Gezondheid

Cannabis tegen autisme, ADHD en epilepsie: “Het verschil is ongelooflijk. Bijna te mooi om waar te zijn”

Help mee door dit met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bo uit het Belgische Sint-Truiden had op 6-jarige leeftijd al drie jaar Ritalin en andere zware medicatie achter de rug. Het jongetje, dat was gediagnosticeerd met ADHD, autismespectrum en Gilles de la Tourette, werd echter niet beter.

Toen zijn ouders een psychiatrische opname overwogen, besloten ze nog één alternatief te proberen: cannabisolie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Bo moest een tijdlang zowel Risperdal als Ritalin slikken. Van een ander medicijn – dexamfetaminesulfaat – werden zijn ogen rood en glazig, stond zijn mond scheef, kwijlde hij en werd hij agressief. Therapie kreeg hij niet.

Verrassend positief

Zijn ouders wilden na een paar jaar stoppen met de medicatie. Hij werd niet beter. Rond de tijd dat ze overwogen om hem te laten opnemen, zagen ze een reportage over medicinale cannabis. Ze zagen hoe andere kinderen met autisme en Gilles de la Tourette ermee geholpen werden.

Toen ze de dokter vroegen om een voorschrift, reageerde die verrassend positief: “Jullie hebben al zulke zware medicatie geprobeerd, die olie zal de minst gevaarlijke zijn.”

Na drie weken was Bo opeens rustig aan het puzzelen. Dat was daarvoor nog nooit gebeurd. “Het is bijna te mooi om waar te zijn,” zegt vader Stefan. “We zijn vier maanden verder en het verschil is ongelooflijk. Bo bloeit open.”

Epilepsie

De Nederlandse apotheek is momenteel de enige plek waar je gecontroleerde medicinale cannabis kunt kopen, of het nu in de vorm van olie is of niet. Er bestaan vijf soorten medicinale cannabis en de toedieningswijzen variëren van inhalatie via een vernevelaar tot thee trekken.

Van de cannabis wordt ook olie gemaakt met een eigen sterkte en samenstelling. Er is maar één apotheek in Nederland die daar een officiële vergunning voor heeft: de Transvaal Apotheek in Den Haag. Belgen mogen medicinale cannabisolie kopen in Nederland, maar ermee de grens oversteken mag niet.

Sinds het tv-programma Koppen toonde hoe een 6-jarig meisje met een zware vorm van epilepsie er spectaculair op vooruitging dankzij cannabisolie, hopen steeds meer ouders hun kind te genezen met dit nieuwe wondermiddel.

[Humo]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

TOTALE legalisering, NU!
Wanneer houden in Nederland nou eens op met aanklooien met ons inmiddels achterhaalde wiet beleid en worden we weer een voorloper ermee in vooruitgang?

Spook2012
Spook2012
8 jaren geleden

Zou die olie ook helpen bij honden met epilepsie? Mijn hond heeft epilepsie en de medicijnen die hij krijgt helpen niet echt.

Ted
Ted
8 jaren geleden

Is biologische hennepzaad olie het zelfde wat je in de winkel kan kopen.

angel
angel
8 jaren geleden

Mijn zoontje heeft ook autisme en adhd… gaat het hier om de CBT olie die je kunt kopen of is het wat anders. Kan je ook cbt gebruiken?

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x