Homepagina » Het Complot » Urenlange storing beurs New York en United Airlines leidt tot complottheorieën
Urenlange storing beurs New York en United Airlines leidt tot complottheorieën

Urenlange storing beurs New York en United Airlines leidt tot complottheorieën

In de VS werd vliegmaatschappij United Airlines eergisteren getroffen door een grote computerstoring. Daardoor liepen duizenden reizigers vertraging op en is een groot aantal vluchten geannuleerd. Het systeem waarmee reserveringen van reizigers worden gecontroleerd lag eruit, waardoor ze hun instapkaart niet op het vliegveld konden printen en grondpersoneel niet kon controleren wie er in een vliegtuig hoort te zitten.

De luchtvaartautoriteiten gaven United Airlines opdracht om alle vliegtuigen in de VS aan de grond te houden. Vorige maand werd de vliegmaatschappij getroffen door een soortgelijk probleem.

Eergisteren heeft ook de handel op de belangrijkste Amerikaanse effectenbeurs urenlang stilgelegen. Volgens de New York Stock Exchange waren er technische problemen. Voordat de handel werd stilgelegd stond de beurs in de min. Beleggers maken zich zorgen over de kelderende koersen op de beurs in China.

Op een aantal websites werd geopperd dat de VS was ‘gehackt’. CNBC-presentator Josh Brown speculeerde op Twitter dat ‘een bepaald land’ een rol heeft gespeeld bij de storing.

Twaalf uur voordat de handel werd stilgelegd twitterde Anonymous: “Zal het morgen een slechte dag worden voor Wall Street? We kunnen het alleen maar hopen.” Sommige social media-gebruikers maakten daar uit op dat de groep erbij betrokken was. Na de storing twitterde Anonymous ‘LOL NYSE Wall Street’.

Reddit-gebruiker TTT_33333 zei: “Niemand weet het zeker, maar Griekenland kan zijn schuld niet afbetalen, de beurs in China keldert en nu is de Amerikaanse aandelenbeurs platgelegd. Ik denk dat de bazen van de NYSE rekening hielden met een flinke klap en hebben voorkomen dat de boel helemaal in elkaar is gestort.” Ook het financiële blog Zero Hedge vermoedt dat de hoge bazen van de NYSE er iets mee te maken hebben gehad om zichzelf op deze manier te beschermen tegen China.

Sommigen menen dat United Airlines werd platgelegd om ervoor te zorgen dat bepaalde individuen met grote aandelenportefeuilles hun vlucht zouden missen.

[Heavy]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Emile schreef:

  Tja, Griekenland draagt voor 0,5 % bij aan de wereldeconomie , alles wat er uit Griekenland komt qua expert kunnen we ook ergens anders krijgen.
  China heeft op dit moment een probleem met z’n eigen munt (yuan) en de waarde ervan etc.., het is een communistisch land die op hele andere mensonterende manieren z’n economie weer op orde kan krijgen, als ze daar bijvoorbeeld minder salaris uitkeren dan moet je niet zeuren als burger anders krijg je stokslagen , zo is dat in Europa niet maar daar kun je dat allemaal flikken.
  Dus moeten we ons economisch gezien zorgen maken om Griekenland en China, nah, not in a long shot.
  Waar we ons zorgen om moeten maken is Nederland en Europa zelf en great United States of America.
  Nederland heeft 500 miljard staatsschuld op 16 miljoen inwoners en dan willen wij ons geleend geld terug van Griekenland, hetgeen we zelf ook hebben geleend, tja.
  Europa heeft 15 triljoen aan gezamelijke schuld en de States 18 triljoen ofzo, dus ach, laten we nou maar naar onszelf gaan kijken ipv naar andere landen.
  De grootste wanbetalers zijn wij zelf straks en Europa in het geheel, Amerika is al drie keer falliet ofzo, we leven allemaal in een ballon die op knappen staat, wat in Griekenland gebeurt gaat overal gebeuren, Griekenland is oprecht een experiment om te kijken wat mensen doen als je ze weerhoud van basis behoeften zoals voedsel, waardigheid, werk, gezondheidszorg (is tot nu toe 60% op gekort, moet je hier doen, dan heb je wat)

  8 likes
  • huisheks schreef:

   De ultieme reden van dit hele gebeuren met Griekenland, is, om onderpanden te verkrijgen als “betaling” van de schulden. Het gaat hier om vliegvelden en havens. Piraeus is hier een inzet, vanwege de strategische ligging.
   Vanmorgen, met het openen van de beurs was “een” zinnetje dat mijn aandacht trok, nl. de “privatisering van vliegvelden en havens “meervoud ! ( RTL Z)
   Dit zinnetje werd naderhand niet meer vermeld in de opsomming, hetgeen aangeeft dat dit het cruciale onderdeel is van de onderhandelingen.
   Dus………….. Vult u zelf maar verder in. Wanneer zijn wij aan de beurt met het Rotterdamse Havengebied……….. En de voorgestelde Amerikaanse douane op Schiphol…….. en TTIP, vrijhandel voornamelijk voor Amerikaanse Bedrijven ..
   Nederland ook in de uitverkoop ??? Ik denk het wel, de programmering op de TV is daar al een wezenlijk onderdeel van.
   En dit zijn GEEN COMPLOT theorieën !!! Dit is gewoon iets waar wij dagelijks mee te maken hebben.
   Dit gezegd hebbende vrees ik toch dat dit het ene oor in en het andere oor uit zal vliegen. We moeten tenslotte ook nog op vakantie toch ?

