Buitenland

Paniek in de tent: 48 mensen gestorven na griepprik

Help anderen door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Zuid-Korea zijn 48 mensen gestorven nadat ze de griepprik hadden gehaald. Er zijn ook ruim 1100 meldingen van bijwerkingen gedaan, schrijft de South China Morning Post. Singapore heeft uit voorzorg besloten het griepvaccinatieprogramma op te schorten. Zuid-Korea gaat wel door met prikken, omdat er ‘geen rechtstreeks verband tussen de sterfgevallen en de vaccins is gevonden’. De lokale bevolking maakt zich ondertussen grote zorgen over de veiligheid van de vaccins.

Afgelopen maand moesten 5 miljoen doses van de vaccins vernietigd worden. Minister van Volksgezondheid Park Neung-hoo zei tijdens een persconferentie dat ‘experts uit binnen- en buitenland en deskundigen van de WHO het erover eens zijn dat de bijwerkingen van de vaccins niet opwegen tegen de voordelen’.

Er wordt gebruikgemaakt van de vaccins SKYCellflu Quadrivalent en VaxigripTetra van farmareus Sanofi. Het RIVM gebruikt dit laatste vaccin ook voor het griepseizoen 2020/21.

1500 ouderen

Zuid-Korea heeft inwoners van het land opgeroepen de griepprik te halen. Het land hoopt de kans op een griepuitbraak te verminderen zodat het zich volledig kan richten op de strijd tegen het coronavirus.

Afgelopen jaar stierven meer dan 1500 ouderen binnen 7 dagen nadat ze het griepvaccin hadden gekregen. Volgens de overheid hadden die sterfgevallen niets te maken met de vaccinaties.

Zuid-Korea heeft dit jaar 20 procent meer griepvaccins besteld om een zogeheten twindemic te voorkomen, een uitbraak van zowel het griep- als het coronavirus.

4.5 42 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
42 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sjir
Sjir
1 jaar geleden

En nu, prikkie ja / nee.???? ?

Anna
Anna
1 jaar geleden

Oeps ?

Henk
Henk
1 jaar geleden

In nederland is het griepvaccin al bijna op. Ze hadden er 17% extra van ingeslagen. Wie er nu nog 1 wil vist waarschijnlijk achter het net. Maar griep is er niet meer ,ook deze winter op het zuidelijk halfrond is griep bijna verdwenen. En dan toch iedereen met een agressieve campagne om je te laten vaccineren. Anders krijgen de ziekenhuizen het zo druk met al deze griep patiënten en we hebben deze bedden hard nodig voor covid 19 patiënten. Zal wel druk worden in het ziekenhuis deze winter. Ja de correlatie tussen griepprik en covid 19 hebben ze niet willen onderzoeken. Ja die vervelende complotdenkers.

Pieternella
Pieternella
1 jaar geleden

Nou, de griep lijkt voor 98% verdwenen te zijn, dus die twindemic zit voornamelijk tussen hun oren. En maar in die koker blijven!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

42
0
We lezen graag je reactie!x