Financieel

Burgerinitiatief geldschepping: “Bankensysteem stamt nog uit tijd van slavernij”

Help ons door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vijf acteurs van de theaterproductie ‘De verleiders: door de bank genomen’ hebben dinsdagavond in het tv-programma De Wereld Draait Door een burgerinitiatief gelanceerd om de banken hun recht op geldschepping te ontnemen. Het onderwerp is ‘de crisis als gevolg van geldschepping door private banken’.

Een burgerinitiatief is een voorstel dat een kiesgerechtigde, met ondersteuning van 40.000 handtekeningen, kan indienen om een bepaald onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer te laten plaatsen. Deze actie is een initiatief van George van Houts, Ad Broere, Luuk de Waal Malefijt (van Onsgeld.nu) en Geert Kimpen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Als banken geld creëren, staat daar altijd een schuld tegenover. Aan dat door en door rotte systeem moet iets gebeuren, aldus de acteurs. Van Houts wil dat de Tweede Kamer zich gaat buigen over dit onderwerp, omdat de schulden in de samenleving steeds verder toenemen. En die schulden verzieken volgens hem de maatschappij.

Burgerinitiatief geldschepping: "Bankensysteem stamt nog uit tijd van slavernij"De Britse centrale bank constateerde begin vorig jaar dat bar weinig mensen iets weten over geldcreatie. Banken lenen geen spaargeld uit, maar creëren simpelweg nieuw geld uit het niets als ze een hypotheek verstrekken, aldus de Bank of England.

Mensen met schulden denken dat ze de schuldenlast braaf moeten aflossen. Het is voor banken dan ook aantrekkelijk om het overgrote deel van de mensen in de schulden te duwen, omdat mensen zich dan vooral schuldig voelen, in plaats van in opstand komen.

“Het huidige systeem waarbij banken geld scheppen is al 300 jaar oud, het stamt nog uit de tijd van de slavernij, toen er nog geen democratie was,” aldus Van Houts. “Het bankensysteem is door en door rot. We hebben een monster geschapen dat zowel de bankiers als de klanten ziek maakt en daar moeten we vanaf.”

“Wij gaan de strijd aan tegen de machtige bankenwereld,” gaat hij verder. “Dat gaat van zijn langzalzeleven niet lukken, maar we gaan het eerst netjes proberen met dit burgerinitiatief. Als dat niet lukt, dan maar een revolutie.”

Van Houts speelt ook met het idee van een hypotheekstaking: allemaal stoppen met je hypotheek betalen: kijken wat er gebeurt. Het burgerinitiatief is op het moment van schrijven 27.000 keer ondertekend. Je kunt hier ondertekenen.

[Metro, FTM]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rop
rop
9 jaren geleden

Dat is goede actie , en iedereen die het anders wil zien en deze slavernij van banken een ander gezicht te geven die beter past bij een eerlijk verdeling waarbij iedereen welvaart bij vind is te verwelkomen ,moet zeker deze actie onder tekenen, nu heeft mensen het volk de kans en benut deze ook en geef je stem,
aan deze mensen om de slavernij die is gebaseerd op onderdrukking en schulden zodat ze via de ruggen van hart werkende mensen zichzelf verrijken , geven tot grote bedragen aan bonussen uit aan bank medewerkers die door list en bedrog een psychologische spel spelen met mensen die geld lenen, en maakt deze afhankelijk van een systeem die uit slavernij stamt, wie dit nog wilt in deze tijd is je eigen afhankelijkheid in handen van corrupte medewerkers met mooie vriendelijke woorden word je ingepakt en je krijgt een nummer toe gewezen dat hadden slaven ook een nummer dit nummer is nu je pinpas het is een afhankelijkheid pas, met getallen erop deze getallen zijn het belangrijks voor de bankwereld zo kunnen ze op deze manier alle kanten met je op , je naam erop je nummer erop een getal erop en knip je bent een slaaf van deze macht giganten.. de moderne slaaf…..

waR
waR
9 jaren geleden

Hoezo: “stamt uit de tijd van de slavernij”? Het is nog steeds de tijd van de slavernij.
Echte vrijheid is ver te zoeken…

Off Course
Off Course
9 jaren geleden

Gaat niet lukken, hoewel het initiatief goed is, want de zionisten die baas zijn over het door en door corrupte maffia geldsysteem zullen er alles aan doen om te voorkomen dat het geld weer in handen komt van het volk en de nationale bank. Eventueel moorden ze de halve wereld uit om dit te voorkomen, eventueel ontvoeren ze als pressiemiddel de kinderen van degene die tegen het fiat geldsysteem zijn, eventueel zullen ze mensen die protesteren uitmaken voor terroristen die een bedreiging vormen voor de vrijheid en vrede, maar de macht zal ten koste van alles en iedereen blijven bij de zionisten!!…..

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Iedereen het ‘ Burgerinitiatief ‘ tekenen!

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x