Homepagina » Financieel » Investeringsgoeroe voorspelt afschaffing contant geld: “Overheid wil totale controle over mensen”
Investeringsgoeroe voorspelt afschaffing contant geld: "Overheid wil totale controle over mensen"

Investeringsgoeroe voorspelt afschaffing contant geld: “Overheid wil totale controle over mensen”

Om meer controle te krijgen over mensen zullen overheden transacties met contant geld steeds meer gaan ontmoedigen, waarschuwt investeringsgoeroe Jim Rogers.

“Overheden zorgen altijd in de eerste plaats voor zichzelf, dat gaat al honderden jaren zo,” zei hij in een interview met MacroVoices Podcast.

“India was daar onlangs een goed voorbeeld van,” voegde hij toe. “De overheid haalde 86 procent van alle bankbiljetten uit omloop en verbiedt cash transacties boven de 4000 dollar. In Frankrijk ligt die grens op 1000 euro.”

Verliezen

“In sommige Amerikaanse staten kun je boven een bepaald bedrag al niet meer met contant geld betalen,” aldus Rogers.

“Overheden zijn er dol op, want zo kunnen ze je controleren. De wereld wordt volledig gedigitaliseerd.”

Hoewel overheden volhouden dat ze dit in het publieke belang doen, verliezen we een steeds groter deel van onze vrijheid en privacy, zo zegt hij.

Wetsvoorstel

Deze maand kwam de Europese Commissie al met een wetsvoorstel om cash betalingen aan banden te leggen.

Om ‘terrorisme en witwassen te bestrijden’ moet er op Europees niveau een beperking worden opgelegd aan het gebruik van contant geld, zo staat te lezen in een document van de Europese Commissie.

In verschillende landen geldt al een beperking op het gebruik van contant geld, maar de commissie wil dat deze beperking in de hele eurozone gaat gelden.

[MarketUpdate via RT]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
3 jaren geleden

Cash geld is de achilleshiel van onze vrijheid. Als we ons dat af laten nemen zijn we volledig overgeleverd aan hun macht. Als je niet gehoorzaamt, één druk op de knop, geen geld, geen eten, geen dak, niets meer. Hoe simpel wil je het hebben voor dat tuig ? Blijf geld pinnen en cash uitgeven, laat zien dat je het niet pikt, laat zien dat we cash geld als betaalmogelijkheid op blijven eisen.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  exegese
3 jaren geleden

Daarom laten ze alles maar binnen hier zodat niemand zijn geld van de bank durft te halen (bang om overvallen te worden) de mensen vol te stoppen met e-nummers om ze kneedbaar te houden is daar ook een van, iedereen is inmiddels te verdoofd om te zien dat we zeker met 10 miljoen mensen meer power hebben als zij die ons in hun greep wil houden met 50000 politie mensen, i have a dream en dat is allemaal om het haagse terreur fellowship te gaan staan zodat ze er niet meer in of uit kunnen en dat we ze allemaal af kunnen gaan zetten zoals roemenie dat met ceaucescu hebben gedaan. Gewoon 1 kam nemen en ze daar allemaal overheen halen dan discrimineer je ook niet. Dat is echt het enige wat ons nog redden kan.

Faye
Faye
Reactie op  Strijdervoorvrijheid
3 jaren geleden

Strijder voor vrijheid is een beetje de weg kwijt.
Den Haag wil dit niet maar de cabal, je weet wel, die satan aanbidders die Den Haag dwingen naar hun pijpen te dansen, maar ik neem aan dat je dat zelf ook wel weet.
Hoewel? Misschien een levend bewijs dat de debilisering goed is geslaagd.

Arun
Arun
Reactie op  Faye
3 jaren geleden

Als je er aan meedoet ben je net zo schuldig. Dus Den Haag is net zo verantwoordelijk als die kabaal. Als men niet bewuste keuzes kan maken dan is men om eerlijk te zijn al niet zuiver bezig. En staat men verder van zichzelf dan men denkt. Bewustzijn. Bewust zijn.

Faye
Faye
Reactie op  Arun
3 jaren geleden

*Arun: dan heb je sarcast en beroepsleugenaar Peter R. de Vries zeker niet gezien in gesprek met Emile Roemer in DWDD

https://www.youtube.com/watch?v=oUpk6U5xfDs

Het is duidelijk wie hier wie regeert, een loopjongen van de cabal heerst hier duidelijk over een begaafd politicus.
Of dacht je dat Peter hem hier niet in opdracht van- bewust, sarcastisch en profesioneel liegend af zat te maken?
Ook verdienen ministers aanzienlijk minder dan dit soort mensen, dus wat jij zegt klopt niet.
De mensen waarvan jij denkt dat ze ons regeren, regeren ons niet.

