Homepagina » Binnenland » ‘Ook het kabinet-Rutte zaait corona-angst. Dit moet stoppen’
kabinet
Foto: Mark Rutte (ALDE Party CC BY-NC-ND 2.0)

‘Ook het kabinet-Rutte zaait corona-angst. Dit moet stoppen’

De Duitse regering heeft vorig jaar samen met verschillende wetenschappers aan een strategie gewerkt om de angst voor corona te vergroten en zo begrip voor ingrijpende coronamaatregelen te kweken, meldt de krant Die Welt. Het kabinet zette het Duitse RIVM onder druk om de situatie ernstiger voor te stellen dan hij is en verregaande maatregelen te kunnen treffen.

Mailwisselingen laten zien dat wetenschappers werd gevraagd om ‘worstcasescenario’s’. Ook werd ‘onderhandeld’ over het mogelijke dodental dat genoemd zou kunnen worden. Daarnaast werd voorgesteld om beelden te tonen van mensen die in ademnood sterven.

Veel mensen vragen zich nu af of dit ook in Nederland is gebeurd. Het kwam dinsdag ter sprake tijdens het debat over de avondklok. Kamerlid Henk Krol vroeg Rutte: “Wat vindt de minister-president van wat er in Duitsland gebeurt? Kan hij ons verzekeren dat zoiets in Nederland niet het geval zal zijn?”

Het kabinet-Rutte doet hier eigenlijk niets anders

“Zoiets doet zich in Nederland niet voor, als zoiets zich al voordoet in Duitsland. Dat weet ik niet, maar in ieder geval doet zoiets zich in Nederland niet voor,” reageerde Rutte. “Dan hoop ik dat de geschiedenis u in de toekomst gelijk zal geven,” voegde Krol toe.

Ook Kamerlid Kuzu (Denk) zag in het nieuws dat het Duitse kabinet wetenschappers inschakelde om corona-angst in te boezemen. “Het zou me niet verbazen als dat ook in Nederland gebeurt. We mogen mensen in dit land niet onnodig angst inboezemen, maar het kabinet-Rutte doet hier eigenlijk niets anders. Dit moet stoppen,” benadrukte hij.

Zwarte scenario’s

Maurice de Hond schrijft op zijn website dat het RIVM, Jaap van Dissel en de leden van het OMT uit zichzelf al corona-angst zaaien. “Vanaf het begin kwam Van Dissel met scenario’s die een stuk zwarter waren dan die waar je op basis van een goede analyse van de wereldwijd beschikbare data op uit zou komen. Met cijfers die velen in Nederland angst aanjoegen en die het land rijp maakten om welke maatregel dan ook te accepteren,” zegt hij.

Rutte en De Jonge geven die zwarte scenario’s tijdens de persconferenties als een vorm van zekerheid door, en kondigen nieuwe maatregelen aan of verlengen de oude, aldus De Hond. “Als de cijfers in werkelijkheid bij lange na niet overeenkomen met wat men had voorspeld, dan is dat natuurlijk aan die maatregelen te danken.” Hij spreekt van een ‘model-dictatuur’.

4.9 82 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
121 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
15 dagen geleden

Hot news. Vanavond op het NOS journaal?

Jan H
Jan H
Reactie op  wolfje168
14 dagen geleden

Als aanvulling op de avondklok stel ik een TV talkshow/media klok voor. Tussen 18:00 en 24:00 is het verboden angst te zaaien en leugens te verspreiden op TV, door middel van een talkshow of nieuwsuitzending. Opnames van talkshows met meer dan 2 mensen (inclusief de talkshow host) zijn niet toegestaan. Werk thuis, kom niet onnodig naar de studio om verdere besmettingen te voorkomen.

antje
antje
Reactie op  Jan H
14 dagen geleden

vraag me af waarom er naar leugenachtige programma’s (nog steeds) wordt gekeken

Exegese
Exegese
Reactie op  antje
14 dagen geleden

Kwestie van gewoonte ! En waag het niet aan gewoontes te komen, die zitten vastgeroest, daar is bij velen geen kruipolie tegen op gewassen.

