Homepagina » Buitenland » Celtic-fans halen ruim 100.000 pond op voor Palestijnse goede doelen na boete om vlaggen
Celtic-fans halen ruim 100.000 pond op voor Palestijnse goede doelen na boete om vlaggen

Celtic-fans halen ruim 100.000 pond op voor Palestijnse goede doelen na boete om vlaggen

Fans van voetbalclub Celtic hebben ruim 100.000 pond ingezameld voor goede doelen uit Palestina. De club kreeg na de Champions Leaguewedstrijd tegen het Israëlische Hapoel Beër Sjeva een boete omdat er Palestijnse vlaggen waren te zien in het publiek. Dat schrijft de Britse krant Independent.

De UEFA legde de boete op wegens het tonen van een ‘verboden spandoek’. De fans zwaaiden met de vlaggen uit solidariteit met het Palestijnse volk. Na de wedstrijd werd gelijk besloten de campagne #matchthefineforpalestine te lanceren.

Lovende woorden

Het geld gaat naar Medical Aid Palestine, een organisatie die medische hulp verstrekt aan slachtoffers in Palestina, en het Lajee Centre, een centrum dat voor sport en cultuur zorgt voor kinderen in een vluchtelingenkamp in Bethlehem.

In een gezamenlijke verklaring stelden de fans van Celtic: “Onze solidariteitsactie leverde Celtic veel respect en lovende woorden van over de hele wereld op. De actie leverde ook een boete op van de UEFA, die de Palestijnse vlag als een verboden spandoek beschouwt.”

Voetbalteam

“Als antwoord op deze bekrompen actie van de partijdige Europese voetbalbond hebben we besloten een positieve bijdrage te leveren en de campagne #matchthefineforpalestine te lanceren,” klonk het verder. “We zijn van plan 75.000 pond in te zamelen en te verdelen tussen Medical Aid Palestine en het Lajee Centre.”

Het geld wordt gebruikt om een voetbalteam op te zetten in het vluchtelingenkamp in Bethlehem dat de naam Aida Celtic gaat krijgen. Twee jaar geleden kreeg Celtic ook al een boete omdat fans tijdens een wedstrijd tegen KR Reykjavik Palestijnse vlaggen omhoog hielden.

[De Morgen]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

32 reacties

 1. “De club kreeg na de Champions Leaguewedstrijd tegen het Israëlische Hapoel Beër….”

  Wat hebben Israëlische voetbalploegen sowieso te zoeken in een Europees voetbal toernooi? Of ben ik dan meteen weer een neo-fasciistische antisemitische jodenhater als ik zo’n vraag stel?

  26 likes
  • Juist, die vraag stel ik me ook al jaren, gezien Isreal geen deel uit maakt van Europa, maar wel van het midden oosten, die trouwens ook een eigen voetbal federatie hebben.
   Het zelfde verhaal wat betreft het Euro song festival, waar Isreal als niet Europees land ook mag aantreden.

   8 likes
   • Zionisten hebben de macht en doen gewoon waar ze zin in hebben. Zo simpel is dat.

    5 likes
   • Oh ja, het Eurosongfestival, dat hebben die Israeli’s zelfs een paar keer gewonnen! Met sterke songs als ‘Hallelujah’ en ‘Arabieren zijn OK’!
    😉

    2 likes
   • Kortom, de Israëliërs horen daar niet te leven. En dat zeg ik niet omdat ik Israël haat. Verspreid het volk maar over de gehele wereld zoals dat altijd het geval is geweest. Dan kunnen ze ook gerust meedoen met EU-dingetjes en USA-dingetjes.

    1 likes
   • Het Eurovisiesongfestival is sinds 24 mei 1956 een jaarlijkse presentatie en competitie van liedjes en wordt uitgezonden op televisie door heel Europa; sinds 1967 wordt het festival ook in landen buiten Europa uitgezonden. Verder is het festival op het internet te volgen. Het festival heeft de naam te danken aan het Eurovision TV Distribution Network, een onderdeel van de Europese Radio-unie (EBU). Aan het songfestival kan ieder actief lid van de EBU meedoen, waardoor ook enkele landen die net buiten Europa liggen mee kunnen doen
    De EBU heeft 72 actieve leden, in 52 landen en 49 geassocieerde leden in nog eens 28 landen.

    En raad eens? Israel is lid van de EBU en is volledig in zijn recht om mee te doen maar Australie die er in 2015 bij kwam is geen EBU lid en zou dus niet mee kunnen en mogen doen

    0 likes
    • Israel volledig in zijn recht?

     EBU=Europese Radio-unie. Lees: Europees.

     Het gaat er niet om of Israël lid is, maar dat Israël lid MAG worden terwijl ze dat eigenlijk niet mogen. Capiche? Zie je China al meedoen?

