Homepagina » Gezondheid » Coronavirus: Er is een middel dat overal verkrijgbaar is en kan helpen
coronavirus

Coronavirus: Er is een middel dat overal verkrijgbaar is en kan helpen

Er is een middel dat overal verkrijgbaar is en kan helpen tegen het coronavirus, zegt arts Jan van der Meulen. Vitamine D.

Hij zegt het jammer te vinden dat RIVM-directeur Jaap van Dissel het op tv nog nooit heeft gehad over vitamine D.

Van der Meulen verwijst naar een studie in het Britse medische tijdschrift The BMJ uit 2017. Daaruit blijkt dat de vitamine ervoor zorgt dat het immuunsysteem virussen beter kan bestrijden.

Veel minder kans om te sterven

Hij wijst erop dat coronapatiënten die overlijden meestal ‘ver boven de 70 zijn’, een leeftijd waarop mensen vaak een vitamine D-tekort hebben.

De vitamine beschermt tegen acute luchtweginfectie, veroorzaakt door bijvoorbeeld het coronavirus.

Ook in Iran is onderzoek gedaan naar de werking van vitamine D. Eén groep patiënten kreeg vitamines, een andere groep niet.

Patiënten die vitamine D kregen toegediend, hadden veel minder kans om te sterven.

10 tot 20 mcg per dag

Van der Meulen legt uit hoe het werkt:

Coronapatiënten moeten aan de beademing als gevolg van een te heftige afweerreactie van het lichaam op het virus. Deze te heftige afweerreactie […] wordt met vitamine D onderdrukt. Anders gezegd, er treedt bij een tekort aan vitamine D een ongecontroleerde reactie op.

De arts benadrukt dat er geen hard bewijs is dat vitamine D helpt tegen het coronavirus. “Maar mogelijk werkt het wel,” zegt hij.

Van der Meulen raadt ouderen aan om elke dag 10 tot 20 mcg vitamine D te nemen zolang het virus rondwaart.

[Trouw]


Vind je deze info leuk? Deel het dan met mensen die je kent op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

26 reacties

 1. Vitamine D wordt in je huid aangemaakt door de zon in combinatie met cholesterol. Het advies van de ‘deskundigen’ om zoveel mogelijk in huis te blijven zitten is dus absurd. Zeker nu de zon ongehinderd schijnt. Het is niet raar dat de meeste griepgolven vlak na de winter plaatsvinden, want te weinig zon op de huid gehad.
  Het enige geneesmiddel tegen corona is ons eigen immuunsysteem dus die moeten wij koesteren met een gezonde levensstijl. Vitaminerijk voedsel, naar buiten de zon in en goed slapen. Het virus verdwijnt niet uit zichzelf, alleen immuniteit zorgt ervoor dat het virus verdwijnt dus proberen om verspreiding te voorkomen zorgt er alleen maar voor dat dit veel langer gaat duren. Krijgt het virus dan ook niet meer tijd om te muteren naar een gevaarlijker vorm?
  Ik snap echt niet waarom niet veel meer de nadruk gelegd wordt op gezond eten.
  Isoleer alleen de zwakke medemens en laat gezonde mensen het virus vernietigen.

  38 likes
 2. Als het aantal sterftes in Duitsland laag blijft dan kun je er niet omheen dat de problemen voor een groot deel zijn veroorzaakt door bezuinigingen. Officieel hebben we maar 1100 IC units, in Duitsland 25 keer zoveel. Dat moeten mensen zich ook realiseren ipv dwarsliggers als Robert Jensen te demoniseren.

  37 likes
 3. Neenee geen lapmiddeltjes van de zon he, de patienten die sterven aan covid-19 sterven ALLEMAAL aan
  cardiopulmonary (hart & longen) falen veroorzaakt door verhoogde acute oxidatieve stress maw ze stierven aan een gebrek aan zuurstof in de cellen & het bloed.
  Enkel hoge dosissen vitamine C kan dit SNEL verhelpen zoals ze in het Tongji Hospital in China al bewezen hebben, ik heb de Belgische viroloog Marc van Ranst (alomtegenwoordig in de Vlaamse media als hét gezicht van deze corona-crisis) hier 3 weken geleden al om gemaild, geen reactie, they just dont care. Dat zijn hippie-toestanden vinden zij ongetwijfeld.

  Intussen is het #doden vandaag (zondag) in Belgie maar 8 tegenover 30 gisteren, reactie van de experts & minister : “te vroeg voor conclusies !!”
  Wel, volgens officiele griepstatistieken in Belgie blijkt dat in elke periode sinds 2012, de griepepidemie STOPT op week 15 (rond 4 april dit jaar). Maar ja, aangezien ze nu iedereen GEISOLEERD hebben want Covid-19 is MAGISCH en werkt dus schijnbaar niet zoals een gewoon griepvirus (??), is het anyone’s guess, als ze de mensen terug uit hun kot gaan laten komen moet x% van de bevolking nog besmet worden natuurlijk. In Belgie roepen ze al op “niet op vakantie te gaan deze zomer !” en voor je het weet is het winter en MOETEN we weer allemaal binnenblijven.

