Financieel

‘Mensen hebben nog geen benul wat er op ze afkomt en dat is mijn grootste zorg’

Help ons door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!

Mensen hebben nog geen benul wat er op ze afkomt en dat is mijn grootste zorg, zei financieel expert Ab Flipse in het tv-programma Ongehoord Nieuws over de enorme economische crisis die ons te wachten staat.

Hij waarschuwde dat inflatie een soort sluipmoordenaar is. De prijzen gingen in oktober in de eurolanden 10,7 procent omhoog ten opzichte van een jaar eerder, meldde het Europese statistiekbureau Eurostat. Nog nooit was de inflatie in het eurogebied zo hoog.

Het CBS maakte daarnaast bekend dat de inflatie in Nederland deze maand op 16,8 procent uitkwam. Alleen in de Baltische staten ligt de inflatie nog hoger.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Die periode gaan we tegemoet

Als je 10.000 euro spaargeld hebt, dan heb je bij 10 procent inflatie na een jaar nog steeds 10.000 euro, maar het is 1000 euro minder waard, legde Flipse uit. “Stel dat we die inflatie nou eens vervangen door een belasting, een inflatiebelasting. Na een jaar komt de fiscus langs en die pakt 1000 euro van je af. Dan staat de wereld op z’n kop.”

Volgens Flipse gaan we naar een periode ‘die niemand heeft meegemaakt’. “De kredietcrisis van 2008 was erg, maar is niet te vergelijken met wat we nu krijgen. Je moet terug in de tijd, naar de jaren twintig, dertig – de Grote Depressie, waar uiteindelijk ook de Tweede Wereldoorlog uit is ontstaan.”

“Wat is er in die periode gebeurd? Massale werkloosheid, enorme armoe, chaos. Die periode gaan we tegemoet.”

Je kunt maar beter voorbereid zijn

Flipse roept mensen op voorbereid te zijn. “Heb je voor een aantal dagen eten en drinken in huis? Heb je wat cash geld in huis? Wat betekent het als één van ons zonder baan komt te zitten?”

“We moeten uitgaan van het ergste en hopen dat het meevalt, maar ik denk dat die periode op ons afkomt en dat het een bizarre periode wordt. En je kunt maar beter voorbereid zijn. Je hebt nu nog de tijd om die plannen te maken. Op het moment dat het zover is, ben je te laat.”

4.7 132 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
175 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Brando
Brando
3 maanden geleden

Inflatie wordt gecreëerd
Is iets waar echt rijke mee spelen

Sjef
Sjef
3 maanden geleden

Vrees dat hij helaas gelijk heeft. Den Nederlanders is een slappe hap om voor zijn rechten op te komen. Och wat waren we trots op de verzetsstrijders, maar als je nu opstaat ben je een terrorist,

Juan
Juan
3 maanden geleden

Kan voor korte tijd

Anja
Anja
3 maanden geleden

Voor een jaar eten in huis, en al mijn geld omgezet in goud en zilver, een wel geslagen, waterfilters en medicijnen tegen parasieten

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

175
0
We lezen graag je reactie!x