Homepagina » Gezondheid » De Mexicaanse griep, een farmaceutische leugen (video)
De Mexicaanse griep, een farmaceutische leugen

De Mexicaanse griep, een farmaceutische leugen (video)

De Mexicaanse griep hield Nederland in 2009 in zijn greep. Iedereen was bang dat de griep een pandemie zou worden met verstrekkende gevolgen.

Het waren twee mannen die het nieuws hierover domineerden: viroloog Ab Osterhaus, die de toenmalige minister van Volksgezondheid Ab Klink adviseerde, en directeur van het Centrum Infectieziektenbestrijding (Cib) Roel Coutinho.

De twee legden uit wat de Mexicaanse griep voor gevolgen zou kunnen hebben en beiden drongen aan op de aanschaf van vaccins, die worden gemaakt door de farmaceutische industrie.

Viroclinics

Het Radio 1-programma Argos berichtte over Osterhaus en eventuele belangenverstrengeling naar aanleiding van een onderzoek naar het bedrijf Viroclinics. Osterhaus heeft ongeveer 10 procent van de aandelen van Viroclinics in handen. Volgens sommigen zou Osterhaus de overheid grote aantallen vaccins hebben laten bestellen om hier zelf winst uit te halen.

Begin 2008 verscheen in het wetenschappelijke tijdschrift PLOS ONE een artikel waarin werd vermeld dat farmareus GlaxoSmithKline onder Viroclincs al een vaccin tegen twee varianten van het vogelgriepvirus H5N1 had ontwikkeld.

Osterhaus en het Erasmus MC, waar hij hoofd van de afdeling virologie is, ontkenden dat er sprake was van belangenverstrengeling. Volgens critici, waaronder huisarts Hans van der Linde, was er wel degelijk sprake van belangenverstrengeling en zij vroegen zich dan ook openlijk af welke belangen er meespelen bij de keuze voor en aankoop van vaccins.

CDC

In de Verenigde Staten begon CBS News een eigen onderzoek naar de ‘pandemie’, dat vrijwel geen aandacht heeft gekregen. Per staat onderzocht het mediabedrijf alle gevallen van besmetting met het griepvirus H1N1. De uitslag van de meeste gevallen was negatief. In onderstaande video bespreken Alicia Mundy van The Wall Street Journal en Fred Barbash van de politieke organisatie Politico de verrassende bevindingen.

Afgelopen jaar meldden de Nederlandse media op basis van een studie in het medische tijdschrift The Lancet Infectious Diseases dat de Mexicaanse griep in 2009 waarschijnlijk meer dan een kwart miljoen mensen het leven heeft gekost. Het is dus goed mogelijk dat de meesten van hen nooit geïnfecteerd zijn geweest met het H1N1-virus. Hoogstwaarschijnlijk hadden deze mensen niet eens de griep.

De Amerikaanse gezondheidsdienst Centers for Disease Control (CDC) weigerde te reageren op een verzoek tot inzage van documenten dat CBS News via de Freedom of Information Act had ingediend. Sterker nog: de gezondheidsdienst probeerde het onderzoek te dwarsbomen.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Odette
Odette
8 jaren geleden

Al die eigenbelangen om het ego en de portemonnee te vullen ten koste van je medemens. Net weer op de radio, de groene stroom is niet genoeg voor Nederland, de energieleveranciers “jokkebrokken”(dit werdt letterlijk zo gezegd) er al jaren op los. Welk gezond-denkend mens heeft dit niet al jarenlang in de gaten. Ik heb het nooit geloofd en heb dit óók gezegd tegen de mensen om mij heen. Rücksichtlos zonder medendogen, ik ril ervan, wat een volk…

Hunting Wolf
Hunting Wolf
8 jaren geleden

En wat erin gespoten werd heeft doden gekost. MOORDFIGUREN HE??DIE FARMACEUTJES.En een sukkel van een minister die samenwerkt met die farmaceutjes, maakt de Nederlanders lekker bang, en vervolgens vliegen er miljoenen euro,s achter het behang, van het overschot aan vaccin,s die WIJ NIET WILLEN.Ik was gelijk WEIGERAAR!!!!Waarom??Omdat zelfs het verplegend personeel van het MCL Leeuwarden,deze vaccin weigerden.Zij wisten van het bijprodukt wat in het vaccin zat,zoals kwikverbindingen.

Kapitein Biff
Kapitein Biff
8 jaren geleden

Wat?

Zijn Ab Osterhaus en Roel Coutinho nou nog steeds niet gekielhaald???

Linda
Linda
8 jaren geleden

Niet voor niets toastte Coetinho op het bericht dat er geprikt mocht gaan worden. Werd destijds om een hoek met camera vastgelegd. Ik heb er helaas geen link van, maar het 2x voorbij zien komen. Ze hebben voor eens en altijd hun geloofwaardigheid en betrouwbaarheid verloren. Ik doe in ieder geval niet mee. Toen ook niet.

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

premier

Journaliste stelt premier van Canadese provincie vraag over ivermectine, dit is zijn bizarre antwoord

In Canada bestaan ze nog: journalisten die ...

klimaatlockdown

Zet je schrap, de klimaatlockdowns komen eraan

Een medewerker van de WHO heeft een ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

16
0
We lezen graag je reactie!x