Homepagina » Financieel » Burgerinitiatief geldschepping: “Bankensysteem stamt nog uit tijd van slavernij”
Burgerinitiatief geldschepping: "Bankensysteem stamt nog uit tijd van slavernij"

Burgerinitiatief geldschepping: “Bankensysteem stamt nog uit tijd van slavernij”

Vijf acteurs van de theaterproductie ‘De verleiders: door de bank genomen’ hebben dinsdagavond in het tv-programma De Wereld Draait Door een burgerinitiatief gelanceerd om de banken hun recht op geldschepping te ontnemen. Het onderwerp is ‘de crisis als gevolg van geldschepping door private banken’.

Een burgerinitiatief is een voorstel dat een kiesgerechtigde, met ondersteuning van 40.000 handtekeningen, kan indienen om een bepaald onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer te laten plaatsen. Deze actie is een initiatief van George van Houts, Ad Broere, Luuk de Waal Malefijt (van Onsgeld.nu) en Geert Kimpen.

Als banken geld creëren, staat daar altijd een schuld tegenover. Aan dat door en door rotte systeem moet iets gebeuren, aldus de acteurs. Van Houts wil dat de Tweede Kamer zich gaat buigen over dit onderwerp, omdat de schulden in de samenleving steeds verder toenemen. En die schulden verzieken volgens hem de maatschappij.

Burgerinitiatief geldschepping: "Bankensysteem stamt nog uit tijd van slavernij"De Britse centrale bank constateerde begin vorig jaar dat bar weinig mensen iets weten over geldcreatie. Banken lenen geen spaargeld uit, maar creëren simpelweg nieuw geld uit het niets als ze een hypotheek verstrekken, aldus de Bank of England.

Mensen met schulden denken dat ze de schuldenlast braaf moeten aflossen. Het is voor banken dan ook aantrekkelijk om het overgrote deel van de mensen in de schulden te duwen, omdat mensen zich dan vooral schuldig voelen, in plaats van in opstand komen.

“Het huidige systeem waarbij banken geld scheppen is al 300 jaar oud, het stamt nog uit de tijd van de slavernij, toen er nog geen democratie was,” aldus Van Houts. “Het bankensysteem is door en door rot. We hebben een monster geschapen dat zowel de bankiers als de klanten ziek maakt en daar moeten we vanaf.”

“Wij gaan de strijd aan tegen de machtige bankenwereld,” gaat hij verder. “Dat gaat van zijn langzalzeleven niet lukken, maar we gaan het eerst netjes proberen met dit burgerinitiatief. Als dat niet lukt, dan maar een revolutie.”

Van Houts speelt ook met het idee van een hypotheekstaking: allemaal stoppen met je hypotheek betalen: kijken wat er gebeurt. Het burgerinitiatief is op het moment van schrijven 27.000 keer ondertekend. Je kunt hier ondertekenen.

[Metro, FTM]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

29 reacties

 1. Gaat niet lukken, hoewel het initiatief goed is, want de zionisten die baas zijn over het door en door corrupte maffia geldsysteem zullen er alles aan doen om te voorkomen dat het geld weer in handen komt van het volk en de nationale bank. Eventueel moorden ze de halve wereld uit om dit te voorkomen, eventueel ontvoeren ze als pressiemiddel de kinderen van degene die tegen het fiat geldsysteem zijn, eventueel zullen ze mensen die protesteren uitmaken voor terroristen die een bedreiging vormen voor de vrijheid en vrede, maar de macht zal ten koste van alles en iedereen blijven bij de zionisten!!…..

  10 likes
  • Kop op. We gaan voor de hoofdprijs.
   Het gaat om het verwijderen van de bron van veel kwaad.
   Maar in het slechtste geval heeft iedereen er wetenschap van bij elke banktransactie.
   Dan weet hij/zij dat de integriteit achter de schermen gelijk is aan die van een misdaadsyndicaat.
   Dan is er al veel gewonnen aan bewustzijn van het gewone publiek.

