Buitenland

Eerste bewijs: Britse speciale troepen en militanten vechten zij aan zij in Syrië

Help mee door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Syrië zijn Britse speciale troepen gespot die zij aan zij vechten met anti-regeringsmilitanten. Daarmee is voor het eerst bewijs geleverd dat de troepen direct betrokken zijn bij het conflict.

De Britse troepen trekken vaak de grens over naar Syrië om het zogeheten Nieuwe Syrische Leger te ondersteunen, meldde de Britse krant The Times maandag. “Ze hebben ons geholpen met de logistiek, zoals het veilig maken van de bunkers,” zei eerste luitenant Mahmoud al-Saleh over de Britse soldaten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het Nieuwe Syrische Leger opereert voornamelijk in het zuidoostelijke dorp al-Tanf, dat het in mei wist te heroveren op terreurgroep IS. “Ze [IS] vallen ons constant aan en willen duidelijk voorkomen dat we kunnen rusten,” vervolgde Saleh. “Ze gebruiken raketten, mortieren en veel zelfmoordterroristen.”

Greep

Het Britse dagblad merkt verder op dat Britse troepen hebben geholpen bij de wederopbouw van de basis van de militanten in het dorp. De basis was afgelopen maand het doelwit van een zelfmoordaanslag.

Door het buitenland gesteunde militanten blijven Syrië in hun greep houden. Dat is volgens de overheid van het Arabische land de schuld van regionale en westerse overheden.

Sinds het begin van de burgeroorlog in Syrië is meer dan 11 procent van de bevolking gewond geraakt of omgekomen, zo staat in een rapport van het Syrische Centrum voor Beleidsonderzoek.

In handen van IS

Het aantal doden als gevolg van de oorlog, zowel direct als indirect, wordt door het centrum becijferd op 470.000. Dat is veel meer dan de 250.000 doden die de Verenigde Naties anderhalf jaar geleden noemden voordat ze stopten met tellen.

Het Britse ministerie van Internationale Ontwikkeling onthulde dat 5,1 miljoen pond Britse hulp aan Syrië mogelijk in handen van IS is geëindigd. De Britse autoriteiten zeggen ook dat tenminste 800 Britten naar Syrië en Irak zijn afgereisd om zich aan te sluiten bij lokale terreurgroepen.

[The Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loki
Loki
7 jaren geleden

Het is niet alleen de Britse troepen, maar de hele kliek van de NAVO doet het. Het verbaasd me dat een msm krant hierover schrijft. Maar 1ding is zeker het is niet iets om trots op te zijn.

ferrimassi
ferrimassi
7 jaren geleden

Ze lijken ook een oneindige voorraad franse en amerikaanse Tow raketten te hebben. Van mij mag Rusland de eerste klap uitdelen. Het westen speelt een heel smerig dubbelspel. Ik wens Assad/Putin alle succes.

pleiadian
pleiadian
7 jaren geleden

Goede zaak dat er steun geleverd wordt in de strijd tegen IS.

Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Open oorlogsmisdaden!
De Fascisten aan de macht in het westen beschuldigen het burgervolk van Nazisme, terwijl zij hun grond en goederen weggeeft aan de nieuwe slaven die de boel voor ons komen overnemen en onze cultuur komen uitwissen, zo zeggen zij zelf openlijk… Gewoon laten gebeuren, en vooral veel klagen erover tegen mensen en niks er doen. Geen risicos nemen, want dan word je “gepakt” -> Dit is de illusie die zo vreselijk makkelijk is om te creëeren!!! Iedereen trapt erin. Je hoeft maar een suggestie in de kranten te zetten tegenwoordig en iedereen eet het op als brave gedachteloze slaven die opgegeven hebben om iets van deze wereld te maken bij gebrek aan begrip en vertrouwen in hunzelf… Vooral doorgaan met wat je doet. Zo kom je nog eens ergens!

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x