Buitenland

Paniek in de tent: 48 mensen gestorven na griepprik

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Zuid-Korea zijn 48 mensen gestorven nadat ze de griepprik hadden gehaald. Er zijn ook ruim 1100 meldingen van bijwerkingen gedaan, schrijft de South China Morning Post. Singapore heeft uit voorzorg besloten het griepvaccinatieprogramma op te schorten. Zuid-Korea gaat wel door met prikken, omdat er ‘geen rechtstreeks verband tussen de sterfgevallen en de vaccins is gevonden’. De lokale bevolking maakt zich ondertussen grote zorgen over de veiligheid van de vaccins.

Afgelopen maand moesten 5 miljoen doses van de vaccins vernietigd worden. Minister van Volksgezondheid Park Neung-hoo zei tijdens een persconferentie dat ‘experts uit binnen- en buitenland en deskundigen van de WHO het erover eens zijn dat de bijwerkingen van de vaccins niet opwegen tegen de voordelen’.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Er wordt gebruikgemaakt van de vaccins SKYCellflu Quadrivalent en VaxigripTetra van farmareus Sanofi. Het RIVM gebruikt dit laatste vaccin ook voor het griepseizoen 2020/21.

1500 ouderen

Zuid-Korea heeft inwoners van het land opgeroepen de griepprik te halen. Het land hoopt de kans op een griepuitbraak te verminderen zodat het zich volledig kan richten op de strijd tegen het coronavirus.

Afgelopen jaar stierven meer dan 1500 ouderen binnen 7 dagen nadat ze het griepvaccin hadden gekregen. Volgens de overheid hadden die sterfgevallen niets te maken met de vaccinaties.

Zuid-Korea heeft dit jaar 20 procent meer griepvaccins besteld om een zogeheten twindemic te voorkomen, een uitbraak van zowel het griep- als het coronavirus.

4.5 42 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

42 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sjir
Sjir
3 jaren geleden

En nu, prikkie ja / nee.???? ?

Anna
Anna
3 jaren geleden

Oeps ?

Henk
Henk
3 jaren geleden

In nederland is het griepvaccin al bijna op. Ze hadden er 17% extra van ingeslagen. Wie er nu nog 1 wil vist waarschijnlijk achter het net. Maar griep is er niet meer ,ook deze winter op het zuidelijk halfrond is griep bijna verdwenen. En dan toch iedereen met een agressieve campagne om je te laten vaccineren. Anders krijgen de ziekenhuizen het zo druk met al deze griep patiënten en we hebben deze bedden hard nodig voor covid 19 patiënten. Zal wel druk worden in het ziekenhuis deze winter. Ja de correlatie tussen griepprik en covid 19 hebben ze niet willen onderzoeken. Ja die vervelende complotdenkers.

Pieternella
Pieternella
3 jaren geleden

Nou, de griep lijkt voor 98% verdwenen te zijn, dus die twindemic zit voornamelijk tussen hun oren. En maar in die koker blijven!

Back to top button
42
0
We lezen graag je reactie!x