de Corona-actie meedoen, zullen Mark Rutte en de zijnen een grotere bedreiging van hun positie en beleid ervaren, denkt Zwarts. ‘Hoe meer mensen deelnemen, hoe groter de schadeclaim wordt en hoe groter de druk op Rutte. We staan sowieso sterk. Maar slagen we erin om tienduizenden mensen bij deze actie te betrekken, ja dan gaat het in Rutte’s hoofd spoken.’

De Corona-actie van de Bond loopt parallel aan de 5G-actie, die erop is gericht de activering van het nieuwe mobiele netwerk te blokkeren. De inschrijving voor deze actie is op 5 mei definitief gesloten. Deelnemers die nog niet in staat zijn gesteld hun aansprakelijkheidsbrieven te ondertekenen, krijgen eerdaags de gelegenheid om dat alsnog te doen. Meer nieuws over de 5G-actie volgt binnenkort. De Bond heeft enkele rechtszaken over 5G in voorbereiding.

Mensen die zich bij de Corona-actie willen aansluiten, kunnen dat hier doen.

Meer informatie over de Corona-actie is hier te vinden.

[Nationale Bond tegen Overheidszaken]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. Laat je niet beïnvloeden

  Met de dag is het meer positief. Zo ook te zien bij de diverse demonstraties door het land. De NWO gaat niet krijgen wat ze willen. Ik geloof erin!

  #stopdelockdown

  29 likes
  • @Laat je niet beinvloeden. Vergeet alleen niet dat je een complete piramide structuur van de heersende macht boven je hebt. De politiek is alleen maar uitvoerder van de top. Je kunt kunt ze aanklagen maar de rechtspraak is net zo verrot, zo ook de politiemacht, banken en allerlei andere ‘takken’. Iedereen dekt elkaar in en dan zal het ook niet tot veroordelingen komen want de top van al die ‘takken’ zijn allemaal bij dezelfde smerigheid betrokken. Als van de één bekend word waar die bij betrokken is dan gaat er een enorme beerput open. Dat zullen ze niet toelaten en daarom dekt iedereen elkaar in want anders hangen ze allemaal, niet alleen de betrokken politici. Het probleem is in de meeste media (ook de alternatieve) dat juist die smerigheid niet bloot gelegd wordt en wie daar bij betrokken zijn. Als dat wel zou worden gedaan, dan zouden ze pas echt gaan steigeren. Van dit soort ‘gepeupel’ trekken ze zich niets aan. Ja, ze schenden alle denkbare rechten en vrijheden maar dat interesseert ze geen fuck. Daar pak je ze niet mee. De smerigheid die achter de schermen plaats vindt, DAT is hetgeen ze in verlegenheid brengt want dan zit je ook in de pot van smerigheid te roeren waar ze allemaal aan deelnemen.

   7 likes
   • Laat je niet beïnvloeden

    Ik weet ‘t, en helaas al heel lang. Toch heb ik het vertrouwen dat je de mensheid niet kan inpakken of afstoppen. Er komt stront in de pijp, het zal verstoppen. Kijk wat die gasten in Michigan af hebben gedwongen. Alles kan zolang de strijd niet is gestreden. Ik weiger de handdoek in de ring te werpen!

    8 likes
  • Ik ben er ook op tegen wat rutte doet. Daarbij doet hij kinderen vermoorden en misbruiken

   3 likes
 2. Dit is een heel goed initiatief en verdient massaal gehoor onder de wakkere en kritische Nederlanders. Ik ga me weldra aanmelden. Dit bericht overal verspreiden waar je maar kan.

  21 likes
 3. Meteen aangemeld! Wees moedig en ondersteun elkaar in deze verwarrende tijden. Onze Nederlandse eenheid mag hersteld worden. Veel kracht en liefde voor mijn mede mens!

  18 likes
 4. Ik heb me al ingeschreven!

  17 likes
 5. Goed bezig! Massaal doen mensen.

  17 likes
 6. Heb me wederom onmiddellijk ingeschreven. Goeie club mensen dit !

