Homepagina » Gezondheid » Cannabiszalf veelbelovende behandeling tegen ebola
Cannabiszalf veelbelovende behandeling tegen ebola

Cannabiszalf veelbelovende behandeling tegen ebola

In de Texaanse stad Dallas worden 76 mensen uit de gezondheidszorg in de gaten gehouden in verband met ebola. Ze zijn in contact geweest met een patiënt uit Liberia, Thomas Eric Duncan, die op 8 oktober jongstleden overleed. Zeker één verpleegster is besmet.

De Amerikaanse president Barack Obama zei eerder deze week dat de wereld onvoldoende onderneemt tegen ebola. Hij zei dat landen die de capaciteit hebben om te helpen veel meer moeten doen. Sommigen vinden dat Obama ‘serieus moet overwegen’ om reizigers die vanuit de door ebola getroffen West-Afrikaanse landen naar de VS komen, tijdelijk te weren.

Afgelopen maand verscheen in vakblad Science een artikel van de hand van een aantal vooraanstaande onderzoekers waaruit blijkt dat het ebolavirus zeer snel muteert. Daardoor zal het buitengewoon lastig zijn om een geneesmiddel te maken waar alle patiënten mee behandeld kunnen worden.

Terwijl onderzoekers proberen een vaccin te ontwikkelen, kunnen de antiretrovirale stoffen in cannabis mogelijk uitkomst bieden. Brad Morehouse, oprichter van NewCure.org, meent dat cannabis het ebola-sterftecijfer sterk kan laten afnemen. De drug kan ook geschikt zijn voor klinisch gebruik, aldus Morehouse.

Moeizaam

“Er is al genoeg onderzoek gedaan. Het bewijs dat cannabinoïden andere ziektes, waaronder Lymeziekte, bestrijden is overweldigend,” zei hij. “Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar cannabis als natuurlijk middel tegen hiv. Het helpt ook het immuunsysteem te versterken omdat het één van de beste bronnen van antiretrovirale stoffen is.”

“Als gevolg van huidige wetten en regels verloopt het onderzoek naar de geneeskrachtige werking van cannabis erg moeizaam,” ging hij verder. “Onderzoekers die natuurlijke geneesmiddelen ontwikkelen kunnen niet met het ebolavirus werken omdat ze daarvoor een speciaal laboratorium nodig hebben dat ver buiten hun bereik ligt.”

Morehouse vindt dat de tijd is gekomen om de ontstekingsremmende en immuunversterkende werking van cannabis in zalfvorm toe te passen.

Ontstekingsreactie

Uit verschillende studies blijkt dat mensen sterven aan ebola door cytokinestorm, een fatale reactie van het lichaam waarbij afweermoleculen een ontstekingsreactie in het hele lichaam veroorzaken. Cannabinoïden werken ontstekingsremmend, waardoor deze ontstekingsreactie minder hevig zal zijn.

Onderzoeken tonen aan dat de productie van cytokinen door cannabinoïden kan worden onderdrukt. Op dit moment is er nog geen vaccin tegen ebola beschikbaar, maar cannabiszalf lijkt een veelbelovende therapeutische behandeling te zijn.

[Standard Newswire]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
IIS
IIS
6 jaren geleden

Liever blijft men vertrouwen op GlaxoSmithKline Pharmaceuticals waar o.a. Hans Wijers in de raad van bestuur zit poen te scheppen. Dit bedrijf ontwikkelde o.a. het swine flu vaccin en is nu bezig met de ontwikkeling voor een ebola vaccin. Mensen kunnen dan toch wel begrijpen dat een natuurlijk middel die niet is te patenteren helemaal niet aantrekkelijk is voor farmaceuten. Stel je voor, geld investeren maar vervolgens verlies draaien of maar een heel magere winst toucheren. Het verweer zal wel zijn dat natuurlijke, alternatieve middelen niet voldoende garantie bieden en men met andere inhoudsloze blabla argumenten komt die alternatieve middel onderuit moeten halen. Men wil cash, poen, ping verdienen!! Waarom starten de overheden niet zelf onderzoekslaboratium i.p.v. de zogenaamde vrije markt zijn werk te laten doen, een vrije markt die zwaar wordt gesubsidieerd door overheden die geen andere alternatieven zien en helemaal blind varen op vaccins van de farmaceuten. Waarom geen projecten starten die zonder winstoogmerk werken aan een echt duurzaam geneesmiddel?

