Gezondheid

Coca-Cola is meest misleidende producent

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het kinderdrankje Capri-Sun Multivitamin van Coca-Cola is uitgeroepen tot meest misleidende product van het jaar. Bij de online verkiezing van voedselwaakhond foodwatch kon gekozen worden uit vijf kandidaten. Uiteindelijk ging 38 procent van de stemmen naar Capri-Sun Multivitamin.

Het drankje was genomineerd omdat het bijna net zo veel suiker bevat als cola, namelijk vijf suikerklontjes per pakje. Ouders worden misleid met de tekst ‘drank met vruchtensappen en bronwater’. De prijs is woensdagochtend uitgereikt bij het hoofdkantoor van Coca-Cola in Rotterdam.

Foodwatch wijst erop dat het drankje actief wordt gepromoot richting kinderen. Omdat veel kinderen te dik zijn probeert Coca-Cola het drankje gezonder voor te stellen dan het is. Dat is onverantwoord en daar moet het bedrijf mee stoppen, aldus Meike Rijksen van foodwatch. Capri-Sun won vorig jaar al een vergelijkbare verkiezing in Duitsland.

Albert Heijn werd dit jaar tweede met de ‘Ambacht Rundervink’. Deze met water opgespoten rundervink bevat vijf verschillende soorten suiker en zeven E-nummers. De term ambachtelijk is niet beschermd, maar geeft wel een positieve indruk. Vorig jaar stelde de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie al dat Albert Heijn de term ‘ambachtelijk’ gebruikt als marketinginstrument en hiermee de consument misleidt.

De Gouden Windei-verkiezing wordt sinds 2010 jaarlijks georganiseerd om de problematiek van de grootschalige misleiding in de supermarkt aan de kaak te stellen. Afgelopen jaar won Natrena Stevia Kristalpoeder het Gouden Windei. De busjes bevatten slechts drie procent stevia en zijn verder gevuld met het goedkope middel maltodextrine.

[Foodwatch]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
GS88
GS88
8 jaren geleden

Ook de bioproducten van AH zijn niet zo bio als dat ze willen laten lijken helaas.

eNdEmiOn
eNdEmiOn
8 jaren geleden

Je kunt nog ff de petitie “ondertekenen” als je ook vind dat coca cola zich anders moet opstellen als het aankomt op dit soort misleidende marketing.
https://www.foodwatch.org/nl/onze-campagnes/onderwerpen/misleidende-marketing/e-mailacties/e-mailactie-capri-sun-multivitamin/

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

4
0
We lezen graag je reactie!x