Gezondheid

Cannabiszalf veelbelovende behandeling tegen ebola

Help mee door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Texaanse stad Dallas worden 76 mensen uit de gezondheidszorg in de gaten gehouden in verband met ebola. Ze zijn in contact geweest met een patiënt uit Liberia, Thomas Eric Duncan, die op 8 oktober jongstleden overleed. Zeker één verpleegster is besmet.

De Amerikaanse president Barack Obama zei eerder deze week dat de wereld onvoldoende onderneemt tegen ebola. Hij zei dat landen die de capaciteit hebben om te helpen veel meer moeten doen. Sommigen vinden dat Obama ‘serieus moet overwegen’ om reizigers die vanuit de door ebola getroffen West-Afrikaanse landen naar de VS komen, tijdelijk te weren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Afgelopen maand verscheen in vakblad Science een artikel van de hand van een aantal vooraanstaande onderzoekers waaruit blijkt dat het ebolavirus zeer snel muteert. Daardoor zal het buitengewoon lastig zijn om een geneesmiddel te maken waar alle patiënten mee behandeld kunnen worden.

Terwijl onderzoekers proberen een vaccin te ontwikkelen, kunnen de antiretrovirale stoffen in cannabis mogelijk uitkomst bieden. Brad Morehouse, oprichter van NewCure.org, meent dat cannabis het ebola-sterftecijfer sterk kan laten afnemen. De drug kan ook geschikt zijn voor klinisch gebruik, aldus Morehouse.

Moeizaam

“Er is al genoeg onderzoek gedaan. Het bewijs dat cannabinoïden andere ziektes, waaronder Lymeziekte, bestrijden is overweldigend,” zei hij. “Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar cannabis als natuurlijk middel tegen hiv. Het helpt ook het immuunsysteem te versterken omdat het één van de beste bronnen van antiretrovirale stoffen is.”

“Als gevolg van huidige wetten en regels verloopt het onderzoek naar de geneeskrachtige werking van cannabis erg moeizaam,” ging hij verder. “Onderzoekers die natuurlijke geneesmiddelen ontwikkelen kunnen niet met het ebolavirus werken omdat ze daarvoor een speciaal laboratorium nodig hebben dat ver buiten hun bereik ligt.”

Morehouse vindt dat de tijd is gekomen om de ontstekingsremmende en immuunversterkende werking van cannabis in zalfvorm toe te passen.

Ontstekingsreactie

Uit verschillende studies blijkt dat mensen sterven aan ebola door cytokinestorm, een fatale reactie van het lichaam waarbij afweermoleculen een ontstekingsreactie in het hele lichaam veroorzaken. Cannabinoïden werken ontstekingsremmend, waardoor deze ontstekingsreactie minder hevig zal zijn.

Onderzoeken tonen aan dat de productie van cytokinen door cannabinoïden kan worden onderdrukt. Op dit moment is er nog geen vaccin tegen ebola beschikbaar, maar cannabiszalf lijkt een veelbelovende therapeutische behandeling te zijn.

[Standard Newswire]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
IIS
IIS
9 jaren geleden

Liever blijft men vertrouwen op GlaxoSmithKline Pharmaceuticals waar o.a. Hans Wijers in de raad van bestuur zit poen te scheppen. Dit bedrijf ontwikkelde o.a. het swine flu vaccin en is nu bezig met de ontwikkeling voor een ebola vaccin. Mensen kunnen dan toch wel begrijpen dat een natuurlijk middel die niet is te patenteren helemaal niet aantrekkelijk is voor farmaceuten. Stel je voor, geld investeren maar vervolgens verlies draaien of maar een heel magere winst toucheren. Het verweer zal wel zijn dat natuurlijke, alternatieve middelen niet voldoende garantie bieden en men met andere inhoudsloze blabla argumenten komt die alternatieve middel onderuit moeten halen. Men wil cash, poen, ping verdienen!! Waarom starten de overheden niet zelf onderzoekslaboratium i.p.v. de zogenaamde vrije markt zijn werk te laten doen, een vrije markt die zwaar wordt gesubsidieerd door overheden die geen andere alternatieven zien en helemaal blind varen op vaccins van de farmaceuten. Waarom geen projecten starten die zonder winstoogmerk werken aan een echt duurzaam geneesmiddel?

….Insight: Evidence grows for narcolepsy link to GlaxoSmithKline swine flu shot

….http://zaplog.nl/zaplog/blog/tag/vaccinatie

Arwijn
Arwijn
9 jaren geleden

Colloïdaal Zilver werkt nog beter en heefft geen bijwerkingen of gedoe.
Maar inderdaad Canabis is een wonderplant waarmee medisch en industrieel zo veel goeds gedaan kan worden. We zullen nog veel meer deugden ervan ontdekken de komende jaren.

Padja
Padja
9 jaren geleden

Het is toch ook verrekte lastig.
Moet je dan iedereen die zegt “ik heb een idee” zo’n virus in handen geven om ermee te stoeien?
Lijkt me toch ook niet goed

Padja
Padja
9 jaren geleden

Niet alles is met een lepeltje honing te genezen.
Dus ja, er worden kostbare onderzoekslaboratoriums gebouwd. Er zijn vele mensen fulltime aan het zoeken naar een medicijn. Die ook gewoon een salaris willen.
Daar wordt dus veel geld in geïnvesteerd. Als dat niks opbrengt wil niemand meer investeren in onderzoek.

Dat kun je alleen maar wijzigen door het onderzoeken te financieren met gemeenschapsgeld.
Wil iedereen betalen? Want als WIJ met elkaar voor een flinke subsidiepot kunnen zorgen hebben we het geregeld.
Ik zou zeggen; start een stichting. “De stichting vrij onderzoek”
Open een rekening. En kijk hoeveel we bij elkaar kunnen brengen.
Als we allemaal meedoen….Dan kun je big pharma in no time weg concurreren.

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x