BinnenlandCorona

‘Ook het kabinet-Rutte zaait corona-angst. Dit moet stoppen’

Help door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Duitse regering heeft vorig jaar samen met verschillende wetenschappers aan een strategie gewerkt om de angst voor corona te vergroten en zo begrip voor ingrijpende coronamaatregelen te kweken, meldt de krant Die Welt. Het kabinet zette het Duitse RIVM onder druk om de situatie ernstiger voor te stellen dan hij is en verregaande maatregelen te kunnen treffen.

Mailwisselingen laten zien dat wetenschappers werd gevraagd om ‘worstcasescenario’s’. Ook werd ‘onderhandeld’ over het mogelijke dodental dat genoemd zou kunnen worden. Daarnaast werd voorgesteld om beelden te tonen van mensen die in ademnood sterven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Veel mensen vragen zich nu af of dit ook in Nederland is gebeurd. Het kwam dinsdag ter sprake tijdens het debat over de avondklok. Kamerlid Henk Krol vroeg Rutte: “Wat vindt de minister-president van wat er in Duitsland gebeurt? Kan hij ons verzekeren dat zoiets in Nederland niet het geval zal zijn?”

Het kabinet-Rutte doet hier eigenlijk niets anders

“Zoiets doet zich in Nederland niet voor, als zoiets zich al voordoet in Duitsland. Dat weet ik niet, maar in ieder geval doet zoiets zich in Nederland niet voor,” reageerde Rutte. “Dan hoop ik dat de geschiedenis u in de toekomst gelijk zal geven,” voegde Krol toe.

Ook Kamerlid Kuzu (Denk) zag in het nieuws dat het Duitse kabinet wetenschappers inschakelde om corona-angst in te boezemen. “Het zou me niet verbazen als dat ook in Nederland gebeurt. We mogen mensen in dit land niet onnodig angst inboezemen, maar het kabinet-Rutte doet hier eigenlijk niets anders. Dit moet stoppen,” benadrukte hij.

Zwarte scenario’s

Maurice de Hond schrijft op zijn website dat het RIVM, Jaap van Dissel en de leden van het OMT uit zichzelf al corona-angst zaaien. “Vanaf het begin kwam Van Dissel met scenario’s die een stuk zwarter waren dan die waar je op basis van een goede analyse van de wereldwijd beschikbare data op uit zou komen. Met cijfers die velen in Nederland angst aanjoegen en die het land rijp maakten om welke maatregel dan ook te accepteren,” zegt hij.

Rutte en De Jonge geven die zwarte scenario’s tijdens de persconferenties als een vorm van zekerheid door, en kondigen nieuwe maatregelen aan of verlengen de oude, aldus De Hond. “Als de cijfers in werkelijkheid bij lange na niet overeenkomen met wat men had voorspeld, dan is dat natuurlijk aan die maatregelen te danken.” Hij spreekt van een ‘model-dictatuur’.

4.9 84 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

121 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
3 jaren geleden

Hot news. Vanavond op het NOS journaal?

OmaD
OmaD
3 jaren geleden

Ook Pinokkio Rutte en Hugo de Jokkebrok c.q. kabinet doen dit. Tis van kritische mensen geen ontkennen van het corona virus maar kritiek op de verhouding met de maatregelen. Angst zaaien. Ik zie het om me heen. Vreselijk. Er zit zoveel onlogica in. Gebruik je GEZONDE verstand. Laat je niet (mis)bruiken door kabinet.

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
3 jaren geleden

Iedereen die het nieuws een beetje volgt weet dat de voorspellingen van zowel het omt als van het rijksinstituut voor misleiding nog nooit uitgekomen zijn.

gtz
gtz
3 jaren geleden

Ee liggen meer mensen met botbreuken in het ziekenhuis dan met covic-19 hoor!

Back to top button
121
0
We lezen graag je reactie!x