Homepagina » Buitenland » Ex-CIA-baas beweert met droge ogen dat Amerikaanse inmenging in andere landen voor de goede zaak is. Is dat wel zo?
Ex-CIA-baas beweert met droge ogen dat Amerikaanse inmenging in buitenland voor de goede zaak is. Is dat wel zo?

Ex-CIA-baas beweert met droge ogen dat Amerikaanse inmenging in andere landen voor de goede zaak is. Is dat wel zo?

De media staan de laatste tijd bol van de vermeende Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen. Daar is nog altijd geen bewijs voor.

Ex-CIA-directeur James Woolsey gaf onlangs op Fox News toe dat de VS zich schuldig maakt aan inmenging in andere landen, maar dat dit ‘voor de goede zaak is’.

Is dat wel zo? Tussen 1946 en 2000 heeft de VS tot 80 keer toe geprobeerd om verkiezingen in het buitenland te beïnvloeden.

Regimeverandering

Zo grepen de Amerikanen in 2000 in bij de verkiezingen in Servië en Joegoslavië omdat men niet wilde dat Slobodan Milosevic opnieuw mee zou doen.

De VS financierde de oppositie, trainde die en hielp bij het campagnevoeren.

We hebben het dan nog niet gehad over regimeverandering. In de jaren zeventig ontvoerde de CIA de toenmalige Chileense legerleider, die daarbij om het leven kwam.

Het achterliggende doel was om het presidentschap van Salvador Allende te ondermijnen.

Terroristen

In 1953 en 1954 pleegde de VS in het geheim staatsgrepen in respectievelijk Iran en Guatemala.

Dit heeft niets te maken met het verspreiden van democratie of ‘de goede zaak’, merkt journalist Ben Swann op.

De VS heeft legitieme regeringen in 35 landen omvergeworpen en vervolgens fascisten, drugsbazen en terroristen gesteund.

In 1953 zetten de CIA en MI6 de regering van Mohammed Mossadegh af nadat Iran had besloten de olie-industrie te nationaliseren, waarna er een einde kwam aan het monopolie van BP.

Zelden

In Cuba steunde de VS dictator Batista, oud-minister Henry Kissinger gaf toestemming voor de Vuile Oorlog in Argentinië en de CIA viel Guatemala binnen om de gekozen leider Jacobo Arbenz af te zetten.

Onze media willen zo graag met de beschuldigende vinger wijzen naar Rusland, maar weigeren te benoemen wat de VS allemaal uitspookt op aarde.

De VS zet regeringen af en zorgt ervoor dat miljoenen mensen moeten zien te overleven in erbarmelijke omstandigheden.

Amerikaanse interventies draaien zelden om democratie en meestal om winst, natuurlijke hulpbronnen en politieke controle, besluit Swann.

Bekijk zijn reality check hieronder:

Foto: Wikimedia Commons

[Ben Swann]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • weg met ons schreef:

  Een dergelijke zieke geesten zouden ook zo een vrouw kunnen verkrachten en dan zeggen dat het voor “de goede zaak is” en de schuld ook nog leggen bij de vrouw. Met daarnaast de verontschuldiging dat de vrouw ervan genoot en daarnaast eventueel zwanger kon raken, waardoor er een prachtig kind geboren had kunnen worden, als ze ook maar iets had meegewerkt en niet zo had tegengestribbeld….En daarbij mag ze nog blij zijn dat hij haar heeft verkracht, want bij een ander had ze het waarschijnlijk niet overleeft.

  Amerika is een ziek en bemoeizuchtig en vooral moorddadig land wat overal ter wereld de macht denkt te moeten grijpen. Alleen een beetje vervelend voor ze dat er nu ook landen zijn die het “zat zijn” en de VS/ZIO gangsters/maffia niet langer tolereren en landen uit alle macht proberen de VS gangsters van zich af te schudden.

  De VS is echt te ver gegaan met hun verachtelijke wanpraktijken en kruis-, moord- en strooptochten. Al bij hun eerste ongeoorloofde inmenging in een ander land zat men fout, vanaf dag één was het land fout bezig door te denken dat ze zich moet bemoeien met andere landen, waarbij ze zelf de organisator een aanstichter van chaos, coupplegingen en revoluties. Na 9/11 hebben heeft men echter zichzelf door de fout geschoten en kan de VS nu wel doen alsof de neus bloedt, maar feitelijke geeft de man in het artikel duidelijk te kennen dat ze niet vies zijn om zelfs twee torens neer te halen door heel vieze spelletjes te spelen en wat daarnaast het recht gaf het MO uit te moorden, samen met de ZIO en SA als satanische samenzweerders.

  De Russen mogen wat mij betreft het hele zooitje vanaf nu systematisch uitroken en opruimen, de Russen zijn in deze de helden, de redders van de wereld, die tegenover een laf en verraderlijk zooitje gangsters staan waar men geen clementie of begrip meer voor hoeft te hebben.

