Buitenland

Celtic-fans halen ruim 100.000 pond op voor Palestijnse goede doelen na boete om vlaggen

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Fans van voetbalclub Celtic hebben ruim 100.000 pond ingezameld voor goede doelen uit Palestina. De club kreeg na de Champions Leaguewedstrijd tegen het Israëlische Hapoel Beër Sjeva een boete omdat er Palestijnse vlaggen waren te zien in het publiek. Dat schrijft de Britse krant Independent.

De UEFA legde de boete op wegens het tonen van een ‘verboden spandoek’. De fans zwaaiden met de vlaggen uit solidariteit met het Palestijnse volk. Na de wedstrijd werd gelijk besloten de campagne #matchthefineforpalestine te lanceren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
Lovende woorden

Het geld gaat naar Medical Aid Palestine, een organisatie die medische hulp verstrekt aan slachtoffers in Palestina, en het Lajee Centre, een centrum dat voor sport en cultuur zorgt voor kinderen in een vluchtelingenkamp in Bethlehem.

In een gezamenlijke verklaring stelden de fans van Celtic: “Onze solidariteitsactie leverde Celtic veel respect en lovende woorden van over de hele wereld op. De actie leverde ook een boete op van de UEFA, die de Palestijnse vlag als een verboden spandoek beschouwt.”

Voetbalteam

“Als antwoord op deze bekrompen actie van de partijdige Europese voetbalbond hebben we besloten een positieve bijdrage te leveren en de campagne #matchthefineforpalestine te lanceren,” klonk het verder. “We zijn van plan 75.000 pond in te zamelen en te verdelen tussen Medical Aid Palestine en het Lajee Centre.”

Het geld wordt gebruikt om een voetbalteam op te zetten in het vluchtelingenkamp in Bethlehem dat de naam Aida Celtic gaat krijgen. Twee jaar geleden kreeg Celtic ook al een boete omdat fans tijdens een wedstrijd tegen KR Reykjavik Palestijnse vlaggen omhoog hielden.

[De Morgen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dnnnoz
Dnnnoz
7 jaren geleden

Een boete vanwege verboden spandoeken, Israeli invloed terreur. Een regime afhankelijk van jodenhaat en alles doet om het te promoten, al is het ten koste van het joodse volk, dat weer slachtoffer word van rijke belangen clubjes.

wolfje
wolfje
7 jaren geleden

Israelische vlaggen in een voetbalstadion mag wel

Armonicus
Armonicus
7 jaren geleden

“De club kreeg na de Champions Leaguewedstrijd tegen het Israëlische Hapoel Beër….”

Wat hebben Israëlische voetbalploegen sowieso te zoeken in een Europees voetbal toernooi? Of ben ik dan meteen weer een neo-fasciistische antisemitische jodenhater als ik zo’n vraag stel?

Wim
Wim
7 jaren geleden

200 jaren geleden was de (Levant) Beloofde Land van hun en nog steeds van weggeweest zijn. En Jezus liep daar en stierf daar als dat, niet zo zijn dan kan ik net zo goed de Bijbel in de prullenbak gooien. En ook niet vergeten dat, het beloofde land ook van de Christenen zijn en niet van de Moslims die later onstond.
Want Israël is de Edele Olijfboom en wij de Christenen zijn van de verwilderde olijfboom waar wij ziijn ingeent.

Back to top button
32
0
We lezen graag je reactie!x