Buitenaards

Meteoriet van Canadese mijnwerker ‘bevat buitenaardse levensvorm’

Help door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Canadese mijnwerker Daniel Sabo vond in 1986 een meteoriet. Hij bewaarde de ruimtesteen in een la, aangezien hij geen vergunning had om het voorwerp te verkopen.

Hij bracht de meteoriet mee naar het huis van zijn ouders in de Amerikaanse staat Arizona.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Als gevolg van het warme en droge klimaat in het gebied vormde zich plotseling een ‘groene korst’ op de steen. Sabo besloot terug te keren naar Canada. Toen hij de meteoriet onderweg in zijn arm hield kreeg hij last van huiduitslag. Sabo dacht dat zijn lichaam reageerde op een buitenaardse levensvorm, meldt de krant de National Post.

Replica

Eenmaal terug in Canada overhandigde Sabo de ruimtesteen aan geologen van de Geological Survey of Canada (GSC) voor onderzoek. De mijnwerker heeft tot op de dag van vandaag spijt van zijn beslissing.

Sabo kreeg na het onderzoek niet zijn eigen meteoriet terug, maar een replica. Bovendien was het deel met de groene korst verwijderd. Een bitter juridisch gevecht was het gevolg. Tijdens de strijd werden beweringen gedaan over buitenaards leven, verdoezeling door de overheid en de zwarte markt voor meteorieten.

Korstmos

Een rechter oordeelde dat de GSC de meteoriet van Sabo niet had verwisseld voor een replica en dat de groene korst een aardse oorsprong had. Toch moest de GSC een boete betalen omdat de geologische dienst een deel van de meteoriet niet had teruggegeven.

De rechter schreef dat de groene kleur was veroorzaakt door een ‘veelvoorkomende chemische reactie tussen de meteoriet en zuurstof in de lucht, warmte en vocht’. Het zou volgens de rechter ook kunnen gaan om korstmos, een aards organisme. Omdat de meteoriet noch het verwijderde deel werden getoond als bewijsmateriaal, is het lastig op dit moment specifieker te zijn, aldus de rechter.

Sabo is van plan naar het Hooggerechtshof van Canada te stappen.

Bron: Nationalpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Het gaat hier weer zoals het altijd ging. De doofpot is kennelijk belangrijker dan de waarheid.Maar dan hebben we deze nog zie link: http://www.hln.be/hln/nl/961/Wetenschap/article/detail/1566905/2013/01/22/Britse-professor-Meteoriet-bewijst-dat-aliens-bestaan.dhtml en dan hebben we nog deze:https://www.ninefornews.nl/et/buitenaards-leven-aangetroffen-in-meteoriet.html waarvan het PDF bestandje bovendien de levensvorm laat zien.

dymph
dymph
11 jaren geleden

Zo iets geef je niet af naar mij idee naar instanties over overheden. Je weet hoe ze zijn deze mensen. Maar je hij wist niet beter en was een brave burger die nou spijt heeft dat ie braaf was.

Robert
Robert
11 jaren geleden

Wat een lulkoek allemaal.Buitenaards leven zoeken in een steen.
terwijl ze dagelijks over je eigen hoofd vliegen.Waarom zoeken als ze van zelf komen.Gewoon wat meer bij heldere sterrenhemel naar boven kijken en een beetje geduld.Komt de beloning van zelf.

Steentje
Steentje
11 jaren geleden

Sja ze zullen wel hele bijzondere algen oid hebben gevonden waar ze misschien wat mee kunnen, vrije energie opwekken of zo weet jij veel? en dan ben je je steentje kwijt. Beetje dom, hij zal wel spijt hebben nu.

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x