Homepagina » Buitenland » ‘Pseudo-solidariteit’: Wereldleiders liepen niet mee in mars Parijs, maar stonden in lege straat
'Pseudo-solidariteit': Wereldleiders liepen niet mee in mars Parijs, maar stonden in lege straat

‘Pseudo-solidariteit’: Wereldleiders liepen niet mee in mars Parijs, maar stonden in lege straat

Als we de media moeten geloven liepen veel buitenlandse leiders zondag mee bij de herdenkingsmars in het centrum van Parijs. De mars werd georganiseerd naar aanleiding van de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo.

Bij de mars liepen onder meer de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Nederlandse premier Mark Rutte mee. Ook de Russische minister Sergej Lavrov, de Britse premier David Cameron en de Belgische premier Charles Michel waren aanwezig bij de Mars van de Republiek.

Toen de Franse televisie uitzoomde bleek echter dat de wereldleiders in een afgesloten straat stonden, omgeven door hun entourage en veiligheidsagenten. Pas op grote afstand volgden de echte betogers. De beelden werden vervolgens zo geknipt dat het leek alsof de leiders de stoet aanvoerden.

De maatregel zou zijn genomen om veiligheidsredenen, maar politiek analisten betwijfelen of de leiders daadwerkelijk hebben deelgenomen aan de mars. Op Twitter zorgden de beelden voor een storm aan kritiek.

Het lijkt erop dat de wereldleiders de mars niet ‘leidden’, maar een fotosessie deden in een lege, afgesloten straat, twitterde Midden-Oosten-correspondent van de Financial Times Borzou Daraghi. Al die wereldleiders waren niet echt ‘bij’ de mars in Parijs, schreef de Amerikaanse politiek wetenschapper Ian Bremmer.

De Amerikaanse analist Gerry Hassan voegde toe: “Zo ziet pseudo-solidariteit eruit. Wereldleiders lopen niet mee in de mars, maar doen een fotosessie.”

Reporters Without Borders stelde bovendien vast dat negen landen die meededen aan de mars voor persvrijheid zeer laag scoren op de Wereld Persvrijheid Index.

[The Independent, New York Daily News]


Vind je dit goed? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

55 reacties

 1. Ongelofelijk kan ik alleen maar zeggen, mensen open je ogen! Zogenaamd op tv word alles in elkaar geflanst, en maar janken over vrijheid van meningsuiting terwijl als je naar het binnenhof wil gaan om daar je (vrije) mening te verkondigen je gelijk opgepakt word! Zielige acteurs zijn t die de schaapjes maar weer van alles laten geloven.ze kunnen zo naar hollywood!

  31 likes
 2. Ik begrijp het ook wel, is toch logisch? Zeker na die aanslagen lijkt het me verstandig om niet op openbaar terrein te gaan lopen. 1 idioot en in 1 klap de helft van alle wereld ‘leiders’ naar de bliksem.

  18 likes
 3. Deze ‘mensen’ die zogenaamd straat opgaan om te protesteren voor vrijheid en veiligheid zijn verantwoordelijk voor false flag oorlogen, moorden in het MO en in een beschaafd land als Syrië, hebben meegewerkt om Kadaffi te vermoorden en met hem duizenden mensen, het opzoeken van de confrontatie met de Russen met de kans op een nucleaire oorlog, constructies die ons rijp moeten maken voor confiscatie van onze bezittingen (sturen van de geldmarkt) en die ons met wetten en regels behandelen zoals de nazi’s het deden voor de tweede wereldoorlog. Deze protesten zijn een farce los van de feit dat de aanslagen in Parijs een instrument zijn om ons te kunnen onderbrengen in een fascistenstaat.

  41 likes
 4. Er liepen honderd duizenden mensen om te protesteren tegen wat er gebeurd is. de kans dat er een malloot tussen zou staan om te schieten of zichzelf op te blazen was groot, toch hebben al die mensen gekozen dat het de moeite waard was om daar te staan.

  Aan de andere kant zijn er wereld “leiders” vanuit de hele wereld overgevlogen voor een fototje, ze konden niet eens een blokje om lopen, alle foto’s zijn op dezelfde plek gemaakt. Maar in de media wordt wel beweerd dat ze voorop liepen, met een duidelijk gemanipuleerde foto.

  1. door hun beslissingen zijn er mensen die geen toekomst meer hebben , hun toekomst zit er zo zwart uit dat ze geen andere keus zien en aanslagen plegen.
  2. het is nu bijna zeker dat het een false flag was.
  3. een leider die niet echt voorop durft is geen leider.

