Buitenland

Brexit: “Veel mensen zijn helemaal klaar met de machtsspelletjes van de elite”

Help door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Schrijver en oud-beurscommentator Willem Middelkoop geeft een scherpe analyse over de Brexit. Die kan volgens hem worden gezien als onderdeel van een wereldwijde opstand tegen de gevestigde orde.

“Door de opkomst van de alternatieve media zijn veel mensen inmiddels wakker geworden en helemaal klaar met de machtsspelletjes van de heersende elite,” stelt hij. “Berichten uit Engeland spreken zelfs over soldaten die massaal voor een Leave hadden gekozen omdat ze niet langer meer oorlogen willen voeren in het belang van de Amerikaanse neoconservatieve zaak.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Afkeer

De Russische president Poetin en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping komen daarnaast met een wederzijdse verklaring waarin ze het Westen sterk bekritiseren.

De landen hebben elkaar gevonden in hun afkeer van het eenzijdige optreden van de Verenigde Staten met Engeland en de EU als meehuppelende broertjes, aldus Middelkoop.

Financiële kaartenhuis

Hij voegt toe dat Rusland en China zich voorbereiden op grote monetaire en geopolitieke veranderingen. De kans is volgens hem groot dat de Brexit een nieuwe fase in de financiële crisis heeft gestart. “Het uiteenvallen van de EU lijkt begonnen, met alle gevolgen van dien.”

De Bank voor Internationale Betalingen heeft bovendien aangegeven dat het huidige met schulden aangewakkerde groeimodel op deze manier niet lang meer kan bestaan. Zonder geldinjecties zou het financiële kaartenhuis al lang zijn ingestort, legt hij uit.

Door al die geldinjecties en de lage rentetarieven worden alternatieven zoals goud en Bitcoin steeds populairder.

[RTLZ]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans
Hans
7 jaren geleden

Tijd dat de overheid zelf geld schept en dit niet meer door de private banken wordt gedaan.
Huidige staatsschuld in NL bestaat voor 90% uit teveel betaalde rente sinds 1 januari 1970.
Met teveel betaalde rente bedoel ik alleen het gedeelte wat boven de gemiddelde loon/prijsstijging per jaar uit kwam en een toeslag van 0,1% per jaar om de kosten van de banken en pensioenfondsen bij staatsobligaties te dekken.

Nog een beter alternatief is invoeren van een Volksbank, dan kunnen we de rente die we moeten betalen in Nederland met 37 miljard euro per jaar verlagen en het probleem bij de bron aanpakken. Dit bedrag is namelijk wat we nu per jaar te veel aan rente betalen.

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

De rijke elite moeten hun gejatte rijkdom terug geven aan de armen.

Henk Verhoef
Henk Verhoef
7 jaren geleden

De enigsten die hun zakken hebben gevuld met dit dictatuur gedrocht zijn de multinationals en andere grote bedrijven , de elite en rijken en nog een stelletje graaiers . Voor de rest de gewone mens heeft dit tot nu aan toe alleen maar klauwen met geld gekost . We zijn bedrogen en voor gelogen , onze democratie is gewoon buitenspel gezet waar we bij waren en volgens mij komt dit neer op hoogverraad en denk dat dit absoluut strafbaar is . Heren advocaten en journalisten zoek eens uit wie hier schuldig aan zijn . Ik denk dat de ogen van veel mensen dan open gaan de komende tijd . De Engelsen zijn ook beslist niet achterlijk al doet de EU nu voorkomen van wel uit rancune ze hebben dat smerige spel door en zeggen nu bekijk het maar , tot hier en niet verder . Wij zouden ook zo verstandig moeten zijn , tot hier en niet verder dus Nexxit snel .

faith
faith
7 jaren geleden

Luister, een meester legt uit hoe het zit.
Een meester in een Armani.

https://www.youtube.com/watch?v=a3I76bastf8

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x