Sjefke
Sjefke
Reactie op  wolfje168
14 dagen geleden

We moeten ons hetzelfde gedragen als Marion Koopmans in China, gewoon handen geven, geen afstand houden en geen mondkapjes dragen.
Diverse foto’s op het internet te vinden.
Marion is doet het hetzelfde als Grapperhaus met het, voor anderen, vreselijk gevaarlijke virus.
Maar misschien is het virus bang voor haar, omdat ze op zoek was naar de oorsprong.

Marcel
Marcel
Reactie op  wolfje168
13 dagen geleden

Uiteraard zie je de waarheid niet op tel lie vision maar de waarheid komt overal bovendrijven voor kritische mensen nu gemakkelijk te zien.
Met als gevolg dat het kaartenhuis zal instorten.

Luke 8:17 NKJVFor nothing is secret that will not be revealed, nor anything hidden that will not be known and come to light.

OmaD
OmaD
15 dagen geleden

Ook Pinokkio Rutte en Hugo de Jokkebrok c.q. kabinet doen dit. Tis van kritische mensen geen ontkennen van het corona virus maar kritiek op de verhouding met de maatregelen. Angst zaaien. Ik zie het om me heen. Vreselijk. Er zit zoveel onlogica in. Gebruik je GEZONDE verstand. Laat je niet (mis)bruiken door kabinet.

Jeroen
Jeroen
Reactie op  OmaD
15 dagen geleden

STEM ZE WEG OP 17 MAART!
Tijd voor de FVD om ons ons oude leven terug te geven.
En tijd voor Rutte en zijn criminele bende om in te pakken (en berecht te worden voor hun misdadan)

Sjefke
Sjefke
Reactie op  Jeroen
14 dagen geleden

Ze zijn weer bezig Thierry monddood te maken, helaas steeds hetzelfde smerige spelletje. In plaats van op het programma te focussen, proberen de brenger zwart te maken.
Helaas doen ze dat aan de linkerzijde niet.

antje
antje
Reactie op  Sjefke
14 dagen geleden

net als bij Trump

antje
antje
Reactie op  Jeroen
14 dagen geleden

En dan? dan komen er nieuwe gemanipuleerde aan de macht, het probleem zit ergens anders, die moeten weg en alleen wij kunnen dat

-= GensNet =-
-= GensNet =-
Reactie op  Jeroen
14 dagen geleden

Dat zou pas zin hebben als “iedereen” daarop stemt. Maar dat gebeurt dus niet. Gevestigde partijen (VVD, PvdA, CDA enz.) maken de dienst uit in de regering. Er hebben in het verleden al erg veel mensen massaal op de fvd gestemd. De fvd had dus toen de meerderheid, maar mocht van de andere partijen niet mee regeren en werden dus buitenspel gezet. De fvd mocht aan de zijlijn alleen meekijken…… Wanneer dat zo weer gebeurt, schieten we daar niets mee op. Het leger of verzetsgroep moet met een putch de regering aan de kant zetten. Dat is de allerenigste- enigszins “elegante”- manier om van deze regering af te komen. Of toch niet?

jac
jac
Reactie op  Jeroen
13 dagen geleden

Ben het heiemaal met u eens duim op

anonieuw
anonieuw
Reactie op  OmaD
13 dagen geleden

roofdier zoekt prooi

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
15 dagen geleden

Iedereen die het nieuws een beetje volgt weet dat de voorspellingen van zowel het omt als van het rijksinstituut voor misleiding nog nooit uitgekomen zijn.

Jeroen
Jeroen
Reactie op  Rob Bentvelzen
15 dagen geleden

Net als bij de klimaat-HOAX!

gtz
gtz
15 dagen geleden

Ee liggen meer mensen met botbreuken in het ziekenhuis dan met covic-19 hoor!

Jeroen
Jeroen
Reactie op  gtz
15 dagen geleden

Daarom geeft dit kabinet de zorg geen loonsverhoging!

Dubito
Dubito
Reactie op  gtz
15 dagen geleden

Het gebruik van keukentrapjes door personen ouder dan 65 jaar wordt binnenkort dan ook verboten.
Heb ik ergens gehoord. Of gelezen of Fakebook.