  9 likes
  • Er zat geen enkele terrorist in deze meute, omdat het hele aanslag gebeuren niet georganiseerd was door terroristen; al wil men ons dat wel laten geloven.
   Het was een goed georganiseerde militaire operatie.
   Vraagje; was moest Netanyahu ineens in Parijs ?
   Maar daar worden geen kritische vragen over gesteld.
   Opm. Joodse mensen mogen over zichzelf grappen maken; wij daarentegen mogen dat niet , dan zijn we antisemiet. Hoezo vrijheid van meningsuiting !!

   17 likes
  • Ze schijten in hun broek, daarom!

   1 likes
 5. Ja natuurlijk lopen die niet tussen de menigte, dat had ik ook echt niet verwacht. en zeker niet na die terreur daden. Zelfs in een lege straat zagen ze er maar bang uit. Ze keken iig als of ze ieder moment beschoten konden worden. Maar je kunt toch verwachten dat de wereldleiders niet open en bloot in het vizier ga lopen met z’n alle.

  14 likes
  • … dus ze wagen hun leven door met z’n allen bij elkaar te gaan staan voor een ‘fake’ foto ? Als ze bang waren geweest hadden ze daar niet gestaan.

   En wat deed die Netanyahu daar eigenlijk. Hollande was allesbehalve blij met hem.

   10 likes
 6. In Frankreich zeichnen sich neue Anti-Terror-Gesetze nach dem Vorbild des US-amerikanischen Patriot Act ab.

  Französische Juristen warnen vor einer Aushöhlung der Bürgerrechte.

  WILT U, tweede kamer leden, ministers en staatssecretarissen ons, Nederlandse burgers, in deze VERDOEMENIS storten?
  Het heeft er alles van weg!

  Was het hier niet om te doen?

  http://wissennichtglauben.wordpress.com/2015/01/13/der-wahre-grund-der-anschlage-frankreich-plant-eigenen-patriot-act/

  Vermoedelijk is het zo als Ferry zegt, dat er in West Europa niet of nauwelijks gevaar voor dergelijke terreur dreigt. Gebeurt er hier iets dergelijks, dan is het vermoedelijk weer geensceneerd!

  Maar de “internationale personalities” zijn NIET verbonden met de burgers; dát is wat de foto´s en video´s ons tonen. Zij zijn een volk APART. Voor wie staan zij daar werkelijk? Psychologen noemen zoiets: niet geïntegreerd zijn.

  Want hoe kunnen regeerders en parleurs (2e kamer leden) de burgers nu correct [be]sturen, wanneer zij niet wederzijds betrokken zijn? Lijkt dat ook niet op autisme? Dirk de Wachter verheldert ook: http://www.vn.nl/Archief/Samenleving/Artikel-Samenleving/We-leven-in-een-borderlinemaatschappij.htm http://www.npo.nl/boeken/24-03-2013/VPWON_1188035 (vanaf minuut 14.00)

  9 likes
  • En hop mensen, allemaal weer braaf naar de stembus. Over een maand zijn wij dit toch allemaal alweer vergeten. Net zoals bij Pim Fortuyn en Theo van Gogh.
   Wat een hypocriet gedoe ; ik heb er geen vertrouwen in dat de sheeple een andere koers zullen gaan inslaan dan deze opgelegde ramkoers. Eerst kop een paar keer hard stoten dan veranderen ( hopelijk).
   Voor alsnog denk ik dan men eerst weer eens aan een frisse oorlog moet voordat er weer logisch nagedacht kan worden.

   7 likes
   • Net als ik dus, ik heb er ook geen vertrouwen meer in dat het kuddevolk op tijd wakker zal worden. We koersen regelrecht op de derde wereldoorlog af en niemand in Nederland die het geloofd, oorlog is te ver van hun bed en volgens hen onmogelijk in deze beschaafde welvaartsmaatschappij.

    5 likes
    • Ok dan word het kuddevolk ‘wakker’ .. en dan.. dan krijg je nog meer rellen en gezeik, wetsaanpassingen, noem maar op om je in het gereel te houden. Want dan word het echt gevaarlijk. Denk je nou echt dat het enig verschil zal hebben? Ik bedoel dit niet lullig, ben oprecht geïnteresseerd hoe je je dit voorstelt. De mensheid zal nooit één volk zijn.