….Insight: Evidence grows for narcolepsy link to GlaxoSmithKline swine flu shot

….http://zaplog.nl/zaplog/blog/tag/vaccinatie

densie
densie
Reactie op  IIS
6 jaren geleden

weet je wat zo jammer is? Dat dat, wat gewoon geneest…dus alle planten, mineralen gegeven door Moeder Aarde alternatief worden genoemd, zover zijn de meeste mensen dus van het ware vandaan….al dat geknoei is allemaal een teken van het beter weten dan God, het Universum, de schone Kosmos, of hoe je de liefde van het Licht ook noemen wilt…
in de vijfde kamer van het hart, daar is waarheid…en is er nooit niet geweest….
wat een afdwaling…………

Patddm
Patddm
Reactie op  densie
6 jaren geleden

Dat is inderdaad ook heel jammer, dankzij de domheid van de mensen.
Alternatief wordt uitgelegd als zijnde iets zweverigs, niet tastbaar en dus NOT DONE!!
En als dat maar hard genoeg wordt geschreeuwd, krijg je vanzelf mensen die mee gaan schreeuwen dat het “verkeerd” is.
Dus is de weg vrij voor de dikke heren om veel geld te verdienen aan alle arme schaapjes, die zo trouw met hen meehuppelen, want die “heren” hebben in hun ogen immers toch gelijk??
Langzaam aan zullen de oogkleppen afgaan bij die volgelingen en zullen zij versteld gaan staan en een gigantische spijt gaan krijgen dat zij zich AL die jaren zo hebben laten misleiden en voor laten liegen, zodat de BIG ONES hun centen konden verdienen.
Wees gelukkig dat er wel mensen zijn die HEEL GOED WETEN hoe het leven geleefd dient te worden en ik ben blij dat ik dáár deel van uitmaak.
Jij ook???

Patddm
Patddm
Reactie op  IIS
6 jaren geleden

En precies dáárom blijven al die nare ziektes maar bestaan… geld, geld en nog eens geld.
Al 1000-en jaren is het alom bekend dat planten en kruiden zeer sterke geneeskrachtige werkingen heeft.
Maar daar wordt geen geld aan verdiend, dus wordt daar niet over gesproken.
Nee, in plaats daarvan wordt ons voedsel volgepropt met allerlei enge groeihormonen, scheikundige stoffen, allerlei toevoegingen en E-nummers.
Dat mensen niet gemaakt zijn om dit soort troep tot zich te nemen én daarbij gezond te blijven, interesseert hen geen ene moer, want er moet immers verdiend worden aan diezelfde mensen.
Als die mensen dan later ziek worden of een tumor of kanker of andere vreselijke ziekte, interesseert hen ook geen ene moer, want daar hebben ze dan wel weer een duur medicijn voor gemaakt.
Er wordt geweldig reclame gemaakt voor ALLERLEI LIGHT-PRODUCTEN, waar de mensen slank van blijven én een gezonde stofwisseling van krijgen.
Dit is één grote leugen, want in al die “gezonde” LIGHT producten wordt de stof ASPARGAAM verwerkt en die stof staat er om bekend dat het de drager is van 94!!!! verschillende soorten ziektes, waaronder zeer veel gevallen van kanker!!! Hoezo gezond??
Aspargaam werd ontdekt toen 2 laboranten een nieuw schoonmaakmiddel gingen testen en er bij toeval achter kwamen dat het wel héél erg zoet smaakte en daardoor werd het maar toegepast als een kunstmatige zoetmaker voor diverse levensmiddelen.
Zoetjes in de koffie, Becel-light, Cola-light etc worden als “zeer gezonde” producten aangeboden aan de mensen, vergezeld door een afgetraind lijf waar menig vrouw jaloers op wordt en waar menig man stevige kriebels van krijgt en iedereen vliegt naar de winkel om alles te kopen waar LIGHT op staat.
Dat mensen er ziek van worden maakt niet uit, want daar zijn wel weer pillen voor te krijgen, voor veel geld.
ALLE geneesmiddelen zijn in de vrije natuur te vinden én te gebruiken. GRATIS!!!
Precies zo als cannabis. Deze plant is zo giga geneeskrachtig dat het enorm veel medicijnen zou kunnen vervangen, maar daar wordt niets mee verdiend en dáárom wordt het verboden.
Heel jammer dat het overgrote deel van de mensheid nog steeds niet doorheeft hoe zij belazerd worden en domweg ALLES maar geloven wat de “GROTE” mensen in de wereld hen allemaal voorkauwen.
En dáár word je juist ziek van, omdat zij geld willen verdienen.
Cannabiszalf zal uitstekend gaan werken en niet alleen tegen Ebola.
Ik ken diverse mensen die cannabis gebruiken als natuurlijke pijnstiller bij kankers en werkelijk heel normaal hun leven kunnen leven.
Een aanrader voor elk mens die last heeft van pijnen. Zonder meer!!!