  Manmanman, als deze media-gestuurde paniekhetze niet snel stopt gaat de economische & psychologische schade niet te overzien zijn, en dat allemaal om mss een paar 100 bejaarden te redden ..

  28 likes
  • @wysiwygman: als Van Ranst elke mail van elke zelfverklaarde wetenschapper zou beantwoorden dan had hij geen tijd meer over om op tv leugens te verspreiden…
   En wat betreft vitamine D, vorige week was het vitamine C en wie weet wat het volgende week weer gaat zijn?

   6 likes
  • Van Ranst is een viro-loog
   Ziet U de laatste 4 letters

   4 likes
 4. In de winter kreeg men vroeger altijd levertraan een bron van vitamine d, nu doen wij dat niet meer maar dat zou wel moeten eigenlijk, dus de maanden met de r erin in die maanden heb je extra vitamine d nodig.
  Men wist vroeger soms nog meer dan wij nu!

  25 likes
 5. Wat preventief helpt.

  Nano zilver, koper , zink , uv-c , cold-arrest method. vitamine-c hoge dosis , vitamine-d. Weggooien bigpharma-troep.

  18 likes
 6. Deppie De sfeer rond het coronavirus wordt hysterischer. Ondanks dat de regeringen formeel geen lock down heeft afgekondigd stoken mensen elkaar op om toch vooral thuis te blijven. Er wordt een verschrikkelijk angst opgedrongen . In mijn directe omgeving worden familieleden en kennisen steeds banger. De media doet hier volop aan mee. Gezond verstand en een verantwoorde levenswijze zijn volgens mij een betere gids in deze rare tijden. Gebrek aan vitamine D verklaart waarschijnlijk ook de reden dat er in Iran relatief meer doden vallen dan elders in de wereld.

  15 likes
 7. Mooi en gewoon in de MSM. Ga dus gewoon wel naar buiten en ok, hou je aan de nieuwe regels, maar maak vitamine D aan door jezelf aan de zon bloot te stellen!

  We gaan toch niet lijdzaam binnen zitten wachten tot we pas naar buiten mogen als we zijn gevaccineerd met corona…

  14 likes
 8. gisteren en vandaag was het mooi weer, veel mensen waren buiten aan het wandelen, genieten van de mooie blauwe lucht, zonder al deze vliegtuigen met hun smerige strepen wat uiteindelijk leid tot een mistig geheel, vitamine D, goed tegen het Corona virus zeggen ze. ze kunnen de vliegtuigen beter uitrusten met de motoren van 40 jaar geleden dan hadden we tenminste nog mooie blauwe luchten en een gele zon in plaats van een witte vlek

  5 likes
 9. Iedereen is druk met het corona virus en vooral met het hamsteren. Ook de regering gekkies hamsteren hoor! Maar ik ben bezorgd om de daklozen, waar zijn zij in dit corona verhaal?

  5 likes
 10. Tja het westen is overspoeld met gelukszoekers/vluchtelingen en wat dies meer zij, de natuur heeft gezien dat er geen plek meer over blijft in het westen en doet dan zijn/haar werk zonder onderscheid des persoons, althans zo zou je het kunnen verklaren als je dan toch een reden zoekt 🙂

  4 likes
 11. Misschien moeten we vleermuizensoep eten om immuun te worden? Dus deze door een vleermuis veroorzaakte ziekte is een vampierenaanvl?

  3 likes
 12. Logisch dat vitamine D helpt? Want die vleermuis die alleen in het donker verblijft krijgt geen zonlicht en maakt dus ook geen vitamine D aan?

  3 likes
 13. een aantal keren per dag de geur van tijmolie inademen. het werkt diep door verwarmend in het longweefsel/
  En vormt zo een weerstand tegen het virus.
  Verder is het klassiek homeopatische middel chamfora en goed en zelfs heel goed middel om de virusinfectie tegen te gaan.
  Niet verder vertellen want in de 2e kamer gingen er al stemmen op om homepatische behandeling te verbieden. Ja! Hoe gek zijn zijn ze met z’n allen.

  1 likes
 14. De thuis apothekers zitten weer op het forum.. snap niet dat ze nooit een opleiding tot arts hebben gevolgd maar nu bijvoorbeeld wel auto monteur zijn..

  0 likes
 15. VIT C dat zeggen de Chinezen en twee artsen die hebben dat gegeven aan hun patienten en de gene die thuis al vit C op hadden die aren vele malen snellen genezen en uit die groep was niemand gestorven.
  Doordat deze artsen hun patiente per infuus hen 30 GRAM per dag gaven en langzaam deden afbouwen is gene van deze groep gestorven.
  Vit C kan diaree veroozaken dus neem er niet te veel van in. 2 Gram per dag is heel normaal. Wanneer je er diaree van krijgt is per mens anders.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

media

Media zijn onderdeel van probleem in de coronacrisis: ‘Dit is massapsychose’

Wat je ook van hem vindt, Jort ...

doorbraak

Doorbraak in coronabehandeling? Nijmeegse artsen ‘hebben iets heel belangrijks gevonden’

Ernstig zieke coronapatiënten hebben heel weinig vitamine ...