Arnold
Arnold
Reactie op  Dubito
14 dagen geleden

En als ze van het trapje vallen en het niet overleven, zijn ze aan “corona” dood gegaan.

Arnie
Arnie
15 dagen geleden

Op de bankrekening van Jaap van Dissel kwam niet zomaar 6 miljoen euro uit de lucht vallen…

Marion
Marion
Reactie op  Arnie
15 dagen geleden

Ik zou anders de bankrekening van Rutte en De Jonge ook wel ns willen zien

Jeroen
Jeroen
Reactie op  Marion
15 dagen geleden

En nog belangrijker: WAAR DAT GELD VANDAAN IS GEKOMEN (Bill ‘666’ Gates)

antje
antje
Reactie op  Jeroen
14 dagen geleden

Ja, raar, altijd is/was er geld tekort en nu bulkt het ervan

elisabeth
elisabeth
Reactie op  Marion
15 dagen geleden

ik ook Marion, maar dat zal wel afgeschermd zyn…….

Ton
Ton
Reactie op  Arnie
15 dagen geleden

Vergeet ook kuipers en bruls niet die laatste brult van de hoogste daken en ze zijn zo glad als een aal die als zeep door je vingers glijd

Sjefke
Sjefke
Reactie op  Arnie
14 dagen geleden

Prof. Marion Koopmans heeft de primer voor de PCR test gemaakt, die zal er ook niet armer van worden.
Ab Osterhaus heeft ook 5,6 miljoen bijgeschreven gekregen.
Natuurlijk willen zij dit nog even volhouden.
De middenstand kapot en zij rijk. De een zijn dood de ander zijn brood.

Anders
Anders
15 dagen geleden

Dit stoppen we niet met berichten achter te laten en likes verzamelen. Dat speelt de vijand in de kaart. Alleen opstand helpt, fysiek dus.

Ertje
Ertje
Reactie op  Anders
15 dagen geleden

als demonstraties van te voren al gemeld moeten worden? Of verboden worden?Opstand werkt alleen wanneer iedereen die gedupeerd is door dit alles, tegelijk overal in opstand komt en wanneer gezamelijk de boetes betaald worden die er uitgedeeld gaan worden wanneer er mensen worden bekeurd.
Die opstand komt er dus niet. Het kabinet heeft ons allemaal klem gezet.

Pieter
Pieter
Reactie op  Ertje
15 dagen geleden

guerilla met een lange adem is de enige oplossing. Ook ná de verkiezingen en gelijktijdig een parallelle samenleving starten.

Perm
Perm
Reactie op  Ertje
14 dagen geleden

Dan wordt het tijd dat de bevolking dit kabinet klem zet. En daar zijn legio mogelijkheden voor. Te beginnen met de komende verkiezingen. We moeten zorgen dat de ratten, die nu denken aan de macht te zijn, nooit meer terug komen op dit toneel. Ja, dat ze voorgoed achter de tralies verdwijnen wegens massamoord. Covid-doden worden bewust verzwegen. Het bewijs is dus voorhanden. Nu nog een stelletje advocaten optrommelen en de trein kan beginnen met rollen. Actie nu!!!

Eyes
Eyes
Reactie op  Ertje
14 dagen geleden

Een stille mars voor al die mensen die zijn gestorven niet door corona maar zijn gestorven door onthouding van medische hulp. Deze mars mogen ze ons niet afwijzen. Het zou mooi zijn dat in iedere provincie mensen op een zondag vanaf bepaald tijdstip gaan lopen.

Rob
Rob
Reactie op  Ertje
14 dagen geleden

Daarom zie ik in Nederland ook geen echte opstand komen. Iedereen is veel te braaf en doet als een afgerichte hond wat er gezegd wordt. Ook als het gaat om het melden en aanvragen van demonstraties. Maar misschien kan het beter een opstand genoemd worden, in de zin van opstaan. Demon-straties bevat het woord demoon. Demonen (ook in menselijke vorm, ziellozen) voeden zich aan de demon-stranten en dat gaat op gewegddadige manier, wat over macht gaat. Dat soort types voelen zich goed als ze iemand in elkaar kunnen knuppelen. Daar hebben ze lol in. Een opstand is meer dat een volk gewoon opstaat, al dat gaaies de rug toe keert en gewoon niet meer mee doet aan dat machtsbeleid. Dat is iets heel anders dan wat altijd een opstand genoemd wordt waar geweld bij aan te pas komt. Dan doe je gewoon nog steeds mee aan het de macht agenda en ontketen je een oorlog. Ik kies liever voor het leven dan voor een oorlog. Opstaan doe je dan ook alleen als je op de knieën ligt. Als je ze de rug wilt toe kunnen draaien moet je wel eerst opstaan.

