Homepagina » Buitenland » Miljoenen mondkapjes vernietigd ‘om plaats te maken voor vluchtelingen’
mondkapjes

Miljoenen mondkapjes vernietigd ‘om plaats te maken voor vluchtelingen’

Vanwege de uitbraak van het coronavirus is bijna overal ter wereld een tekort aan mondkapjes. België beschikte tot enkele jaren geleden over miljoenen exemplaren. Twee hangars van 30 bij 50 meter waren tot de nok toe gevuld met dozen vol mondkapjes.

De man die ze beheerde zegt dat ze zijn vernietigd om plaats te maken voor vluchtelingen.

De Belgische overheid liet bij monde van minister Maggie De Block weten dat de mondkapjes waren vernietigd ‘omdat de houdbaarheidsdatum verstreken was’.

Rode Kruis

Dat is niet waar, stelt Marc Caekebeke, die de voorraad mondkapjes beheerde.

“De belangrijkste reden was volgens mij plaatsgebrek,” zei hij tegenover Het Nieuwsblad. “In 2015 besliste de overheid dat het Rode Kruis een deel van de gebouwen zou benutten om vluchtelingen op te vangen. Er moest worden plaatsgemaakt, waarmee ik zeker geen steen wil werpen naar de hulporganisatie of wie ook.”

Caekebeke zei dat de mondkapjes nu heel goed van pas zouden zijn gekomen, bijvoorbeeld in de supermarkt of bij de politie.

Kan geen kwaad

Het klopt dat de kapjes over datum waren, maar dat kan volgens virologen geen kwaad.

“De houdbaarheidsdatum heeft vooral betrekking op het elastiekje dat aan het masker zit, niet op de filterkwaliteit van besmette lucht,” aldus viroloog Marc Van Ranst.

[Sceptr via Nieuwsblad]


Vind je deze informatie goed? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. Mooi kunnen we ons daarom weer gaan lopen op te winden of er al niet genoeg ellende over ons heen komt, de oude zwakke mensen en de mensen met obesitas en nu de vluchtelingen, maar het is de Satanische cultus/overheden die ons dit aandoen, waanzin dit kan niet langer als mensen ergens voor moeten strijden dan is het dit. ik spreek mensen aan in winkels en zelfs dan krijg ik boze blikken en blikken van afkeur, ja maar ik hou me aan de regels zeggen ze dan, ja ordnung muss zein zeg ik dan. Zelfs mensen van wie je denkt die hebben verstand blijven bang binnen zitten, wat is dit voor totale gekte. En denk er om dat het nog erger wordt hoor, we worden helemaal opgesloten en de dappere politie (die in de 2eWO als eerste Duits gingen leren en jonge jongens en Joodse mensen ophaalden voor de vijand) lopen je nu al met graagte te bekeuren. Misschien weer tijd voor een of andere zondvloed want aan deze hele slappe hap gaat niets verloren.

  20 likes
  • Ban de mainstream media volledig , neem je vitaminen en wees waakzaam !!

   Maar het is vandaag mooi weer Willem , geniet van je dag , ik ga er nog wel even op uit lekker de boel leeg gooien , en nog even in de tuin knooien mag ook wel een leer gebeuren !

   6 likes
   • Uiteraard, ik was vanmorgen om 9 uur al in de polder op de fiets, 3,5 uur wandelen en fietsen maar overal noodverordeningen dus als het te druk wordt ben ik gewoon weer weg. Mensen gehoorzamen allemaal en iedereen houdt rekening, allemaal vriendelijk daar ligt het echt niet aan, het is die corrupte overheid.

    10 likes
   • En dan nog, ook al houden mensen zich er aan en dat doen ze dan nog komt er een volledige lockdown, ze vinden die macht lekker Willem. Heb geen vitaminen nodig gelukkig, ik rook niet drink niet eet veel groenten (ook vlees ja) en beweeg en train binnenshuis, moet wel omdat ik er een paar jaar terug niet zo best aan toe was en voor een ouwe zak als ik gelden er nu eenmaal andere wetten qua zwaartekracht en dergelijken 🙂

    6 likes
 2. waarmee ik zeker geen steen wil werpen naar de hulporganisatie of wie ook.
  gooit die steen maar het zijn maffia organisaties.
  corona?
  stikt van de teken las ik.
  het stik van de gevaarlijke muggen las ik ook.
  het stikt van idioten (zachtjes uitgedrukt) en dat las ik niet maar dat weten de meeste burgers onder de hand.
  de elite beslist en rutte dans mee.
  als buiten loopt denk je is de wereld dood , ja die is dood en veranderd niet meer en dan heb ik het niet over de natuur.
  het wordt even lekker weer en de klimaatgekken beginnen weer bovenop het corona virus te ouwe hoeren over het klimaat.
  mensen ga lekker naar buiten en kijk naar je medemens dan krijg het idee dat je weer leeft.
  corona virus wat het bestaat al lang hoor maar ik denk eerder dat 4g of 5g de boosdoener is.
  ik woon tegen een bosrand en je wil niet weten achter de rij bomen wat daar weg gezaagd wordt.

  het beste mensen en de hoop dat de wereld weer normaal wordt.

  9 likes
 3. Het ziek-zijn komt vooral door electro-smog, vervuiling en medicijnen, dat activeert o.a. griepverschijnselen. Mensen zijn bio-elektrische wezens. Een virus leeft niet en wordt door je cellen in je lichaam aangemaakt om te ontgiften en is niet besmettelijk, het is een soort zeep.
  Kijk op http://www.60ghz.net

  In oktober vorig jaar is er een oefening geweest aangaande een wereldwijde pandemie.
  Zoek naar Event 201.

  7 likes
 4. Schandalig, in de zorg hebben ze een groot tekort aan mondkapjes.

  5 likes
 5. Ja er worden nu eenmaal domme actie,s gedaan ,mondkapjes vernietigen omdat men ruimte nodig heeft voor vluchtelingen,komen ze als varkens in een grote hal terecht wat natuurlijk virussen op kan wekken ,net als bij een varkenspest, die dan opgeruimd moet worden als zo,n pest uitbreekt, menselijk gezien gaan mensen helemaal op vele gebieden niet menselijk om..en vooral niet nadenkend dat er ziekte.,s kunnen uitbreken, dat bewijst ook wel de varkens pest ,daar worden deze dieren on-dierlijk behandeld, komt ook bij mensen voort.niet on-dierlijk maar onmenselijk..

  4 likes
 6. Als maskers in het donker liggen en er geen UV straling aan kan vergaan de elastiekjes veel trager. Zet gewoon in een DIN norm aan wat de elastiekjes moeten voldoen. Een ozon test laat direct zien of de kwaliteit nog voldoet.

  4 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavaccin

Vrijwilliger die coronavaccin testte: ‘Nog nooit zo ziek geweest’

Ian Haydon mocht op televisie vertellen over ...

media

Media zijn onderdeel van probleem in de coronacrisis: ‘Dit is massapsychose’

Wat je ook van hem vindt, Jort ...