Binnenland

‘Misdadig! Deze regering heeft 1,5 jaar de tijd gehad hier iets aan te doen en niets gedaan’

Help mee door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zorgminister Hugo de Jonge heeft gezegd dat het tekort aan IC-capaciteit zich niet snel laat oplossen. “De capaciteit is gewoon begrensd, we moeten alles doen om die zo goed mogelijk op peil te houden, maar zomaar even uitbreiden is echt niet mogelijk,” zei hij. De Jonge beloofde ‘alles op alles te zetten’ om voldoende mensen op te leiden.

Hij reageerde daarmee op uitspraken van Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care. Die zei gisteren in Op1 dat de uitstroom van IC-verpleegkundigen toeneemt. “Mensen zeggen: dit is niet meer mijn vak.”

Veel ziekenhuizen kampen met tekorten

Vandaag schrijft de Volkskrant dat sommige IC’s zelfs minder personeel beschikbaar hebben dan vorig jaar. Bij diverse grote ziekenhuizen zijn het afgelopen jaar meer verpleegkundigen vertrokken dan erbij zijn gekomen. Veel ziekenhuizen kampen met tekorten van enkele tientallen IC-verpleegkundigen. Dat betekent dat er minder IC-bedden beschikbaar zijn.

Gommers zei in oktober vorig jaar nog dat de IC-capaciteit niet drastisch vergroot moet worden. “Er is niks zo erg dat als wij straks IC-bedden hebben en allerlei personeel opgeleid, en er geen patiënten zijn. Dan verveel je je dood. Dat hou je niet lang vol.”

Misdadig!

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) haalt op Twitter snoeihard uit: “Misdadig! Deze regering heeft anderhalf jaar de tijd gehad hier iets aan te doen en niets gedaan.”

“Waarom is het aantal opgeleide IC-verpleegkundigen niet verveelvoudigd zoals in het Maastricht UMC+? Waarom is het IC-loon niet verhoogd om uitstroom te voorkomen?” vraagt Van Houwelingen zich af.

Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons geeft antwoord: “Ter voorbereiding op nieuwe lockdowns in de herfst. Oplossingen zijn gewoonweg niet gewenst.”

4.8 88 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
112 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Just Normal
Just Normal
8 maanden geleden

Ik snap nog steeds niet hoe wij vorig jaar de zorg niet hebben overbelast met rond 17 miljoen ongevaccineerden en nu binnenkort wel gaan overbelasten met 1,8 miljoen ongevaccineerden volgens de NOS….
?

ProAsfalt
ProAsfalt
8 maanden geleden

” “Waarom is het aantal opgeleide IC-verpleegkundigen niet verveelvoudigd zoals in het Maastricht UMC+? Waarom is het IC-loon niet verhoogd om uitstroom te voorkomen?” vraagt Van Houwelingen zich af. “
Weegt dat op tegen de gifprik die je wordt geacht te nemen?

Pieter
Pieter
8 maanden geleden

Op zich snap ik wel dat er niemand meer wil werken, als het gemiddelde management van het niveau Kuipers, Gommers, Koopmans en De Jonge is.

Don
Don
8 maanden geleden

Yvonne Simons heeft het geheel bij het juiste eind: ‘Oplossingen zijn gewoonweg niet gewenst.’ Als de zorg dit varkentje eenvoudig zou kunnen wassen is er geen reden meer voor het fascistische beleid. Want met een ‘virus’ heeft deze inmiddels al anderhalf jaar(!) durende idiotie in ieder geval NIETS te maken!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

112
0
We lezen graag je reactie!x