Homepagina » Gezondheid » Steeds meer mensen nemen advies Hippocrates ter harte. Is dit bewijs dat voeding beter werkt tegen ziektes dan medicijnen?
Steeds meer mensen nemen advies Hippocrates ter harte. Is dit bewijs dat voeding beter werkt tegen ziektes dan medicijnen?

Steeds meer mensen nemen advies Hippocrates ter harte. Is dit bewijs dat voeding beter werkt tegen ziektes dan medicijnen?

Hippocrates schreef al: “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.”

Hoewel inmiddels wel duidelijk is dat de ongezonde westerse leefstijl leidt tot ziektes als kanker, diabetes en hartziekte, leren dokters vrijwel niets over het belang van gezonde voeding.

Langzaam maar zeker lijkt hier verandering in te komen. Er komt steeds meer bewijs waaruit blijkt dat voedsel geneeskrachtig kan zijn.

Eindelijk

Ook de mainstream media beginnen eindelijk verhalen te publiceren over mensen die meer hebben aan gezonde voeding dan aan medicijnen.

Artsen schrijven medicijnen voor tegen vrijwel ieder probleem, zelfs problemen die kunnen worden opgelost door eenvoudige leefstijlveranderingen.

Eén van de ziektes die is gelinkt aan de ongezonde westerse leefstijl is diabetes type 2. Mensen die worden gediagnosticeerd met deze ziekte krijgen vaak metformine voorgeschreven.

Effectiever

Een studie uit 2014 in het tijdschrift The Lancet laat echter zien dat simpele dieetveranderingen en beweging effectiever waren tegen diabetes dan metformine.

Diabetici kiezen er steeds vaker voor om gezonder te gaan leven in plaats van medicijnen te slikken, blijkt uit een artikel in de Daily Mail.

De 66-jarige Graham Hogben is één van hen. Achttien maanden geleden schakelde hij over van vlees op vis. Ook eet hij weinig koolhydraten.

Bijwerkingen

Zijn bloedglucosegehalte is gedaald van 14-18 mmol/l naar 6-8 mmol/l (het gewenste gehalte is 4-7). Hogben zit weer lekker in zijn vel en wandelt iedere week tientallen kilometers.

Uit een Italiaanse studie is daarnaast gebleken dat hartpatiënten die overschakelden op een mediterraan dieet 37 procent minder kans hadden om vroegtijdig te sterven.

Statines, die worden voorgeschreven aan hartpatiënten om het cholesterol te verlagen, verlagen dit risico met slechts 18 procent en hebben bovendien allerlei bijwerkingen.

Invloed

“Dokters moeten weten welke invloed voedsel kan hebben op chronische aandoeningen,” zei dr. Aseem Malhotra.

“De geneeskrachtige werking van voedsel wordt gebagatelliseerd en in tegenstelling tot medicijnen heeft voeding geen bijwerkingen,” voegde hij toe.

[Natural News]


Vind je dit artikel leuk? Deel het dan met anderen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

6 reacties

 1. Medicijnen zijn zoals het Heimlich-manoeuvre. Liever een blauwe plek dan de verstikking.

  10 likes
 2. Het is niet alleen het voedsel. Belangrijk is het koken met verse kruiden. Het wildplukken van kruiden en planten. Het gebruik van gele wortel, gemberwortel etc. Laurier kun je bijna bij alles toevoegen bij voedsel bereiding

  6 likes
 3. De brandstof van je lichaam

  Voeding is de eerste levensbehoefte en dat beseffen we ons denk ik te weinig. Voeding wordt daarnaast best nog al eens heel erg onderschat. Hippocrates heeft helemaal gelijk, Everyone has a docter in him or her, we just have to help it in its work! 😉

  5 likes
 4. De juiste voeding werkt iig preventief.

  John Rose kan je er alles over vertellen:
  https://www.youtube.com/user/JRawRose

  3 likes
 5. Blijf bij jezelf en zo dicht mogelijk bij de natuur. De rest is meestal nep ! Ze liegen en bedriegen alsof het gedrukt staat. Sterker nog ze drukken hun leugens onbeschaamd in vette letters af en worden door velen nog geloofd ook. Ji zelf, het diepst van je ziel en de natuur, dat zijn de bakens om je koers uit te zetten. Zorgwekkend is wel dat zelfs de natuur in zijn totale omvang bedreigd wordt door de zwaar verdorven, door geld geleidde wetenschap door middel van genetische manipulatie, door geo-engineering, door Fuko Shima en weet ik wat allemaal nog meer. Ze bedotten ons op een fatale manier waar we zelf gewoon bij zijn.

  http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/wetenschappelijk-onderzoek-vaak-niet-reproduceerbaar/

  http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=12066:psychiatrie-als-machtig-wapen-om-bevolking-onder-controle-te-houden&catid=20:het-complot&Itemid=33

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

arts

Arts met 29 dienstjaren: ‘Ik wil dat jullie de waarheid horen over dit virus’

Ik wil dat jullie de waarheid horen ...

corona

99% van de mensen die stierven aan corona leed al aan andere ziektes, zegt Italië

Meer dan 99 procent van de Italianen ...