Homepagina » Het Complot » Docenten en wetenschappers moeten zich nodig laten bijscholen over complottheorieën. Kijk hier waarom
Docenten en wetenschappers moeten zich nodig laten bijscholen over complottheorieën. Kijk hier waarom

Docenten en wetenschappers moeten zich nodig laten bijscholen over complottheorieën. Kijk hier waarom

Vorig jaar schreef EenVandaag dat complottheorieën ‘een steeds groter probleem zijn in de klas’.

Demissionair minister Bussemaker pleitte in het programma voor meer training voor docenten. Bijna 600 docenten hadden zich op dat moment aangemeld.

Die training heeft niet veel nut, zo blijkt.

Onlangs gaf de hoofdredacteur van het VPRO/Human-programma Medialogica een gastcollege over waarheidsvinding op de Hogeschool van Amsterdam.

Bijna alle studenten

Een studente bedankte hem voor zijn college, maar zei dat ze hem moeilijk kon geloven omdat hij als journalist deel uitmaakt van een selecte groep die de wereld beheerst.

De hoofdredacteur schrok, herpakte zich en vroeg aan de klas wie van hen nog meer gelooft in het bestaan van geheime genootschappen die de wereld regeren. Bijna alle studenten staken hun hand op.

De docent, Asis Aynan, schreef in Trouw niet bezorgd te zijn over zijn studenten die in complotten geloven.

“Het is meestal een combinatie van wantrouwen jegens instituties en een gebrek aan kennis en informatie,” zei hij.

‘Allemaal onzin natuurlijk’

Mensen die niets moeten hebben van complottheorieën en die zich er duidelijk niet in hebben verdiept, krijgen in de media doorgaans alle ruimte om hun mening te ventileren.

Al die studenten die hun vinger opstaken zijn niet aan het woord gekomen.

Ook klinisch fysicus van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam Aart Nederveen vond het nodig in het Reformatorisch Dagblad te ageren tegen complottheorieën.

Hij vertelt over complottheorieën die hij leerde kennen. “Bijvoorbeeld dat de Israëlische geheime dienst de Twin Towers heeft opgeblazen. En dat vaccinaties verantwoordelijk zijn voor autisme bij jongeren.”

“Allemaal onzin natuurlijk. Het zijn verhalen uit de koker van op angst beluste mensen,” stelt Nederveen. “Erger nog: geloof hechten aan zulke verhalen heeft ook iets decadents.”

Niet verdiept

Aynan en Nederveen spreken vrij minachtend over andere mensen. Alsof mensen die in complotten geloven een gebrek aan kennis hebben en op angst belust zijn en zij de waarheid in pacht hebben.

Bovendien, het is niet hun expertise, dus wie zijn zij om zich hierover uit te spreken?

Beide heren hebben zich duidelijk niet verdiept in de wetenschappelijke literatuur die ruimschoots beschikbaar is over complottheorieën.

Aan de hand van enkele voorbeelden kan eenvoudig duidelijk worden gemaakt dat complottheorieën vaak een solide wetenschappelijke basis hebben.

Touwtjes

Twee politicologen hebben in 2014 bewezen dat de gewone burger nauwelijks invloed heeft op politieke beslissingen. Wie geld en macht heeft, beslist.

Martin Gilens van de Princeton University en Benjamin I. Page van de Northwestern University bestudeerden 1779 beleidskwesties uit de periode 1981-2002 en vrijwel alle kwesties werden in het voordeel van rijke Amerikanen en lobbygroepen van het bedrijfsleven beslist.

De belangen van mensen met lage inkomens werden genegeerd. Rijken zijn goed vertegenwoordigd in de politiek en armen niet.

Daarmee is de VS veranderd van een democratie in een oligarchie, concluderen de wetenschappers.

Er is dus wetenschappelijk bewijs dat er een elite is in de VS die aan de touwtjes trekt en bepaalt wat er gebeurt. Dat is geen complottheorie.

False flags

Een wetenschapper van de Universiteit van Ottawa concludeerde na zijn onderzoek dat Oekraïense scherpschutters op het Maidanplein bewust op eigen mensen hebben geschoten om een internationaal conflict uit te lokken.

Volgens Ivan Katchanovski waren de sluipschutters onderdeel van een zogeheten false flag-operatie.

