Gezondheid

Vrouw riskeert 30 jaar gevangenisstraf omdat ze cannabisolie gebruikt tegen ziekte van Crohn

Help mee door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen maand kwam Shona Banda uit de Amerikaanse staat Kansas in het nieuws toen haar zoon bij haar werd weggehaald omdat ze medicinale cannabis gebruikt tegen de ziekte van Crohn.

Het jongetje verdedigde tijdens een presentatie over drugs op school het gebruik van medicinale cannabis, waarna de school de autoriteiten en Jeugdzorg inschakelde. Op 24 maart werd er een inval gedaan in het huis van de vrouw. Tijdens de inval troffen agenten cannabisolie aan, zo meldde de Washington Post. Sinds Banda’s zoontje bij haar is weggehaald heeft ze hem maar één keer mogen zien.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

“Dit slaat helemaal nergens op,” zei Banda. “Ten eerste heb ik mijn kind nooit in gevaar gebracht. Ten tweede is dit de minst giftige plant op aarde, nog veiliger om te gebruiken dan aspirine.”

Banda heeft verschillende YouTube-video’s gemaakt en een boek geschreven over haar behandeling. Afgelopen jaar kwam ze met een innovatieve en goedkope manier om cannabisolie voor medicinaal gebruik te maken.

“Jarenlang was ik genoodzaakt mijn kinderen op te voeden vanaf de bank. Ik kon nauwelijks bewegen,” zei Banda. “Ik kon geen goede moeder zijn toen ik ziek was. Nu ben ik een fantastische moeder.”

Ze begon pas cannabisolie te gebruiken nadat ze alle andere behandelingen al had geprobeerd en nadat ze te horen had gekregen dat ze terminaal was. Banda, die zichzelf inmiddels heeft aangegeven, riskeert 30 jaar gevangenisstraf.

Meerdere petities, die alles bij elkaar ruim 142.000 keer zijn ondertekend, roepen de autoriteiten op om alle aanklachten tegen Banda in te trekken. “Ik ben heel erg bang,” zei ze. “Ik kan niet geloven dat ik misschien 30 jaar de gevangenis in ga omdat ik probeerde mijn leven te redden.”

[Anti Media]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
9 jaren geleden

Ja, ik kwam deze ook tegen. Te belachelijk voor woorden! Het is niet eens een drug…

Actvist
Actvist
9 jaren geleden

Oh jeee……..
Ik woon ook in de vs en geef mijn kat hempolie. Wordt ze nu ook bij mij weggehaald?

Inge
Inge
9 jaren geleden

Nee, hoor!
Cbd olie van hemp is legaal in de VS. Echter niet het verbouwen van hemp. Het plantmateriaal wordt dus uit Eur. geimporteerd. Schijnheilen!
Dezelfde olie van marihanna is illegaal (meestal).
Beide planten zijn van de Canabis familie, maar de een heeft meer een hallucinerende werking dan de ander. Rararara …..welke.
Groetjes

activist
activist
9 jaren geleden

Oh jeee…….
Ik geef mijn kat ook hempolie voor lymphoma. Wordt ze nu bij mij weggehaald!

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x