GezondheidCorona

Coronacrisis hier in Spanje

Help door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

[Een artikel geschreven door Michel Lejeune van Trancewerk]

De meeste mensen weten wel dat ik, Michel Lejeune, al jarenlang in Andalusië, Zuid-Spanje, woon. Een mooi gebied. Maar Spanje wordt hard getroffen door de Coronacrisis.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
costa del sol uitgestorven
Uitgestorven boulevard en strand Fuengirola

Het is erg stil op straat. De boulevards en stranden zijn ook compleet uitgestorven. De rode vlag wappert op het strand van Fuengirola.

Aan de Costa del Sol, waar het normaal gesproken bruist van het leven, zie je nu geen kip.

Er heerst overal een vreemde, doodstille sfeer en ik moest laatst denken aan het liedje ‘Ghost Town’, van The Specials van begin jaren ’80.

Rijen voor de winkel

Als je boodschappen moet doen, sta je bij de ingang in de rij te wachten tot iemand die klaar is met zijn of haar boodschappen naar buiten gaat. Er staan strepen op de grond, om afstand te houden van elkaar.

Vervolgens wenkt een bewaker dat de volgende naar binnen mag. Je mag maar in je eentje naar binnen. Samen boodschappen doen is verboden.

Hier sloot ik achteraan in de rij bij Mercadona (soort Spaanse AH)
Hier sloot ik achteraan in de rij bij Mercadona (soort Spaanse AH)

Eenmaal binnen moet je eerst verplicht je handen ontsmetten met desinfecterende gel. Daarna verplicht handschoentjes aan en dan pas mag je verder.

En op zich is dat niet zo’n heel verkeerde maatregel. Dat iedereen zomaar met zijn handen aan alle fruit en groente zit, is niet zo’n heel hygiënisch idee, zeker niet als er een virus rondwaart.

Gevoel van gevaar!

Al deze maatregelen, en de stilte op straat, versterken het gevoel dat het erg gevaarlijk is daarbuiten.

Supermarkten, tankstations en apotheken zijn open. De rest is dicht. Alle overige handel ligt stil. De rolluiken zijn gesloten. Er heerst een vreemde, serene rust.

Er hangt angst in de lucht.

Hoe moet het verder? Hoe lang gaat het duren? Hoe kom ik hier doorheen? Overleef ik het? Overleven mijn ouders of andere geliefden het?

Op zoek naar signalen

En dan kijk je naar het nieuws op de tv. Met de stille hoop dat je signalen ziet dat het beter gaat. Dat er tekenen zijn van herstel. Maar vooralsnog zie je alleen maar dat er weer een groot aantal mensen dood zijn.

En dat versterkt je angst nog meer.

Wat als je in de zorg werkt? Of als je mensen kent die in de zorg werken? Lopen zij een groter risico, omdat ze veel meer in contact komen met mensen die mogelijk besmet zijn? Ja, natuurlijk!

Op zich is angst een zinvolle aangever dat je iets moet doen (of laten). Maar te veel angst werkt contraproductief. Het gaat tegen je werken.

Er is zo vreselijk veel angst en onrust in deze moeilijke tijden. En die angst kan voor iedereen anders zijn. De een is bang om zonder geld te komen, de ander is bang om ook ziek te worden.

Hoofd koel houden is beter

Ondanks dat deze angst reëel kan zijn, werkt het in tijden van crisis veel beter als je je hoofd koel houdt.

Je kunt dan namelijk veel helderder denken en verstandig handelen. Bovendien voel je je een heel stuk lekkerder als je geen angst meer hebt en je gewoon weet wat verstandig is en wat niet.

En om je daarbij te helpen hebben we de sessie ‘Kalm blijven in tijden van crisis’.

Deze diep ontspannende sessie leert je hoe je jouw emoties aan de kant kunt zetten op momenten dat dit nodig is. Je leert ook hoe je een ‘helicopterview’ kunt inzetten, om een crisissituatie zowel van binnenuit als van buitenaf te bekijken.

Dit helpt je om het grotere geheel van deze Coronacrisis te overzien. Of van welke andere crisis dan ook waar je mogelijk mee te maken hebt.

Last van angstklachten, opgesloten gevoel of paranoïde gevoelens?

  • De sessie ‘Kalm blijven in tijden van crisis’ geeft je jouw rust terug, zodat angstklachten verminderen.
  • Het opgesloten gevoel vermindert.
  • En als je last hebt van paranoïde gevoelens, dan zul je merken dat ook dit aangenaam afneemt.

Je voelt je weer rustig en veilig!

Klik hier om deze professionele sessie nu te downloaden. Het is een sessie met een grote positieve impact voor iedereen die het nodig heeft. En het werkt! De sessie is al een paar honderd keer gedownload.

Wil je van dat paniekerige, onheilspellende of angstige gevoel af?

Download de sessie dan nu!

Help elkaar door deze blog te delen op Facebook of Twitter

Stuur anderen ook naar deze blog, want het gaat erom elkaar te helpen.