     1 likes
  • Het is onmogelijk om mee te doen aan de Aziatische toernooien omdat veel landen Israel niet erkennen. Dan moet je in je eentje gaan spelen :p

   Ik vind het jammer dat Joodse fanatici en Moslim fanatici elkaars bloed kunnen drinken. En zelfs christenen worden door Joodse extremisten gezien als 2e rang burger. Ik snap ook niet waarom er dan ook Zionistische Christenen bestaan.

   Ik hoop als mens zijnde met een Islamitische achtergrond dat de Palestijnen en Israëliërs ooit als 1 staat onder een algemene noemer kunnen samenleven.

   Hoe je het went of keert. Die Joden zijn echt een sterk slim volk. En ik zou als ik hun was de krachten dan ook bundelen en energie richten in gezamenlijke doelen en uitdagingen.

   Jammer dat haat vanwege het verleden, religie en discriminatie de dominante is in de achterlijke 2strijd.

   Ik hoop dat alle fanatici zsm impotent raken en de welwillende meer kinderen krijgen.

   Echt jammer…. De wereld is veel te kwetsbaar voor dit soort onzin. En als je dan ook kinderen ziet lijden. Pfff hartverscheurend.

   7 likes
  • “De UEFA Champions League is het belangrijkste internationale voetbaltoernooi voor clubs in en rond Europa. Het toernooi wordt georganiseerd door de Europese voetbalbond UEFA”

   In en rond Europa dus

   0 likes
 2. Moslims zien Christenen ook als minderwaardige mensen, wordt hun geleerd door Mo. Snap daarom niet warom er Pro IslamFascistische Christenen bestaan.

  Ik snap ook niet waarom Turkije mee doet met Europa. Het land heeft geen Europese cultuur en ligt maar met een stuk grond ter grootte van een postzegel(wat eigenlijk toebehoort aan Griekenland) in Europa. En dan wil ik het nog niet hebben over de Turkste bezetting van land in Cyprus.

  Buiten dat, waarom zou je als Celticfans, als Katholiek, zwaaien met de vlag van een land welke je geloof als minderwaardig en ongelovig ziet en een geloof wat eeuwenlang Chrisenen als slaaf genomen hebben, kerken geplunderd, vrouwen verkracht en ga zo maar door in de naam van hun allah. Duizenden Jihadische veldtochten zijn er sinds de stichting van de islam op Christelijk en Katholiek gebied geweest.

  Rare jongens die Celtic fans.

  7 likes
  • En wij hebben geen kruistochten gehouden, volkeren afgeslacht en al die andere onzin ????
   Zijn wij en jij dus ook automatisch dan ook geen rare jongens.
   In deze wereld op kop kunnen we wel een paar pogingen gebruiken met goede intenties. (opkomen voor mensen)
   Misschien moeten we daar waar het kan het verleden laten rusten een stap in de goede richting doen dmv een onschuldige vlag.

   6 likes
   • Die kruistochten waar je het over hebt, waren een noodkreet van Byzantium aan het Vaticaan. Het oost-Romeinse Christelijke rijk dreigde onder de voet te worden gelopen door hordes moslims, die op dat moment al honderden jaren bezig waren met aanvallen, plunderingen en verkrachtingen van de Europese christelijke bevolking.

    Het is in 1400 jaar zo ongeveer de enige keren dat de Christenen hun tanden lieten zien.

    Hier is een overzicht…
    https://www.youtube.com/watch?v=t_Qpy0mXg8Y

    2 likes
    • Sinds mensenheugenis hebben we (Europa) oorlogen gevoerd om het rijk uit te breiden. Afrika, Amerika, India, Australië, enz. Daar is niets ergs aan blijkbaar. Maar wel wijzen met de vinger als als anderen het doen…. Hypocriet

