Het Complot

Urenlange storing beurs New York en United Airlines leidt tot complottheorieën

Help anderen door dit met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de VS werd vliegmaatschappij United Airlines eergisteren getroffen door een grote computerstoring. Daardoor liepen duizenden reizigers vertraging op en is een groot aantal vluchten geannuleerd. Het systeem waarmee reserveringen van reizigers worden gecontroleerd lag eruit, waardoor ze hun instapkaart niet op het vliegveld konden printen en grondpersoneel niet kon controleren wie er in een vliegtuig hoort te zitten.

De luchtvaartautoriteiten gaven United Airlines opdracht om alle vliegtuigen in de VS aan de grond te houden. Vorige maand werd de vliegmaatschappij getroffen door een soortgelijk probleem.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Eergisteren heeft ook de handel op de belangrijkste Amerikaanse effectenbeurs urenlang stilgelegen. Volgens de New York Stock Exchange waren er technische problemen. Voordat de handel werd stilgelegd stond de beurs in de min. Beleggers maken zich zorgen over de kelderende koersen op de beurs in China.

Op een aantal websites werd geopperd dat de VS was ‘gehackt’. CNBC-presentator Josh Brown speculeerde op Twitter dat ‘een bepaald land’ een rol heeft gespeeld bij de storing.

Twaalf uur voordat de handel werd stilgelegd twitterde Anonymous: “Zal het morgen een slechte dag worden voor Wall Street? We kunnen het alleen maar hopen.” Sommige social media-gebruikers maakten daar uit op dat de groep erbij betrokken was. Na de storing twitterde Anonymous ‘LOL NYSE Wall Street’.

Reddit-gebruiker TTT_33333 zei: “Niemand weet het zeker, maar Griekenland kan zijn schuld niet afbetalen, de beurs in China keldert en nu is de Amerikaanse aandelenbeurs platgelegd. Ik denk dat de bazen van de NYSE rekening hielden met een flinke klap en hebben voorkomen dat de boel helemaal in elkaar is gestort.” Ook het financiële blog Zero Hedge vermoedt dat de hoge bazen van de NYSE er iets mee te maken hebben gehad om zichzelf op deze manier te beschermen tegen China.

Sommigen menen dat United Airlines werd platgelegd om ervoor te zorgen dat bepaalde individuen met grote aandelenportefeuilles hun vlucht zouden missen.

[Heavy]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
"feitje, bedankt"
"feitje, bedankt"
8 jaren geleden

IEDERE gebeurtenis die het wereldnieuws haalt leidt tot complottheorieën. Voor sommige mensen is een samenzwering het standaard verklaringsmodel voor alles.

huisheks
huisheks
8 jaren geleden

Dat komt door zoveel “toevallige toevalligheden”. En door het feit dat mensen te lang bedonderd zijn. Wat dacht u van een totaal gebrek aan vertrouwen ??
Natuurlijk gaan sommige zaken een eigen leven leiden, maar het gezegde is niet voor niets :
reality is stranger than fiction ! Verzin t eens…..

m.b
m.b
8 jaren geleden

Wat is het probleem van mensen met aandelen die een vliegtuig pakken ?

John
John
8 jaren geleden

op de juni is er weer een seconde geschrikkeld.
http://www.vsl.nl/over-vsl/actueel/schrikkelseconde-op-30-juni-2015

Daarmee is geen rekening gehouden bij het uitrollen van nieuwe software.
Die moet nl met de rest van de (niet nieuwe) software communiceren.
Het is dus een soort jaar-2000 probleem dat wel is fout gegaan.

Overigens zijn er erg veel systemen die de tijd niet netjes kunnen bijhouden, dus er staat ons nog wel eea te wachten.

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x