GezondheidCorona

Coronavirus: Er is een middel dat overal verkrijgbaar is en kan helpen

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is een middel dat overal verkrijgbaar is en kan helpen tegen het coronavirus, zegt arts Jan van der Meulen. Vitamine D.

Hij zegt het jammer te vinden dat RIVM-directeur Jaap van Dissel het op tv nog nooit heeft gehad over vitamine D.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Van der Meulen verwijst naar een studie in het Britse medische tijdschrift The BMJ uit 2017. Daaruit blijkt dat de vitamine ervoor zorgt dat het immuunsysteem virussen beter kan bestrijden.

Veel minder kans om te sterven

Hij wijst erop dat coronapatiënten die overlijden meestal ‘ver boven de 70 zijn’, een leeftijd waarop mensen vaak een vitamine D-tekort hebben.

De vitamine beschermt tegen acute luchtweginfectie, veroorzaakt door bijvoorbeeld het coronavirus.

Ook in Iran is onderzoek gedaan naar de werking van vitamine D. Eén groep patiënten kreeg vitamines, een andere groep niet.

Patiënten die vitamine D kregen toegediend, hadden veel minder kans om te sterven.

10 tot 20 mcg per dag

Van der Meulen legt uit hoe het werkt:

Coronapatiënten moeten aan de beademing als gevolg van een te heftige afweerreactie van het lichaam op het virus. Deze te heftige afweerreactie […] wordt met vitamine D onderdrukt. Anders gezegd, er treedt bij een tekort aan vitamine D een ongecontroleerde reactie op.

De arts benadrukt dat er geen hard bewijs is dat vitamine D helpt tegen het coronavirus. “Maar mogelijk werkt het wel,” zegt hij.

Van der Meulen raadt ouderen aan om elke dag 10 tot 20 mcg vitamine D te nemen zolang het virus rondwaart.

[Trouw]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Harry
Harry
4 jaren geleden

Als het aantal sterftes in Duitsland laag blijft dan kun je er niet omheen dat de problemen voor een groot deel zijn veroorzaakt door bezuinigingen. Officieel hebben we maar 1100 IC units, in Duitsland 25 keer zoveel. Dat moeten mensen zich ook realiseren ipv dwarsliggers als Robert Jensen te demoniseren.

wysiwygman
wysiwygman
4 jaren geleden

Neenee geen lapmiddeltjes van de zon he, de patienten die sterven aan covid-19 sterven ALLEMAAL aan
cardiopulmonary (hart & longen) falen veroorzaakt door verhoogde acute oxidatieve stress maw ze stierven aan een gebrek aan zuurstof in de cellen & het bloed.
Enkel hoge dosissen vitamine C kan dit SNEL verhelpen zoals ze in het Tongji Hospital in China al bewezen hebben, ik heb de Belgische viroloog Marc van Ranst (alomtegenwoordig in de Vlaamse media als hét gezicht van deze corona-crisis) hier 3 weken geleden al om gemaild, geen reactie, they just dont care. Dat zijn hippie-toestanden vinden zij ongetwijfeld.

Intussen is het #doden vandaag (zondag) in Belgie maar 8 tegenover 30 gisteren, reactie van de experts & minister : “te vroeg voor conclusies !!”
Wel, volgens officiele griepstatistieken in Belgie blijkt dat in elke periode sinds 2012, de griepepidemie STOPT op week 15 (rond 4 april dit jaar). Maar ja, aangezien ze nu iedereen GEISOLEERD hebben want Covid-19 is MAGISCH en werkt dus schijnbaar niet zoals een gewoon griepvirus (??), is het anyone’s guess, als ze de mensen terug uit hun kot gaan laten komen moet x% van de bevolking nog besmet worden natuurlijk. In Belgie roepen ze al op “niet op vakantie te gaan deze zomer !” en voor je het weet is het winter en MOETEN we weer allemaal binnenblijven.

Manmanman, als deze media-gestuurde paniekhetze niet snel stopt gaat de economische & psychologische schade niet te overzien zijn, en dat allemaal om mss een paar 100 bejaarden te redden ..

AlbertV
AlbertV
4 jaren geleden

Vitamine D wordt in je huid aangemaakt door de zon in combinatie met cholesterol. Het advies van de ‘deskundigen’ om zoveel mogelijk in huis te blijven zitten is dus absurd. Zeker nu de zon ongehinderd schijnt. Het is niet raar dat de meeste griepgolven vlak na de winter plaatsvinden, want te weinig zon op de huid gehad.
Het enige geneesmiddel tegen corona is ons eigen immuunsysteem dus die moeten wij koesteren met een gezonde levensstijl. Vitaminerijk voedsel, naar buiten de zon in en goed slapen. Het virus verdwijnt niet uit zichzelf, alleen immuniteit zorgt ervoor dat het virus verdwijnt dus proberen om verspreiding te voorkomen zorgt er alleen maar voor dat dit veel langer gaat duren. Krijgt het virus dan ook niet meer tijd om te muteren naar een gevaarlijker vorm?
Ik snap echt niet waarom niet veel meer de nadruk gelegd wordt op gezond eten.
Isoleer alleen de zwakke medemens en laat gezonde mensen het virus vernietigen.

Dave mens
Dave mens
4 jaren geleden

Deppie De sfeer rond het coronavirus wordt hysterischer. Ondanks dat de regeringen formeel geen lock down heeft afgekondigd stoken mensen elkaar op om toch vooral thuis te blijven. Er wordt een verschrikkelijk angst opgedrongen . In mijn directe omgeving worden familieleden en kennisen steeds banger. De media doet hier volop aan mee. Gezond verstand en een verantwoorde levenswijze zijn volgens mij een betere gids in deze rare tijden. Gebrek aan vitamine D verklaart waarschijnlijk ook de reden dat er in Iran relatief meer doden vallen dan elders in de wereld.

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x