Buitenland

Braziliaanse president gebruikt vetorecht tegen verdere ontbossing regenwoud

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Braziliaanse president Dilma Rousseff heeft haar vetorecht gebruikt om een wetsvoorstel over het regenwoud aan te passen.

Het voorstel zou de huidige wet die gaat over de bescherming van het regenwoud volgens de president hebben verzwakt.

Rousseff verwijderde in totaal 12 artikelen uit het wetsvoorstel en deed 31 aanpassingen. Milieuactivisten hadden eerder hun vrees uitgesproken dat deze artikelen zouden bijdragen aan de verwoesting van het regenwoud.

Landbouwlobby

Het parlement stemde vorige maand voor het wetsvoorstel. De machtige landbouwlobby in Brazilië streed de afgelopen tien jaar al voor de afzwakking van de bestaande milieuwet, die één van de krachtigste ter wereld is.

De Braziliaanse minister van Milieu Izabella Teixeira zei dat de aanpassing verdere ontbossing van het regenwoud voorkomt en daarnaast kwetsbare ecosystemen beschermt. Ze voegde toe dat de regering tevens stappen heeft ondernomen om amnestie voor individuen die in het verleden op illegale wijze gebieden hebben ontbost tegen te houden. Zodoende kunnen kleine landeigenaren blijven bestaan en zijn houtproducenten verantwoordelijk voor de natuurbescherming.

Beschermen

De tekst die op maandag wordt gepubliceerd verplicht bosbouwers 80 procent van het bos in rurale gebieden van de Amazone en 35 procent van de sertão, het droge achterland in het noordoosten van Brazilië, te beschermen. Tegelijkertijd worden de beperkingen voor kleine landeigenaren om illegaal ontboste gebieden terug te krijgen versoepeld.

“Het veto laat zien dat Brazilië vastbesloten is om de natuur te beschermen,” zei Teixeira. Milieuactivisten zijn niet tevreden omdat ze een volledig veto hadden geëist.

Imago

boswet9273439427492832432Op donderdag werd een petitie die opriep tot een volledig veto overhandigd aan de regering. De petitie was meer dan twee miljoen keer ondertekend door inwoners van tientallen verschillende landen.

De hervormingswet komt ongelegen voor het imago van Brazilië, dat volgende maand als gastheer optreedt voor de Rio+20-top over duurzame ontwikkeling.

Bron: AFP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel
Marcel
10 jaren geleden

Dat wordt tijd. De biodiversiteit is daar reusachtig en de zuurstofproduktie gaat daar het hele jaar door (omdat er geen winter is) En regenwouden zijn gewoon zo ontzettend mooi !! Als je er ooit een gezien hebt dan weet je dat.

StarSeed
StarSeed
10 jaren geleden

Ongelofelijk dat wereldwijd ontbossing tot stand is gekomen, puur door materialisme..
terwijl een marijuana/ hennep plant binnen 8 maanden volgroeid is en voldoet aan talloze toepassingen zoals papier meubels bouwstenen kleding voedsel medicijnen enz! Zelfs het WNF doet mee aan ontbossing, nogmaals ongelofelijk 🙁

Debb3
Debb3
10 jaren geleden

Eindelijk zouden we kunnen zeggen gelukkig is het door. Ik heb die petitie ook ondertekend op http://www.avaaz.org En het werkt wel 2miljoenen mensen die getekend hebben.. Prachtig om te zien.

Ik
Ik
10 jaren geleden

Ik ben blij dat ik de petitie getekend heb,
en deze naar mijn vrienden gestuurd heb.
Gelukkig zijn stoffelijke mensen gevoelig voor cijfertjes.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

15
0
We lezen graag je reactie!x