Gezondheid

Wees niet bang… Ontdek hoe je van alle angsten afkomt

Help mee door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de hele westerse wereld, maar ook daarbuiten wordt angst veelvuldig gebruikt als gereedschap om mensen in de tang te houden. In Nederland zien we dat de overheid gretig gebruikmaakt van het angst-gereedschap, doordat veel wetgeving gebaseerd is op angst.

Om een voorbeeld te noemen: de fiscus. Dit is een onderdeel van het ministerie van Financiën en zij dwingen mensen geld af te staan. Doe je dat niet dan wordt er gedreigd met maatregelen, zoals beslaglegging op je bankrekening of inboedel.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hetzelfde geldt voor een bekeuring. Ongeacht of deze ’terecht’ is of niet, wordt er onmiddellijk gedreigd met verhoging en gevangenisstraf als je niet betaalt.

Wat is angst eigenlijk?

Naast dit soort overheidsdreigingen zijn er ook duizenden andere zaken waar mensen bang voor zijn. Zij zijn bang geworden voor dingen waar anderen geen weet van hebben en soms zijn dit irrationele angsten, die we fobieën noemen.

Angst is een oerinstinct dat ons moet beschermen tegen een daadwerkelijke fysieke dreiging. In de oertijd was dat handig, zodat we veilig en in leven konden blijven. Maar in onze moderne tijd is deze angstreactie vaker onhandig dan nuttig.

Voorbeelden van zaken waar mensen bang voor kunnen zijn: angst om fouten te maken, angst voor bloed, angst voor vogels, angst voor muizen, rijexamenvrees, angst voor clowns, pleinvrees, angst voor mensen, angst voor armoede, enzovoorts.

Angstgradaties

Angst bestaat in verschillende gradaties. Van piekeren, stress, je licht ongemakkelijk voelen, tot complete paniekaanvallen.

Angst blokkeert logisch nadenken en veel mensen zijn erg goed geworden in het zelf bedenken van de meest verschrikkelijke rampscenario’s in hun hoofd. Vaak zonder dat er concrete aanwijzingen zijn, denken veel mensen al snel het allerergste en zien zij in hun hoofd de ramp al voltrekken en voelen zij de angst die daarbij hoort.

Uiteraard is dit een zeer onproductieve en vervelende situatie waar velen last van hebben.

Hoe kom je van angst af?

Om die redenen heeft int. gecertificeerd klinisch hypnotherapeut Michel Lejeune een hypnosesessie ontwikkeld, waarmee angstgevoelens afgezwakt kunnen worden tot normaal niveau en waarmee men controle krijgt over de angstreactie.

Hypnose is een evidence based techniek, waarmee je toegang krijgt tot het onderbewustzijn, waar de angstreacties ontstaan. Wanneer je ontspant en luistert naar de speciaal ontwikkelde hypnosesessie tegen angst en bezorgdheid, dan zul je merken dat:

  • Er een zware last van je schouders valt.
  • Je je over het algemeen merkbaar veel meer ontspannen gaat voelen.
  • Je steeds minder bang bent voor dingen waar je eerst wel bang voor was, totdat de angst omgezet is in een aangenaam zelfverzekerd kalm gevoel.
  • Je controle krijgt over je emotionele reactie bij specifieke dingen, waar je eerder bang voor was.

Michel Lejeune biedt deze sessie via Trancewerk.nl tijdelijk aan voor slechts tien euro.

Je kunt de sessie hier downloaden en via bijvoorbeeld een smartphone beluisteren.

Trancewerk geeft een 100% tevredenheidsgarantie.

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
Back to top button