     4 likes
    • Het is echt stuitend om te bemerken, dat er in het westen totaal, maar dan ook totaal geen zelfreflectie is. Wat het westen, al dan niet, in naam van Christus heeft uitgespookt, lusten de honden geen brood van. Hele inheemse bevolking van zowel Noord-Midden als Zuid Amerika uitmoorden, de Australische en Nieuw-Zeelandse inheemsen werden niet beter behandeld. Wat de slachtpartij overleefde in Noord-Amerika wordt maar in reservaten gestopt, als dieren, waar ze aan de zelfkant van de maatschappij kunnen leven, totaal kansloos. Buit uit de overwonnen, en door moordpartijen verzwakte landen, werd triomfantelijk naar Europa gebracht, Europa beleefde door deze roofbuit hoogtij dagen. Slavernij werd geoptimaliseerd door het westen, waardoor de winsten enorm opliepen.
     De beide Wereldoorlogen zijn een goed voorbeeld van Westerse oorlogvoering. In de Eerste Wereldoorlog, meer dan 20 miljoen doden. Er werd gifgas gebruikt, voor het eerst in de geschiedenis gebeurde dit. In de Tweede Wereldoorlog, meer dan 70 miljoen doden. Er zijn 6 miljoen mensen op industriele manier vermoord, er zijn weer voor het eerst, atoombommen op burgers gegooid. Let wel, dat bij al deze zaken geen Moslims betrokken waren als uitvoerders. Wel als lijdend voorwerp trouwens.
     Wat verder opvalt, is natuurlijk het verschijnen/uitvinden van massa vernietigingswapens. Wie heeft ze uitgevonden en wie is bereid ze in te zetten, of heeft ze al ingezet? We beginnen maar bij het kanon, gifgassen en kunnen doorgaan tot de atoombom, waterstofbom, HAARP, Chemtrails enz enz. Het zijn i.i.g. geen Moslims die ze uitgevonden hebben, en misschien op gifgas na, ook niet gebruikt hebben.
     Christenen houden ervan om te benadrukken, dat hun God Jezus, vrede predikt, dit integenstelling tot de Profeet Mohamed, die oorlog zou prediken. Mocht het inderdaad zo zijn, dat Jezus vrede predikte, dan hebben zijn volgelingen niets met zijn wijze woorden en voorbeeld gedaan.

     3 likes
  • Grappig dat je denkt dat je zoveel weet over de islam.. hou de geruchten of roddels dat je op een bierkaartje voorgeschoteld krijgt voor jezelf. Er zijn geestelijken die jaar en dag de studie van de islam volgen, en zullen je bewering helemaal teniet maken.. de ongelovigen aanzien als minderwaardig komt van het jodendom.. en geef me geen bullshit dat je ergens op het internet vindt.

   2 likes
   • Grappig dat je inziet dat de Moren de christenen niet uitroeiden, of tot slaaf maakten.

    Grappig dat je net inziet dat mohammed, buiten een “profeet”, een pedofiele krijgsheer (Aïsha, 9 jaar oud) was die aan overspel deed, er harems op nahield en in 40 jaar tijd een gigantisch gebied heeft veroverd.

    https://www.jihadwatch.org/wp-content/uploads/2013/11/Arab-Wave-700×400.jpg

    Op het moment dat een geloof vindt dat het toegestaan is kinderen te misbruiken, of uit te huwelijken, kan ik mij er niet in vinden.

    1 likes
    • Yeshua miNatzrat was dol op kinderen, maar dan op de goede manier.

     3 likes
    • Annie Argie

     Je schrijft ONZIN, puur kopiegedrag. Angsthaasje, vergeet je niet naar het NOS te kijken? Ik word strontziek van figuurtjes als jij.

     3 likes
    • Ik hoop An Argie, dat je je ogen open hebt en duidelijk ziet, waar en door wie er kinderen stelselmatig misbruikt worden. Juist de Rooms Kotholieke Kerk en de Westerse elite. En het wordt zoveel mogelijk in de doofpot gestopt. Dus niet trendy proberen te zijn en zomaar, zonder enige kennis iets beweren.

     2 likes
  • Ik snap nog steeds niet waarom iedereen elkaar napraat en stelt, dat Moslims Christenen zien als minderwaardig. Heb je ooit gelezen wat de Joden over niet Joden schrijven:”The non-Jews have been created to serve the Jews as slaves” Midrasch Talpioth 225. (De niet Joden zijn geschapen om de Joden als slaven te dienen). Zo staan er nog meer van dit soort teksten in de Talmoed. Dus Mo, als hij het al deed, was niet de enige. Blijft natuurlijk wel staan, waarom je met een vlag gaat zwaaien en je vereenzelvigd met mensen die jou en je geloof als minderwaardig zien.

   2 likes
 3. Een boete vanwege verboden spandoeken, Israeli invloed terreur. Een regime afhankelijk van jodenhaat en alles doet om het te promoten, al is het ten koste van het joodse volk, dat weer slachtoffer word van rijke belangen clubjes.

  15 likes
 4. Israelische vlaggen in een voetbalstadion mag wel

  9 likes
  • Ik vind het net als jij krom dat je wel vlaggen mag hebben van de Israelische Staat, de club uit Amsterdam doen dat al heel lang, maar de Palestijnse vlag is dan weer verboden en krijgen de Celticfans een boete, wel mooi dat zij een goed doel steunen en gewoon laten zien dat niet alle voetbalfans hooligans zijn en niet verder denken dan hun eigen clubje,stadje of landje, heel mooi gebaar!!!

   3 likes
 5. Niet-Joodse kinderen zijn sub-menselijk

  Alle kinderen van Ongelovigen zijn dieren.
  Yebamoth 98a.

  Ongelovigen-meisjes zijn in een staat van niddah (vuil, smerigheid) vanaf de geboorte.
  Abodah Zarah 36b.

