Homepagina » Gezondheid » Vrouw riskeert 30 jaar gevangenisstraf omdat ze cannabisolie gebruikt tegen ziekte van Crohn
Vrouw riskeert 30 jaar gevangenisstraf omdat ze cannabisolie gebruikt tegen ziekte van Crohn

Vrouw riskeert 30 jaar gevangenisstraf omdat ze cannabisolie gebruikt tegen ziekte van Crohn

Afgelopen maand kwam Shona Banda uit de Amerikaanse staat Kansas in het nieuws toen haar zoon bij haar werd weggehaald omdat ze medicinale cannabis gebruikt tegen de ziekte van Crohn.

Het jongetje verdedigde tijdens een presentatie over drugs op school het gebruik van medicinale cannabis, waarna de school de autoriteiten en Jeugdzorg inschakelde. Op 24 maart werd er een inval gedaan in het huis van de vrouw. Tijdens de inval troffen agenten cannabisolie aan, zo meldde de Washington Post. Sinds Banda’s zoontje bij haar is weggehaald heeft ze hem maar één keer mogen zien.

“Dit slaat helemaal nergens op,” zei Banda. “Ten eerste heb ik mijn kind nooit in gevaar gebracht. Ten tweede is dit de minst giftige plant op aarde, nog veiliger om te gebruiken dan aspirine.”

Banda heeft verschillende YouTube-video’s gemaakt en een boek geschreven over haar behandeling. Afgelopen jaar kwam ze met een innovatieve en goedkope manier om cannabisolie voor medicinaal gebruik te maken.

“Jarenlang was ik genoodzaakt mijn kinderen op te voeden vanaf de bank. Ik kon nauwelijks bewegen,” zei Banda. “Ik kon geen goede moeder zijn toen ik ziek was. Nu ben ik een fantastische moeder.”

Ze begon pas cannabisolie te gebruiken nadat ze alle andere behandelingen al had geprobeerd en nadat ze te horen had gekregen dat ze terminaal was. Banda, die zichzelf inmiddels heeft aangegeven, riskeert 30 jaar gevangenisstraf.

Meerdere petities, die alles bij elkaar ruim 142.000 keer zijn ondertekend, roepen de autoriteiten op om alle aanklachten tegen Banda in te trekken. “Ik ben heel erg bang,” zei ze. “Ik kan niet geloven dat ik misschien 30 jaar de gevangenis in ga omdat ik probeerde mijn leven te redden.”

[Anti Media]


Vond je deze informatie interessant? Deel het dan met iedereen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. Oh jeee…….
  Ik geef mijn kat ook hempolie voor lymphoma. Wordt ze nu bij mij weggehaald!

  6 likes
 2. Gaat dit het worden?
  Dat Je school je aangeeft bij de politie en daardoor je kind wordt weggehaald bij je?
  Gaan wij overal dit stasigedrag zien ontstaan, of nemen we ons trouw voor nooit, maar dan ook nooit iemand aan te geven die het beste voor heeft met hun kind.
  Iedere opvoeder kan in deze tijd weten wat goed is voor het kind!! En laten we dit ondersteunen, laten we er zijn als ouders moeilijke beslissingen en verantwoorde beslissingen nemen voor en met hun kind.

  9 likes
 3. Ja, ik kwam deze ook tegen. Te belachelijk voor woorden! Het is niet eens een drug…

  8 likes
 4. Oh jeee……..
  Ik woon ook in de vs en geef mijn kat hempolie. Wordt ze nu ook bij mij weggehaald?

  5 likes
 5. jij??? mag niet met jou gezondheid spelen dat mag alleen de BIG FARMA

  5 likes
 6. VS grootste, criminele, oorlogszuchtige staat !

  5 likes
 7. Wat ik ook buitengewoon eng vind aan dit verhaal is het feit dat de school direct jeugdzorg inschakelt en bij de autoriteiten aan de bel trekt wanneer een leerling zijn mening geeft over medicinaal cannabisgebruik. Een andere mening hebben dan de boven jou gestelden is dus niet toegestaan in “the land of the free”, nu wisten velen van ons al langer dat het zo is maar het lijkt erop dat men nu echt de schaamte voorbij is en niet langer onder stoelen of banken steekt dat het een fascistische natie aan het worden is.

  5 likes
 8. Nee, hoor!
  Cbd olie van hemp is legaal in de VS. Echter niet het verbouwen van hemp. Het plantmateriaal wordt dus uit Eur. geimporteerd. Schijnheilen!
  Dezelfde olie van marihanna is illegaal (meestal).
  Beide planten zijn van de Canabis familie, maar de een heeft meer een hallucinerende werking dan de ander. Rararara …..welke.
  Groetjes

  4 likes
 9. Ik heb de petitie net ondertekend.

  Wie meer wil weten over hennep en alle producten die hiervan werden gemaakt, kan hier een kijkje nemen:

  http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/dit-is-de-ware-reden-dat-hennep-illegaal-is/

  Of, in de searchbalk op de website van “wanttoknow” gewoon intypen “cannabis” of “hennep”.

  3 likes
 10. Heb meteen een account gemaakt, power to the people

  1 likes
 11. Update
  http://truthinmedia.com/shona-bandas-attorney-plans-to-fight-cannabis-classification-as-schedule-1-narcotic/

  She claims she’ll take it to the Supreme Court and she has some very hard questions for the Feds to answer, i.e. “Why do you hold the medicinal marijuana patent if it has no medicinal value?”

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

cannabis

Israëlisch ziekenhuis onderzoekt effecten cannabis op coronavirus: ‘Zeer effectief’

In het Rambam-ziekenhuis in de Israëlische stad ...

canadese

Canadese wetenschappers claimen dat ‘medicinale cannabis’ kan helpen tegen Covid-19

Canadese wetenschappers hebben tegen een tv-zender gezegd ...