   16 likes
   • Faith schreef:

    Wie kijkt er nog tv en neemt het dan nog serieus ook. RTLZ: een grote Amerikaans georieenteerde blufmachine. Amerika is al 3x faiiliet maar probeert nog even wanhopig ouderwets de baas spelen. Lachwekkend!

    8 likes
    • huisheks schreef:

     Het goed luisteren wat deze gasten zo tussen neus en lippen kwijt willen ,kan heel verhelderend werken. Ik weet dat het amerikaans georiënteerde blufmachines zijn, maar daarom kan het nog geen kwaad goed te luisteren en tussen de regels door te lezen..

     7 likes
  • peter schreef:

   Reactie naar mijn hart! Er ontbreekt echter een kernvraag: aan wie hebben wij die schuld.

   Na het beantwoorden van die vraag is het appeltje eitje en klaar!

   3 likes
   • Faith schreef:

    We hebben helemaal geen schuld. Al het geld is op niets gebaseerd en uit het niets gecreeerd. Gebakken lucht dus. Laat je niet van de wijs brengen door de grootste bekken, dat zijn de grootste leugenaars die door hard te schreeuwen en doo zichzelf op de voorgrond te drukken geloofwaardig denken te lijken. En we weten allemaal dat voornamelijk U.S. multinationals en alles wat daar handlanger van is, daar ontzettend goed in zijn. Bluf, bluf en nog eens bluf zijn ze groot mee geworden, de beperkt denkenden. Maar dat kon niet eeuwig blijven duren, eens wordt iedereen wakker en dat moment is nu.

    7 likes
   • Elise49 schreef:

    Gecompliceerde vraag. Je hebt schuld en nep/luchtschuld. VS had toch veel schuld aan China, maar China is er nu zelf aan onderdoor aan het gaan. Dus worden deze 2 gelijk getrokken met geld van de centrale bank. Centrale banken zijn onderdeel van de wereldbank. In feite komt straks iedereen te vallen onder de wereldbank. Bedrijven en panden worden overgenomen door corporaties, die gesteund worden door de centrale/wereldbank. Hoe anders kan een Camelot gebouwen beheren bv.? Tegelijkertijd worden gemeentes leeg getrokken door deze constructie. Zij moeten Camelot betalen om hen te laten beheren en daar komt ook een eind aan en Camelot neemt het gebouw dan over. De vraag die dan bij mij opkomt? Wie beheert de wereldbank/NWO? Denk dat je daar het antwoord vindt. De VN/NATO dus. Zie wiki. Er is geen ontsnappen meer aan.

    2 likes
 • "feitje, bedankt" schreef:

  IEDERE gebeurtenis die het wereldnieuws haalt leidt tot complottheorieën. Voor sommige mensen is een samenzwering het standaard verklaringsmodel voor alles.

  9 likes
  • Mike schreef:

   Je hebt gelijk… niks aan de hand, er zullen idd wel ergens wat schoonmakers met hun stofzuigerslang wat stekkertjes hebben los getrokken… ja tuurlijk!

   Off topic: het lijkt er toch ècht op dat Obama hier zelf toegeeft dat ze extra ISIL-strijders gaan trainen? “Zal vast wel gephotoshopt zijn.” Nee hoor laten we vooral niet te veel naar complotten zoeken…

   https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bcGz1a76Clk

   7 likes
  • Armonicus schreef:

   “IEDERE gebeurtenis die het wereldnieuws haalt leidt tot complottheorieën.”

   Nee hoor, alleen die ‘gebeurtenissen’ waar de (officiële) verklaringen óf conflicterend, óf te summier zijn, leiden tot complottheorieën.
   En ‘on topic’, deze tweet van Anonymous: “Zal het morgen een slechte dag worden voor Wall Street? We kunnen het alleen maar hopen.” Is toch op z’n minst frappant. Het is niet dat ze elke dag zo’n bericht lanceren, dus ik laat aan jou de kansberekening over.
   Groetjes Armonicus

   4 likes
   • Sjors Struik schreef:

    Er wordt wel degelijk elke dag zo’n dergelijk bericht gepubliceerd. Bovendien, de beurs in de VS stond helemaal niet op instorten. Er kon ook gewoon doorgehandeld worden op vergelijkbare beursplatformen, dus er was niet eens een koerseffect. Graag wat meer verdiepen in de materie en geen onzin verspreiden.

    1 likes
    • Armonicus schreef:

     “Er wordt wel degelijk elke dag zo’n dergelijk bericht gepubliceerd.”