Ik vertrouw die Willem Engel daarom ook niet met zijn ‘viruswaarheid’. Als hij een demon-stratie wil organiseren moet e je bij hem aanmelden. Dan hebben ze dus een mooie data base met iedereen die mee doet. Hij kan mooi praten maar Lucifer was een verleider en geen agressieve macht. Hij misleidde anderen door mooi te praten. Van dat soort types zijn er velen. Sommigen zijn alleen gemakkelijker te herkennen dan anderen.

Frank
Frank
Reactie op  Ertje
14 dagen geleden

Bij een opstand betaal je al helemaal geen boetes, draag je geen mondkapje, ook niet om gezeik te voorkomen, weiger je een pcr test en laat je zeker geen prik zetten etc. Simpelweg luister je niet naar degene, waartegen je in opstand ben.

GMonique
GMonique
Reactie op  Anders
15 dagen geleden

Juistem!! Schiet niet op. Protesteren achter de pc helpt geen donder!!!

Maria
Maria
15 dagen geleden

rutte is een geweteloos man hij heeft geen hart en wat wij moet doen dat doet hij niet ,hij gaat geen ander alaf meterhoud hij laat niet testen hij doet geen mondkapjes om en hij heeft de schijt aan regels en nota bene hij is de ministerpresident hij boeit niet als de mensen hebben problemen hij gooit we miljoenen aan buiteland maar voor ons is geen cent extra

Jerry
Jerry
Reactie op  Maria
15 dagen geleden

Hij wist van de toeslagenaffaire, hij wordt aangeklaagd door 80 ouders, hij wist van de illegale wapenhandel en hij sluit iedereen op in huis. Dat iemand waar aanklachten tegen lopen, iemand die nooit ergens herinnering aan heeft zich nog verkiesbaar mag stellen dat verbaast mij! En wij maar braaf Vog’s aanvragen voor weet ik wat, en deze man mag gewoon weer verkiesbaar zijn, het is opmerkelijk. Een hoop stront stinkt nog minder dan de politiek in den haag.

Dubito
Dubito
Reactie op  Jerry
15 dagen geleden

Er komt nu een parlementaire enquête over de toeslagenaffaire. Dan zal Rutte weer onder ede moeten worden verhoord, maar als hij dan meineed pleegt zal hij toch echt de bak in moeten.
Nou, ja een werkstraf krijgen.
Nou ja, een excuusbrief moeten schrijven.
Nou ja, een verklaring op TV af moeten leggen en daarbij verplicht niet grijnzen. Dat zal hem het zwaarste vallen. Een neurotische tic leer je niet zomaar af.

Jerry
Jerry
Reactie op  Dubito
14 dagen geleden

“ja uhh ik had een excuus maar uhh ik heb er geen herinnering meer aan”

Vitae
Vitae
Reactie op  Dubito
14 dagen geleden

Wees blij dat je in een land leeft waar zelfs de kabinetsleider aangeklaagd kan worden. Je kunt dus niet stellen dat we leven in een dictatuur, zoals hier vaak wordt aangegeven.

locke
locke
Reactie op  Vitae
14 dagen geleden

Ga eens wat huiswerk doen. Het land waar jij denkt in te leven is een illusie, wel eens gehoord van de onzichtbaremacht.nl. Nog een vertrek punt.
https://archive.org/details/EUROPATheLastBattle

Anti-Rutte
Anti-Rutte
Reactie op  Vitae
14 dagen geleden

Slaap jij lekker door,of je wil het niet zien of je bent echt je verstand verloren.

Sjefke
Sjefke
Reactie op  Vitae
14 dagen geleden

Ik denk niet dat er een rechter in Nederland is die hem veroordeelt. Dus zo blij ben ik niet.

