Homepagina » Financieel » Medewerkers Bank of America: ‘We moesten liegen’
Medewerkers Bank of America: We moesten liegen

Medewerkers Bank of America: ‘We moesten liegen’

Zes oud-werknemers en een contractant van Bank of America, de grootste Amerikaanse bank, zeggen dat de hypotheekafdeling van de bank loog tegen huizenbezitters en fraudeerde.

Daarnaast zou de afdeling bonussen hebben uitgedeeld aan bankmedewerkers die ervoor zorgden dat mensen hun woning kwijtraakten.

Het zevental heeft onder ede een verklaring afgelegd. Een federale rechtbank in Massachusetts zal zich over de zaak gaan buigen. Dat meldt nieuwssite Salon.

Lijntje

Erika Brown, één van de oud-werknemers, zei in haar verklaring dat de bank ‘de huiseigenaars aan het lijntje hield’ en ‘nooit de intentie had om beloften na te komen’.

In maart 2009 kondigde de Amerikaanse overheid een programma aan waarbij 75 miljard dollar (57 miljard euro) ter beschikking werd gesteld voor het herfinancieren van hypotheken, ter voorkoming van gedwongen huizenverkopen, de zogenoemde foreclosures. Dit gebeurde onder het zogeheten Home Affordable Modification Program (HAMP).

De banken kregen geld om hypotheken te herfinancieren en op die manier 4 miljoen huizenbezitters die in de problemen zaten te helpen. Bank of America gebruikte het programma echter om zoveel mogelijk geld uit deze huiseigenaars te persen alvorens ze uiteindelijk hun huis kwijtraakten, aldus de oud-werknemers.

Cadeaubonnen

Uit de verklaring van de werknemers blijkt dat de bank nalatig was, documenten vervalste en mensen die in aanmerking kwamen voor het programma systematisch weigerde. Het doel was om zoveel mogelijk mensen uit hun huis te krijgen zodat Bank of America kon cashen.

De verklaringen spreken ook van geldbonussen en cadeaubonnen, die bij een bepaald aantal gedwongen executieverkopen door bankmanagers werden uitgedeeld aan medewerkers.

Bank of America liet weten dat de verklaringen een ‘verkeerd beeld’ schetsen van de activiteiten van de bank en dat ze ‘vol onjuistheden’ staan.

Bron: Salon.com

Gerelateerd:

 Vond je deze informatie leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. Het wordt weer tijdt dat de guillotine op de pleinen wordt gezet.

  0 likes
 2. Hmmm,ik geloof dat ik er niet echt meer van opkijk…zucht. Volgende mededeling?

  0 likes
 3. Dat begon al bij de farmers ,daarna groeide ze mee naar hogeren inkomens ,daarna trokken ze n streep om hun eigendom te beschermen,en ik denk niet alleen in america ook hier worden mensen hard getroffen na lang hard werken .!!!

  0 likes
 4. Nou, cashen zullen ze!

  Maar op een andere manier dan ze zelf denken.

  0 likes
 5. De dag dat deze bank ( en andere banken! ) sluit(en) is de dag dat ik schreeuwend en juichend en zingend en dansend van plezier en helemaal los van vreugde de straat op ga.

  0 likes
 6. Tijd voor plan B, tijd voor de Bitcoin!

  Goed dat dit aan het licht komt. Ik hoop dat de hele deksel van de pot afkomt hierdoor, ook in Nederland!

  0 likes
 7. Geldbonussen en cadeaubonnen, ter compensatie, van wat met geen geld ter wereld te koop is: Zelfvertrouwen en eigenwaarde. Er zal een tijd aanbreken waarin de scheiding tussen arm en rijk plaats maakt voor een scheiding in bewustzijn.

  0 likes
 8. Altijd bijzonder om te zien,dat bij dit soort onderwerpen positief gereageerd wordt.

  0 likes
 9. Typisch een geval van bovenaf aangestuurde handelingen. Allemaal plotseling corrupt geworden ? Geloof jij het ?

  0 likes
 10. Ikbenerklaar voor

  [quote name=”robzandstraler”]Het wordt weer tijdt dat de guillotine op de pleinen wordt gezet.[/quote]
  Wat toevallig dat je daarmee aankomt. Amerika heeft er 30.000 besteld. Echt waar!!! Helaas zullen deze niet gebruikt worden voor diegene die het verdienen. Vandaag gepost

  http://www.youtube.com/watch?v=iRfuyn8EOCs

  America is f**kt!

  Het gaat echt niet meer lang duren voordat HET SPEL gaat beginnen. Let maar op..

  0 likes
 11. Dit heeft al veel te lang geduurd ,sta er steeds weer van te kijken hoelang ze iets verborgen kunnen houden.Alle hulpprojecten op wat voor gebied dan ook word steeds onderschept en in de zakken gestoken van de elite.Als ze hulp bieden dan is dat altijd het vergroten van hun eigen belangen.Vele mensen die hebben geleden door een tsunami leven nog steeds in hutjes en de miljarden aan hulp zijn pleite ra ra ra waar die gebleven zijn.En niemand die het onderzoekt nee stel je voor dat de rottigheid naar buiten komt.

  0 likes
 12. Geef een ander maar de schuld van je eigen gedrag.

  0 likes
 13. [quote name=”Ikbenerklaar voor”][quote name=”robzandstraler”]Het wordt weer tijdt dat de guillotine op de pleinen wordt gezet.[/quote]
  Wat toevallig dat je daarmee aankomt. Amerika heeft er 30.000 besteld. Echt waar!!! Helaas zullen deze niet gebruikt worden voor diegene die het verdienen. Vandaag gepost

  http://www.youtube.com/watch?v=iRfuyn8EOCs

  America is f**kt!

  Het gaat echt niet meer lang duren voordat HET SPEL gaat beginnen. Let maar op..[/quote]

  zug zwang!!

  0 likes
 14. Volgens mij is dat ‘wij moesten liegen’ een wijdverbreid fenomeen. Zachte woorden van harde heren met een heel aangenaam doekje voor het bloeden.
  De afgelopen decennia zijn we verleid tot het verkopen van onze ziel aan de duivel met het belachelijk maken van wie er anders over dacht. We werden behoorlijk op de proef gesteld, maar er is nog tijd om het tij te keren. Eerlijk en rechtvaardig zijn, je dwalingen accepteren en erkennen voor jezelf. Dat doe ik in ieder geval. Anders en beter worden. Uiteindelijk nemen we maar een ding mee in ons graf: ons geweten.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

gates

Rutte geeft honderden miljoenen aan vaccingroep Bill Gates: ‘Trotse geldschieter’

Tijdens de Global Vaccine Summit is donderdag ...

Er is iets geks met de toekomst

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het onderbewustzijn ...