Gilbert
Gilbert
Reactie op  Patddm
6 jaren geleden

Vijf knieoperaties, vijf elleboog operarie,drie ruggewervels vast gezet en 2 lisbreuken.
Eerste 5 jaar aan de daffalgan codeine, leven zoals een dier
Al 22 jaar de cannabis, leef nu normaal zonder flippende bijwerkingen
Ik zou zeggen, probeer het maar.

Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Colloïdaal Zilver werkt nog beter en heefft geen bijwerkingen of gedoe.
Maar inderdaad Canabis is een wonderplant waarmee medisch en industrieel zo veel goeds gedaan kan worden. We zullen nog veel meer deugden ervan ontdekken de komende jaren.

densie
densie
Reactie op  Arwijn
6 jaren geleden

ja, helemaal waar en het verschil is: cannabis werkt onstekingremmend, maar silver col… bullet the blue sky blue…om het zo te zeggen, wellicht gaat er dan een belletje rinkelen bij mensen….dus niet ontstekingremmend maar gewoon opruiming…without residu, je moet er geen liters van drinken naatuurlijk, dat is overdone….

Patddm
Patddm
Reactie op  densie
6 jaren geleden

Met andere woorden, een stevig laxeermiddel met delen van edelmetaal?
Ik heb hier nog nooit van gehoord??

Padja
Padja
6 jaren geleden

Het is toch ook verrekte lastig.
Moet je dan iedereen die zegt “ik heb een idee” zo’n virus in handen geven om ermee te stoeien?
Lijkt me toch ook niet goed

Padja
Padja
6 jaren geleden

Niet alles is met een lepeltje honing te genezen.
Dus ja, er worden kostbare onderzoekslaboratoriums gebouwd. Er zijn vele mensen fulltime aan het zoeken naar een medicijn. Die ook gewoon een salaris willen.
Daar wordt dus veel geld in geïnvesteerd. Als dat niks opbrengt wil niemand meer investeren in onderzoek.

Dat kun je alleen maar wijzigen door het onderzoeken te financieren met gemeenschapsgeld.
Wil iedereen betalen? Want als WIJ met elkaar voor een flinke subsidiepot kunnen zorgen hebben we het geregeld.
Ik zou zeggen; start een stichting. “De stichting vrij onderzoek”
Open een rekening. En kijk hoeveel we bij elkaar kunnen brengen.
Als we allemaal meedoen….Dan kun je big pharma in no time weg concurreren.

IIS
IIS
Reactie op  Padja
6 jaren geleden

@Padja

Jij gaat ervan uit dat de overheid vaccins niet financiert en zelf machteloos staat tegenover de ontwikkeling van alternatieve geneesmiddelen en men daarom is gedwongen om domweg zaken te blijven doen in de richting die ze nu doet.