     2 likes
     • Tja, je klinkt als het typische kuddevolk, bang om je hoofd boven het maaiveld uit te steken en bang voor werkelijke veranderingen.

      0 likes
 7. ik heb dit weekend een zeer hevige discussie met familie hier over gehad en zelf hen door verwezen naar deze site en andere maar ja wat doe je als je als enige wakker ben en de rest van je familie en vrienden nog zo diep in slaap zijn ik hoop dat ze allemaal vlug wakker worden ik hoop het voor hen echt.

  6 likes
  • “maar ja wat doe je als je als enige wakker ben en de rest van je familie en vrienden nog zo diep in slaap zijn ik hoop dat ze allemaal vlug wakker worden ik hoop het voor hen echt. ”
   Als je de discussie op dezelfde toon aangaat als dat je dit hier nu schrijft, maakt je dat vast een heel prettige vriend of familielid.

   7 likes
  • Wie zegt dat wij wakker zijn? Misschien worden wij wel of ook gemanipuleerd.

   4 likes
  • pascal jouw familie en/of vrienden durfen gewoonweg niet wakker te worden , bang om met de waarheid geconfronteerd te worden , ik heb het zelfde meegemaakt , maar het is aan jouw pascal , blijf zooooo lang schudden tot ze wel op een gegeven moment wakker worden.

   3 likes
 8. In een lege straat en omdat ze zelf leeg zijn.

  15 likes
 9. Hoe begrijpelijk het ook mag zijn voor sommigen, FEIT is dat ze wel weer iedereen voor de GEK hebben gehouden.
  Geef dan openlijk toe dat het te onveilig zou zijn, en doe niet als of je er bij bent.

  13 likes
 10. Voor de mensen die nog steeds in de ‘goede’ bedoelingen van de mainstream media geloven. De feiten liggen voor het oprapen, maar de ‘journalisten’ willen er niet aan :

  https://www.youtube.com/watch?v=yMiVg9rAEGs

  13 likes
 11. Een misselijk makende vertoning. Laat er geen twijfel over bestaan dat ik de terreurdaden vreselijk vind. Maar ik krijg de kots van dat vrome geslijm door regeringsleiders en andere bobo’s die ter meerdere eer en glorie van zichzelf acte de presence geven. Waarom geen enkel punt van kritiek op dat magazine? Moet je gelovigen dan diep in hun hart trappen? Theo van Gogh is in Nederland zowat de heilige graal. Maar ik vond het, lang voordat hij werd vermoord, een medogenoloze man vanwege zijn uitlatingen over… jawel Christenen. Het is goed dat de moordenaar zwaar is gestraft maar als je in God gelooft kan je je afvragen wat er met de mensen die medemensen zo diep krenken bij een eventueel after life gebeurt. Ik zou niet graag met deze slachtoffers ruilen. En vergeet niet dat nog niet eens zo lang geleden Godslastering strafbaar was. Maar iedereen kan, onder het mom van persvrijheid alles maar roepen. Ik noem het liever pers terreur. Ook in Nederland.

  3 likes
  • Daar gaat het niet om. Het is niet aan de mens om een ander mens het leven te ontnemen. En dat is de essentie in verschil tussen Christenen en islamieten. Christenen tonen de andere wang, zoals Jezus hen heeft geleerd en islamieten vermoorden mensen zoals mohammed ook gereageerd heeft. Of zijn de vpro mensen en de makers van pisa en verona ook vermoord omwille van hun aanvallen op het Christendom? Neen, het Christendom is als gedachtengoed van Christus vredenlievend. Christenen vallen ook geen mosliams aan, ookal is de koran een beledeging voor alles waar het Christendom voor staat, de heilige drie eenheid. Je mag gewoon niet moorden.

   2 likes
   • Beste Enkidoe.
    Er is in naam van christus al zoveel gemoord, daar moeten anderen nog heel hard hun best voor doen om dat te kunnen evenaren.
    Jouw reactie is van hetzelfde laken en pak als welke geloofsfanaat dan ook.
    Is jouw stukje een voorbeeld van die andere wang? Nee.
    Verdeeldheid en haat zaaien. Niet meer en niet minder.

    3 likes
    • $Padja: jij snapt ook nog steeds niet dat de religies doelbewust tegen elkaar opgezet werden en worden, om oorlog te kunnen hebben. Dat is een industrie Padja, dat moet in stand gehouden worden. Money. En onderwerping natuurlijk. Maar het doek zal snel vallen, en dan zal ook jij gaan inzien hoe het zit. Hoewel ik even dacht dat je al wakker was.