Ze zouden zijn ingezet om op de demonstranten zelf te schieten met als doel Janoekovitsj de schuld te geven en zijn positie onhoudbaar te maken.

Er is dus wetenschappelijk bewijs dat er krachten actief zijn die gebruikmaken van false flag-operaties om incidenten uit te lokken en regimeveranderingen door te voeren.

Elite

Twee economen hebben onderzoek gedaan naar 28 generaties Britten en kwamen tot de ontdekking dat de rijkste 1 procent al tenminste 800 jaar aan de macht is.

Gregory Clark van de Universiteit van Californië in Davis en Neil Cummins van de London School of Economics keken naar achternamen en opleidingsniveau in de periode tussen 1170 en 2012.

Rijkdom en macht zijn erfelijk, zo blijkt uit de studie. Mensen die afstammen van Montgomery’s en Percy’s hebben een onevenredig grote kans om tot de hedendaagse elite te behoren.

Er is dus wetenschappelijk bewijs dat er een elite aan de macht is in Groot-Brittannië. Dat is geen complottheorie.

Olie

Wetenschappers hebben voor het eerst krachtig bewijs geleverd dat de meeste oorlogen draaien om olie.

Door de geschiedenis heen hebben landen die olie nodig hebben vaak redenen bedacht voor militair ingrijpen in olierijke landen.

De onderzoekers stellen dat de Verenigde Staten om deze reden belang hebben bij de strijd tegen IS in het noorden van Irak.

Onderzoekers van de universiteiten van Portsmouth, Warwick en Essex kwamen tot de conclusie dat landen zich meestal in een conflict mengen om toegang te krijgen tot olievoorraden.

De studie is verschenen in het Journal of Conflict Resolution.

Er is dus wetenschappelijk bewijs dat de meeste oorlogen draaien om olie. Dat is geen complottheorie.

Vaccins

Wetenschappers van de Yale School of Medicine en het Penn State College of Medicine hebben een zorgwekkende relatie tussen vaccinaties en hersenaandoeningen bij kinderen ontdekt.

Jonge kinderen die zijn gevaccineerd hebben meer kans om te worden gediagnosticeerd met hersenstoornissen dan kinderen die niet zijn ingeënt, zo ontdekten de onderzoekers.

De studie, die vragen doet rijzen over de veiligheid van vaccinaties, is gepubliceerd in het tijdschrift Frontiers in Psychiatry.

Er is dus wetenschappelijk bewijs dat er een relatie is tussen vaccinaties en hersenaandoeningen. Dat is geen complottheorie.

Het lijkt er sterk op dat de mensen die te boek staan als autoriteit, zoals onze docenten en wetenschappers, vastzitten in rigide denkpatronen en nodig moeten worden bijgeschoold.

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hoax
Hoax
3 jaren geleden

Arbeiderscoops en bindend referendum als antwoord op de strapatsen van de hoogste en machtigste elite.
De laag achter de politieke stromannen dus.
zie commentaar artikel op 3 aug. Saoedische krant etc.

mrslave
mrslave
3 jaren geleden

Hoe vaak achter elkaar kan je kop gooien als je muntje opgooit?

Dirk
Dirk
Reactie op  mrslave
3 jaren geleden

Oneindig vaak

charles
charles
3 jaren geleden

Nederveen en Aynan zijn niet alleen compleet idioten maar zijn zelf angsthazen omdat hun baan op de tocht staat als ze iets anders verkondigen. Zelfs oud bevelhebber v/d VS strijdkrachten Powell heeft later bekend dat die zgn buizen geen lanceerbuizen zijn maar gewoon rioolbuizen. Iedeeen weet dat Amerika zich in de Vietnam oorlog gewrongen heeft middels het Tonkin incident waar ze zelf op hun eigen schip geschoten hebben en Noord-Vietnam de schuld gaven. Deze methoden zijn zou oud als de mensheid bestaan heeft. Heeft niets met complottheorie te maken maar met geldzucht en machtwellust, kenmerken van mensen die menen boven anderen te staan. Wanneer anderen hierover opmerkingen plaatsen krijgen ze het negatieve etiket complot opgespeld zodat de argelozen (dat zijn de 99%) het niet serieus nemen want het is een “complot”. Gebruik maken van verdeel&heers en massapsychologie zodat geldzucht en machtwellust zich als een kankergezwel kan versrpeiden. Jezus heeft gezegd dat er bij het einde der tijden deze vooraf zullen gaan met tekenen
maar de mensen zullen gewoon doorgaan met de dagelijkse dingen. Dus “complot”-mensen gewoon doorgaan maar weet wel dat men een roepende in de woestijn is.

frans
frans
Reactie op  charles
3 jaren geleden

Zelfs heeft Amerika ten tijde van de oorlog met Japan zijn oorlogsbodems allen naast elkaar gelegd om zo Japan uit te lokken om pearl harbor te bombarderen wat voor Amerika de aanleiding was om der A-bommen op mensen en steden uit te proberen en de wereldhegemonie te vergroten.