   18 likes
  • Met deze instelling zal het zeker niet lukken..

   7 likes
   • @Buddy, je hebt gelijk en daarom heb ik het reeds ondertekend. Ergens moet het beginnen en daarom vertel ik, althans, probeer ik zoveel mogelijk mensen te informeren over het corrupte geldsysteem, de lieden die denken de macht te hebben en wie degene zijn die ons proberen met angst en leugens te sturen. Jammer genoeg zijn er te weinig mensen tot nu toe echt geïnteresseerd, dit zijn vaak, hoe raar het ook mag klinken, de goed onderlegde mensen of tenminste de mensen die zeggen goed onderlegd te zijn. Mij valt wel op dat vooral de moderne vaak jonge mens meer betrokken raakt bij dit onderwerp, want deze mensen realiseren zich dat het hier ook gaat om hun toekomst.

    1 likes
 2. Hoezo: “stamt uit de tijd van de slavernij”? Het is nog steeds de tijd van de slavernij.
  Echte vrijheid is ver te zoeken…

  33 likes
 3. Wat als iedereen nu gewoon stopt met betalen van belasting en andere schulden?!

  No money no power..

  14 likes
  • Precies @dav, als maar tien procent van alle schuldenaren zou stoppen met betalen loopt het hele systeem muurvast en weten ze zich al geen hemelse raad meer.

   Wie betaalt bepaalt (geldt nu voor de bankenmaffia) maar wie niets meer betaalt heeft een nog veel groter pressiemiddel mits massaal aangepakt. Zo simpel kan het zijn als je beseft wat de macht van massa is.

   9 likes
  • Stoppen met betalen? Dan halen ze eerst je auto weg en daarna wordt je huis en inboedel het slachtoffer. Heb je nog meer ideeën? Want voordat ‘iedereen’ zover is….

   5 likes
  • Betalen stoppen? zover zal het hier nooit lopen want de beslagrechter zal vlug aan uw duur staan met de bekende gevolgen.
   We gaan stilaan terug naar de vroege Middeleeuwen, die van leenheer en leenman.

   1 likes
   • De beslagrechter zal zich geen hemelse raad weten als honderdduizenden schuldenaren inééns niet meer betalen. Het hele systeem zal crashen en krakend en piepend tot stilstand komen, waarna nog meer mensen hun kans waar zullen nemen en zich onttrekken aan het misdadige juk van het bankiersgilde.

    Het wordt hoog tijd voor een eerlijker systeem met geld van de eigen staat (dus van het volk) zonder rente doch voor slechts een kostendekkende vergoeding. Weg met de ongebreidelde graaiers en oplichters !!!

    1 likes
 4. Van Houts; “Wij gaan de strijd aan tegen de machtige bankenwereld,” gaat hij verder. “Dat gaat van zijn langzalzeleven niet lukken, maar we gaan het eerst netjes proberen met dit burgerinitiatief. Als dat niet lukt, dan maar een revolutie.”…… een revolutie in Nederland?… zouden ze hier dan wakker worden?

  11 likes
 5. Iedereen het ‘ Burgerinitiatief ‘ tekenen!

  16 likes
 6. Dat is goede actie , en iedereen die het anders wil zien en deze slavernij van banken een ander gezicht te geven die beter past bij een eerlijk verdeling waarbij iedereen welvaart bij vind is te verwelkomen ,moet zeker deze actie onder tekenen, nu heeft mensen het volk de kans en benut deze ook en geef je stem,
  aan deze mensen om de slavernij die is gebaseerd op onderdrukking en schulden zodat ze via de ruggen van hart werkende mensen zichzelf verrijken , geven tot grote bedragen aan bonussen uit aan bank medewerkers die door list en bedrog een psychologische spel spelen met mensen die geld lenen, en maakt deze afhankelijk van een systeem die uit slavernij stamt, wie dit nog wilt in deze tijd is je eigen afhankelijkheid in handen van corrupte medewerkers met mooie vriendelijke woorden word je ingepakt en je krijgt een nummer toe gewezen dat hadden slaven ook een nummer dit nummer is nu je pinpas het is een afhankelijkheid pas, met getallen erop deze getallen zijn het belangrijks voor de bankwereld zo kunnen ze op deze manier alle kanten met je op , je naam erop je nummer erop een getal erop en knip je bent een slaaf van deze macht giganten.. de moderne slaaf…..