  De nazi Bilderberg EU (Brussel) speelt in dit verhaal de collaborateur, Gestapo en NSB. Vooral NL is voor een dergelijke taak het meest geschikte wat voor ze is weggelegd. Dat hebben ze voor, in en na de WOII ook duidelijk laten zien en heeft men tot op heden bewezen.

  20 likes
  • weg met ons schreef:

   correctie:…..de organisator en aanstichter was of is van chaos,…. , minus “hebben”…. en fout is voet… + dat ze er niet vies van zijn om zelfs…

   2 likes
 • Nehemia schreef:

  Wat een stelletje hypocrieten zijn het ook. Obama reisde een paar keer naar Engeland af om een Brexit te voorkomen en ook in Israël heeft die persoonlijk getracht om de verkiezingen te beïnvloeden, maar dat is voor de MSM natuurlijk helemaal geen probleem. De wereldbevolking moet gehypnotiseerd worden met het idee dat Poetin voornemens is om volgende week Europa te bezetten en de rest van de wereld in een nucleaire asregen wil hullen. De hele cover up van MH17 en alle leugens over de coup van Kiev (Oekraïne) en een paar dagen geleden zag ik Jens Stoltenberg (hoofd NATO) gezellig met Poroshenko op de foto staan, want zoals iedereen wel weet moet die natuurlijk ook NATO lid worden. Dat mensen überhaubt nog journaal kijken of MSM kranten lezen is verontrustend. Dit zijn de goedbetaalde papegaaien in dienst van een hoger netwerk die niet de beste plannen voor het klootjesvolk voorhebben. Alternatief nieuws is (dat niet afhankelijk is van hele grote geldschieters) is veel beter dan die MSM propaganda die dagelijks in veelvoud over ons wordt uitgekotst.

  17 likes
 • eksegese schreef:

  Amerika, Israël en Saudi Arabië zouden door de rest van de wereld totaal geboycot moeten worden.
  Volgens mij zou de wereld daar echt heel erg van opknappen, en laat dat geteisem lekker gaar sudderen in hun eigen vet.

  14 likes
 • salvar schreef:

  Ex-CIA-baas beweert met droge ogen….
  hoe emotie tonen als je geen emoties heb?
  alles is bijna vernield in het Midden-Oosten zogenaamd voor het goede doel.
  hun eigen doel bedoelen ze.
  in Europa de boel op scherp zetten voor eigen gewin.

  13 likes
 • Gezinusk schreef:

  Nine for News schreef; ” In 1953 zetten de CIA en MI6 de regering van Mohammed Mossadegh af nadat Iran had besloten de olie-industrie te nationaliseren, waarna er een einde kwam aan het monopolie van BP.”

  Daarna wisten ze de Sjah van Perzië te installeren in de naam van Mohammad Reza Pahlavi. Al was de Sjah na zijn benoeming niet bepaald gelukkig omdat hij in de gaten kreeg dat ze hem gebruikte als marionet. Het volgende interview zegt veel waar hij onder meer verteld over de Amerikaanse media;

  https://www.youtube.com/watch?v=4bEhffsQNZ0

  Voor Iran keerde het tij in 1979 met een revolutie waarbij ayatollah Khomeini aan de macht kwam. Een gevolg en antwoord op de houding van Amerikaanse en Britse oligarchen die de olie -en gasvelden van Iran poogde te bemachtigen. Onder leiding van Khomeini werd een anti westerse houding hierdoor de maatstaf. Sindsdien is het niet meer goed gekomen tussen Amerika, Israël, en Iran.

  Ironisch genoeg poogt westerse media geregeld een beeld te schetsen dat de Iraanse bevolking de westerse manier van leven haten, en daarom een gevaar vormen voor het westen. Dit beeld pogen ze zo te versterken om sympathie op te wekken ter voorbereiding van een inval. Echter en voor de genen die het nog niet wisten? Er ging dus heel wat aan vooraf.

  Na de dood van Khomeini in 1989 ging het verhaal rond dat westerse inlichtingendiensten pogingen hadden ondernomen om één van de zonen van de Sjah van Perzië op de troon van Iran te plaatsen, maar deze zouden hebben geweigerd. De jongste, Alireza Pahlavi zou in 2011 op 44 jarige leeftijd zelfmoord hebben gepleegd in Boston. Een zaak die nog steeds onderzocht word omdat sommigen menen dat hij was gevonden onder verdachte omstandigheden.

  Tien jaar eerder werd zijn zus, prinses Leila Pahlavi dood gevonden in een hotelkamer in Londen. Ook hier zou het om zelfmoord gaan. Zij werkte ooit als fotomodel. kreeg anorexia en raakte net als haar broer gedeprimeerd. Op de hotelkamer werden naast lege drankflessen pillen gevonden. Het zou gaan om barbituraten waaronder Secobarbital die onder meer worden verstrekt tegen slapeloosheid. Na onderzoek werd er ook een aanzienlijke dosis cocaïne in haar bloed gevonden.

  9 likes
  • J. Hofmans schreef:

   Wederom zeg je precies waar het op neerkomt; dit is echt de waarheid.