Rob ter Horst
Rob ter Horst
Reactie op  frans
3 jaren geleden

Ja, net als dat het Nederlandse leger zijn vliegtuigen op een rij zette, om een aanval van Duitsland uit te lokken…

055
055
3 jaren geleden

het langst lopende complot geloof

Karel
Karel
3 jaren geleden

Ik kan honderden wetenschappelijke rapporten ophoesten die compleet zijn ingegeven door de politieke kleuring van de wetenschappers zelf. Om vervolgens elk rapport maar als – er is “dus” wetenschappelijk “bewijs”- te betitelen is wel erg kort door de bocht!
Er zijn meerdere wetenschappelijke rapporten die de opwarming van de aarde ontkrachten, en er zijn evenveel wetenschappelijke rapporten die de opwarming juist aantonen. Dus welk rapport is dan het “wetenschappelijk bewijs”? Nou, dat rapport wat de schrijver van een artikel het beste uitkomt! Politieke kleuring dus!

marcelleke
marcelleke
Reactie op  Karel
3 jaren geleden

Karel, mag ik uw visie onderschrjiven ?

War on Error
War on Error
3 jaren geleden

Nederveen en Aynan zouden vervolgd moeten worden. Ambtsmisdrijf in hun positie propaganda, en feitenvrije onzin, te verspreiden, argeloze scholieren te indoctrineren. Helaas, het is Staatsonderwijs . . . bv. ‘Gender-orientatie’ wordt slaafs onderwezen – kennis van de vaderlandse geschiedenis, incl. de oorlogsmisdaden, juist niet.

Die 2 uitkeringstrekkers (uit de staatsruif etende docent resp. fysicus kunnen zich niet verschuilen achter niet weten; Bussemaker erbij (x2). Dit is al bijna 100 jaar algemeen bekend, uitvoerig over gepubliceerd.

‘Predicting Plans To Destroy America 1958 Robert Welchin’s Speech’
https://www.youtube.com/watch?v=vS3OZ_PM1iY

‘Proofs of a Conspiracy’, by John Robison Published in 1798
https://www.youtube.com/watch?v=0Z2i2h7y_7I

‘Hidden Influence: The Rise of Collectivism’:
These tactics are nothing new. In fact, they were revealed to the public as early as 1928, when Edward Bernays, long considered the father of public relations, published a book titled ‘Propaganda’.

In it, Bernays expressed the reality that, “we are governed, our minds are molded, our tastes formed, our ideas suggested, largely by men we have never heard of.”
The film accuses the world’s major conglomerates of pushing their economic and social agendas by infiltrating schools and universities under the protective cloak of philanthropic foundations.
These charges are supported by one of the film’s most impressive interview subjects, Charlotte Iserbyt, a
former senior policy advisor for the United States Department of Education.
http://topdocumentaryfilms.com/hidden-influence-rise-collectivism/

Verder nog o.a. ‘1984’, ‘Brave New World’, ‘Tragedy and Hope’, ‘Trading with the Enemy’

Dr. Kerry Bolton cites Quigley:
The eminent American historian Carroll Quigley, Foreign Services School, Georgetown University, Harvard and Princeton; Another telling quote from Quigley’s ‘Tragedy and Hope’:

“The powers of financial capitalism had another far-reaching aim, nothing less than to create a world system of financial control in private hands able to dominate the political system of each country and the economy of the world as a whole. This system was to be controlled in a feudalistic fashion by the central banks of the world acting in concert, by secret agreements arrived at in frequent meetings and conferences.
The apex of the systems was to be the Bank for International Settlements in Basel,

The BankFor International Settlements:
Adam Lebor, auteur ‘Tower of Basel’, video C-Span: https://youtu.be/T1O_HQKiU1k