     1 likes
   • “Christenen tonen de andere wang”? Echt niet, dat doen ze nu ook niet echt, want nu gebeurt het allemaal op de achtergrond.
    Ga eerst eens de opkomst van het christendom bekijken. Waren de christenen in het Romeinse rijk de vervolgden, nadat een keizer het christendom tot staatsreligie had uitgeroepen, werden de rollen omgedraaid, de vervolgden werden de vervolgers…
    Maar je kan altijd nog roepen dat dat geen ware christenen waren, net zoals die terroristen in Parijs geen ware moslims waren, allemaal b.s.
    Dankzij het zwaard in de ene hand, en het heilige boek in de andere hand zijn beide geloven zo groot geworden, niet dankzij de vredelievende boodschap…

    3 likes
 12. Klopt, heb dit vannacht gelezen op:

  http://www.martinvrijland.nl/2015/01/13/is-de-media-in-staat-zaken-op-te-blazen-via-beeldmanipulatie/#comments

  Er staan twee bijzondere fimpjes op de website en commentaar.

  11 likes
 13. Wel een beetje begrijpelijk ook he.
  Er hoeft maar 1 mongool tussen te zitten en je hebt nog meer ellende.

  11 likes
 14. wat een helden maar weer, zo zie je maar weer dat zei te goed boven ons voelen als mensheid! f*ck hun en hun hele generatie er achteraan ook!

  ze zijn daar alleen maar om uiteindelijk zielen te oogsten, so you be warned about it!

  11 likes
 15. Dit artikel is echt slecht..
  Ten eerste ik vertrouw geen enkele media maar in dit artikel word de media onterecht aangevallen.
  Op het Nederlandse nieuws werd gewoon verteld dat ze idd apart een klein stukje liepen vanwege veiligheid. (Reden is niet belangrijk)
  Dus dat wellicht 1 Franse zender dit niet liet zien betekent niet dat je dan gelijk alle media aan moet vallen. Dan val je alleen die ene Franse zender aan. Dit is hetzelfde probleem als moslim haat vanwege terroristen. Wel consequent blijven met schuld leggen waar het hoort.

  11 likes
 16. Iedereen wil vrijheid, maar ze krijgen de DDR.

  Na een uit de duim gezogen show die slechter is opgevoerd dan de meeste films.
  Slechter is geshopped, en slechter is geknipt.
  Een nep-executie waar de nep niet uit is geknipt, maar wel is gecensureed na 1 dag, zodat de meeste mensen het slechts een paar keer hebben kunnen zien, vergezeld van een dringende suggestie.

  DDR, met speciale dank aan pedobeschermheer Opstelten.
  Zodra hun nieuwe DDR een feit is, hoor je niets meer over pedo-Demmink, en verdwijnen er nog veel meer kindertjes, waarover niets in de mainstream media wordt gemeld, en díe spreken de waarheid immers?

  Ouders van Nederland: Niet zeuren als je kind verdwijnt in de toekomstige DDR.
  Je hebt de veiligheid zelf gewild.

  10 likes
 17. Dit is ook gewoon gezegd in het 8 uur journaal. Dus wat er hier nu weer complotterig aan is weet ik niet. Verder is het natuurlijk een schandaal dat deze lijers de demonstratie kaapten.

  10 likes
 18. Logisch toch lijkt mij. Het gaat om het idee dat ze erbij waren. Hoe dat uit te voeren met alle gevaren was dus blijkbaar op deze manier. De pers vond dat ook, vandaar de samenvoegings beelden.