   Mijn vader en ik komen geregeld in Iran. Mijn vader eigenlijk bijna zijn hele leven al (sinds zijn jeugd, toen hij nog in Engeland woonde). Wij hebben een Joodse achtergrond (let op: geen Zionisten) en mijn moeder bezoekt de synagoge in Teheran. Zoek maar op hoeveel synagoges en kerken Iran heeft. Nog meer dan het hele Midden-Oosten bij elkaar. Je wordt in Iran echt met heel veel respect behandeld. Vergeleken met de landen eromheen (Arabieren en Turken) is er een heel groot verschil. Echt een prachtig land met mooie, zeer slimme mensen die veelal hoogopgeleid zijn. Er is geen haat tegen het westen, ook al is er vaak wel onterecht haat jegens hen. En ja, zoals elk land heeft Iran ook een harde kern. Terecht ook misschien. Ik snap eigenlijk niet zo goed hoe ze het voor elkaar krijgen om zo kalm te blijven. De Perzen hebben echt veel voor de wereld betekend en nog steeds. Doe zelf onderzoek mensen; het zal jullie veel brengen.

   3 likes
 • weg met ons schreef:

  Van de 240 jaar dat de Verenigde Staten van Amerika bestaan zijn zij al 219 jaar in oorlog. Slechts 21 van de 240 jaar voerden zij geen oorlog. Meer dan 91% van het bestaan zijn de Verenigde Staten in oorlog geweest. Een lijst opstellen met welke landen men in oorlog is geweest zou te lang zijn, daarom is het beter een heel korte lijst te maken met welke landen men niet in oorlog is geweest.

  Interessant om te weten wat Amerika was en zo te begrijpen waarom het nu is wat het is?
  http://deredactie.be/static/born-on-the-fourth-of-july/jefferson/

  “Waarom 4 juli eigenlijk 2 augustus had moeten zijn”. Als je dat in ogenschouw neemt en er astrologisch naar zou kijken dan had Amerika nooit gesticht moeten zijn onder het waterteken Kreeft, maar was het beter af geweest onder het teken “Leeuw”. Tenminste, voor wie in een “astrologische geboortedatum” wil geloven. Het teken Kreeft is in zijn slechtste variant namelijk manipulatief en overheersend en kan vooral ten koste van anderen gaan in zijn gewin en doel.

  7 likes
 • Louise schreef:

  @ weg met ons, Jazeker Amerika kreeft met ascedant Boogschutter …..maar vlak ons ook niet uit waarom wij zo achter die Amerikanen aanhobbelen ..Nederland Vissen met acedant Kreeft jawel…………. Maar het is nu ook wel duidelijk waarom Rusland zo nodig onder druk van het Westen moesten democratiseren ……jawel Gas natuurlijk, dat zagen wij Europa en Amerika wel zitten, weg met het Communisme ( terecht)? Er zijn waarschijnlijk afspraken gemaakt met de vorige leiders, maar goed Rusland storttte ineen en de maffia kon zn gang gaan, inmiddels hebben we Poetin die het land er weer bovenop heeft geholpen en hoogstwaarschijnlijk de gemaakte afspraken teniet heeft gedaan, inmiddels stikt t van de oligarchen , en ja die doen net alshet westen, kranten, media en internet opkopen, In Londen stikt t van de rijke Russen , en ook Engelse kranten opgekocht , denk dat dat de reden is waarom Poetin gedemoniseerd wordt,hij is te slim en heeft het spel door………..maar moet natuurlijk binnen zn eigen territorium ook uitkijken …….Lang hebben ze in Amerika de alleen heerschappij gehad, maar soms heeft de geschiedenis een ander verloop……..En zo kunnen we eeuwen doorgaan, er is niet een zaligmakend systeem………Het is ongelofelijk jammer dat de mensheid op deze prachtige planeet niet bij machte is om vredelievend met elkaar om te gaan in hun korte leventje…….Overigens waarom er niks gebeurt in het Nederlandse kijk maar eens goed bij astrologie Vissen/ kreeft…..

  5 likes
 • Louise schreef:

  Goh, ik wist niet dat die lui gevoel voor humor hadden…….(antwoord op de stelling)

  3 likes
 • Frans666 schreef:

  jazeker is dat zo!
  ze brengen overal democratie!

  oke er zijn wel wat verkrachtigingen geweest,maar de man moet ook zijn behoefte bevredigen als wij verdedigd worden,of zoiets…..toch frenske.

  fff

  2 likes
 • Frans schreef:

  Krijgen we nu ook nog uitgelegd wat de goede doelen zijn voor en van de VS?
  Dan kunnen we meedenken.

  0 likes
 • x

  Check Also

  biden

  Zoon Joe Biden gelinkt aan ‘prostitutie- of mensensmokkelnetwerk’

  Hunter Biden, de zoon van de Democratische ...

  maan

  Er is beslist iets gaande op de maan, maar wat?

  Midden in de coronacrisis heeft de regering-Trump ...

  >