Gezondheid

Zuigelingenvoeding is genetisch gemodificeerd (video)

Help ons door dit met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het blijkt dat vrijwel alle zuigelingenvoeding op de Amerikaanse markt, zowel melk- als sojagebaseerd, genetisch gemanipuleerd is.

De vraag is welke invloed de consumptie van dergelijke voeding heeft op de genexpressie, de mate van het tot uiting komen van een gen in een eiwit.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Alle niet-gecertificeerde biologische sojagebaseerde zuigelingenvoeding die werd onderworpen aan een onderzoek bleek genetisch gemodificeerde ingrediënten te bevatten. In melkgebaseerde babyvoeding werd ook een groeihormoon voor koeien aangetroffen.

Rupert Murdoch

Het hormoon zou een grotere melkproductie geven. Het heeft echter ook nadelige effecten op de melk. De melk bevat meer pus, antibiotische resten en een hormoon dat een mogelijk carcinogene werking heeft.

Enkele journalisten van Fox News die over het groeihormoon en de schadelijke effecten verslag probeerden te doen, werden tegengewerkt door hun station, eigendom van Rupert Murdoch. Ze wilden onder meer aan de orde stellen dat het groeihormoon kankerverwekkend is. Murdoch is eigenaar van veel televisiestations. De tegenwerking hield verband met het mogelijke verlies aan reclame-inkomsten.

Natriumseleniet

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw riep in de jaren zestig het zogeheten WIC-programma in het leven. Moeders die in aanmerking komen voor dit programma hebben recht op gratis zuigelingenvoeding. Het ministerie gebruikt echter alleen genetisch gemodificeerde soja voor de voeding.

De ‘biologische’ merken blijken ook niet vrij van problemen. Ze gebruiken vaak ingrediënten die schadelijk zijn voor het milieu, zoals het zeer toxische natriumseleniet, of kopersulfaat, dat ook wordt gebruikt als meststof en ontsmettingsmiddel.

Bron: Greenmedinfo.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Linda
Linda
11 jaren geleden

Hoe kun je jezelf nog beschermen tegen invloeden waar je het niet mee eens bent?
Het allergrootste bezwaar vind ik onveiligheid. Ik voel me onveilig, onbeschermd door onze volksvertegenwoordigers. Want dit gaat over de US, maar Monsanto heeft ook in Europa een behoorlijke vinger in de pap gekregen door onze mens- of geldlievende regeringen.

Kapitein Biff
Kapitein Biff
11 jaren geleden

Kapitein Biff raadt borstvoeding aan. De kapitein kreeg dit vroeger zelf ook van zijn moeder,

en het beviel hem érg goed!!

eensteen
eensteen
11 jaren geleden

[quote name=”Linda”]Hoe kun je jezelf nog beschermen tegen invloeden waar je het niet mee eens bent?
Het allergrootste bezwaar vind ik onveiligheid. Ik voel me onveilig, onbeschermd door onze volksvertegenwoordigers. Want dit gaat over de US, maar Monsanto heeft ook in Europa een behoorlijke vinger in de pap gekregen door onze mens- of geldlievende regeringen.[/quote]
geen pap meer eten van monsanto.

Linda
Linda
11 jaren geleden

[quote name=”Kapitein Biff”]Kapitein Biff raadt borstvoeding aan. De kapitein kreeg dit vroeger zelf ook van zijn moeder,

en het beviel hem érg goed!![/quote]
Maar je hebt vast geen borstvoeding gekregen tot je 4 jaar was 😉

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x