Homepagina » Archeologie » China houdt mysterieuze Witte Piramide verborgen voor het Westen. Het raadsel van de Chinese piramides
China houdt mysterieuze Witte Piramide verborgen voor het Westen. Het raadsel van de Chinese piramides

China houdt mysterieuze Witte Piramide verborgen voor het Westen. Het raadsel van de Chinese piramides

Op zo’n 100 kilometer van Xi’an bevindt zich een oude stad met honderd piramidevormige heuvels die al duizenden jaren in mysterie zijn gehuld.

In 2000 maakten Chinese functionarissen bekend dat ten noorden van Xi’an zo’n 400 piramides konden worden gevonden.

Ze doen erg denken aan de Mesoamerikaanse piramides; ze hebben een platte bovenkant en zijn bedekt met vegetatie.

Overgroeid

De meeste piramides zijn uitzonderlijk moeilijk te vinden omdat ze zijn overgroeid met bomen en struiken.

De Chinese overheid laat nauwelijks toeristen toe omdat ze ‘de bouwwerken kunnen beschadigen’.

Functionarissen zeggen te wachten op nieuwe technologische ontwikkelingen zodat ze de piramides en hun inhoud op een veilige manier kunnen onderzoeken.

Sommige van de piramides zouden meer dan 8000 jaar oud zijn.

Windstreken

De zijvlakken van veel van de piramides zijn nauwkeurig op de vier windstreken gericht.

Uit computersimulaties zou verder zijn gebleken dat de piramides zijn gebouwd volgens het patroon van het sterrenbeeld Tweelingen.

Op zo’n 100 kilometer ten zuidwesten van Xi’an staat daarnaast de Grote Witte Piramide. De hoogte van deze piramide is nooit vastgesteld. Volgens schattingen is hij twee keer zo hoog als de piramide van Cheops.

Zeer oud

Hoeveel piramides er in totaal zijn in China is onbekend. Het gebied waar ze staan is afgesloten, aangezien de overheid het heeft uitgekozen voor haar ruimteprogramma.

De Duitse schrijver en onderzoeker Hartwig Hausdorf schreef over een ontmoeting tussen twee Australische handelaren en een boeddhistische monnik in 1912.

Die vertelde de handelaren dat er al over de piramides werd gesproken in een manuscript van ruim 5000 jaar oud, waarin wordt gesteld dat de bouwwerken toen al ‘zeer oud’ waren.

[Gaia]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • PREDATOR schreef:

  Om niks te beschadigen??.China weet precies wat daar verborgen ligt..

  8 likes
  • peter schreef:

   dezelfde achtergrond als de piramides van o.a Egypte en zuid amerka?
   zou wel eens met hele oude buitenaardse aanwezigheid te maken kunnen hebben.

   6 likes
  • Rob schreef:

   PREDATOR, daarom heeft de Chinese overheid zeer waarschijnlijk ook juist dit gebied uitgekozen voor hun ruimteprogramma. Juist omdat ze weten wat er verborgen ligt. En ze willen niet dat iemand anders daar achter komt.

   3 likes
 • TACP schreef:

  Zolang autoriteiten, historici en archeologen niet te vertrouwen zijn vind ik het prima dat deze lokaties met rust worden gelaten of zelfs helemaal niet gevonden worden; omdat je toch wel weet dat ze de echt spectaculaire zaken zullen verwijderen of vernietigen. Om vervolgens met een of ander bullshit verhaal te komen, dan is er nog het probleem dat autoriteiten door de jaren heen ook in het diepste geheim archeologische opgravingen hebben gedaan (en nog steeds doen). Combineer dit met al het historische erf goed wat al verloren is gegaan; denk ik dat het vrijwel onmogelijk zal zijn om ooit het echte volledige verhaal te kunnen achter halen.

  7 likes
 • Logisch schreef:

  Helemaal mee eens dat ze iedereen weg houden. Er wordt erg veel op plekken in de wereld. Door Amerikaanse onderzoekers ontdekkingen vernield weggehaald en achterovergedrukt en laten verdwijnen. En als er dan vragen komen weten ze in eens van niks. Als de Amerikanen alles willen hebben verklaren ze gewoon de oorlog aan China. Daarom moet China alles zo goed mogelijk verborgen houden en niemand toelaten. Dat is beter voor het behoud.

  4 likes
 • x

  Check Also

  chinese

  Chinese viroloog en klokkenluider: ‘Coronavirus komt uit militair lab’

  Een Chinese viroloog die naar de Verenigde ...

  pentagon

  Pentagon doet in Kazachstan onderzoek naar bioterrorisme (ook corona)

  Wetenschappers van het Pentagon doen in Kazachstan ...

  >