Ten eerste garandeert de overheid vaccins af te nemen (pre-order), met deze garantiestelling kan men vaccins ontwikkelen en ten tweede subsidieert de overheid de farmaceuten in de ontwikkeling van vaccins. De overheid zou heel simpel heel veel geld kunnen besparen als de huidige universiteiten die reeds betaald worden vanuit de overheid nuttiger medisch (veld)werk zouden gaan verrichten en zich niet langer laten kopen en uitnodigen met douceurtjes door de machtige lobby’s van de (farmaceutische) industrie en die in alles ook daar de toon zetten.

En big pharma krijg je echt niet met een simpele stichting of andere club zomaar even door de knieën, zelfs de overheid moet in deze nog zijn kop houden en volgzaam zijn, want de verantwoording inzake volksgezondheid ligt bij de overheid en heeft ze geen andere keus dan te doen wat min of meer wordt afgedwongen door de aanwezige ziekten, zeg maar de marktomstandigheden. Volgens mij realiseren veel mensen niet echt goed hoe machtig en verrot deze industrie is. Men kan zelfs overheden zover krijgen dat deze precies doen wat ze willen, zo machtig en corrupt is deze tak. Ebola is een totaal hoax, maar wordt gepropageerd als een groot gevaar waar de overheden als makke schapen in moeten geloven en vooral veel geld in moeten pompen, daar wordt ook onophoudelijk op gehamerd door belanghebbenden die direct of indirect zijn gelieerd aan de farmaceutische maffia.

IIS
IIS
Reactie op  IIS
6 jaren geleden

…. daar wordt ook onophoudelijk op gehamerd door belanghebbende die direct of indirect zijn gelieerd aan de farmaceutische maffia

Zodra men de moeite neem echt kritisch te kijken dan stapelen de zielige, hartverscheurende verhalen zich op die ons en vooral overheden duidelijk moeten maken dat ebola een verschrikkelijke ramp is, maar dat er vooral veel geld moet komen om ebola te stoppen. Het is veel angst, het is een ramp, het is een drama, het is desastreus, economieën en mensen gaan kapot. Help mensen, help, geef al uw G E L D!!! ….Struikrovers deden het vroeger zo met de pistool op de borst: “je geld of je leven!!!”… Nu zet men een pistool op het gevoel….

Verhalen waar een kritisch oog eenvoudig doorheen prikt, de opzet, het grote geld binnenharken, lijkt duidelijk…. http://www.telegraaf.nl/vrouw/actueel/23217350/__Te_koop_lopen_met_je_verdriet__.html …. Kom mensen, flink de angst erin rammen, want het geld moet rollen… http://www.abc.net.au/btn/story/s4062908.htm

Padja
Padja
Reactie op  IIS
6 jaren geleden

Tja…ik geloof dat als Wij willen, allemaal SAMEN, dan krijgen we werkelijk ALLES op de knieën.

IIS
IIS
Reactie op  Padja
6 jaren geleden

@padje

Een mooi en nobel streven en ook al zou het lukken dan nog zal het grote geld, de multinationals, de farmaceuten, de oorlogindustrie, de corporatistische overheid enz proberen mensen te beïnvloeden of te sturen in een richting die winstgevend is en vandaar ook dat mensen maar moeilijk zijn te verenigen. Het spel van beïnvloeden, sturen en macht uitoefenen over lijf, leven en geest van de mens is zo krachtig daar is bijna niet doorheen te komen.

Wel zal het -hopelijk- helpen als mensen een groter besef kweken en kritischer worden en afstand nemen ten aanzien van hetgeen men ons voorschotelt en dagelijks wijs probeert te maken.