Louise
Louise
3 jaren geleden

Misschien toch maar even een leuk plekje uitzoeken op deze prachtige planeet, met wat meer warmte en lieve mensen…zoveel heeft een mens eigenlijk niet nodig………..Het is alleen maar het Westen dat aan t door draaien is……….

exegese
exegese
Reactie op  Louise
3 jaren geleden

Vluchten kan niet meer @Louise. Hun plan is de hele planeet met alles wat zich erop (of er in) bevindt te beheersen en te controleren. Dat is hun doel, al heel lang.

johan
johan
3 jaren geleden

Ik zeg geld voorgoed weg, verbannen van deze planeet en liefde als ruilmiddel voor alles gebruiken. Het mooie ervan is we doen het al met zn allen, alleen nog dat stapje liefde als ruilmiddel voor alles.

Elise49
Elise49
Reactie op  johan
3 jaren geleden

Jouw denken wordt een valstrik. Lees eens hoe geld ontstaan is. Mensen handelen/ruilen al eeuwig in goederen/producten. Voor ruilen heb je ook een ruilmiddel nodig, omdat goederen niet dezelfde waarde hebben. En met een koe/kast etc de wereld over sjouwen is niet zo handig. Dus heb je een ruilmiddel nodig. Bij alles delen krijg je ook toestanden. Wie krijgt wat en hoeveel. De een doet meer, dan de ander in zijn/haar ogen, daar kun je dus ook ruzie over krijgen. Iemand die veel heeft om te delen krijgt ook vanzelf macht/aanzien. Hoe je het wendt of keert, je blijft met vormen van macht te maken. Van mens tot mens, van groep tot groep. Maar dit is wel beter, dan een handchip. Je kunt er dan nog samen uit komen, zonder regels. Bij een bv. een hand/chip bepaalt de pc/heersers/databedrijven/programma, wat jij moet doen om punten te scoren. Zij bepalen hoeveel punten je ergens voor krijgt. Doe je iets slechts bv. dan gaan er punten weer vanaf. Zij kunnen dan ook bepalen of je wel een kind mag krijgen etc. Mensen gaan dan op je letten of je iets verkeerds doet om punten te scoren. Je verliest zo je vrijheid in je doen en laten. Je leven wordt dan geheel via pc gestuurd. Zij kunnen hier ook misbruik van maken. Het offeren van mensen gaat dan gewoon door. Technologie kun je nooit vervangen voor de natuurwetten. Liefde(ongedwongen) komt voort uit natuurwetten. Dus pas goed op, wat je wenst.

Elise49
Elise49
Reactie op  Elise49
3 jaren geleden

Bekijk eens de geschiedenis van schulden. De schulden aan overheden/burgers zijn enorm gegroeid sinds de jaren 80. In de jaren 80 kwam de pc/data. Zo konden ze sjoemelen met geld via rente constructies. Winst wordt in de zakken gestoken/verlies komt altijd bij de burger/overheden terecht. Hierdoor kwam geld niet meer terug. Zo slonken de binnenlandse economieën. Gevolgen hiervan waren: Banen werden bijbaantjes. Betaalde banen verdwenen en werd vrijwilligerswerk. Slechtere arbeidsomstandigheden. Werken voor 3 man. Overuren niet uitbetalen etc. Belastingen/uitkeringen werden hoger. Tegelijkertijd wordt veel getechnologiseerd wat dus nog voor meer problemen ging zorgen. Zoals minder banen. Deze constructie trekt dus aan meerdere kanten de boel leeg. Waardoor je een afvalrace krijgt, want er komt niks meer voor terug.
Men werkt dus aan een high tech wereld, waar vele mensen en de aarde zelf de dupe van gaan worden. Tegelijkertijd vertellen ze ons dat wij daar de schuld van zijn. En zo kunnen ze weer iets doorduwen dat onze vrijheid vermindert. Het gaat dus heel sneaky. Een thuisblijfmoeder stelt al niks meer voor. Onder het begrip geld verdienen. Onder natuurlijke begrippen doet ze stiekem veel en brengt juist geld op langer termijn voor burgers zelf. Denk aan geen kosten kinderopvang. Op tijd aandacht geven aan kinderen. Minder stress in huis, dus leven gezonder. Werkenden hebben vaak technische vervoermiddelen wat weer milieu vervuilend is etc. Duurzaamheid via natuurlijke begrippen. Nog een voorbeeld: de koffiejuf. De koffiejuf is vervangen door een koffieautomaat. Dat werd als goedkoop gezien, maar dat is op langer termijn lulkoek. Zo’n automaat kost veel meer, dan een mens, gaat ook vaak stuk(maken is duur) en moet ook weer snel geheel vervangen worden.(kost veel) Iemand moet het bijvullen en schoonhouden. Mensen gaan lopen/verwijderen zich van de werkplek/gaan kletsen en dat kost juist tijd, terwijl de koffiejuf de koffie rondbracht. Dus met een lulkoek verhaal hebben ze mensen overtuigd, dat zo’n machine personeel/kosten uitspaart. Terwijl die koffiejuf er vaak ook nog andere werkzaamheden bij deed.
En zo lu**en ze ook, dat contant geld iets slechts is. Diegene die dat willen doorvoeren zijn zelf slecht of trappen in het mooie verhaaltje.

johan
johan
Reactie op  Elise49
3 jaren geleden

@elise49
Als je het 3D bekijkt
ben ik het grotendeels helemaal met je eens. Begrijp me niet verkeerd
In 5D hebben we niks meer nodig dan ons zelf liefde is daar de ruilmiddel voor alles. Zoals ik al zei we doen het al alleen denken we dat liefde te koop is en gebruiken we daarvoor geld een 3D goedje wat uit de mind komt terwijl we een hart hebben.

