BuitenlandCorona

Coronapatiënten sterven op straat in India? Nee, deze beelden zijn gemaakt na een gaslek

Help door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de media verschijnen al dagenlang doemberichten over India. We krijgen dramatische beelden voorgeschoteld van naar adem snakkende mensen die door zuurstofgebrek sterven op weg naar ziekenhuizen. Er zouden ook mensen op straat sterven aan corona. Het virus slikt de mensen van onze stad als een monster op, aldus de media.

Ze schetsen een gitzwart beeld van de situatie en schromen daarbij niet om nepnieuws te verspreiden. De media hebben ethiek en integriteit compleet overboord gegooid. Gisteren kopte de New York Post dat corona mensen in India ‘opslokt’ en dat beelden dode patiënten op straat tonen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Gaslek

Bij het artikel was een foto geplaatst van een vrouw die bewusteloos op straat ligt en een andere vrouw, waarschijnlijk haar dochter, die over haar heen buigt. De foto blijkt niets te maken te hebben met de corona-uitbraak in het land. Het gaat om een videostill van een filmpje dat gemaakt is na een chemisch gaslek in Visakhapatnam in mei 2020. Het gas zorgde ervoor dat lokale bewoners last kregen van ademhalingsproblemen.

Toen internetgebruikers erop wezen dat de foto oud en misleidend is, kwam er al snel een ander beeld voor in de plaats. De titel bleef echter onveranderd. In het artikel zijn nergens beelden te vinden waaruit blijkt dat coronapatiënten in India op straat sterven en aan hun lot worden overgelaten.

Misleidende en oude foto’s

Er is sprake van een corona-uitbraak in India, maar de situatie is echt niet zo erg als de media ons willen doen geloven, schrijft nieuwsportaal OpIndia. De internationale media hebben geen scrupules om misleidende en oude foto’s en beelden te gebruiken met als doel een doembeeld te schetsen.

[OpIndia]

4.6 67 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

69 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jopie
Jopie
2 jaren geleden

De angst moet blijven ??

Arie N
Arie N
2 jaren geleden

Dat is weer een mooi plaatje wat de NPO weer kan gebruiken voor de idioten die ook geloven in die foto’s van de op straat neer vallende dode Chinezen.
Dat was ook fake.

Annemiek B.
Annemiek B.
2 jaren geleden

Tegen zulke leugens is toch niet te knokken?

Dubito
Dubito
2 jaren geleden

Vandaag in de Volkskrant een meer dan paginagrote (drone?)foto van een plek waar lijken worden verbrand in India. Kop: ‘Dit is hoe code zwart eruit ziet.’
Nee Volkskrant, dit is hoe in bepaalde delen van India al eeuwen doden worden verbrand.
Vergelijkbaar met de dronebeelden van de begraafplaats in New York, waar naamloze doden worden begraven, bestempeld als massagraven voor coronadoden.
Je kan deze beelden nog zo vaak de-bunken, de redacties van de MSM blijven deze desinformatie produceren. En absolute cijfers afdrukken in plaats van procenten – India is een subcontinent met 1,4 miljard inwoners en percentueel is er geen abnormaal griep-sterftecijfer.
Oh Hans! Ze verbranden de doden!! Oh Hans!! (dank, Jensen)

Back to top button
69
0
We lezen graag je reactie!x