  Ongelovigen verkiezen seks met koeien.
  Abodah Zarah 22a-22b .

  Beledigingen tegen de Heilige Maria

  Zegt dat Maria een hoer was: “Zij, die de afstammelinge was van vorsten en regeerders, deelde het bed met timmerlieden.” Ook in voetnoot no. 2 bij Shabbath 104b van de Soncino-uitgave, wordt gesteld dat in de “ongecensureerde” tekst van de Talmoed geschreven staat dat de moeder van Jezus, “Miriam de kapster,” seks bedreef met vele mannen.
  Sanhedrin 106a .

  Gruwelijke godslastering jegens Jezus Christus

  Zegt dat Jezus werd gekookt in “hete uitwerpselen.”
  Gittin 57a.

  Jezus verdiende terechtstelling: “Op de vooravond van het (Joodse) paasfeest, werd Yeshu (Jezus) opgehangen… Vermoed je dat hij iemand was die zou worden verdedigd? Was hij niet een Mesith (verleider)?”
  Sanhedrin 43a.

  3 likes
  • Ik ben niet joods maar wat ik eerder zei heb een islamitische achtergrond.

   De profeet Jezus is ook voor moslims heel belangrijk.

   Maar ik ben geen fan om zinnen die wellicht verkeerd vertaalt kunnen zijn uit het Hebreeuws en uit context te plaatsen.

   Daarnaast komt dit denk ik uit se Talmud(?) en niet uit de Tora. Dat is een groot verschil!

   Mijn boodschap nogmaals. Ik denk dat een grote meerderheid van alle mensen normaal wil leven. Laten we dan hier beginnen en stoppen met modder gooien.

   Ook het toe eigenden of “recht” hebben van een bepaald stukje aarde is belachelijk. De aarde is van kns allen. En niemand op de mens na heeft grenzen gemaakt!

   6 likes
 6. De jooden weten pas echt wat racisme is en hele families verdelen mensen verhongeren verbranden
  Onderduiken ect…
  Hier van hebben ze niks geleerd het is of niet heeft bestaan
  Ze gebruiken het zelfde methode wat de nazi’s gebruiken
  En nog een groot macht uithangen
  Die mensen willen geen vrede het is in hun na deel
  Iedereen zal een keer een verklaring afleggen
  Jong of oud moslim christen of jood

  2 likes
 7. Ik zou niet graag in de “schoenen’ van Mohammed willen staan als hij (sinner) verantwoording moet afleggen aan de Allerhoogste, Volgens Mohammed zelf was hij bezeten (werd suicidaal), maar zijn vrouw overtuigde hem dat het Gabriël was die tot hem sprak.

  2 likes
 8. 200 jaren geleden was de (Levant) Beloofde Land van hun en nog steeds van weggeweest zijn. En Jezus liep daar en stierf daar als dat, niet zo zijn dan kan ik net zo goed de Bijbel in de prullenbak gooien. En ook niet vergeten dat, het beloofde land ook van de Christenen zijn en niet van de Moslims die later onstond.
  Want Israël is de Edele Olijfboom en wij de Christenen zijn van de verwilderde olijfboom waar wij ziijn ingeent.

  1 likes
 9. Abraham liep het hele Levant te voet om het Levant te claimen en die gaan over naar zijn zonen Izak en Jacob en niet Ismaël. Die was weggestuurd met Hagar die was een cioncubine, niks meer. Had geen recht.
  ISIL, Islamtische staat van Irak en de Levant, wat hun proberen in te nemen door geweld, maar gaat niet lukken. De nakomelingen van Ismaël kunnen zich niet neerleggen, daarom.

  1 likes
 10. Dus UEFA en Europa zijn onderdanig aan Israël.
  Wisten we natuurlijk al.
  Maar Het rechtssysteem ( Justice) dus ook.
  Wat is dan eigenlijk de betekenis van het woord Justice.
  Met een vlag zwaaien in een stadion omdat je op komt voor mensen rechten mag niet.
  Maar 40 jaar lang een bevolking isoleren en onderdrukken mag wel.

  1 likes
  • mompelt iets over de VN, israël, en de lange reeks aan resoluties die ze aan hun laars hebben gelapt, en nog wat meer gemompel over de VS en het indienen van veto’s…

   0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

'Er zijn veel studies die het officiële cijfer weerspreken'. Journalist doet controversiële uitspraken over Holocaust

‘Er zijn veel studies die het officiële cijfer weerspreken’. Journalist doet controversiële uitspraken over Holocaust

De zionisten hebben overal ter wereld invloedrijke ...

Amerikanen zijn lang niet de enigen die valse vlag-aanslagen uitvoeren. Ook hier kunnen ze er wat van

Amerikanen zijn lang niet de enigen die valse vlag-aanslagen uitvoeren. Ook hier kunnen ze er wat van

Toen in mei en juni dit jaar ...