  7 likes
 7. Er is een weg die werkt:

  Door middel van een geheim genootschap -ALLE- bankiers in de wereld vermoorden.
  Stuk voor stuk, de een na de ander. Tevens zal dit ervoor zorgen dat er niemand
  meer bankier wil worden, dus dan pas einde van dit zieke systeem.

  Let op, dezelfde superbankiers zullen geweld gebruiken tegen de massa om u onder de
  duim te houden (met legers, justitie en defensie)

  Het zal dus HEEL HARD op HEEL HARD -MOETEN- !!

  5 likes
 8. Klopt wat slavernij aangaat, kijk op b.v. uw belastingaanslagformulier.
  Uw naam is in/met blok/hoofdletters.
  Ergo: oud gebruik om de naam van een SLAAF te schrijven met hoofdletters. Wij zijn dus SLAVEN van deze zgn. vrijheid.
  Maar we gaan ervoor, geweldig initiatief.

  2 likes
 9. Met onze daadkrachtigheid (wat al heel lang in de nederlandse cultuur zit) en ons geduld (wat de elite duidelijk niet meer heeft) kunnen we ze verslaan! Half leeg of half vol, U bepaald het. De maat is er bij mij half vol van. Zo zal dat ook grotendeels zijn voor de rest van de bevolking. Helaas kom ik veel Half Leeg mentaliteit opmerkingen tegen. Erg jammer, aangezien we veel meer kunnen zijn dan half leeg. Zoals ik al zei, U bepaald hoever de maat is voor UZELF. Half leeg of half vol? Wat wordt het?! Ik ben er trouwens de 27e gewoon bij.

  2 likes
 10. Hier is het allemaal om te doen…..
  https://www.youtube.com/watch?v=I6GLee3vZ2M (Documentaire)
  De angst is al gezaaid en nog even dan lopen er militairen op straat in Nederland en wij vinden het wel goed.Het is per slot van rekening voor onze eigen “veiligheid”.Dit zal een normaal straatbeeld zijn in de zéér nabije toekomst.Amerika houd p te bestaan en zal verder gaan als de North American Union.Samen met de European Uion en de Asian Union gaan zij de NWO invoeren met een samenleving naar Chinees model waar iedereen in het gareel loopt.China krijgt niet voor niets veel lof van de VN als het gaat om dingen zoals discipline,orde en regelmaat.Enge toekomstperspectieven.
  Hier de illuminatie in Nederland:
  https://www.youtube.com/watch?v=9b9ZdQvLMek (Documentaire)

  2 likes
 11. Stukje uiit die pulpkrant van vandaag:
  De allerrijkste 1 procent van de wereldbevolking heeft in 2016 een vermogen dat groter is dan het vermogen van de rest van de wereldbevolking.
  Dat wil toch wel zeggen dat er iets goed fout zit in deze wereld……..wie houd dit in godsnaam in stand?

  2 likes
 12. Als je er van uitgaat dat de elite groep 1% vd mensheid betreft.
  Als je jezelf tot die andere 99% rekent…
  Dan is het vrij simpel om een revolutionaire kanteling te veroorzaken.

  SAMEN.

  Als iedereen die bij de 99% hoort, weigert te werken bij of voor een bedrijf of persoon die tot die 1% hoort is het zo gepiept. En dan bedoel ik IEDEREEN en ELKE vorm van arbeid (Geen huishoudsters, beveiligers, bankpersoneel, winkelpersoneel etc etc etc om voor die club te werken en het is over met de gein)
  Zij bestaan immers bij de gratie van de mensen die voor hen werken.