  16 likes
 7. #QuarantineGovernment

  13 likes
 8. Nou nou, iedereen schrijft zich in! Hopelijk 17 miljoen inschrijvingen! Goed nieuws!

  Misschien schrijft Rutte zich ook dadelijk in.., 🤣

  10 likes
 9. wel of niet versoepelen, voor nu een oneindige discussie… de cijfers zullen duidelijkheid bieden.

  1 likes
  • @Egetal, cijfers hebben al van begin af aan duidelijkheid gegeven. Zowel het dodental als het aantal zieken haalt het bij verre na niet bij een serieuze griepgolf zoals we die al ontelbare achter de rug hebben zonder lockdown, zonder paniek, zonder hype. Bovendien is er geen enkel bewijs dat de lockdown ook maar iets van effect heeft in vergelijking met landen die nagenoeg niets deden aan een lockdown zoals Zweden en Japan wat ook nog pal naast China ligt.

   8 likes
 10. ben benieuwd.

  1 likes
 11. Inschrijven kost je wel 29 euro plus 15% als de rechtzaak gewonnen wordt

  0 likes
  • Kijk op hun website dan verklaren ze die 29 euro. Dat is niks dit bedrag. Die 15 procent, waar haal je dit vandaan? Het enigste wat ze zeggen is dat ze 5% van het bedrag vragen welke jij ontvangt indien ze de rechtszaak winnen.

   Als je iets plaatst doe het dan duidelijk en eerlijk.

   Ik zal ze quoten:

   “Je moet niks. Je kunt de op naam gestelde aansprakelijkheidsbrieven (zelfuitvoerende contracten) ook gratis gebruiken. Je moet dan alleen wel zelf voor een aangetekende aflevering van de brieven zorgen, zelf om de dertig dagen een nota naar de geadresseerden sturen, zelf een advocaat in de arm nemen en zelf de kosten betalen voor het beginnen van een of meer rechtszaken. Wij nemen dit allemaal uit handen voor € 29,-. De rechtszaak die je eventueel als ondernemer wilt voeren om misgelopen omzet gecompenseerd te krijgen, valt hier niet onder. De aansprakelijkheidsbrieven leveren wel de juridische basis voor een dergelijke claim, maar de Bond kan niet voor alle deelnemers aan de actie aparte rechtszaken voeren. In de Corona-actie van de Bond worden in totaal drie personen aansprakelijk gesteld, namelijk Mark Rutte, Hugo de Jonge en Jaap van Dissel. Zou je hen zelf de brieven aangetekend toesturen, dan zou je daar
   3 x € 8,50 = € 25,50 aan kwijt zijn. Daar komen die andere kosten dan nog bij.

   Doordat wij hetzelfde werk voor een grote groep mensen kunnen (laten) doen, kunnen wij kosten besparen. Van het ingezamelde geld betalen wij onder meer de deurwaarder die voor de aflevering van alle brieven zorgt, de advocaat die namens alle deelnemers optreedt en de gerechtskosten. In het geval een rechter een voor de Bond negatieve uitspraak doet, moeten wij mogelijk advocaatkosten van de wederpartij betalen. Daarvoor worden middelen gereserveerd.”

   “Bewaar de ondertekende contracten goed als bewijslast. Deze heb je nodig om juridisch aanspraak te kunnen maken op een dagvergoeding van maximaal € 150,- zolang de coronamaatregelen in uitvoering blijven.”

   “Je doet de Bond voor deze Corona-actie een eenmalige bijdrage van € 29,- en staat een gage van 5% af wanneer de Bond de rechtszaak wint en jij een vergoedingssom ontvangt. Je hoeft geen lid van de Bond te zijn voor deelname aan deze actie.”

   4 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

jesse klaver

‘Jesse Klaver is een slecht mens. Hij verkondigt willens en wetens leugens’

Kandidaat-Kamerlid Femke Marije Wiersma van de BoerBurgerBeweging ...

spray

Eerste spray goedgekeurd die het coronavirus in 2 MINUTEN doodt

Het Amerikaanse milieubeschermingsagentschap EPA heeft een desinfecterende ...