Een collectief denken van de kritische geest die niet alles maar slikt voor zoeten koek, dat zou een begin kunnen zijn. Alleen blijf ik sceptisch, want kijk maar eens om je heen en probeer mensen iets te vertellen of besef bij te brengen over belangrijke onderwerpen die spelen in de wereld en wat men zoal kan lezen en leren via de alternatieve media, alleen al een discussie daarover loopt binnen de kortste keren muurvast en zal de makke masse blijven kiezen voor de zoete praat van de mainstream media en de overheid…Men leeft lever met een leugen dan een waarheid die ons vertelt dat de wereld totaal anders in elkaar zit dan men ooit dacht of heeft geleerd via al die aardige, vriendelijke mensjes op school, familie, kerk, tv en radio. Het wereldbeeld en ook hun verleden ligt dan totaal aan gort als blijkt dat het anders is. Veronderstel je bent aan het eind van je leven en komt erachter dat alles waarin je ooit hebt geloofd en hebt geleerd een totale leugen bleek, dan is het heel moeilijk dat te accepteren. Of kijk naar de mensen die net beginnen te leren, veel, heel veel willen een te gek of snel leven, of sluiten zich aan bij het grote geld en de grote leugen omwille van het gemak, geloof de luxe en vrede, ook die zijn niet op andere gedachten te brengen. Kijk alleen al eens hoeveel mensen en bedrijven indirect of direct afhankelijk zijn van de overheid, ook die zullen hun broodheer niet afvallen en hun programma niet willen omgooien, ook omdat men bang is anders buiten de boot te vallen.

Deze wereld is zo voorgeprogrammeerd en het systeem zit zo strak in elkaar met wetten en regels en controle over primaire zaken, zo groot, zo veel en zo diep, dat men bijna niet meer kan afhaken en kan zeggen dat men bedankt voor deze totaal zieke en leugenachtige maatschappij. Het is een bull trap geworden.

Faith
Faith
Reactie op  IIS
6 jaren geleden

Het financieële systeem hoeft maar om te vallen en de wereld zal er in een klap totaal anders uit zien. De realiteit is dat we daar niet ver vandaan zitten. Daarna is iedereen in een klap wakker en kan het nieuwe tijdperk in gaan want het oude systeem zal daarna niet meer werken. Nu zul je zeggen hoe weet jij dat maar dat is intuitie, boerenverstand of logica hoe je het noemen wilt. Ik weet het zeker maar niemand hoeft mijn waarheid te geloven. Mij maakt het erg gelukkig en heb dan ook geen last van de laatste stuiptrekkingen en wanhopige pogingen van de oubollige geestelijk gestoorde gevestigde orde, om de boel maar in stand te houden. Ze het toch gaan verliezen en dat weten ze zelf ook wel.

IIS
IIS
Reactie op  IIS
6 jaren geleden

@Faith

Hoi Faith, bent het volkomen met je eens.

Het financiële systeem staat nog als een huis, volgens de fascistische/nazistische leugenaars tenminste. Als je kijkt hoe geld ons tot slaaf maakt en hoe geld de mensen tegen elkaar uitspeelt en er voor zorgt dat we elkander haten, beliegen, bestelen, ziek maken, vermoorden enz. en tel daarbij op dat landen elkaar in de haren vliegen vanwege het satansgeld, dan kunnen er twee dingen gebeuren; of de boel klapt in en we krijgen een moment van onrust en gaan daarna verder zonder nieuw geldsysteem met complete bewustwording over wat wel of niet goed is voor de gehele mensheid of de elite houdt de greep op alles en stapt over op één wereldmunt en één centrale macht, met alle burgers een chip in het lijf en totale onderwerping waarbij we allen als slaaf zullen dienen en er ook nog een opruiming komt van zieken, zwakkeren en ouderen, want de overgebleven slaven moeten nu eenmaal fysiek sterk en gezond zijn en mentaal achterlijk met totaal leeg verstand. We staan denk ik op een T-splitsing.

