Buitenland

Miljoenen mondkapjes vernietigd ‘om plaats te maken voor vluchtelingen’

Help door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vanwege de uitbraak van het coronavirus is bijna overal ter wereld een tekort aan mondkapjes. België beschikte tot enkele jaren geleden over miljoenen exemplaren. Twee hangars van 30 bij 50 meter waren tot de nok toe gevuld met dozen vol mondkapjes.

De man die ze beheerde zegt dat ze zijn vernietigd om plaats te maken voor vluchtelingen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

De Belgische overheid liet bij monde van minister Maggie De Block weten dat de mondkapjes waren vernietigd ‘omdat de houdbaarheidsdatum verstreken was’.

Rode Kruis

Dat is niet waar, stelt Marc Caekebeke, die de voorraad mondkapjes beheerde.

“De belangrijkste reden was volgens mij plaatsgebrek,” zei hij tegenover Het Nieuwsblad. “In 2015 besliste de overheid dat het Rode Kruis een deel van de gebouwen zou benutten om vluchtelingen op te vangen. Er moest worden plaatsgemaakt, waarmee ik zeker geen steen wil werpen naar de hulporganisatie of wie ook.”

Caekebeke zei dat de mondkapjes nu heel goed van pas zouden zijn gekomen, bijvoorbeeld in de supermarkt of bij de politie.

Kan geen kwaad

Het klopt dat de kapjes over datum waren, maar dat kan volgens virologen geen kwaad.

“De houdbaarheidsdatum heeft vooral betrekking op het elastiekje dat aan het masker zit, niet op de filterkwaliteit van besmette lucht,” aldus viroloog Marc Van Ranst.

[Sceptr via Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Starseed
Starseed
4 jaren geleden

Schandalig, in de zorg hebben ze een groot tekort aan mondkapjes.

Willem
Willem
4 jaren geleden

Mooi kunnen we ons daarom weer gaan lopen op te winden of er al niet genoeg ellende over ons heen komt, de oude zwakke mensen en de mensen met obesitas en nu de vluchtelingen, maar het is de Satanische cultus/overheden die ons dit aandoen, waanzin dit kan niet langer als mensen ergens voor moeten strijden dan is het dit. ik spreek mensen aan in winkels en zelfs dan krijg ik boze blikken en blikken van afkeur, ja maar ik hou me aan de regels zeggen ze dan, ja ordnung muss zein zeg ik dan. Zelfs mensen van wie je denkt die hebben verstand blijven bang binnen zitten, wat is dit voor totale gekte. En denk er om dat het nog erger wordt hoor, we worden helemaal opgesloten en de dappere politie (die in de 2eWO als eerste Duits gingen leren en jonge jongens en Joodse mensen ophaalden voor de vijand) lopen je nu al met graagte te bekeuren. Misschien weer tijd voor een of andere zondvloed want aan deze hele slappe hap gaat niets verloren.

rop
rop
4 jaren geleden

Ja er worden nu eenmaal domme actie,s gedaan ,mondkapjes vernietigen omdat men ruimte nodig heeft voor vluchtelingen,komen ze als varkens in een grote hal terecht wat natuurlijk virussen op kan wekken ,net als bij een varkenspest, die dan opgeruimd moet worden als zo,n pest uitbreekt, menselijk gezien gaan mensen helemaal op vele gebieden niet menselijk om..en vooral niet nadenkend dat er ziekte.,s kunnen uitbreken, dat bewijst ook wel de varkens pest ,daar worden deze dieren on-dierlijk behandeld, komt ook bij mensen voort.niet on-dierlijk maar onmenselijk..

Ron
Ron
4 jaren geleden

Als maskers in het donker liggen en er geen UV straling aan kan vergaan de elastiekjes veel trager. Zet gewoon in een DIN norm aan wat de elastiekjes moeten voldoen. Een ozon test laat direct zien of de kwaliteit nog voldoet.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x