CoronaBuitenland

Kijk even naar het stemgedrag van VVD, CDA en D66 in het Europees Parlement: ‘Dit stemt droevig’

Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!

De Europese Unie stemde in met een rapport dat de schendingen van de grondrechten rondom corona witwaste. Europarlementariër Rob Rooken (JA21) wil erkenning van die schendingen en diende daarom samen met onder meer Cristian Terhes 14 amendementen in.

Coronapaspoort

Het eerste amendement roept lidstaten op het coronapaspoort niet opnieuw in te voeren omdat dat het recht op gelijke behandeling schendt en tot discriminatie leidt. VVD, D66, CDA, GroenLinks en PvdA stemden tegen, het amendement werd verworpen.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Verplichte vaccinatie

Het tweede amendement veroordeelt de lidstaten die toegang tot werk afhankelijk hebben gemaakt van het tonen van het coronapaspoort en veroordeelt in de sterkste termen alle lidstaten die verplichte vaccinatie op de werkplaats hebben ingevoerd. VVD, CDA, D66, GroenLinks en PvdA stemden tegen, het amendement werd verworpen.

Volledige transparantie

Rooken wijst erop dat sommige regeringen, zoals de Nederlandse, extreem intransparant zijn geweest. Zo werden Wob-verzoeken niet behandeld en werd informatie geheimgehouden. Hij diende een amendement in dat de desbetreffende lidstaten oproept om dit terug te draaien en volledige transparantie te bieden. VVD, D66, GroenLinks, PvdA en SGP stemden tegen, het amendement werd verworpen.

Vaccincontracten openbaar

De Europese Commissie weigert de sms’jes van EU-baas Ursula von der Leyen met Pfizer openbaar te maken. De Ombudsman heeft dit als wanbeleid bestempeld. Rooken diende een amendement in dat oproept om de vaccincontracten openbaar te maken. VVD, CDA, D66, GroenLinks en PvdA stemden tegen, het amendement werd verworpen.

Vrijheid van meningsuiting beschermen

De Europarlementariër merkt daarnaast op dat kritische meningen tijdens corona de mond werden gesnoerd onder het mom van ‘desinformatie’. Met een amendement wilde hij de vrijheid van meningsuiting beschermen. VVD, CDA, D66, PvdA, PvdD en GroenLinks stemden tegen, het amendement werd verworpen.

Onafhankelijke rechters

Rooken vindt bovendien dat rechters zich niet gedwongen mogen voelen een uitspraak te doen die in lijn is met het regeringsstandpunt. Verbijsterend genoeg werd ook dit amendement weggestemd, onder andere door VVD, D66 en CDA, die continu Polen berispen, aldus het Europarlementslid.

Geen van zijn amendementen werd aangenomen. “Dat stemt droevig,” verzucht Rooken. “De EU heeft de mond vol over grondrechten om Hongarije en Polen de les te lezen. Maar als het gaat om échte grondrechten van burgers, geeft dit parlement niet thuis.”

4.9 181 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

129 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman R
Herman R
1 jaar geleden

😫

Willem
Willem
1 jaar geleden

De naam als “parlement” niet waardig.
Hou referenda, dan zul je een totaal andere uitslag zien…..

nou en!
nou en!
1 jaar geleden

en dan de mensen die in dienst worden genomen om dat tuig in en uit klokken,wat een circus.

Willy wonka
Willy wonka
1 jaar geleden

Nooit maar dan ook echt nooit word het normaal als wij die idioten niet verwijderen! Wanneer gaat dat nou ’s gebeuren dan!! Ben het meer dan kotsbeu.

Back to top button
129
0
We lezen graag je reactie!x