Patddm
Patddm
Reactie op  IIS
6 jaren geleden

Wat leeft het zo toch geweldig heerlijk hè, @Faith,
Lekker totaal géén boodschap hebben aan wat er NU aan de hand is, maar gewoon de focus strak op wat er straks allemaal zal gaan veranderen….
Ik heb ook zóóóóveel méér rust in mij gekregen 🙂

Van Buiten
Van Buiten
6 jaren geleden

je bent een schreeuwende in de woestijn. Natuurlijk heef de natuur overal een oplossing voor, zoek de juiste weg en je zult het verkrijgen, zo lang je nog kan zoeken via de media, mocht dat niet meer gaan zet dan een netwerk van betrouwbare vrienden op en bouw dan een duiventil , dan blijf je gelukkig nog voorzien van informatie.

exegese
exegese
6 jaren geleden

Misschien is er een nog eenvoudigere aanpak en moet je de bron van ebola elimineren: nl. het rode kruis en zijn trawanten. Hoe integer is het rode kruis als organisatie en wiens belangen behartigen ze precies?

http://herstelderepubliek.wordpress.com/2014/10/18/bron-ebola-het-rode-kruis/

Jasper
Jasper
6 jaren geleden

Ebola bestond volgens deze website vorige week niet, en nu is het met THC zalf te genezen. Kan iemand mij dit uitleggen?

Patddm
Patddm
Reactie op  Jasper
6 jaren geleden

Ook een website kan van gedachten veranderen en nieuwe inzichten verkrijgen @ Jasper
THC werkt PERFECT als medicijn, anti-stress, anti-spierpijn, anti-kiespijn, zéér ontspannend en mediterend etc.
Eigenlijk zou het VERPLICHT in het basispakket van de zorgverzekering opgenomen moeten worden.
Het zal zo veel narigheid, pijn en ellende kunnen verzachten…..

Kees
Kees
6 jaren geleden

We zijn hart op zoek naar echte Cannabis olie,om de zus van mijn vrouw te helpen ze is ernstig ziek.
Wie kan ons verder helpen met informative waar het te verkrijgen is,heb veel websides gezien maar vertrouw er geen een.

Alvast bedankt,

Kees

Patddm
Patddm
Reactie op  Kees
6 jaren geleden

@Kees, ik weet niet wáár je het kan verkrijgen, maar er zal zéker wel te verkrijgen zijn, ondanks dat het tot de categorie harddrugs gerekend wordt.
Hier in Alkmaar zou ik je wel een adresje kunnen vertellen, maar ben er niet geheel zeker van dat zij het ook daadwerkelijk hebben.
Ik zou als ik jou was gewoon enkele coffeeshops afgaan, die al enige tijd hun naam hebben verdiend.
Any Time in Alkmaar bestaat al ruim 40 jaar en zou wel goeie info kunnen hebben?
Of anders op ZEKER wel weten wáár het te verkrijgen zal zijn.
Je kan ook misschien op internet gaan kijken bij High Times website.
Of deze: http://www.rollingstoned.nl/welke-wietsoort-voor-wietolie/

Succes en veel beterschap en sterkte met alles

9forNews
9forNews
Reactie op  Kees
6 jaren geleden

Kees, neem even contact op met de mensen van deze website: http://wietoliewerkt.com/contact
Dit is een vertrouwd adres.

Desire
Desire
Reactie op  Kees
6 jaren geleden

Neem contact op met mediewiet Wernard bruining info: http://www.delezing.nl/agenda

Chantal
Chantal
6 jaren geleden

Cannabis werkt ook goed tegen kanker, vooral de olie en sap. Het is niet voor niets in zoveel landen verboden, ik geef daarom uit principe niet aan goede doelen mbt de farmaceutische industrie… ‘Toevallig’ is er nu weer Ebola, hebben we weer iets om de mensen bang te maken.

x

Check Also

zweden

Zweden maken zich grote zorgen om coronavaccin: ‘Het heeft mijn leven verwoest’

Een haastig ontwikkeld vaccin nemen? Dat nooit ...

moleculair bioloog

Moleculair bioloog waarschuwt: ‘Zo kan het coronavaccin je DNA veranderen’

In de afgelopen weken slingerden farmaceuten het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

26
0
We lezen graag je reactie!x