‘Trump saw on 9-11-2001 bombs were used in WTC’
https://www.youtube.com/watch?v=Rt-ldMj9y9w

“Aldous Huxley envisioned a future world society totally controlled by an elite group of scientists. His best-known fictional work explicating this dire prospect bore the title ‘Brave New World’.
Aldous, brother of the prominent Julian Huxley who served as the first Director-General of UNESCO, had reason to be concerned. Raised among British socialist/globalist elites (some of whom funded Communism in Russia)

the United Nations socialist initiative of global governance,
also known as ‘Agenda 21’.
http://www.renewamerica.com/columns/marielena/131101

The takeover of separate nations by the UN, the EU, and other unelected bodies.
This is the preferred and mandated Rockefeller solution. https://jonrappoport.wordpress.com/2017/07/24/wake-up-to-the-rockefeller-movie-of-political-reality/

Translation: Remove national sovereignty worldwide
http://www.activistpost.com/2015/09/agenda-2030-translator.html

Crimineel van de domme genoemde ambtenaren zich houden; zij snappen natuurlijk best wel dat ‘geheime genootschappen’ niet geheim zijn in de zin van hun bestaan niet bekend; integendeel – er zijn er 10-tallen van, vaak bestaan ze al van na WO2 – voortzetting van dat ‘Grote Plan’.

Waar het omgaat is dat ze besloten zijn, onze politici er wel bij betrekken – doch NUL openheid, laat staan publiek verantwoording afleggen en bijbehorende persoonlijke aansprakelijkheid.
Kinderen zijn niet dom (nu dikwijls beter geïnformeerd dan hun docenten).

Een introductie: The Secret Society Network, page 1http://www.abovetopsecret.com/forum/thread351447/pg1

Tenslotte; qua chemtrails – is gewoon dagelijkse praktijk. Tonnen worden er dagelijks versproeid.
De klimaatovereenkomst ging echt niet om de opwarming tegen te gaan. O.a. om gifsproeien te legitimeren ‘geo-engeneering’ zoals dat in de ambtelijke nota’s wordt genoemd.

‘Weather management’, (weer als wapen) is onderdeel van ‘geo-engeneering’.
Firma’s bouwen vliegtuigen voor dit doel om,
andere firma’s verhuren hun vloot voor dit doel.
http://weathermodification.com/cloud-seeding.php
http://www.theguardian.com/environment/2010/sep/13/geoengineering-coalition-world-climate
http://www.tanker-enemy.eu/

Nog maar een topje van de ijsberg. WO3 is in volle gang, zwijgen blijven is instemmen

dna
dna
3 jaren geleden

Weer een decadente coorperatiepsychopaat/nsb. Hij vertrouwd zijn studenten niet, hij heeft gebrek aan kennis? Gebrek aan informatie? Gebruikt de krant ervoor genaamd “trouw” (trouw? aan wie?).
Dit begint serieus te worden met die veraders. Want logisch? Klinken ze absoluut niet meer.

faya
faya
3 jaren geleden

Nu de jeugd het inmiddels beter weet dan de leraren, ze zijn immers niet zo halsstarrig en hoeven zich niet koppig en krampachtig vast te bijten in leugens om hun eigen leventje zo comfortabel mogelijk te houden, kan de Clinton kliek wel in gaan pakken.
Terwijl Trump schoon schip maakt en ze wereldwijd op laat pakken wegens een gevaar voor de samenleving, de regels zijn inmiddels per 20 januari veranderd, komt de BRICS in zicht.
De ontwikkelingen lopen mooi synchroon.

FlarryFlachtwacht
FlarryFlachtwacht
3 jaren geleden

“These findings warrant further investigation, but do not prove a causal role of antecedent infections or vaccinations in the pathoetiology of these conditions. ”

Iets met correlatie of causatie, zoiets.

Pollie
Pollie
3 jaren geleden

Ik geloof niet in complotten

x

Check Also

de jonge

De Jonge: coronavaccin niet verplicht, maar eigenlijk ook weer wel

Begin deze maand zei minister Hugo de ...

hoogleraar

Hoogleraar: ‘Strengere maatregelen zijn nergens voor nodig. Horeca sluiten is bullsh*t’

Strengere coronamaatregelen zijn nergens voor nodig, zegt ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

16
0
We lezen graag je reactie!x