Het Complot

Britse krant: Misschien hebben de complottheoretici dan toch al die tijd gelijk gehad

Help ons door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er werd altijd een beetje lacherig gedaan over complottheoretici, maar na de FIFA-fraude, bankschandalen en Irakoorlog lijkt het erop dat ze al die tijd gelijk hebben gehad. Dat schrijft Alex Proud voor de Britse Daily Telegraph.

Je kent het misschien wel. Na een paar biertjes op een verjaardag vertelt een vriend dat de maanlandingen in scène zijn gezet, dat de Illuminati over de wereld heerst of dat de Amerikaanse overheid buitenaardse lichamen bewaart in Area 51. Velen doen complotten af als onzin, maar sinds het begin van deze eeuw zijn complottheorieën niet altijd meer even vergezocht.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Wat zijn de grootste complotten die eigenlijk geen complot meer zijn?

De Irakoorlog

Amerika ligt onder vuur en verklaart de oorlog aan een land dat helemaal niets met de aanslagen te maken had, terwijl het een olierijke bondgenoot (Saoedi-Arabië) negeert die er wel iets mee te maken had. De rechtvaardiging voor de oorlog wordt gebaseerd op dubieuze inlichtingen, verzonnen inlichtingen en genegeerde goede inlichtingen. Hooggeplaatste figuren worden gedwongen om voor de camera te liegen. Al het advies wordt genegeerd en de neoconservatieven bepalen het militair beleid. Groot-Brittannië besluit mee te doen. Er gaan levens verloren en er gaat belastinggeld over de balk.

Het gevolg is een ramp die alleen is voorspeld door Midden-Oosten-experts en enkele miljoenen burgers. Duizenden geallieerde troepen en honderdduizenden Irakezen worden gedood, terwijl vele bedrijven en individuen profiteren van de Amerikaanse dollars die per tonnen het land uit worden gesluisd. Irak staat er nu slechter voor dan ooit en is een broedplaats voor terroristen geworden.

En toch wordt er niemand verantwoordelijk gehouden. Dat zou namelijk lastig en pijnlijk zijn, dus genieten de mannen die achter deze oorlog zitten van hun pensioen, hoewel ze direct verantwoordelijk zijn voor de dood van honderdduizenden en de verspilling van biljoenen dollars.

FIFA

We wisten altijd al dat de FIFA niet al te zuiver was, maar nu blijkt dat het een gigantische corruptiemachine is. Het lijkt er sterk op dat ieder Wereldkampioenschap in de afgelopen drie decennia door omkoping is toegewezen. Zo leverde de Duitse regering in 2000 raketwerpers aan… alweer Saoedi-Arabië om de stem van dat land af te kopen in de strijd om het WK 2006.

De bankencrisis

Irak werd door het westerse financiële systeem verwoest. Datzelfde systeem werd uitgekocht door de belastingbetalers die het nota bene zelf berooft. En vervolgens doen alsof er niets is gebeurd. Geen gevangenisstraffen, geen extra regels. Net als na de Irakoorlog is niemand verantwoordelijk gehouden. Dit komt grotendeels doordat de veroorzakers van de crisis hooggeplaatste posities bekleden binnen de overheden van de landen die ze hebben uitgekocht. Nu we toch bezig zijn: de banken speelden ook een rol in het FIFA-schandaal.

Pedofielen

Eerst waren het een paar tv-presentatoren. Toen waren het opeens een stuk meer presentatoren. Al snel werd ook het politieke establishment genoemd. Inmiddels loopt er een eindeloze reeks onderzoeken naar kindermisbruik. Complottheoretici wijzen erop dat de beerput pas wordt opengetrokken op het moment dat de vermeende daders al dood zijn of zo seniel dat het toch niet meer uitmaakt.

De rest

Waar te beginnen? Griekenland en de euro? De incestueuze relatie tussen de politieke klasse en de mediamagnaten? De NSA? Dit is wat er gebeurt als je regels afschaft, als je geen toezicht houdt. Dit is wat er gebeurt als de rijken en machtigen eindeloze privileges krijgen en worden aangemoedigd zichzelf boven de wet te plaatsen. Er moet meer regulering komen, meer transparantie en meer schaamte en walging, besluit Proud.

[Telegraph]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Neo Xirtam
Neo Xirtam
8 jaren geleden

Game of Thrones is not only a nice TV series, but it is happening also in real life. Money is power, power is control.

trackback
BOINNK!!! | Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart
8 jaren geleden
Paul
Paul
8 jaren geleden

Ik heb de afgelopen jaren heel wat voorspellingen en complottheorieën werkelijkheid zien worden. Zoals het er naar uit ziet zijn er nog een paar voorspellingen die op het punt staan uit te komen.
Nog even en dan komen de Russen deze kant op en niet lang daarna zal de dag van de waarheid komen.

new atheist world order
new atheist world order
8 jaren geleden

‘De complottheoretici’?

Alsof er eenduidigheid is in die wereld.
Complottheorieen en hun eigenaren / aanhangers lopen uiteen van aannemelijk tot aan waanzin grenzend.

Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x