Mens en Dier

Lachende Rutte tegen Kamer: ‘U kunt ons niet meer wegsturen, dus wij hebben nu meer macht’

Help mee door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Premier Rutte is erop gebrand een avondklok in te voeren. Het voornaamste argument voor de maatregel is volgens hem de zorg dat later blijkt dat het kabinet niet op tijd heeft ingegrepen en dat de IC’s weer overbelast raken. De premier zegt zich zorgen te maken over de Britse variant van het coronavirus. Hij wil de avondklok twee weken laten gelden en dan ‘als het even kan’ weer afschaffen.

Hoewel de avondklok een uiterst ingrijpende maatregel is, maakte de minister-president er tijdens het debat grapjes over. “U kunt ons niet meer wegsturen als kabinet, dus strikt genomen hebben we nu meer macht dan voor vorige week vrijdag, zou je gek genoeg kunnen zeggen,” zei hij lachend. “Nee, ik ben even flauw aan het doen.”

Toont zijn ware gezicht

Mensen reageren verontwaardigd op zijn gedrag. Het Haagse raadslid Ralf Sluijs zegt: “Mark Rutte toont zijn ware gezicht en spuugt de kiezer nog even flink in het gezicht.”

Opiniemaker Marianne Zwagerman voegt toe: “Kinderen plegen zelfmoord. Ondernemers gaan failliet. En Rutte viert lachend feest in de Kamer.”

Overigens werd de premier snel gecorrigeerd door Kees van der Staaij (SGP). “Ik wil de minister-president waarschuwen: individuele bewindslieden zijn nog steeds weg te sturen.” Rutte reageerde – opnieuw lachend – dat hij de opmerking ‘terugneemt’.

4.7 61 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
138 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geoffrey
Geoffrey
1 jaar geleden

OPRUTTE vanaf nu betaal ik helemaal NIETS meer. Ophouden met kutte en nou echt OPRUTTE.

ZO dat lucht op!! Ik hoop dat er veel volgen!

https://www.youtube.com/watch?v=vPy-zWcy7kA

Chello
Chello
1 jaar geleden

Wat een kl**tzak. En dan zijn er ook nog mensen die op dit figuur gaan stemmen. Een aanfluiting voor het systeem.

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 jaar geleden

Zijn arrogantie stijgt zo hoog dat het nog in een omloopbaan terechtkomt

Anne
Anne
1 jaar geleden

Wordt Rutte gechanteerd om zulks dom beleid te voeren ? Of is hem veel geld of een volgend baantje beloofd ? Hier moet onderzoek naar worden gedaan, begin steeds meer aan zijn geestelijk vermogen te twijfelen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

138
0
We lezen graag je reactie!x