Buitenland

Ex-CIA-baas beweert met droge ogen dat Amerikaanse inmenging in andere landen voor de goede zaak is. Is dat wel zo?

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De media staan de laatste tijd bol van de vermeende Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen. Daar is nog altijd geen bewijs voor.

Ex-CIA-directeur James Woolsey gaf onlangs op Fox News toe dat de VS zich schuldig maakt aan inmenging in andere landen, maar dat dit ‘voor de goede zaak is’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Is dat wel zo? Tussen 1946 en 2000 heeft de VS tot 80 keer toe geprobeerd om verkiezingen in het buitenland te beïnvloeden.

Regimeverandering

Zo grepen de Amerikanen in 2000 in bij de verkiezingen in Servië en Joegoslavië omdat men niet wilde dat Slobodan Milosevic opnieuw mee zou doen.

De VS financierde de oppositie, trainde die en hielp bij het campagnevoeren.

We hebben het dan nog niet gehad over regimeverandering. In de jaren zeventig ontvoerde de CIA de toenmalige Chileense legerleider, die daarbij om het leven kwam.

Het achterliggende doel was om het presidentschap van Salvador Allende te ondermijnen.

Terroristen

In 1953 en 1954 pleegde de VS in het geheim staatsgrepen in respectievelijk Iran en Guatemala.

Dit heeft niets te maken met het verspreiden van democratie of ‘de goede zaak’, merkt journalist Ben Swann op.

De VS heeft legitieme regeringen in 35 landen omvergeworpen en vervolgens fascisten, drugsbazen en terroristen gesteund.

In 1953 zetten de CIA en MI6 de regering van Mohammed Mossadegh af nadat Iran had besloten de olie-industrie te nationaliseren, waarna er een einde kwam aan het monopolie van BP.

Zelden

In Cuba steunde de VS dictator Batista, oud-minister Henry Kissinger gaf toestemming voor de Vuile Oorlog in Argentinië en de CIA viel Guatemala binnen om de gekozen leider Jacobo Arbenz af te zetten.

Onze media willen zo graag met de beschuldigende vinger wijzen naar Rusland, maar weigeren te benoemen wat de VS allemaal uitspookt op aarde.

De VS zet regeringen af en zorgt ervoor dat miljoenen mensen moeten zien te overleven in erbarmelijke omstandigheden.

Amerikaanse interventies draaien zelden om democratie en meestal om winst, natuurlijke hulpbronnen en politieke controle, besluit Swann.

Bekijk zijn reality check hieronder:

Foto: Wikimedia Commons

[Ben Swann]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
6 jaren geleden
Louise
Louise
6 jaren geleden

Goh, ik wist niet dat die lui gevoel voor humor hadden…….(antwoord op de stelling)

weg met ons
weg met ons
6 jaren geleden

Een dergelijke zieke geesten zouden ook zo een vrouw kunnen verkrachten en dan zeggen dat het voor “de goede zaak is” en de schuld ook nog leggen bij de vrouw. Met daarnaast de verontschuldiging dat de vrouw ervan genoot en daarnaast eventueel zwanger kon raken, waardoor er een prachtig kind geboren had kunnen worden, als ze ook maar iets had meegewerkt en niet zo had tegengestribbeld….En daarbij mag ze nog blij zijn dat hij haar heeft verkracht, want bij een ander had ze het waarschijnlijk niet overleeft.

Amerika is een ziek en bemoeizuchtig en vooral moorddadig land wat overal ter wereld de macht denkt te moeten grijpen. Alleen een beetje vervelend voor ze dat er nu ook landen zijn die het “zat zijn” en de VS/ZIO gangsters/maffia niet langer tolereren en landen uit alle macht proberen de VS gangsters van zich af te schudden.

De VS is echt te ver gegaan met hun verachtelijke wanpraktijken en kruis-, moord- en strooptochten. Al bij hun eerste ongeoorloofde inmenging in een ander land zat men fout, vanaf dag één was het land fout bezig door te denken dat ze zich moet bemoeien met andere landen, waarbij ze zelf de organisator een aanstichter van chaos, coupplegingen en revoluties. Na 9/11 hebben heeft men echter zichzelf door de fout geschoten en kan de VS nu wel doen alsof de neus bloedt, maar feitelijke geeft de man in het artikel duidelijk te kennen dat ze niet vies zijn om zelfs twee torens neer te halen door heel vieze spelletjes te spelen en wat daarnaast het recht gaf het MO uit te moorden, samen met de ZIO en SA als satanische samenzweerders.

De Russen mogen wat mij betreft het hele zooitje vanaf nu systematisch uitroken en opruimen, de Russen zijn in deze de helden, de redders van de wereld, die tegenover een laf en verraderlijk zooitje gangsters staan waar men geen clementie of begrip meer voor hoeft te hebben.

De nazi Bilderberg EU (Brussel) speelt in dit verhaal de collaborateur, Gestapo en NSB. Vooral NL is voor een dergelijke taak het meest geschikte wat voor ze is weggelegd. Dat hebben ze voor, in en na de WOII ook duidelijk laten zien en heeft men tot op heden bewezen.

weg met ons
weg met ons
6 jaren geleden

Van de 240 jaar dat de Verenigde Staten van Amerika bestaan zijn zij al 219 jaar in oorlog. Slechts 21 van de 240 jaar voerden zij geen oorlog. Meer dan 91% van het bestaan zijn de Verenigde Staten in oorlog geweest. Een lijst opstellen met welke landen men in oorlog is geweest zou te lang zijn, daarom is het beter een heel korte lijst te maken met welke landen men niet in oorlog is geweest.

Interessant om te weten wat Amerika was en zo te begrijpen waarom het nu is wat het is?
http://deredactie.be/static/born-on-the-fourth-of-july/jefferson/

“Waarom 4 juli eigenlijk 2 augustus had moeten zijn”. Als je dat in ogenschouw neemt en er astrologisch naar zou kijken dan had Amerika nooit gesticht moeten zijn onder het waterteken Kreeft, maar was het beter af geweest onder het teken “Leeuw”. Tenminste, voor wie in een “astrologische geboortedatum” wil geloven. Het teken Kreeft is in zijn slechtste variant namelijk manipulatief en overheersend en kan vooral ten koste van anderen gaan in zijn gewin en doel.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x