     Dus Anonymous tweet elke dag:”Ik hoop dat morgen alles goed gaat op de New York Stock Exchange!”?
     Graag wat minder verdiepen in de glazen alcohol, is niet goed voor je perceptievermogen. En als ik onzin wil verkondigen, dan doe ik dat gewoon zonder toestemming aan jou te vragen, ik hoop dat je daar mee kan leven.

     1 likes
 • Elise49 schreef:

  Ik wil nog een stapje verder gaan. Het was een bewuste hack om verdere daling/instorting te voorkomen. Anonymous vertrouw ik al een tijdje niet meer. Volgens mij is het een onderdeel van de NWO.

  4 likes
 • huisheks schreef:

  Dat komt door zoveel “toevallige toevalligheden”. En door het feit dat mensen te lang bedonderd zijn. Wat dacht u van een totaal gebrek aan vertrouwen ??
  Natuurlijk gaan sommige zaken een eigen leven leiden, maar het gezegde is niet voor niets :
  reality is stranger than fiction ! Verzin t eens…..

  15 likes
 • JC schreef:

  Diegene die in allerlei complottheorieën geloven/communiceren etc blijven vaak hangen in hun eigen denkbeeld en zijn vaak niet te overtuigen in andere denkbeelden en/of verklaringen.

  Is allemaal leuk zulke complottheorieën, echter kom eerst eens met echte bewijzen. Kunnen we er over praten, kom niet aan met youtube beelden, da’s wel heel makkelijk te weerleggen.

  0 likes
 • Pim schreef:

  Ik ben zelf al behoorlijk lang werkzaam in de IT. Het is simpelweg onmogelijk dat dit soort systemen zolang uit de lucht zijn. Alles word redundant opgeslagen. Dat wil zeggen, de informatie ligt op meerder plaatsen vast. Als er iets kapot gaat neeemt de ander het over. Nog afgezien van een complete schaduwomgeving op een andere locatie die binnen minuten ingezet kan worden.
  Dus ja complot theorieen? Hacken lijkt me lastig, omdat backup omgevingen uit veiligheid buiten het normale netwerk gehouden worden.
  Blijft een bewuste actie of sabotage van binnenuit over……..

  7 likes
  • nkr schreef:

   Beste Pim, helaas heb ik toch andere ervaringen in de IT, ook bij bedrijfskritische systemen (ook multi miillion international). Denk aan een NAS die een corruptie repliceerd over de dubbel uitgevoerde hardware. Of hardware die uiteindelijk alles dubbel heeft behalve een power backplane? (onlangs nog meegemaakt). Deze problemen mogen niet gebeuren maar zitten in een klein hoekje.

   Voor de anderen die over anonymous bogonnen, het is een groep die per moment uit losse andere groepen of individuen bestaat, ze hebben geen officieel kanaal en geen anonymous websites die zogenaamd HQ zijn zijn dit ook niet. Er worden oproepen gedaan via bepaalde kanalen en daar doen een groot aantal “leden” aan mee. De samenstelling veranderd per moment.

   Persoonlijk laat ik de oorzaak in het midden, een hardware falen bij 2 bedrijven zo groot zou kunnen, Murphy zou zijn intrek hebben moeten doen bij deze bedrijven om het lang te laten duren. Een hack is een mogelijkheid, maar een menselijke opzet binnen de NYSE zou mij meer voor de hand liggen vanuit de organisatie of gelieerde organisatie zelf.

   just my 2 cents

   0 likes
 • John schreef:

  op de juni is er weer een seconde geschrikkeld.
  http://www.vsl.nl/over-vsl/actueel/schrikkelseconde-op-30-juni-2015

  Daarmee is geen rekening gehouden bij het uitrollen van nieuwe software.
  Die moet nl met de rest van de (niet nieuwe) software communiceren.
  Het is dus een soort jaar-2000 probleem dat wel is fout gegaan.

  Overigens zijn er erg veel systemen die de tijd niet netjes kunnen bijhouden, dus er staat ons nog wel eea te wachten.

  2 likes
 • John schreef:

  op de juni
  moet zijn
  op 30 juni

  1 likes
 • Faith schreef:

  Bij Goldman Sacks gaan ze nu ook van binnenuit achterbakse, smerige leugens en andere louche zaken aan de grote klok hangen en mensen aanklagen. Nog een paar van die storingen op Wall St. van binnenuit er overheen en het is over en uit met de boy’s en de banken.

  1 likes
 • m.b schreef:

  Wat is het probleem van mensen met aandelen die een vliegtuig pakken ?

  0 likes
 • GianlucaM schreef:

  Wat is NYSE?

  0 likes
 • x

  Check Also

  italiaanse

  Italiaanse professor: Coronavirus gemaakt in Chinees lab, reken niet op effectief vaccin

  Het nieuwe coronavirus is gemaakt in een ...

  coronavirus

  Coronavirus heel makkelijk te doden met ivermectine, zegt professor: ‘Een echte killer’

  Professor Thomas Borody zegt dat ivermectine het ...

  >