Homepagina » Buitenland » Paniek in de tent: 48 mensen gestorven na griepprik
griepprik
Foto: CC0

Paniek in de tent: 48 mensen gestorven na griepprik

In Zuid-Korea zijn 48 mensen gestorven nadat ze de griepprik hadden gehaald. Er zijn ook ruim 1100 meldingen van bijwerkingen gedaan, schrijft de South China Morning Post. Singapore heeft uit voorzorg besloten het griepvaccinatieprogramma op te schorten. Zuid-Korea gaat wel door met prikken, omdat er ‘geen rechtstreeks verband tussen de sterfgevallen en de vaccins is gevonden’. De lokale bevolking maakt zich ondertussen grote zorgen over de veiligheid van de vaccins.

Afgelopen maand moesten 5 miljoen doses van de vaccins vernietigd worden. Minister van Volksgezondheid Park Neung-hoo zei tijdens een persconferentie dat ‘experts uit binnen- en buitenland en deskundigen van de WHO het erover eens zijn dat de bijwerkingen van de vaccins niet opwegen tegen de voordelen’.

Er wordt gebruikgemaakt van de vaccins SKYCellflu Quadrivalent en VaxigripTetra van farmareus Sanofi. Het RIVM gebruikt dit laatste vaccin ook voor het griepseizoen 2020/21.

1500 ouderen

Zuid-Korea heeft inwoners van het land opgeroepen de griepprik te halen. Het land hoopt de kans op een griepuitbraak te verminderen zodat het zich volledig kan richten op de strijd tegen het coronavirus.

Afgelopen jaar stierven meer dan 1500 ouderen binnen 7 dagen nadat ze het griepvaccin hadden gekregen. Volgens de overheid hadden die sterfgevallen niets te maken met de vaccinaties.

Zuid-Korea heeft dit jaar 20 procent meer griepvaccins besteld om een zogeheten twindemic te voorkomen, een uitbraak van zowel het griep- als het coronavirus.

4.5 42 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
42 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sjir
Sjir
11 maanden geleden

En nu, prikkie ja / nee.???? 😏

Anna
Anna
11 maanden geleden

Oeps 🙄

Henk
Henk
11 maanden geleden

In nederland is het griepvaccin al bijna op. Ze hadden er 17% extra van ingeslagen. Wie er nu nog 1 wil vist waarschijnlijk achter het net. Maar griep is er niet meer ,ook deze winter op het zuidelijk halfrond is griep bijna verdwenen. En dan toch iedereen met een agressieve campagne om je te laten vaccineren. Anders krijgen de ziekenhuizen het zo druk met al deze griep patiënten en we hebben deze bedden hard nodig voor covid 19 patiënten. Zal wel druk worden in het ziekenhuis deze winter. Ja de correlatie tussen griepprik en covid 19 hebben ze niet willen onderzoeken. Ja die vervelende complotdenkers.

Pieternella
Pieternella
11 maanden geleden

Nou, de griep lijkt voor 98% verdwenen te zijn, dus die twindemic zit voornamelijk tussen hun oren. En maar in die koker blijven!

x

Check Also

arts

Arts-microbioloog Red Team: ‘Steeds meer gevaccineerden in het ziekenhuis’ (77,8% deze maand)

Het RIVM meldde dat de prognoses voor ...

parlement

Kijk: Oostenrijks parlementslid wordt onwel tijdens debat en zakt in elkaar

Dinsdag werd een debat in de Nationale ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

42
0
We lezen graag je reactie!x