Sergio
Sergio
Reactie op  johan
3 jaren geleden

Onze hersens werken in 3D. Dus: hoe komen we in 5D?

johan
johan
Reactie op  Sergio
3 jaren geleden

wij zijn multi dimensionale wezens van nature en dus alle dimensies zijn dus in jezelf aanwezig. 5D noem ik mijn hogere zelf het gevoel wat diep in mijn hart ligt.

Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
3 jaren geleden

Dat kan niet!!!

Contant geld is het enige WETTIGE betaalmiddel!!!!
PIN is een geaccepteerd betaalmiddel maar is geheel NIET rechtsgeldig!!!

Sergio
Sergio
Reactie op  Tinus Blaaskaak
3 jaren geleden

LOL. Voor een onwettige betaalmiddel wordt het wel verdraaid vaak & veel gebruikt.
“DNBulletin: Verder dalend gebruik contant geld” :
https://www.dnb.nl/nieuws/nieuwsoverzicht-en-archief/dnbulletin-2015/dnb333311.jsp

Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
Reactie op  Sergio
3 jaren geleden

@Sergio

Als ze het niet aannemen moet je de politie erbij halen omdat zij wetshandhavers zijn en de winkel het dus MOET aannemen. Het is de wet overtreden door jullie manipulator en zoals ik al zei iedereen is wakker maar iedereen loopt met het gemanipuleer de winkel uit.

Faye
Faye
Reactie op  Sergio
3 jaren geleden

*Sergio: dit onwettig betaalmiddel wordt juist bewust gebruikt en willen ze er bewust doorrammen om het schrijnende tekort aan echt geld te verbloemen.
Op deze manierkunnen ze ook ongelimiteerd nullen achter hun eigen cijfertje intikken en het gepeupel arm houden.
Maar het staat op instorten, een nieuwe valuta gaat het oude wereldwijd vervangen, en daarmee is meteen alle controle ofwel de NWO/Agenda21 van de baan.
Hulde aan Trump en zijn intelligente team.

Sergio
Sergio
3 jaren geleden

Open deur.
Dit process is al jaren gaande.
Persoonlijk denk ik dat we binnen +/- 15 jaren niet meer met contant geld kunnen betalen.
Totale controle voor belastingdiensten, binnenlandse veiligheidsdiensten, financiele instellingen etc.

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
3 jaren geleden
Louise
Louise
3 jaren geleden

Het wonderlijke is dat we alles laten gebeuren……..behalve je vaste rekeningen betalen….hoef je verder niks te pinnen.Toch heeft bijna niemand meer geld op zak….jaja handiger zeggen ze dan……het zal wel ouderwets zijn maar ik heb altyd geld op zak, dat geeft een prettiger gevoel voor als er iets onverwachts is. Over geld gesproken en nee dat is geen nep nieuws….kijk eens hoe geweldig de EU van ons pensioen geld geniet door middel voor zn eigen pensioenen (medewerkers) uit te delen…..geweldig bedacht toch…….kan kennelijk ook zomaar……..hoor tenminste niemand roepen….Hou daar eens mee op…… Maar er staat wat te gebeuren de komende jaren……planeet Uranus gaat volgende jaren naar sterrenbeeld Stier…. nee ik ben geen astroloog, maar weet in grote lijnen de weg….. De Stier staat voor financiën en bank zaken oa………ander financieel stelsel?? Banken plat?? Alles is dus mogelijk de komende 8 jaren, ben benieuwd…..Blijf dicht bij jezelf en blijf vertrouwen dat alles weer ten goede keert… Uiteindelijk zijn we allemaal energetische liefdevolle wezens, alleen soms even de weg kwijt..

Faye
Faye
Reactie op  Louise
3 jaren geleden

De komende 8 jaar? De komende 8 dagen kunnen we dit al verwachten.

Iemand
Iemand
3 jaren geleden

ruilhandel blijft altijd een optie 🙂

Arwijn
Arwijn
3 jaren geleden

BITCOIN tegen de Bankier overheersing!

Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
Reactie op  Arwijn
3 jaren geleden

@Arwijn

Uw leeft nog in de gemaakte illusie!!!

Bitcoin en de banken zijn 1!!!

x

Check Also

pfizer

Gehackte e-mails: coronaprik Pfizer goedgekeurd ondanks ‘problemen’

Er zijn documenten over het coronavaccin van ...

hertzberger

Rosanne Hertzberger beweert dat Van Haga liegt over lockdowns: kijk en oordeel zelf

Microbioloog en NRC-columnist Rosanne Hertzberger pleitte in ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

25
0
We lezen graag je reactie!x