Mens en Dier

De Jonge: een festivalkaartje is al niet goedkoop, dus kan die 7,50 euro per test er ook nog wel bij

Help door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het kabinet is van plan om één miljard euro te investeren in het organiseren van toegangstesten. Als je dan ergens naartoe wilt, of het nu gaat om horeca of een sportevenement, moet je je eerst laten testen. Dat gaat op den duur 7,50 euro per persoon kosten. SP-Kamerlid Marijnissen wees er donderdag tijdens het coronadebat op dat je dan 30 euro lichter bent voordat je überhaupt binnen bent als je met je gezin van vier personen ergens naartoe wilt, naar een restaurant bijvoorbeeld.

Zorgminister Hugo de Jonge zei hierover dat die eigen bijdrage pas in juli geldt en dat er tegen die tijd waarschijnlijk alleen nog toegangstesten bij hele grote festivals worden gedaan. “Daar moet je toch een kaartje voor kopen dat al niet goedkoop is en dan kan die eigen bijdrage er nog wel bij,” aldus De Jonge.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij gebruikte vervolgens haar collega Peter Kwint (SP) als voorbeeld: “Als je dat namelijk niet zou doen op dat moment, zou dat betekenen dat we met elkaar vanuit de belastingen gaan meebetalen aan het festivalkaartje van de heer Kwint. Dat is ook een onverkwikkelijke gedachte natuurlijk. Dan kan de heer Kwint denk ik ook wel die 7,50 euro erbij betalen. Dat kan best.”

Tweedeling

“Die eigen bijdrage volgt dus pas in juli. Dan denken we het toegangstesten bijna niet meer nodig te hebben, alleen nog voor heel grootschalige bijeenkomsten,” benadrukte De Jonge.

Marijnissen wees er daarnaast op dat de tweedeling nog verder versterkt wordt door 7,50 euro per persoon per test te vragen als je ergens naartoe wilt. “Het kabinet organiseert daarmee echt een tweedeling in de samenleving,” zei ze.

Maar volgens De Jonge is er geen sprake van een tweedeling. “Waarom denken wij niet dat er dan sprake is van een tweedeling? Omdat het niet meer gaat over de gewone dingen van het leven. Het gaat niet meer over gewoon een avond uit eten of gewoon naar een theater. Het gaat dan over hele grote bijeenkomsten.”

Een festivalkaartje is toch al niet goedkoop en dus kan die 7,50 euro per persoon per test er ook nog wel bij, vindt De Jonge:

4.4 29 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

161 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob1777
Rob1777
3 jaren geleden

Als onze regering zegt dat iets tijdelijk is kom je er niet meer vanaf.

Jerrel
Jerrel
3 jaren geleden

Met belastinggeld van het volk uiteindelijk het volk om zeep helpen. Testen = infecteren of vaccineren. Waarom moet het staafje anders zo diep ingestoken worden dat er hersenvocht uit de neus vloeit?

Tineke
Tineke
3 jaren geleden

Een grote poppenkast dit … theater show
Trap er niet in …
Geld uit de zakken van burgers jagen , net als muilkorven & testen dus ..
Dan maar nergens heen … Kan ook op andere manieren je plezier hebben hoor

Pieter
Pieter
3 jaren geleden

De Jonge een flapdrol bahhhhhhhhhhh

Back to top button
161
0
We lezen graag je reactie!x