Het Complot

EU krijgt Nobelprijs voor Vrede: wie volgt? Monsanto? Frankenstein?

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eurosceptici reageerden verbijsterd toen de Europese Unie de Nobelprijs voor de Vrede won. Ze stellen dat de prijs op deze manier een slechte naam zal krijgen.

Europarlementariër en leider van de Britse Onafhankelijkheidspartij Nigel Farage merkte op dat de Europese Unie in landen als Spanje en Griekenland juist ‘geweld en verdeling’ creëert.

“In plaats van vrede en harmonie, zal de EU opstand en geweld veroorzaken,” vertelde Farage aan persbureau AFP. “Terwijl Spanje op het punt staat te worden uitgekocht, waarschuwen hooggeplaatste legerfunctionarissen dat het Spaanse leger mogelijk moet worden ingezet in Catalonië.”

Economische gevangenis

“In Griekenland gaat er geen week voorbij zonder rellen en protesten tegen de trojka en haar economische gevangenis,” voegde hij toe. Eerder moest Farage nog een boete betalen omdat hij voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy in 2010 had uitgemaakt voor ‘natte dweil’.

Het Nobelcomité reikte de prijs uit aan de EU ‘als aanmoediging in zware tijden’. De Unie kreeg de prijs voor zijn inspanningen voor de bijdrage van zes decennia van vrede, verzoening, democratie en mensenrechten in Europa.

Monsanto

Volgens filmmaker en correspondent voor RT en Press TV Max Keiser is de EU een technocratie die geregeerd wordt door machines en het bankensyndicaat om de mensen leeg te zuigen. “Geef de Nobelprijs voor de Vrede volgend jaar maar aan Monsanto,” sneerde hij. “Het is indrukwekkend hoe jullie deze prijs ieder jaar weer weten uit te reiken aan oorlogszuchtigen, banksters en fascisten,” wendde hij zich tot het Nobelcomité.

“Het is alsof je de prijs uitreikt aan Frankenstein, voor beste monster dat in de afgelopen twaalf maanden is gecreëerd,” ging hij verder. “Of nog beter: geef de prijs aan IMF-hoofd Christine Lagarde, omdat nog eens 100 miljoen mensen in armoede moeten leven. Zij is een oorlogszuchtige maniak, geef haar de prijs.”

Er waren dit jaar liefst 231 nominaties voor de Nobelprijs voor de Vrede. Onder de kanshebbers waren 43 organisaties en 188 personen, waaronder de Duitse oud-bondskanselier Helmut Kohl en de Amerikaanse ex-president Bill Clinton.

Bron: AFP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sander
Sander
9 jaren geleden

Ik ben het met de prijs eens, als je de situatie vergelijkt met het verleden is het inderdaad meer vrede. Door de berichtgeving kan het echter nogal eens lijken alsof dat niet zo is.
Maar het is niks vergeleken met grote oorlogen.

Janus van der Bent
Janus van der Bent
9 jaren geleden

Sjors Struik (George Bush junior) is in 2006 nog genomineerd voor de nobelprijs:
http://buitenland.nieuws.nl/118513
Tot ieders verbazing heeft hij hem toen niet gewonnen.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

Toen dit gisteren in het nieuws was klapperden mijn oren.Europa en vrede!Hoeveel F 16 vliegtuigen richten schade aan in andere landen?Griekenland?Straks Spanje?ooh man wat een LEUGENAARSPRIJS voor het goedgelovige publiek.Nu ook nog maar langs de kant van de weg met vlaggetjes zwaaien, is het niet?.De oorlogsziekte is immer nooit uit Europa verdwenen. De schijnheiligerts!!!

Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

De boel in een ander land plat gooien met bommen, de zogenaamde vredesmissie,s is voor mij anders net zo goed oorlogje spelen.Maar velen voelen nu de veren van de pauw, die staat te pronken.Donder die prijs maar in de kliko, want je maakt jezelf alleen maar minder waard, tot dat je samen, met je prijzen pot vergaat!!BAH.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

31
0
We lezen graag je reactie!x