Homepagina » UFO » UFO-gevecht boven Neurenberg te zien op middeleeuwse houtsnede?
UFO-gevecht boven Neurenberg te zien op middeleeuwse houtsnede?

UFO-gevecht boven Neurenberg te zien op middeleeuwse houtsnede?

Hans Glaser leefde in de zestiende eeuw in Duitsland. Hij maakte een houtsnede van een wonderlijke gebeurtenis in de vroege uren van 14 april 1561 in de lucht boven Neurenberg. Glaser zag allerlei vreemde objecten in de lucht. Op de plek waar enkele van de objecten waren neergekomen stegen dikke rookwolken op.

In de beschrijving heeft Glaser het over sigaar- en bolvormige objecten die heen en weer vlogen en met elkaar in gevecht waren. Veel van de objecten waren rood van kleur, maar hij zag ook een zwarte bol en ‘iets wat leek op een zeer lange en dikke zwarte speer’.

Na het luchtgevecht verscheen er een groot zwart driehoekig object en werd buiten de stad een enorme explosie gehoord. Volgens getuigen vlogen er honderden bollen door de lucht. Een nieuwsbericht naar aanleiding van de gebeurtenissen wordt bewaard in de Zentralbibliothek Zürich in Zwitserland.

Volgens Glaser waren veel inwoners van Neurenberg getuige van het fenomeen. Hij wist niet wat hij ervan moest maken en dacht dat het een teken van God zou kunnen zijn. Al in de middeleeuwen werd er sceptisch gereageerd op UFO-waarnemingen. “Hoewel we in korte tijd vele soorten tekenen uit de hemel hebben gekregen, die naar ons zijn gestuurd door de almachtige God, zijn we helaas nog steeds zo ondankbaar dat we zulke wonderen van God verachten,” schreef Glaser.

Moderne sceptici denken dat het verhaal van Glaser een figuurlijke betekenis heeft. Hij zou volgens hen ook een atmosferisch fenomeen kunnen hebben beschreven, zoals bijvoorbeeld een parhelium.

De houtsnede werd bekend na het boek Flying Saucers: A Modern Myth Of Things Seen in the Skies van Carl Jung. Hij dacht dat het spektakel waarschijnlijk een natuurlijk fenomeen is geweest. Neurenberg was in de late middeleeuwen één van de meest prestigieuze steden.

[Epoch Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Leny Kikkert schreef:

  In het boek van Ed Vos : Orbs en andere lichtfemenen staat ook een artikel over deze houtsnede. http://www.edvos.nl/pics/orbs-3d-crop-B.jpg

  1 likes
 • Kees Chinees schreef:

  Zwaar vuurgevecht en er niks van op de grond terug vinden, juist…

  1 likes
 • welniet schreef:

  Ja…orbs….sla in een relatief donkere kamer een paar keer flink op een stoffige deken, maak een foto met flits en je hebt vele orbs…..

  0 likes
 • x

  Check Also

  trump

  Trump: ‘Wat ik weet over aliens en Roswell? Het is heel interessant’

  Donald Trump jr. vroeg zijn vader in ...

  5g

  ‘Stop nu de uitrol van 5G en doe eerst serieus onderzoek, voor het te laat is’

  Stop nu de uitrol van 5G en ...

  >