  9 likes
 19. Ja om de ego die van macht leeft en in de belangstelling staan en in beeld te komen en de ego op te poetsen is hun ware gezicht die je als leider nodig men moet toch wat doen , en zo,n aanslag komt al geroepen voor wereld leiders om hun ego bij te schaven door hun gezicht en medeleven te betonen , zullen ze er echt mee zitten met een aanslag? soms past het juist in hun straatje en soms niet, het is juist goed of niet goed voor ze dat aanslagen worden gepleegd ze halen eruit wat hun uit komt dat is hun macht, , kunnen ze zich als leider zich zo op stellen en om de wereld te laten zien dat ze geweld afkeuren, maar deze leiders hebben wel de macht zelf de heleboel in de brand te zetten als het moet.. en achter gesloten deuren word er heel wat af gekibbeld hoe ze hun macht kunnen behouden, en bij aanslagen of een ander gebeurtenissen zijn ze er als de kippen bij om hun gezicht te tonen die vol schijnheiligheid uitstraalt, het zijn verkapte priesters paters en heilige vaders met vrome heilige gezichten, hoe ze veilig een demonstratie kunnen bijwonen is naar gelang van een gebeuren en zich daarin zo in opstellen dat ze medeleven betonen, het is allemaal onecht en berust op schijnheiligheid van leiders die op macht belust zijn en met vrome gezichten in het beeld komt van de media om zo de aandacht te vestigen op hun zelf aan het volk , macht kun je alleen behouden met Macht , geen macht betekend geen gezicht ,en macht heeft een gezicht nodig met dit gezicht hebbers leiders de media nodig die meestal in dienst staat van deze leiders het zijn de grootste ego trippers van deze tijd.. met verknipte beelden die we als waarheid moeten zien wat niet waar is en via de mediatieve journaals worden vertoont zegt al genoeg over dat soort mensen, ze hebben de leugen lief. en zo leiden ze hun volk met leugens, de spiegelbeeld van drogredenen van de heilige stoel die ook gebaseerd is op misleidingen en de fundamenten zijn van leugens en bedrog

  9 likes
 20. We blijven allemaal de pionnen van het monopoly spel. Het maakt helemaal niet meer uit wat er precies gebeurt is. Actie/reactie/oplossingen/gevolgen zijn al in werking. De les zou moeten zijn: Teveel adoratie van iets of een persoon is gevaarlijk, want dan geef je jezelf teveel aan een ander en dan verlies je jezelf en dan kan iedereen je misbruiken. De hele toestand begint me nu de keel uit te hangen.

  8 likes
 21. Meer dan logisch inderdaad, dat ze niet vrolijk tussen de menigte kunnen huppelen in verband met de veiligheid.

  7 likes
 22. Het gaat er m.i. om dat je de moeite neemt om daarheen te gaan. Dat je laat zien achter deze boodschap te staan. Dat deze wereldleiders gezamenlijk optrekken en een gezamenlijke boodschap proberen te geven.

  Ik vind het een prima actie. En idd. Vrij lastig en angstig voor die mensen want er lopen zat gekken rond. Kijk alleen maar hier naar sommige reacties. Brrrrrrr.

  Deze mensen laten hier iets zien wat een een hoop “wakkere” reageerders met dat denigrerende taalgebruik nog moeten leren.
  SAMENWERKEN en respect voor elkaar.
  Wie van jullie afzeikers stond er dan ook tussen?

  Ondanks je verschillende ideeen en meningsverschillen samen ergens voor gaan staan!
  Chapeau.

  5 likes
 23. Iedereen, maar dan ook iedereen zou nu toch wel moeten weten dat het allemaal smerige bedriegers zijn, en zich bedienen van de door en door corrupte msm. Draai alle berichtgeving 180 graden om en je kent de waarheid

  4 likes
  • Het financieele systeem zal snel omvallen, dan zal ik me daar nog naar Den Haag gaan om te demonstreren. Alsof dat zal helpen. Waar staat de teller, hoeveel demonstraties hebben we er inmiddels al opzitten? Gaap. Ik ben toch maar liever thuis.

   0 likes
 24. Er was allang bekent dat de leiders niet voorop liepen tijdens de demonstratie. Dat recht was voor de nabestaanden…
  Ook was allang bekent dat ze maar kort mee zouden lopen, tussen voor hun de nabestaanden, en achter hun de rest…
  Mensen die daadwerkelijk naar de beelden van Parijs keken, hebben dat allemaal kunnen horen en zien.

  4 likes
 25. Ik denk niet dat er hier echte terroristen zijn in Europa want zo een massa mensen is toch echt een uitdaging, zeg maar een buitenkans om extra veel slachtoffers te maken, men kan toch niet iedere vierkante meter van zo een parcours gaan omspitten hé.
  Sommige types springstoffen kunnen in iedere vorm worden verpakt zodat het nooit opvalt waar het zich bevindt, of zou het toch allemaal om misleiding gaan?

  3 likes
 26. die hadden wel gelopen , wat zeg ik gerend .
  maar die werden niet aangemoedigd door kalashnikov geluiden

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

verkiezingsbeloften

Verkiezingsbeloften: Trump versus Rutte. Dit overzicht toont de bittere realiteit

De Amerikaanse president Trump plaatste enkele dagen ...

vvd

Zie hier een handige lijst van de vele VVD-leugens sinds 2009

De verkiezingen komen er weer aan en ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.