Deel deze blog via de knoppen hieronder, zodat anderen zelf kunnen beslissen of dit iets voor ze is. En als jij deze blog leest, omdat je er toevallig op stuitte op social media, zou het mooi zijn als ook jij dit weer verder deelt…

[Trancewerk]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rop
rop
4 jaren geleden

Ja, de angst heerst goed bij vele mensen vele hebben hulp nodig om de angst te baas te zijn ..de berichten geven geen goed beeld van de situatie ,en maakt het alleen maar erger, Maar angst kan ook een positieven kant op gaan ,als men weet hoe men ermee om moet gaan ,en dat ontbreekt bij vele mensen ,dus angst beheerst deze vele mensen dan ook,boven dien kan je met angst, niet helder meer denken, de gedachten gaan er mee op de loop,in de eerste plaats kijk niet meer na het nieuws, in de tweede plaats ga wat leuks doen,maar het leuk doen wat vele mensen deden is even weg of misschien wel heel lang weg,de overheden sluiten de mensen op in hun woning,en ontnemen vele hun vrijheids- bewegingen, dat zal nog wel eens erger kunnen zijn dan deze virus,,hoe langer het duurt ,hoe angstiger de mensen worden,,nu nog gaat en is alles nog beheersbaar, maar het kan met een te lang duren, op een moment totaal de regels die nu gelden worden overschreden en massaal gaan de mensen dan weer de straat , de kwaal wil men genezen door opsluiting,maar gevangenen proberen altijd een gat te vinden om te ontsnappen we hoeven alleen maar te wachten als het te lang duurt ,en de tralies verbreken met de regels die nu min of meer zijn opgelegd Ja uit angst..

jtprf
jtprf
4 jaren geleden

als men, ( wat ik denk bewust ) nóg 2 á 3 maanden in stand houd , dan kan het wel eens
escaleren met mensen. En misschien is dit wel heimelijk gewenst, wie weet.
Een dusdanig lange virus impact van 4 of 5 maanden is absurd, ik geloof daar niet in.
Enfin, economisch nu buiten beschouwing gelaten wat ook een ramp word op die manier,
is het menselijk welzijn flink onder druk. En daar word je tenslotte niet beter van. Eerder
kans op ziek worden. Frustraties zijn nu al onder mensen, wat denk je na nóg 2 maanden?
De tijd erna brengt nog vele maanden nasleep met gelden financieële schade, dus die krijg
je er nog bovenop.

freddy
freddy
4 jaren geleden

die maatregelen in spanje lijken wel op hoe het hier is, alleen is het bij de supermarkt waar ik kom niet verplicht handen wassen, maar vrijwillig. je krijgt dan een mandje van een personeelslid dat de hengsels ontsmet en dan mag je naar binnen. sommige winkels laten maar een beperkt aantal klanten toe en hebben buiten de stoep afgeplakt met tape om de wachtenden in de rij op afstand van elkaar te houden. verder vind ik het wel prettig, zo rustig op straat, niet dat lawaai van al dat verkeer. sommige mensen lopen met een boog om je heen, als je ze tegenkomt, wat me enigszins irriteert, alsof ik besmettelijk ben, dat gevoel krijg ik. maar ja, het hoort bij de situatie, blijkbaar.

rop
rop
4 jaren geleden

Deze sessie is zeker wel een goed hulpmiddel, tegen angst normaal gesproken zal men dit niet gouw zo,n sessie volgen,maar in deze tijd zal het voor de angst zeker kunnen helpen ,in de eerste plaats heeft men wat te doen,ten tweede je bent bezig om meer zicht op j zelf te verkrijgen, wat natuurlijk in de gewone dagelijkse bestaan niet of weinig aandacht aan word besteed, dit is een geschikt moment om er achter te komen hoe angst werkt in de geest/verstand denkende mens,zeker nu kan deze angst omgezet worden in een positieve kracht,want door de angst dringt het ook juist beter door en neemt men het ook gauwer op,wat daarmee kan de angst gezien worden terwijl er een grote crises rond om de mens heen hangt,als zo,n sessie belangeloos de juiste energie doorgeeft ,zonder een bijzaak voor zichzelf en geen verborgen reclame bevat, echt gericht op het verbeteren en hoe men kan opgaan met Angst,zal men deze verborgen krachten in zichzelf kunnen herkennen,dat zal men ook zien dat deze verborgen kracht die zich uit in ANGST Bevrijd worden van de kluister en de gevangen waarin deze kracht een oproep doet om er verlicht in te worden, het wil bevrijdt worden,dat kan alleen door deze te erkennen en herkennen omdat het gezien wil worden ,dat keert het om naar een positieve Kracht..Deze virus is er nu eenmaal ,en deze word ook zeker ook aangedikt en maakt het erger dan het in wezen is , wat dan meer angst opwekt, dan nodig is , gebruik dan deze angst voor de positieve kant van de ANGST GEDACHTEN DENK/GEEST, WANT HET IS HET OMGEKEERDE VAN HET LICHT ,DIE DOOR DEZE WIL WORDEN GEZIEN..

Back to top button