Willem
Willem
Reactie op  Jerry
10 dagen geleden

Hij is zelf veroordeeld voor discriminatie. De brief die hij geschreven heeft aan gemeentes als staats-secretaris was het begin van de toeslagenaffaire.
https://www.nu.nl/algemeen/1082182/rechtbank-rutte-zette-aan-tot-discriminatie.html
De pot verwijt de fvd dat ie zwart ziet
Of mag je dat tegenwoordig niet meer zeggen?

Rob
Rob
Reactie op  Maria
14 dagen geleden

Hij is geen man, hij is een klein kind. Een man heeft een geweten. Hij heeft dat niet dus is hij geen man. Kijk naar zijn gedrag en zijn gezicht. Hij is een klein kind. Het is zelfs omgedraaid. Als je sommige kinderen in hun gedrag ziet dan zijn die nog volwassener dan Rutte. Met kinderen kun je praten, met Rutte niet. Rutte KAN überhaupt niet kan praten. Hij is een aartsleugenaar en kan alleen maar liegen, bedriegen, ontkennen en meer.

Nina
Nina
15 dagen geleden

Ze tappen allemaal uit hetzelfde vaatje, dus onnodig angst aanjagen voert de boventoon. Onbegrijpelijk dat er nog 1 Nederlander is die het verhaal van de regering, omt of rivm gelooft. Nu we weer iets kunnen bestellen bij winkels, maar dit slechts op 1 bepaalde manier kunnen doen, is het toch wel duidelijk wat een flauwe kul dit hele circus is en dat het maar om 1 ding draait. Alles wat al eerder gezegd is gaat kloppen, onder curatele, cash eruit, controle op elk gebied kortom een complete dictatuur, want stemmen geeft vast niet het gewenste resultaat en bovendien met alle verdragen hebben we toch al niets meer te zeggen.

Marion
Marion
Reactie op  Nina
15 dagen geleden

Heel de wereld tapt uit hetzelfde vaatje

Jeroen
Jeroen
Reactie op  Marion
15 dagen geleden

NEW WORLD ORDER

Ertje
Ertje
Reactie op  Nina
15 dagen geleden

we doen allemaal mee aan een groot experiment want nog nooit eerder is dit voorgekomen in de democratische wereld. zoek op internet maar naar Marc van Ranst – communication and public engagement- die vertelt hoe te reageren op een pandemie. De strategie waar hij het over heeft word nu overal toegepast en het werkt!

robroyofireland
robroyofireland
15 dagen geleden

Lees vooral delen uit dit document van de WHO eens door uit maart 2020.2. Perceived threat: A substantial number of people still do not feel sufficiently personally threatened; it could be that they are reassured by the low death rate in their demographic group (8), although levels of concern may be rising (9). Having a good understanding of the risk has been found to be positively associated with adoption of COVID-19 social distancing measures in Hong Kong (10). The perceived level of personal threat needs to be increased among those who are complacent, using hard-hitting Evaluation of options for increasing social distancing Page 2 emotional messaging. To be effective this must also empower people by making clear the actions they can take to reduce the threat (11). 3. Responsibility to others: There seems to be insufficient understanding of, or feelings of responsibility

Lange Fries
Lange Fries
Reactie op  robroyofireland
14 dagen geleden

Waaruit maar weer blijkt dat de WHO alles omtrent dit ‘virus’ gebaseerd heeft op informatie die ze gegeven is door de CCP.

Ivo
Ivo
Reactie op  robroyofireland
14 dagen geleden

Wordt het niet tijd dat we een grote middelvinger opsteken naar het WHO?

robroyofireland
robroyofireland
15 dagen geleden

Het hele WHO document is op verzoek te ontvangen

x

Check Also

merkel

Merkel weigert het coronavaccin van AstraZeneca, maar smeekt Duitsers om het te nemen

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft gezegd ...

ggd

Oud-GGD-directeur over corona: ‘Er zijn helemaal geen maatregelen nodig!’

De gepensioneerde GGD-directeur Jan Vosters vindt de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

121
0
We lezen graag je reactie!x