  Het enige wat hiervoor nodig is, een lijstje met namen; “voor deze mensen en bedrijven wil je niet werken:”

  1 likes
 13. Het punt is dat banken zelf te maken hebben met het piramide spel. Je moet alles wereldwijd bekijken/oplossen. Als wij hier een grote bank laten vallen, dan wordt die bank overgenomen door een Russische of Chinese bank bv. De machtsverhoudingen veranderen dan wel heel snel. Ook die banken zijn corrupt. Zelf een bank overnemen? Dat is vrij ingewikkeld, want banken hebben schulden aan andere banken. Die moet je dus overnemen.
  Wat er achter de schermen al gebeurt? Je hebt al een wereld bank en centrale banken verdeeld in drie wereld delen. Amerika/Europa/Azië. Deze banken gaan ervoor zorgen dat het bankensysteem 1 wordt. Alles is al voorgepland en niemand kan er iets aan veranderen. Het zijn niet alleen de banken, maar ook bepaalde organisaties/goede doelen spelen een rol. Agenda 21(beheersing van allerlei thema’s) moet er voor zorgen dat alles rustig/onder controle kan worden uitgevoerd.
  Dit doel begrijp ik nog wel. Maar… Moet dat over lijken heen? Nee. Hun doel: de aarde bevrijden van te veel mensen. Via globalfree organisaties. Zoals iedereen gelijk maken(man en vrouw), nieuwe geboortes geheel afschaffen, religies opheffen, natuur in oude staat brengen enz. enz. Waar het dus op neer komt is dat ze ethiek als doel hebben en ons ethiek afnemen. Dat is zelf voor god spelen. En moeten die mensen na ons weer een nieuwe beschaving opbouwen? Die hebben zelf geen ethiek! In de Koran staat dat moslims, christenen en andere goede mensen samen tegen het slecht gaan strijden. Nou daar zie ik nog wel iets in. Samen voor de mensheid. Maar zover is het nog niet. Niet voor niks worden we nu uit elkaar gedreven. Kijk, als we nu mensen bewust maken wat er allemaal gaande is en dat we met veel kunnen verenigen zonder te kijken naar geloof of afkomst dan komen we al een heel eind.

  1 likes
 14. Anybody heard of Kalika War Party van John Lash?

  0 likes
 15. 14-01-2015 om 22:57 40.000 handtekeningen

  0 likes
 16. zo heb ook getekend.. vind t wel belangrijk , om in ieder geval iets te doen…

  0 likes
 17. Bekijk de trilogie “Atlas Shrugged” (2014, op de piratenbaai) voor een intelligenter oplossing. Deze trilogie is middels crowdfunding gerealiseerd (kickstarter project), dus voor en door ons…

  0 likes
 18. Als je alles wereldwijd bekijkt is een grote natuurramp zeer waarschijnlijk. De Bardabunga is aan het smelten, de Yellowstone heeft pas nog een enorme optater gekregen van een vulkaan vlak naast. Als jullie je nou druk maken over hoe het met die bankenjongens moet dan zal ik mediteren dat de wereld, of op zijn minst Europa verschoond mag blijven van al die giftige rook.

  0 likes
 19. Fantastisch hoe dat iedereen een mening heeft over deze corrupte financiele en politieke wereld, maar iedereen blijft het nog steeds pikken. Het wordt dan ook de hoogste tijd dat de Nederlandse bevolking massaal in opstand komt tegen dit graaien van heel veel criminele bestuurders en corrupte politici.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronaspoedwet

488.030 Nederlanders spreken zich uit tegen coronaspoedwet: Grootste petitie ooit!

Dinsdag zijn aan de Tweede Kamer de ...

coronawet

Tweede Kamer, kom in actie! Coronawet ‘schaft democratische rechtsstaat af’

Het verzet tegen de coronawet groeit. Onderzoeker ...